Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Küldtem egy eredményt levélben, remélem minden megfelel.
-
yolan
őstag
hellóbelló
ez felkerülhet a listára?
-
yolan
őstag
Jövök már, megmutatom nektek is.
A proci 300*8-on 1.040-el, az et szarul mutatja a refeket szokásához hűen, a ramok pedig számomra hihetetlen 800mhz, 4-4-4-10, 1.69v-on, everest kerekít
-
yolan
őstag
Reggelt!
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
Noh megjött ma az új procim, celeron 420, a1 stepping, vid 1.3v
még csak ismerkedek vele, 1.152v-on, vtt 1.1, gtl ref 0.69, 300*8, small fft fut -
yolan
őstag
Srácok!
Nem tud valaki valami boltot ahol ENZOTECH MST-88 mosfet hűtőt lehet kapni?
Én sehol nem találtam, se pcgear, se computermode, se oc nem tud segíteni, megvagyok lőve, pedig pont ilyen kéne. -
yolan
őstag
Kérem Uraim!
320*12.5@1.264v ennyi sikerült most.
Kérem az illetékeseket, helyezzék a listába. -
yolan
őstag
350-es fsb
azóta már a 355-össel fut a linx, ezzel befogtam toyone 5200-esét -
yolan
őstag
persze, ha biztos vagy a forrásban, ha nem én inkább nem szedem le, főleg nem flesselem azzal a lapot, ha netán valami silabizált cucc, nem kívánok szopni, dq6-al vagy extrémmel nem is tudom már melyikkel küzdöttem vagy 2 hetet mert valami nem volt 100-as a biosszal, dual bios meg baszott visszaírni a régebbi de jót, azóta inkább óvatoskodom még ha láma dolog is
-
-
yolan
őstag
válasz
kimi02 #11968 üzenetére
nálam eddig jó az f12, feszekben nem tapasztaltam semmi extrát, bár e8400-ról e5200 váltásakor frissítettem, ami feltünt, lehet van régebbiekben is a quick boot, ami tényleg gyorsabb valamivel, ja illetve izé, nálam kisebb tRD-t bír ezzel a ram, de ez lehet a nem 1:1-es arányon járatás miatt van
-
yolan
őstag
válasz
darál0w #11888 üzenetére
Boltban vette meg nekem, és küldte is egyből, nem járt ez másnál, bontatlanul kaptam.
Egy kis nyalánkság: 4ghz@1.248v -
yolan
őstag
Szépreggelt!
Még fut a prime, de stabilnak tűnik, és még a feszt sem centiztem ki
[link] -
yolan
őstag
Elég kellemes
Végülis már nem piszkálom annyit, beton stabil, de ha kell eltudok vele játszadozni.Szerk.: a kettő két külön mérés, itt a trükk. ha biosban 1.0625v-ot adok meg akkor terhelve az 1.008v felé hajlik, 4-5 mp-re karcol bele a 0.992v-ba, aztán vissza, és tovább.
Mikor a vtt-t visszavettem 1.1-re, meg a refeket, akkor a vcore-t is csökkentettem még kicsit, 1.05625-re, azzal számoltam ki a dropp-ot. -
yolan
őstag
-
yolan
őstag
Sziasztok! Rég jelentkeztem már.
e8400 kiszerelve, e5200 beszerelve.
Első tesztre egy ilyen futotta:
300*10@0.992v -
yolan
őstag
Kedves tuning mesterek!
Egy FPO: L811A982, VID:1,325, G0-ás Q6600-tól mire lehet számítani? Jó? Rossz?
Szerk.:
Illetve egy L836A507 FPO-s is lenne, ő is érdkelne, mit szóltok hozzá -
yolan
őstag
Ezzel én is így vagyok, egy jó kis sztereó és tökéletes, de ha már költöttem ezekre a vackokra, pioneer sx 434 és hozzá való két pioneer 2 utas hangfal, hát szeretném élvezni
, bár, igen, venni kéne egy xonar-t pld..
mugen2, extreme, m2f, láthatod hogy minél drabálabb a hűtése, annál jobban vonz, legyen hűvös minden
, de igaz amit mondasz, 1.3 mindenre elég hétköznapra, a kis e8400-am meg nem kér annyi delejt hogy a pwm számot tevően melegedjen
holnap este, 19 körül, tökéletes, kikötő, tökéletes, inni, tökéletes
, küldtem pü-t
-
yolan
őstag
hja, és tegyük hozzá hogy a masimus sem nőtt a szivemhez
sok zenét hallgatok, de ha a hangkeltő maga ugyan az akkor szvsz tökmindegy.
viszont, tudod, a hűtésre is érzékeny vagyok, az pedig igen változó az egyes revek között, akár r akár p. kikéne fogni egy rev 1.0-est, vagy nem mérhető a különbség? nem akarom 68 ventivel fújatni hogy hűvös legyen.holnap 13körül végzek, utána pangok a kávézóban
-
yolan
őstag
Hmm, azt hittem ezzel most újat és okosat mondok
igen-igen, mikor belőttem a procit, friss rendszeren megnéztem, így lett a legjobb eredményem 11.6, ha ezeket végigzongoráztam, ha nem akkor 13-14 körül végzettSzerk.: a fejlettebb audió mit takar pontosan a P-nél? erre érzékeny vagyok, ha életképes különbség van akkor P-t kell keresnem.
-
yolan
őstag
a feladatkezelőt indítsd el adminként, állítsd át a superpi prioritását real time-re az explorer-t pedig lődd ki, lefut a pi, utána new task-ként újra tudod indítani az explorer-t, én így 1m-ben vagy 2-3mp-t nyertem, hátha.
Evribádi, keresztkérdésem lenne hozzátok, tapasztalt ud3 szériás kollégákhoz.
lapcsere van láthatáron pénzhiány miatt, tudom, untok, néha énis magam.
szóval, ud3r és ud3p között mi a különbség? és az egyes rev-ek között? -
yolan
őstag
nagyon off bocsi, de ti gyorsabban válaszoltok, és fontos lenne.
régi 20 pines atx csatira, ha hely van akkor a 24 pines atx tápcsatit rá lehet dugni? -
yolan
őstag
igyekeztem, pár napja kicsit neki estem, mondom ha már jön a m2f, legalább kicsit nyúzzam már az extrémet, aztán a friss ramom is möst jött meg nemrég, természetes volt, hogy egyből azoknak esek neki, persze egy 500-as fsb kellet a procinál is, de az "már könnyen" ment, kíváncsi voltam 1.8v alatt mit tud a ram, erre biosban fixálom 1.8-ra, és nézem hogy valmai nemstimmel, az 1.824 az közel sem 1.8.. alulfeszelni pedig ennél jobban nem tudom, drága jó p35, hiányzol!
Szerk.: érdekel még mx-2?
-
yolan
őstag
Az extreme kevésbé melegszik, és talán kevesebbet droop-ol, nincs ebben sem llc, de ahogy nézegettem biosban beállított feszültség és terhelt állapotban "mért" fesz között átlagolva olyan 0.06-0.07v volt a különbség, de van hogy alig 0.04v, viszont az mch mintha tényleg többet kérne, ja és a ram fesz is érdekes egy darab, nem tudom hogy ez ram függő-e de szerintem lap-é, mert a crucial járt a dq6-ban is. szóval ha beállítok bios-ban egy 2.060v-ot akkor abból 2.080 lesz, beton stabilan, ha 2.080-at állítok be akkor hopp 2.112 lesz belőle, biosban 1.800v a ramoknak az bármivel mérve 1.824v, 1.82v biosban az 1.84v, 1.84 biosban az 1.856v lesz, 1.86v biosban az 1.8880v lesz, 1.88v biovban az 1.9040v, 1.9v biosban, 1.92v, 1.92v biosban az 1.936 és 1.952v között ugrál, 1.94v az 1.968v lesz, 1.96v biosban 1.984v, 1.98v biosban az kereken 2.0v lesz, 2.0v biosban az 2.016, stb. az fsb-t szépen bírja a lap, eddig csak 520ig próbáltam, de nem volt idő kicentizni a feszeket, így 1.26v-ot kapott tlaán biosban, és alig volt 30 fokos a chipset, 1 8centis venti fújja 500-800as fordulaton, tehát éppen hogy szellőt kap.
terhelt és nyugalni proci feszben az eltérés áltagot nézve olyan 0.02-0.03v körül van
eddig ennyi tapasztalatom van róla, de szerintem nem is lesz sokkal több, tegnap (éjfél múlt) megvettem az asus maximus 2 formulát, toyonénál vna pesten, megigértem neki hogy tesztelhet vele, sajnos neki nem jött össze az ilyen lap, pedig mind a ketten néztük, ha már még este elmászott érte, ez a legkevesebb
ep45-extreme-t nem szeretnéd összevetni az ud3r-el és a dq6-os méréseiddel?Szerk.: igazából a dq6-al nem foglalkoztam annyit, csodáltam pár napig, utána azon törtem a fejem, hogyan tudnám lehűteni, aztán egy barbár egyből fsb 500-ra, proci 7-es szorzóra, ramoknak 2.1v, cl5, 1000mhz 1:1-ben, strap 400-ra, trd standardra, pci-e freki 100-ra, feszeket kiteszteltem és ennyi volt a nagy tuning a dq6-ban
-
yolan
őstag
hmm, 500*7-en 1000-es cl5-ös ramokkal csak 13.xxx-et ment a super pi
érdekes volt, hogy mindennek adtam feszt, de istenért sem akart stabil lenni, erre a refeket belőttem 1.2-es vtt-hez és pöccre indult, tapasztalgatni kell még ezt -
yolan
őstag
Hát meglátjuk. 15 az alja a procinak ami szerintem korrekt ár érte, és még én sem tudom, hogy mit ment jéggel, de a 3.5ghz léggel nálam megvolt, többször, beton stabilan, az nem a procitól fog függni.
holnap 8-tól 12-ig vagyok egyetemen, utána elérhető vagyok végig. netán jössz erre?
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Pesten van a kis e6300-som, toyone-nál, részemről ha valaki szeretne vele tesztelni, kipróbálni, pü-be keressen meg bátran. Nagyon szívesen kölcsön adom. Pestiek ugyebár így előnybe.
Szerk.: ep45-extreme eladó baráti áron nem csak barátoknak
-
yolan
őstag
válasz
akoska07 #7861 üzenetére
igen, próbáltam, ekkor feljön egy kis ablak, hogy mit töltsön be/mit tegyen, vagy nem ennek kéne bejönnie?
próbáltam régi vinyóra feltenni a bios-t és bekapcsolásnál clr cmos, akkor újraindul (-nia kéne) majd inser-t nyomogatására újra kéne írnia a vinxóra másolt biossal a main-t, de feszt egyik vinyóm se ismeri fel, amit felismer azt meg win alatt nem látom..ilyen 10-20 éves vinyókholnap szétszedem, kitakarítom, clr cmos-re rádugom a jumper-t vagy fél órára, hátha, ekkor az elemet vegyem ki szerinted?
tényleg nincs semmilyen lehetőség, hogy visszaállítsa a backup bios-t? akkor minek van rajta kérdem én? csak ez a rövidrezárós bűvésztrükk?
-
-
yolan
őstag
passz, próbálgattam ezt a láb rövidre zárást, de igazából nem tudom mit kellett volna látni, várni, még mindig f9d-t ír bios-nak, de közbe már mutatott olyan beállításokat is amit én a büdös életbe soha nem használtam, hogy azt honnan szedte, passz. most megpróbálom egy régi 280mb-s vinyóra feltenni a bios fájl-t, aztán arról felülírni, nem igaz, hogy ebbe a tetves lapokban nincs olyan funkció hogy gombnyomásra vissza állítja a backup bios-t egy az egybe, dual bios az van, de ez nincs.. itt kell sz_pni csavarhúzóval piszkálni a chip lábait, meg bűvészkedni..
, ep45-extreme.. meg giga.. kicsit most elegem lett belőle
-
yolan
őstag
az nem okozhatja amúgy ezt a hibát hogy c2e meg c4e bevan kapcsolva?
kimi02 félek nem egyre gondolunk. ha bekapcsolom a gépet, akkor elindul minden gond nélkül, aztán ha bekapcsolt állapotból szeretném elaltatni, akkor elalszik, majd hopp elindul, majd elalszik, amjd elindul, és ez emgy végtelenítve, ha áramtalanítom és utána kapcsolom be akkor pedig úgy tesz mintha felébredne, mindent betölt ahogy "elaltattam"
-
yolan
őstag
értem, egy végső összegzést akkor, tehát gépet kikapcsolom, emgkeresem az 5-6-os lábát a main bios-nak, gépet bekapcsolom és próbálgatom rövidre zárni a két lábat. ha rövidre zárom akkor újraindul és utána frankó, ha nem sikerül eltalálnom akkor mi történik?
mert bekapcsolni mindig bekapcsol, csak az altatás után van hogy ezt a felébredés elalvást váltogatja végtelenítve -
yolan
őstag
válasz
lizakattila #7748 üzenetére
fuh, proci kivétel az 1-2 órás művelet, mire kiimádkozom magát a lapot, majd a mugen2-őt, majd vissza midnent..
ez a lábrövidrezárás hátha bejön -
yolan
őstag
akoska07, kivettem az elemet, rövidre zártam, majd cirmos reset, de semmi, ugyan úgy nem alszik el hanem leáll majd elindul, leáll, elindul, felüpörgeti a ventiket és mitnha elaludna, majd felpörög, elalvást színlel. 54-es debug kódra emlékszem, de ilyet nem találtam a manual-jában.
-
yolan
őstag
ha a vtt-t 1.1-re állítottam 1.2-ről, akkor a ref-eket érdemes ehhez utánállítani?
1.1 * 0.625 = 0.6875v a Reference és 1.1 * 0.635 = 0.6985 a Reference2
most a a két érték: 0.76 és 0.80 -
yolan
őstag
jóétvágyat nektek
-
yolan
őstag
hát igen, rájövögettem én is, hogy hát na, extrém, aztán passz, most asus maximus 2 formula ami túrja az agyam, de lehet inkább ud3 széria lesz belőle, nem is tudom már megint én sem.. de az pénz most nálam sem úr, ha elviszik az extrémet annak az árából tudok költekezni, st, elhet még visszafelé egy ep35-ds4-re kell fejlesztenem, ami mellesleg régi vágyam ismét, jó kis egyszerű tuning, hogy tudjam fizetni a dolgaim
Valahogy mindig lesz. -
yolan
őstag
válasz
akoska07 #7556 üzenetére
ehh, akkor marad az elem ki, 30 perc, elem vissza?
és ha az sem okosítja meg? meg egyáltalán, hogy van ez, hogy megbolondul?
amit elfelejtettem írni és még érdekes, hogy olyan bios beállításokat tölt vissza néha, amiről szó sem volt, 400-as fsb-vel használom, 7.5-ös szorzó mellett, erre ilyen 400*9-es értéket tölt be, illetve az időt és a dátumot felejti el, az egyéni feszeket nem, és semmi mást sem -
yolan
őstag
válasz
akoska07 #7554 üzenetére
nem szokásom kapkodni, szépen recept szerint frissítettem a bios-t, azzal a bios-sal amivel kaptam azzal is jelentkezett a probléma, így nem hiszem, hogy én állítottam/rontottam el a bios frissítést/beállítást. Szészedni max hétvégén, addig meg max nem kapcsolom ki...
-
yolan
őstag
Kollégák, egy kis segítséget kérnék mert nálam megállt a tudomány.
A legutolsó stabil bios-t és a mostani f9b béta bios-t is kipróbáltam már, de ha áramtalanítom a gépet mikor kapcsolom be bios checksum error-ra hivatkozva újratölti a gyári beállításokat. Ennél még érdekesebb, hogy ah elaltatom, akkor nem alszik el, hanem leáll majd újra elindul de semmi, csak felpörgeti a ventiket, majd megint "elalszik", vártam egy kicsit hátha megokosodi, de közel 30 percig játszotta ezt, meguntam le áramtalanítottam. Kapcsolom be, bios checksum error, recovering default, oké, de a windows meg resumingol, tehát mintha hibernáltam volna.. Erre varjatok gombot mert én nemértem.
clr cmos megvolt, az elemet nemtudom kicibálni mert 3 darab hőcső alatt van, még kiszerelt állapotában is bűvésztrükk ki imádkozni belőle. Frissítettem bios-t qflash-el, @bios-sal win alól, próbáltam gyári értékekkel is, áramtalanítás után checksum error és gyári beállításokra áll át
Valakinek valami ötlete? -
yolan
őstag
Grat a korodhoz
Hát, tudod milyen vagyok, váltok, váltok, és váltok..
igazából a jobb finomhangolhatósága ami talán a fő szempont, meg hát fekete nyák
Ha 30k körül kapnék egyet akkor rendben lenne, de nem hajtom annyira, hogy minden áron, kell másra a guba, de gondoltam ha már 30k, eltudom annyiért passzolni az extrémet is, hát legyen, de ehh nem is tudom. Ha jön lehet rápróbálok, ha nem hát sírok az extreme vállán -
yolan
őstag
Esetleg valakinek nincs eladó asus maximus 2 formulája?
És valaki nem szeretne venni egy istencsászár ep45-extreme-t? -
yolan
őstag
válasz
Motion_Blur #7431 üzenetére
bazz, enyém meg megállt toyonénál léggel 500 körül, nem értem, nem értem, pedig olyan szépen ment nálam, mindenesetre gratula az eredményhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest