Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kivánok, minden ide látogatott kedves fórum társamnak
-
gooool
őstag
válasz
hackeeeee #9195 üzenetére
Hát majd meglátjuk,próba cseresznye.
Ha jól emlékszem,akkor pont darál0w írta,hogy win7 alatt kisebb fsb-t tudott elérni,mint XP alatt.A finomhangolás meg egyenesen arányos az idővel,aminek én szűkében vagyok.
Ki tud itt nekem segíteni szted Giga P35+E5400 tuningban?illetve: Miért van az,hogy minden hőfokmérő progi idle 40fokot mutat maghőnek?(everest a kupaknak 23fokot ír,míg a magoknak 40-et,akárcsak a Coretemp,Realtemp)Miért van ez?
-
Bagira01
veterán
Íme egy e5200 vid-es eredmény.
-
gooool
őstag
válasz
hackeeeee #9182 üzenetére
Akkor nem sok választ el a győzelemtől.
Ha azt nézzük ez is egy E5200-csak alapon magasabb VID/órajel hányadossal.Szal akkor itt is vízválasztó ezek szerint a 3,6Ghz.
Most meg akarom csinálni az 1,2V-os listás eredményt,hogy egyáltalán fent legyek,utána megnézem mit megy 1,35-ön(ugyancsak listára),sztem ott már közel leszek a 4Ghz-hez,a Noctua most is max 40-42fokig engedi a procit,úgyhogy nem az lesz a szűk keresztmetszet.
Ezek után belövöm az említett 1,3V alá és élvezem a sebességét.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én is ezen vagyok az E8400-al, ezért álltam meg most ~1,168V-n, feljebb nem akarok menni, és ígyis majdnem megvan a 4ghz, kemény 5mhz-n múlik.
E5200-nál azt vettem észre, hogy 3,5-3,6Ghz felett nő meg a feszigény, drasztikusan.. Az alatt még elmegy. A 300-as FSB még alacsonynak mondható. Próbáld meg, hogy adj neki kicsivel több feszt, és lehet ott lesz benne plusz fsb még bőven, persze ha a hűtés bírja.
De ha nem akarsz neki több feszt adni, akkor lődd úgy, hogy maradj 1,3V alatt, és szépen léptesd felfele az FSB-t, és amíg stabil, stabil.. Sajna nem volt E5400-am, sőt a haveri körömben sem volt senkinek, így nem tom, hogy mit bírhatnak..
-
gooool
őstag
válasz
hackeeeee #9175 üzenetére
A VID 1,2625V,mindenhol ezt tudom kiolvasni.
Alaplap Giga P35-DS3R,hűtő Noctua NH-U12P,stepping A,revizió R0.És tényleg nincs a listán E5400,ezért is akarok robbantani.
Aggregátor: Remélem nekem is összejön egy 4GHz-es Valid,de érdekes módon 3600-on 1,25V-on nem jutok el a win töltőképernyőig sem.
-
barnam_
nagyúr
E5xxx-el sokat nem foglalkoztam, de a lista alapján 1.2v-on 3450 Mhz átlagos eredmény.
Így is sokkal jobban tuningolható, mint az E6xxx conroe, annak sok fesz kellett. Én meg csak irigykedtem azokra akik 1.3v körül 3.8-4Ghz-en hajtották az E5xxx procijukat, míg az enyém 1.6v-al se volt stabil 3.8-on -
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Szeretnék az E5xxx-ös litába felkerülni egy 3450Mhz-es 1,2V-os eredménnyel,de nem tom,hogy a prime95-öt hogyan futassam.
Illetve honnan tudom,hogy már 30perce fut a teszt?Mert Orthosban volt stopper,de ebben nincs.
Köszönök minden tippet! -
darál0w
Jómunkásember
előfordulhat, h tudok egy ilyen lapot szerezni az ünnepek után. Gigábol normális lapot nem igen lehet már kapni ASUS féleségekből meg ez az ami jobb és a deluxe, ami viszont ilreális áron van...
vélemény?
-
válasz
blazsey2 #9140 üzenetére
most nézem milyen jó kis teszt ez.
és nem nagyon jut eszébe a procinak hogy melegedjen.#9156 Jakab66[hun] :nyiss meg egy 3.00-s realtemp-et,
és még a settings ablakot is.
majd abból kiderül mennyi a vid.#9158 Aggregátor : nézd meg a listát.
sokan vannak akaik lefuttatták az 1.2v tesztet is.
pedig náluk is magasabba volt a vid mint az 1.2v opció.
nem baj az ha kevesebbet megy mint vid-en.
viszont azt már könnyebb lesz belőni.
és legalább ki lesz töltve az az opció is. -
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #9148 üzenetére
én inkább ugy fogalmaznék 0.006v-al kilóg az opcióból.
Hehe
Külön tesztet nem csinálok, mert biztos hogy rosszabbul menne mint alapfeszen, akkor meg minek. Majd max. üzemre csinálok egy 4Ghz körüli eredményt. Tegnap akartam prime-olni, de fagyott a prime. Pedig egyszer már ment fél órát. [link] -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9146 üzenetére
Akkor meg várd meg.
Gyári kúlingtól ne várjál sokkal többet, örülj, hogy egyáltalán ennyit megy.
-
Jakab66[hun]
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9144 üzenetére
Jó idő? Itt szakad az eső, meg fúúúú a szél mintazállat...
És már a hó is elolvadt...
Nekem az E8400-al is melegebb az 1. mag.
Szerk.: Lenti képet megnézed, amit linkeltem, most prime alatt, 1. mag 58, 2. mag meg 54...
-
Jakab66[hun]
senior tag
Szép jó idős reggeleket kívánok! Úgy nézem rá kell startolnom egy E8400-asra. Az enyémnek (E6300) 1.4V-még nem elég a 3800Mhz-hez. Kis idő után a core #0 hibázik, de a másik meg menne mint az állat. Mondjuk az első mag jobban is melegszik. Néha prime alatt 5-6 fokkal is melegebb mint a 2. mag. Lehet rossz a pasztázásom?! Újra kellene kennem?
szerk: Érdekes mert IDLE-ben meg 1.mag: 35C, 2. mag: 38C. Prime alatt meg feljebb írtam mi a 'stájsz'...
-
blazsey2
senior tag
Jó reggelt!Egy kis alulfesz tuning 1.1V@3825MHz.
-
barnam_
nagyúr
Na azt már lehet nem merném bevállalni léghűtéssel
(még ha tudom is hogy ha pár percig kap ennyit, nagy baja nem lehet)
akoska07: köszi hogy felraktál a listára
1.2v-os kategóriába külön tesztet csináljak? Mert ugyan alapfeszen teszteltem, de cpuz-n 1.216v látszik, ami 0.006v híján benne van az 1.210v-s határban... -
válasz
Jakab66[hun] #9129 üzenetére
kellene a többi adat is,hogy fel tudjam tenni a listába.
-
válasz
lizakattila #9127 üzenetére
köszi.ezt már felraktam.
igen,átküldted priviben is.
ahogy kell.kérném a többieket is,hogy csináljuk a jól bevált módszer szerint.
ide a topicba közölni,lássa mindenki...
aztán az adott hsz linkjét kérném priviberemélem a többit is...
végig néztem.
majd szóljon aki kimaradt.lista,eddig frissitve...
nem kicsit bővült már a lista,minden táblázatban van már bőven eredmény.
csak igy tovább emberek,tuningra fel -
Megkérnék Mindenkit,hogy segitsen,és linkelje ujra a listára kivánt eredményeket.
frissiteném,de elvesztettem a fonalat -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tom_tol #9121 üzenetére
Nah majd bepróbálom, 4,1-et próbáltam meg.. olyan ~1,2V körül, és be sem töltötte a win-t... Aztán úgy voltam vele, hogy akkor ennyivel több feszt nem ér az egész. Aztán jelenleg megnézem, hogy így ~1,15V-n mi jön ki belőle. De 1szer már teszteltem, így is majdnem ment 4ghz-t..
@darál0w: Ja, kb...
-
tom_tol
addikt
biztos jó az UD3 de lehet magasabb terhelésnél már sovány malac ....
(nekem nem volt soha de a privát véleményem az hogy azok a lapok erősen "csalnak")
hackeeee ha a régebbi eredményeket nem is tudja (P35 korszak) az utolsó eredményt hoznia kell, ez közvetlen eladás előtt készült, direkt mezei körülmények között nehogy szó érje a ház elejét -
johniee
senior tag
Milyen mondókák, aranyköpések születnek itt
Én meg "ismerkedtem" a lapommal
Előző, lap-szétfeszelős 9x500 beállításom után most sikerült kifacsarni kicsit többet azon a feszen: 9x510
(most nézem, az első Win7-tel volt)Első próbálkozáskor
PLL 1,72-1,74 | FSB 1,42 | NB 1,36
Second
PLL 1,50 (ALAP) | FSB 1,22 (1,20 az alap)| NB 1,20 (1,10 az alap)
De a cpu fesz azé' maradt. picit kisebb CPU fesznél esetleg elindul a win és a cpu-z, ha több PLL, FSB, NB vanDe eléggé ki kell sakkozni.
Meg még sikerült egy 8x570@1,4V is.
És 6x600 is sikerült most nyitott ablak nélkül (ugyan validot nem mentettem el, mert már van jobb
)
BIOS - CPU 1,2625V | PLL 1,54 | FSB 1,32 | NB 1,30
előzőleg pedig
BIOS - CPU 1,2625V | PLL 1,52 | FSB 1,38 | NB 1,36Majd még játszogatok vele...
Érdekes egy deszka, ugye?
Most nyomok már fél órája egy Prime-ot 8x500 @ 1,248...megpróbálom a deszka alapfeszein. Egyelőre XP-n, ami egyszer kiírta már, hogy vmi hibás fájl miatt nem hajlandó elindulni a nagy tuning közepette
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na helyes.. Kíváncsi vagyok, hogy mit megy nálad a proci...
Na igen, az az 1 baj van a ramokkal, hogy "csak" 2*1GB. Tom, hogy valamilyen szinten jobb mint a 2*2, de manapság nem nagyon vesz az ember már 2GB ramot.. :\ És sztem ez lehet a gond...
@darál0w: Majd a gépre lesz nála téve a karácsonyfa, minél jobban megy a proci, annál jobban ég a fa...
-
lipi67
nagyúr
Szar-szar, de világjárt
Érdekes amúgy. A Prociért sokan jelentkeznek, a 60.000 se visszatartó erő, de a kurva Team Xtreem 1200-as ramjaimért 1 ember nem tett még 100FT-os ajánlatot.. se(#9107) Aggregátor : Jó proci, kíváncsi leszek, de több, nem vszínű, ill. sokkal több. Viszont játszhatok vele..
(#9109) hackeeeee : Most hívott a srác, proci feladva, és a pénzt is megkapta már. Szuper. Ja!!! Értem (félreértettem a procidat)
Sajna mennem kell.."elzavartak" a törpék..
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #9105 üzenetére
Ja..Azt hittem, hogy az ami most az enyém. Viszont..gondolom hidegebb volt. Nálam is alul veri de felül még 80MHz hátrányban vagyok tom_tol eredményeitől
Holnap sztem itt a proci, én meg Debrecenbe leszek..Utána szünet-karácsony stb..Majd belekerül a lapomba és..1-2 rekord és halál -
barnam_
nagyúr
Nem gyenge
Nálad meglesz a 100% OC - 4.8Ghz is -
darál0w
Jómunkásember
dehát tiszta vicc. nemkell senkinek
pedig ejj de milyen jo lap, csak nagyobb szorzos prociknak
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- VR topik
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged