Hirdetés
- Riasztó topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Modding és elektronikai kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atish15
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni hogyan oldanátok meg… media “falat” tervezek az új lakásunkba. Kerülne a tv köré egy 45 cm mély szekrény ahol a tv a szekrény síkjába kerülne a mögötte lévő falra rögzítve. Kérdésem, hogy sima kihúzható konzol 40 centire kihúzva folyamatosan elbírja e a tvt (65” lg oled) 16 kg van e ajánlott konzol vagy egy mezei konzol is jó erre a célra. Vagy esetleg alternatív megoldás kell? Fontos hogy ki kell húznom és forgatnom ha mögötte kábeleznem kell. -
Vismajor01
addikt
34" hoz VESA 100X100ban van olyan amivel 45-50 centire lehet kihúzni a faltól? Monitor.
-
boti19871125
csendes tag
Sziasztok,
Egy egyszerű fali konzolt szeretnék egy 43-as Samsung Tv-hez (8 kg).
Forgatni nem szeretném, maximum függőlegesen dönteni.
Van ajánlott az ilyen egyszerű felhasználásra, vagy teljesen mind1 milyet veszek?
[ Szerkesztve ]
-
kispalsz
tag
Nekem 65C845 -öm van ( egy mérettel kisebb mint a te TV-d). D e ugyanúgy vesa foglalaton belül van a mélynyomó. Azt mondod nem okoz gondot a mélynyomónak, nincs hátránya, ha ezt a Stell SHO 8610-es konzolt használja az ember? Nem rezonál be, ugyanúgy jön a mély ( nem korlátozza a dinamikáját) ( Tudom, hogy a mély az nem irányított hangzás, de azért mégis).
-
kokokka
őstag
válasz
kokokka #3999 üzenetére
Azt hiszem ez lesz a befutó:
https://www.stell.hu/kihuzhato-sima-tv-tarto/sho-8610
Már csak egyet nem tudok, hogy a 85C765 hátulján lévő mélynyomó útban lenne e a szereléskor. Az a méret ahova bele kéne férni nincs rajta a rajzon. Valaki rakott már fel ilyen TV-t erre a konzolra?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy 75-100 col közötti fali konzolt, amely karral kihúzható, valamint horizontálisan és vertikálisan is billenthető? Elég nagy a szórás az árak között: 17 ezer ft-től 60 ezer ft-ig sokfélét találtam.
Jelenleg egy 75 colos, 35 kg-os tévé lenne rászerelve, és a túlsó falhoz rögzíteném 4 menetes szárral, biztos, ami biztos. Viszont arra is gondoltam, hogy pár év múlva valószínűleg egy nagyobb és nehezebb tévét szeretnék, ezért már most inkább egy 100 col körülit keresnék. -
kispalsz
tag
A Stell SHO 3630 konzol kinyúló pálcáit le lehet szedni vagy az fix és kilóg a TV alól?
Nekem is VESA furatok közé eső subwofferem van a TV-men, és ez elég jó megoldás lenne, ha azok a pálcák nem kandikálnának ki a TV alól..... Van erről infótok? Vagy az nem is pálca, hanem kötél? Igaz nem teljes kihúzású, de ezzel már szerintem meg tudnék békélni. Mennyire ajánlott ez a 3630, ha később esetleg 85"-os TV -re váltanék? -
KadamQQ
tag
Sziasztok!
Egy fali konzolra lenne szükségem egy Samsung UE40F6320 televízióhoz.
Eddig ezt néztem ki:
HAMA FITV 32-65" két karos dönthető/forgatható fali konzol -
kokokka
őstag
válasz
ultrasujpest #3992 üzenetére
Én írtam a Stell-nek, ők ajánlották ezeket:
Fix:
https://www.stell.hu/slim-fix-tv-tarto-konzol/sho-7210
Dönthető:
https://www.stell.hu/slim-dontheto-univerzalis-tv-tarto/sho-7410
https://www.stell.hu/dontheto-univerzalis-tv-tarto/sho-7420
Kihúzható:
https://www.stell.hu/kihuzhato-sima-tv-tarto/sho-3630
https://www.stell.hu/kihuzhato-sima-tv-tarto/sho-8610Fogalmam sincs, hogy melyiket válasszam
Több, mint 6 éve van a 65-ös QLED-em egy kihúzható Stell-en, hibátlan a mai napig. Picit eláll a faltól, és úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha az új 85''-os kicsit közelebb lenne hozzá. A fixet elvetettem, azt semmiképp sem szeretnék. Jó volna kihúzható, ezért a 3630-asra gondoltam én is, de ami csak dönthető, az közelebb van a falhoz. Viszont a kihúzható nagyobb kényelmet ad minden szempontból. Tudnál egy fotót lőni arról, hogy a 3630-assal hogy mutat a TV-d?
-
Kobe
veterán
hi
több eszközhöz lenne szükségem falikonzolra, de eddig egyedül a tartok.hu oldalt találtam ahol van is választék, viszont a szokásos szlovák külföldi bolt téma....
TCL 75C845-höz kellene egy falikonzol
LG OLED 55C1- hez szintén fali
LG OLED 42C4-hez pedig valami asztali tartókartudtok shopot ahol megbízható minőségűek, a teherbírást tényleg tűrő típusok vannak a fentiekhez?
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
LG Oled Evo C4 65 colos tévéhez keresek egy masszív, megbízható konzolt.
Forgatni nem szeretném, max függőlegesen dönteni.
30-as téglafalra lenne szerelve.Nézegettem a gyári megoldást: OLW480B de nem találtam sehol sem.
Köszi szépen.
-
petike26
csendes tag
Sziasztok!
LG 32LQ63006LA TV-hez szeretnék venni egy fali konzolt. [link]
Esetleg lehessen kicsit billenteni, buktatni, nagy igények nincsenek, olyan 10k-ig gondoltam árban.
Tudnátok ajánlani, esetleg a konkrét tipust is megköszönném, nulla a tapasztalatom ezekkel.
Köszönöm szépen. -
OldMike
őstag
Szia!
A tévéd használati útmutatója szerint a VESA méret 200x200, M8 csavart kell használni, és a csavarból legfeljebb 20-22 mm mehet a furatba. A tartókhoz általában adnak különböző hosszúságú alátéteket, ha a csavar hossza nagyobb, mint a tartónak a tévéhez illeszkedő részének lemezvastagsága plusz a fenti 20-22 mm.
Javasolni csak akkor lehet, ha tudod, hogy milyen funkciókkal rendelkező tartót szeretnél. Egyszerű fali dönthetőség nélkül, valamennyire dönthető, kihúzható karos (egy- vagy kétkaros).
Igazából az sem teljesen mindegy, hogy milyen a fal anyaga. A tartókhoz adnak tipliket, de ennek minősége eltérő lehet. -
Nyugis
senior tag
Tisztelt kollégák!
Esetleg tudna valaki segíteni nekem abban a kérdésben, hogy egy Samsung UE50TU8002KXXH típusú 123 cm képátlóval rendelkező okos televíziót szeretnék a falra fel tenni.
Milyen wall mountot / fali tartót lenne érdemes venni hozzá?
Nekem furcsa a tv hátulján lévő 4 fali tartó lyuk valahogy melynek tűnik.
Esetleg bárkinek tapasztalat vagy konkrét javaslata lenne?
-
Syracosa
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 65" tv-t konzollal felrakni gipszkarton falra. Merevítés nincs benne, a függőleges alu profilok 40 cm-enként vannak elhelyezve lásd: kép [link]
Két konzolt néztem. Ezek elvileg átérik a 2 profilt.
STELL SHO 5630
STELL SHO 8610Szerintetek a két profilba rögzítve a konzolt elbírja a fal a súlyt ?
Illetve milyen csavart javasolnátok a profilba ?Nagyon nincs lehetőségem a falat szétbontani. Esetleg kívülről megerősíteni ha erre van valami lehetőség.
Köszi előre is.
S.
-
ricsmoka
tag
Sziasztok! 75-ös tvhez milyen fali konzolt tudtok ajánlani? Dönthetőt ha lehet. Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Van valakinek tapasztalata AlzaErgo M310B tartóval? 20 kg alatti, 55 colos TVlenne rajta.
Köszi! -
bnorci71
addikt
válasz
ultrasujpest #3984 üzenetére
az 55" és a 75" tévém is ilyen volt az Alza és az előző hsz-be írt Stell is ilyen.
Nálam a megoldás az volt hogy anno a Philipshez voltak hosszú csavarok ~4cm amik így eltartják a lemeztől a tv-tA Stell dobozában is vannak ilyen távtartók a kezelésibe az M8 csavar 50mm hosszú tehát 40mm hézag lesz a tartó és a hangszóró között.
Ha csak M6 menet van a tévéd hátulján akkor viszont csak M6x30 csavar van. Megoldás lehet csavarboltban hosszabb acélcsavar vásárlása mondjuk M6x50 -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
egy kis beszámoló Stell SHO8610.
Hétvégén végre ki tudtam cserélni az Alza Ergót a 75" TCL mögött.
Nem vagyok elragadtatva ettől a Steeltől. 50-100" és 80Kg az adatai szerint. A tv 75" 33Kg szóval bőven a tudásán belül van.
A billenést nem lehet fixen beállítani. Kihúzva beállítottam betolom és lóg a tv. Kihúzva a dőlése is be volt állítva vízmértékkel, de betolva igaz sokkal kevésbe, de el van dőlve.
Csavarok meghúzva amennyire csak bírtam a billenésnél az alsók is. A dőlés 4 csavarja crovával meghúzva.
A felakasztás a rúdra is egy vicc, hogy simán arrébb tudod tolni a tv-t és nyilván abba a pillanatban nem egységes a terhelés a 2 oldalon és el tud tekeredni az tartó. Tehát így kihúzni elfordítani a tv-t kihívás.
Szóval nehéz a doboza, de nem elég masszív nekem csalódás. Egy 100" 70-80kg tv-t nem mernék jó szívvel rárakni. -
OldMike
őstag
válasz
Vektor_75 #3983 üzenetére
Szia!
Ennek a gyártónak a 4220-as tartója 70"-ig jó, a lyukkiosztása pedig ugyanolyan, mint a 4210-é. Szerintem a legalsó furat, és a középen lévő egyedüli furat között éppen 20 cm a távolság. Szerintem ez azért lehet, mert tipikusan az OLED tévékre jellemző a VESA "akármi"x200 méret. -
OldMike
őstag
válasz
ultrasujpest #3984 üzenetére
Szia!
Sajnállak, hogy egy ostoba tévé dizájner miatt gyakorlatilag megoldhatatlan helyzetbe kerültél. Minden karos tartó középső felerősítésű, azaz pont ott tömör, ahol a subwoofer van. Csak a kar nélkülieknél szokott nyitott lenni az a rész, de nyilván indokod van rá, hogy karos legyen.
[link] Ez a tartó jelenthetne egy halvány esélyt, bár esetleg csak barkácsolással. A tévéd VESA furatai függőlegesen 30 cm-re vannak. Elképzelhető, hogyha az alsó furat a függőleges elem legalsó furatához illeszkedik, akkor a tartó tömör része csak néhány centit takarna be. Lehet hogy a függőleges elem közepén lévő magányos furat éppen jó lenne a felső VESA furathoz. Viszont nem kizárt, hogy ilyen elhelyezésnél a függőleges elem túllóg a tévé tetején.(Neked olyan tartó lenne jó, aminek a tévéhez illeszkedő vízszintes elemének - amin a kar csuklója van - a függőleges mérete a lehető legkisebb, ugyanakkor a függőleges elemek hossza nagyobb, mint Stell esetében. Ilyet én nem találtam, de esetleg létezhet.)
-
ultrasujpest
újonc
Sziasztok!
Hisense 65U7KQ TV-hez szeretnék minden irányban mozgatható fali tartót. Az a problémám, hogy az integrált subwoofer a TV hátulján pont a felfogató furatok közé esik, és a tartó merevítője éppen a hangszóróhoz esik ezáltal talán felfogja a hangot.
Van megoldási javaslatotok, vagy milyen fali tartót javasoltok hozzá?
Előre is köszönöm! -
Vektor_75
csendes tag
-
Vektor_75
csendes tag
Sziasztok,
Egy Samsung QE65S90D TV-t szeretnék a falra felszerelni, a VESA mérete 300x200.
DE a TV-n a VESA rögzítési pontjai elképesztően alacsonyan vannak a készülék alsó részéhez kialakítva és emiatt attól tartok, hogy az univerzális tartók amelyek tudnak nagyobb méretet mint 200 függőben annak ki fog lógni az alja a TV alól. Most lábon áll így csak hozzávetőlegesen tudtam megmérni, de az alsó furatok és a készülék alja között nagyjából 5 cm a távolság.Van esetleg már tapasztalat ezzel kapcsolatban amit meg tudnátok osztani?
-
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ehhez a régi samsung tvhez fali konzolt? Egy csak dönthetőt és egy másik opciót, ami karos, előre kihúzható. Köszönöm a segítséget! -
woci01
tag
Sziasztok,
végül Vogel's TVM 3663-t vettem(full motion) 55-ös LG OLED-hez. Elég masszívnak néz ki, a felfogatása 3 csavarral történik és adtak hozzá 8x70-es csavarokat illetve 10x50 fisher duopowert.
A kérdésem az lenne, hogy elég ez betonba vagy vegyek valami méretesebb dübelt és csavart? -
Giovanny
őstag
válasz
zsoltnyiri #3977 üzenetére
Én tutira mentem 77" tv-mel és FISCHER FIS VL 300 T használtam, + M10 menetes szár kb. 18 cm hosszúságban.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Hálóba tegnap vettünk egy IKEA HAUGA komódot, és már az útmutató 1. oldalán rajta van, hogy ne tegyünk rá TV-t. Eddig is egy komódon volt a 49"-os TV, nem volt vele gond, de rendben van, jobb a békesség, nem szeretném, hogy megroggyanjon a TV súlya alatt. Nem probléma a falra feltenni. Ehhez szeretnék kérni konzol ajánlást. VESA 300x300-as szabvány. Ha a jövőben majd új TV lesz itt, akkor 50 max 55"-ban gondolkodnék. Tégla válaszfal (legalább is feltételezem, hogy az. Családi ház, de már készen vettük teljesen felújítva). Az azért biztos, hogy nem gipszkarton
Úgy látom, főleg a STELL konzolok vannak ajánlva. Mivel nagyjából szemben van az ágy, oldalirányban forgathatóság, ide-oda tologatás nem prió, max a dönthetőség lenne előny. Ill. még az jutott eszembe, hogy a TV hátulján van a koax csati ill (1 kivételével) HDMI-k. Szóval a kábeleknek (főleg a merev koaxnak) kell némi hely a fal és TV közt. Habár erre megoldás lehet egy 90 fokos koax és HDMI adapter ha nem tévedek. -
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Érkezik a 77-es C4 és falra szeretném rakni. Sok visszaolvasás után úgy látom a Stell SHO 7410 ajánlott, jól látom? Dönthetőséget szeretnék, forgathatóság, kihúzás stb. nem kell, csak hogy ne kelljen féltenem a milliós tv-t
Amennyiben igen, milyen dübel + csavar kombó lenne az ajánlott? Jól látom, hogy a Fisher Duopower megy itt sokat? És milyen méret, 10x50 vagy 10x80?
15 centi vastag nagypolgári lakás válaszfaláról lenne szó (gondolom tégla, ki tudja 150 éve mivel építettek
). Gondolom attól nem kell tartanom, hogy nem bírja el a 25 kilós tvt a fal?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gimis
tag
Üdv! Egy kérdésem lenne. IPS panel van a TVben. Ha a falra kerül , kell dönteni, buktatni előre felé bármilyen fokba vagy maradhat teljesen függőleges a TV?
-
Giovanny
őstag
-
gimis
tag
válasz
Giovanny #3973 üzenetére
Üdv! Én a stell 7610re találtam rá. Sajnos jócskán meghaladja a 10.000ftot
18+2 szállítás. Húzni, vonni is szoktad vele? Nekem fontos lenne hogy, ki tudjam húzni a faltól és aztán bal irányba eltolni egy szekrény elé. Rakok fel képet.
Bocsánat a képért, így gyorsan ez lett belőle.
Szóval, lehetséges ez a fajta mozgatása a térben? -
gimis
tag
Üdv Mindenkinek! Látom nem nagyon pörög a topic de hátha valaki segít nekem 1-2 tanáccsal .
LG 65 col plu 7000 szériás tvhez szeretnék olcsó de megfelelő fali konzolt. Minden irányba szeretném ha mozgatható lenne.Árba szállítással együtt 10.000ft lenne optimális. Köszönöm ha elolvastam és ha válaszolsz is rá!
-
Sziasztok,
65"-ös Philips (OLED705) TV-hez keresek asztali állványt, sajnos a falra rögzítés nem játszik, hogy ne lógjon a képbe az előtte lévő 8cm magas Polk Magnfy mini ax hangszóró. A Nedis TVSM2330BK és méginkább az Equip 650612-ös, Stell SHO 4810 modell első látásra nem tűnik rossznak, mert több fokozatban állítható a magassága (igaz nem tudom pontosan, hogy vajon milyen magasan lesz a TV alsó pereme ha a 300x300-as veza felfogatás alcó csavarja 6cm van.)
Van valakinek tapasztalata az ilyen vagy ehhez hasonló állványokkal? Mennyire stabilak?
Házi állat, vagy kis gyermek nincs a közelben, hogy ledönthesse véletlenül, de azért nem volna rossz, ha relatíve masszív lenne.[ Szerkesztve ]
-
Zedroxine
tag
Sziasztok!
Adott egy LG-OLED55B33LA ami gyári papír szerint ~19kg talp nélkül.
VESA 300x200 -as szabvány.
Ehhez keresek csak dönthető fali konzolt, kihajthatóság meg egyéb csoda nem kell.
Max 20k amit rá szeretnék szánni, de nyilván meggyőzhető vagyok.
Tégla válaszfalba megy majd.
Nézegettem árukeresőt de nem értek hozzá ezért inkább jöttem ide kérdezni. -
ddany7
csendes tag
Hello!
55 lg c3 melle keresnek egy fali konzolt, ami abszolut minoseg es amivel oldal iranyba tudom “tolni” a tv-t. A falon sajnos nem tudom kozepre furni a konzolt, ezert lenne szuksegem olyanra ami enged egy kis mozgast oldalra. Donthetoseg es kiforditas nem szukseges. Koszi az ajanlasokat.
ugyanitt mediamarkt isy sajatmarkas konzol minosegre jo?[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz
Bikkrom #3964 üzenetére
Köszi
én is afelé hajlok, 2,5 éve is nézegettem a Stell-t csakez az AlzaErgo szembe jött itt HA-n jó áron
+1 érv a Stell mellett hogy 600x600 vesa így magasságba is lehet a több furat miatt a 400x400 TV-t korigállniambushka
az 55 oledet a jelenlegi is masszívan tartotta, sokszor teljesen kihúzva kifordítva, de az ugye 19kg ez meg 32kg és a súlyba hiába fér bele az nagyság miatt az erőkar más. Illetve anno használtan vettem. Látom rajta hogy a 2 kar 1-1 fokot lejt/lóg a forgáspontonLényeg ezt már nem bírja kell egy nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz
bnorci71 #3963 üzenetére
Csakis a Stell. Nagyon bevált, masszív, van benne anyag, könnyen szerelhető. Én is itt vártam válaszra, aztán mivel nem jött, mert eléggé keveset látogatott topic így visszaolvastam pár száz kommentet. Egyértelmű lett, hogy a Stell-lel nem lesz gondom. Nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
Üdv mindenkinek!
55oled lekerült a falról egy AlzaErgo M445B Ultra Slim tartóról és felment a helyére egy 75"-os
Az Alza 70" ig ajánlott és 45Kg-ig. A jelen tv ugye +5" ennek nem tulajdonítottam elsőre nagy jelentőséget mert a tv súlya 32Kg.
Viszont felszerelve lóg az egész, hasonlóan mint lejjebb feri1 tartója.Marad a csere.
Mi ajánlott most?
Elkezdtem nézegetni Euronicsba Steel SHO8610 35e pénz, megemeltem a dobozt hát érezni, hogy van benne anyag. Anno ajánlott márka volt ha jól rémlik és ára is elfogadható
Vagy valamelyik nagyobb Alza tartó?
alzaergo-m610b
alzaergo-m325bferi1
szerintem ez a tartó nem bírja el ezt a tv-t a képen úgy látszik hogy a kar konyul lefelé
megoldás egy masszívabb tartó -
feri1
aktív tag
Sziasztok!
Felszerelve egy Lcd-433 fali konzol rajta egy 43 " tv.
A képen látható, hogy nem visszintes. Szemmel láthatóan görbe. A felfogatás falba visszintes jó.
Tudomásom szerint le-fel tudjuk állítani.
Mi lehetne a megoldás.Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz
Darth_Revan #3960 üzenetére
Szia! Ezt a tartót keresztirányban +/- 3 fokban lehet állítani. Úgy látszik, hogy itt gyárilag az egyik szélső (vagy ahhoz közeli) helyzetben rakták össze. A látható lemez hátoldalán lévő csavaranyákkal lehet a megfelelő helyzetbe beállítani. Nézd meg a Stell honlapján lévő összeszerelési videót, ott mutatják.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Stell Sho 4610-est amivel kapcsolatban lenne egy hülye kérdésem.Kibontása után feltűnt hogy ferde az egész.
Ez alapból ilyen és be lehet majd állítani felszerelésnél vagy pedig gyári hibás ? Ha az utóbbi akkor nem igazán akarom hajlitgatni hogy jó legyen így megy is vissza.
Köszönöm
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
LG OLED65C1-hez keresnék megbízható fali konzolt (VESA300x200, meglepően nehéz volt ezt az adatot kideríteni...).
Esetleg AlzaErgo M610B? Valami jobbat esetleg tudtok ajánlani?Köszi!
-
pzstm
titán
Sziasztok!
az ejjel arra keltem, hogy leszakadt az 50”os tv a fali konzolrol
Mit javasoltok, milyen dűbelt javasoltok hogy legkozelebb ilyen ne legyen??? Ahogy nezem negybol harom kettetort
tegla valaszfalelore is koszi
-
Ngtx
aktív tag
Sziasztok! Szakmai jellegű kérdés!
Adott egy 65’ méretű tv és ahhoz egy HAMA fali konzol ami dönthető, kihúzható, forgatható minden ami kell.
Egész véletlenül fordítva került fel maga a konzol a falra.
Némi kétség merült fel, hogy ez miatt lehet az, hogy ennyire terheli azt a részt amit jelöltem vagy ez teljesen független attól?
Hozzáteszem bőven stabil csupán érdeklődés képpen merült fel. -
Malfroy
aktív tag
milyen megbizható fali konzol van, ami tudja a 600×600 méretet?
-
pelenka35
őstag
Sziasztok. LG60UJ6307 tv-hez keresek fali tartó konzolt. 300x300 vesa szabvány. Ausztriában vagyok esetleg tudja valaki,hol érdemes venni. Köszönöm
-
Malfroy
aktív tag
tudtok esetleg 77" tv-hez normálisan kinéző, stabil vesa talpat? ami itthoni webshopból vásárolható.
-
Samott
addikt
-
Samott
addikt
Sziasztok, falba raknek kabelt, van erre valami speci megoldas a TV-khez vagy villanyszerelesi cuccokat szokas hasznalni? Milyen atmerujo csovet/csatornat erdemes valasztani, van ajanlott cucc erre? 10cm-es belteri valaszfalba megy majd.
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
LG 65 collos G2-öm van, jelenleg egy Aldis tartón, ami elvileg 40 kg-ot bír, de elég nyegle, le akarom cserélni normálisra. A TV 26 kilós.
Kérdés: Stell 5630 vagy 8610? Az utóbbi kicsit túlkapás, de inkább fizetek érte egyszer többet, de legyen jövőálló, és ne legyen picit sem instabil. Furcsa a 8610-es függőleges döntést rögzítő része, nem anya, hanem kar rögzíti. Meg fogom tudni húzni normálisan? Van valakinek ilyen?
A plusz felár nem gond a 8610-re, kiköhögöm, ha fáj is.
Köszönöm előre is.
-
Tibor77i
kezdő
válasz
ad4m1337 #3928 üzenetére
Ehhez hasonló panelem van nekem is a falon, alatta pedig kőzetgyapot. MI kivágtuk a konzol helyét, közvetlen a falba ment a dűbel meg a konzol. De ha nincs gyapot a panel alatt, akkor is kivágtam volna. A tévé úgyis eltakarja, de így jobban tart. Szerintem olyan konzolt nézz, ami kihúzható.
-
ad4m1337
aktív tag
-
ambushka
aktív tag
válasz
ad4m1337 #3930 üzenetére
Nekem ne mondd, ezert fogom magam csinalni
En egy Alzas konzolt vettem vegul, nagyon bevalt, betekertem a hozza adott csavarokkal egy 10 centis valaszfalba es konkretan olyan erzesem van, hogy akar huzodzkodhatnek is rajta.
Sajna nem tudom, hogy mennyire sullyedne be a fal fele a TV, ha balra eltolnad.
-
ambushka
aktív tag
válasz
ad4m1337 #3928 üzenetére
Fu en teljesen laikuskent irom, hogy nem biznek abban, hogy egy csavar 2 centit bukik egy dubelbol.
Miert nem vagod ki azt a reszt a konzolnak?
Masik esetleg ami eszembe jutott; miert nem veszel egy teljesen kihajthato konzolt, amit a burkolatlan falra szerelsz fel es kitolod kozepre a TV-t?
[ Szerkesztve ]
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Falpanelre terveznek konzolt felrakni, elvileg mukodik a dolog, a falpanel filc anyagan keresztul lennenek a csavarok atfurva, a falazat 30cm Silka.
A tv majd most jon, 75" TCL C645. Van esetleg barmi amire erdemes odafigyelni, nem lesz para hogy a konzol a falpanellel erintkezik es nem kozvetlen a fallal?
-
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
Mi most a jelenlegi BB fali konzol egy 55 colos LGC1-hez, amit egy 10 centi vastag tegla falra raknank?
Nem szempont a kihajthatosag, fuggoben legyen esetleg dontheto, de meg ez se igeny.
Elore is koszonom a valaszt!
-
OldMike
őstag
Nekem sincs közvetlen személyes tapasztalatom a karos tartók milyenségéről, de a felvetett tartók 45 kg-ra vannak méretezve, eléggé valószínűtlen, hogy a 11 kg-os tévé miatt vetemednének. Gyártási hiba persze előfordulhat, de normál esetben nem valószínű a vetemedés. Amennyiben jól értelmezem, akkor Te nem is akarnád kihúzni, akkor pedig a falra simítva nincs a karnak terhelése.
Azt neked kell eldönteni, hogy mennyire fontos az állíthatóság. Az egész a téglafal típusától és az állapotától függ. Kisméretű téglánál nagyobb a kockázata, hogy félremegy a furat a fugák miatt. Itt olvastam, hogy hosszú, vékony szöggel ellenőrizték a fuga helyét a fúrás előtt. Amúgy a fix vagy dönthető tartók falra fekvő eleme elég hosszú, és sok furathely van rajta, ezért egy-két félrement még könnyen helyettesíthető. -
OldMike
őstag
Esetleges furatelcsúszások kiegyenlítésére a jobbra-balra is állítható tartók alkalmasak. Ilyenek a kihúzható (karos) tartók szoktak lenni, a fali fix, vagy dönthető tartók estében én még nem találkoztam ilyen funkcióval.
Pl. a Stell SHO 5610, 5620 vagy 5630 lehetne jó neked, vagy bármelyik más gyártó hasonló tartói. -
coco2
őstag
Sziasztok!
Konzol vásárlási tanácsot kérnék. Vesa 300 x 200, 11kg, 55" tv (tcl 55c645).
Olyan lenne jó, amin legalább pár fokot lehet állítani 3 tengely mentén, ha ügyetlenkedünk a fúrásokkal.
A tippeket előre is köszönöm.
-
Tibor77i
kezdő
Sziasztok!
TCL85C805 vagy TCL85C845-ös tévét vennék, és az itteni ajánlások alapján Stell SHO 8610-es konzol néztem ki hozzá. A vastag téglafalam előtt lesz egy kb.8 cm vastag álfal (keret, benne kőzetgyapot és rajta Fibrotech akusztikai panel), de abba vágunk lyukat a konzolnak, hogy a téglafalra fúrhassuk fel.(kb. ilyesmi, mint ez a reklámfotó)
1.Mekkora dűbelt érdemes venni?
2.Milyen és hány csavart? (azt olvastam valahol, hogy a konzollal kapott csavarok nagyon rövidek)
3.Ugye be lehet állítani úgy a készüléket, hogy pontosan függőlegesen álljon? A mostani, jóval kisebb plazmatévém más gyártó hasonló állványán van, de az nem áll függőlegesen.Köszönöm a segítséget
-
OldMike
őstag
válasz
Razor18 #3920 üzenetére
Az X alakú tartókat ellenőrizni kell a vásárlás előtt. Lehet hogy van olyan olcsóbb (egyszerűbb) megoldás, ahol egyben van a kar és az X tartó, és a tévét a már falra felszerelt tartóra kell - két vagy három ember együttműködésével - felcsavarozni. Talán ezek már kikoptak a forgalomból.
A normálisabb megoldás az, hogy az X részei egy lemezre vannak szerelve. Ezen van egy olyan kivágás, amivel fel lehet akasztani a tartókaron lévő ellendarabra. Olyasmire gondolj, mint amikor egy falból kiálló csavarra akasztanál egy fém fület, amin van egy nagyobb furat, amin átmegy a csavarfej, és ez folytatódik egy kisebb nyílásban, ami már csak a csavarszárnál kicsit nagyobb nyílású.
Azért ezt is sokkal nehezebb összeilleszteni, mint két kampót felakasztani egy vízszintes sínre. Nem javasolnám, hacsak nincs valamilyen extra indokod rá. -
Razor18
tag
Sziasztok,
karos/csuklós VESA esetén van-e praktikusságban különbség abból, hogy a TV-hez rögzített felfogatás az X-alakú változat, vagy olyan, ahol két függőleges fém zártszelvényt csavarozunk a TV-hez, és aztán azt akasztjuk rá a vízszintes sínre? Arra gondolok, hogy a függőleges tartós változatot elég csak leakasztani a sínről, ha netán valamiért le kell venni a TV-t a falról, de mégsem kell kicsavarni a TV-ből a VESA csavarokat?...
Bocs, ha rosszul gondolom, köszi a válaszokat. -
Giovanny
őstag
beci , Bikkrom köszönöm, esetleg mondjuk 50-70 Huf értékben lehetne még jobbat venni? Vagy ott már csak a márkát fizetem meg? Eddig soha nem volt Tv a falon,szóval nem vagyok tisztába a konzolokkal stb..,
-
Bikkrom
senior tag
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Giovanny #3913 üzenetére
Na meglestem. SHO8610 ahogy látom a legjobb forgathatósuk. 33 ezer. 80kg, 100"-ig. Brutális. Megéri. Ahogy látom ugyan az mint az 5630-am, csak erősebb, nagyobb. Nálam nagyon bevált. Nem nyeklik, nem csavarodik, atom stabil. Korábban eladtam a 75"-os TV-met, mert nem akartam falra tenni, pont az ágy felett lett volna neki hely. Megbántam, mert a Stell tuti elbírta volna. Mármint az 5630-as. A 8610 meg röhögve.
Link[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
Stell nálam bevált. Igaz csak 49", de atom stabil az 5630-as. Nézd meg van-e keményebb modell náluk ami forgatható. Ez 60 kilóig és 80"-ig van. Amilyen atom stabil én inkább a tipliktől félnék porotherm falban. Van a Fischer-nek folyékony dűbele meg folyékony tiplije. Az a lényeg, hogy egy plusz ragasztó anyag kerül be a tiplivel ami kitölti a porotherm réseit és atom stabilan fog. Rászánnám pár darabra azt a pár forintot. De még az sem elrugaszkodott ha 4 helyett 8-cal fogatod fel. Megéri azt a pár ezer forintot. Annyi, hogy a legtávolabbi lyukakat fúrd meg ha 8-cal fogatod, meg a legbelső lyukakat. Hogy a lehető legnagyobb legyen a lyukak közti távolság.
-
Giovanny
őstag
Üdv urak, tervezem egy 77" LG G3 vásárlását, és keresnék hozzá egy jó fali konzolt, ilyen értékű tv esetében tényleg valami tuti megoldás kellene, annyi lenne hogy forgatható legyen.Ma voltam MM ba és a gyári konzol valahogy nem jött be. A fogadó felület egy porotherm belső teherhordó fal ha esetleg ez fontos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
TCL 43C643 Smart QLED Televízió, 108 cm, 7.8 kg (VESA szabvány200 x 200 mm) készülékhez keresnék megbízható, bevállt fali konzolt. Max 20 000 Ft-ig. A Tv jobb oldalánál fal lesz így a kihúzhatóság fontos lenne.Ezzel szemeztem a mai nap, épp akciós.
https://www.emag.hu/stell-sho-3600-kihuzhato-tv-allvany-dontheto-forgathato-30-60-fekete-35047532/pd/DTHT82MBM/?ref=profiled_categories_campaign_1_3&provider=rec&recid=rec_94_98aba38af17028db19cbadf8b770a08cfe6b3f8ca9ab96af51986cadd34cc31e_1706823435&scenario_ID=94[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
-
boldi370
csendes újonc
Sziasztok! Fali TV konzolt szeretnék venni, nembaj ha nem forgathato, es dontheto.Bár annak örülnèk ha kintebb tudnam huzni kicsit a faltol hogy a hatuljaba kenyelmesen betudjak akármit dugni, ne kelljen le fel rakosgatni a TV-t. 200x200 as vesa szabvanyos TV hez kellene. 10.000 ft korul szeretném. Tudtok valamit ajánlani?
-
-
OldMike
őstag
válasz
Bikkrom #3905 üzenetére
Szia, nézd meg, hogy segítene-e? A vízszintes rudakra a felakasztási helyeken tennék ideiglenesen valamilyen anyagból (pl. akár faléc is lehetne) kb. 10 mm magas emelést, és kiderülne, hogy emel-e annyit a tévén, amivel már bedugható lenne a dugó. Szerintem a felakasztó füleknél még maradna elég biztonság, az alsónál meg ott vannak a rögzítő csavarok, amivel meg lehet szorítani.
Amennyiben ez, vagy még pár milliméter segítene, akkor érdemes valamilyen szilárdabb távtartást kitalálni. Tömör vas vagy esetleg alumínium rúd lenne jó, amit aztán rögzíteni kell a síneken.
Ez nem egy elegáns dolog, de ezen kívül nekem csak a tartó lecserélése jut eszembe, olyanra ami VESA 600x600. -
Bikkrom
senior tag
Megvettem a Stell 5630-at. Tetszik, szuper szerelhetőség. A 49"-ost úgy húzza, forgatja, hogy az valami atom stabil. Csak a TV nem megy:
Kb fél centivel rálóg a tápkábelre... A TV-re szerelhető két kar amivel a magasságát állíthatnám pont vesa 400, tehát a legalsó és a legfelső lyukba kellett csavarozni. Nem tudom se lejjebb, se feljebb tenni... Nem tudom a magasságát állítani, tehát ezt a vasat sem tudom arrébb tenni. Bármilyen javasolatot szívesen fogadok.
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Jelenleg egy Stell Sho 5610 kihúzható konzol van a falon :
[Stell Sho 5610 ] (32"-70", 45kg max súly, 400x400mm VESA szabvány a maximum átfogó)Ez a tv van rajta :
[Samsung 65" Q80A] (65", 24kg, 400x300mm VESA)A kérdésem az lenne, hogy szerintetek [EZT] a típust fellehetne még rakni esetleg biztonsággal a konzolra?
Tudom, hogy a konzol maximum 70"-ig van tervezve és ugye ez a tv 75"......viszont a VESA szabványa szintén 400x400mm,és bőven benne van a 29kg súlyával a konzol max 45kg terhelhetőségében.
Szerintetek?
Köszi
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok! Mi lett a stell.hu-val? Visszaolvastam pár száz kommentet és ezeket nézegetném, de nem jön be az oldal. Tegnap sem ment.
Egy 49"-os LG lenne a falra feldobva, feleségemnek tornázáshoz, hogy ne a laptop 15"-ján kelljen. Nem kell forgatható, kihúzható, csak dönthető legyen. Vesa 400*400. Mit javasoltok?
Köszönöm szépen!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Tcl 43c645 vesa 200x200 tv-hez keresnék olyan fali tartót ami rányomható fal síkjára, de adott esetben kihúzható és elfordítható is legyen.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Riasztó topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- alza vélemények - tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hobby rádiós topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...