Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Bagira01 #3794 üzenetére
Hehh...
Jók a kilátások. Majd elválik ez is, szépen ha megyek vele felfelé. Nekem is ki kell még tapasztalnom ezt.
bzs73: Jah, menni kell futni, míg nem lesz túl meleg.
lipi67: Nekem most kifejezetten tetszik, hogy az egyik mag már 25C -től mér.
Többi az 35, 35, 38. De abból az egyből tudok következtetni, kb. minden érték egy szinten van.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Jah, jó éjt neked is.
Én még próbálkozok, kezd tetszeni a dolog.
Ide is beteszem. -
-
lipi67
nagyúr
Most olvastam végig..nagy cvsibészek vagytok ám..
-
MPowerPH
félisten
Jah, de ha most is csalódást okoz az RE akkor kirakom az esőre, szélbe, napsütésre. Hátha kicsit megedzi az idő.
Amúgy elégedett vagyok vele....csak jó lenne ha itt robbantana valamit, mert a Wolf -nál annyira nem jeleskedett, csak 4,5Ghz fölött. Talán 4 magosnál kijön a 16 fázis valamilyen szintű előnye, reménykedek.Azért a 3GHz -t próbálgasd 4Ghz -ig, mert oda végül is nem kell nagy hideg, nekem ilyen alacsony feszen már majdnem mindegy is volt, igaz X48...
-
bzs73
őstag
válasz
MPowerPH #3779 üzenetére
Na várjuk majd az eredményeket.Én is kíváncsi leszek rá hogy x48-ba mit tudsz vele kezdeni.Én is vegyeset halottam x48-ról.Valakinek jól megy ,vannak akik meg azt mondják nem jó x48 a 4 magosnak,és hogy a p45 a jobb neki.Nem tudom mert nem volt még x48 lapom így tényleg kíváncsi leszek rá.Na várjuk és hát sajna nekem nincs pince meg ilyenek így csak az marad hogy várom a hűvösebb időt.
-
MPowerPH
félisten
Látom megy a téma, csak győzzem olvasni. A procit sajnos én se tudtam mínuszban tesztelni, 5C volt az erkélyen, és egy szobaventilátorral támogattam meg. Sajnos pont lekéstem azt az időt, mikor a -20C -k voltak, pedig akkor szólt volna nagyot.
Amúgy P45 -ben tuti tudnál újat mutatni, X48 gyengébb, főleg alacsony feszen csirke.
P35 rulz, ott megy a legjobban. Nekem az nem jött össze, sajnos ramot is kelett volna szerválnom.
Tényleg egy hátrányod van, az hogy meleg van. Bár megjegyzem, annyira nem melegedős a kicsike, nekem a Mugen 2 elég szépen lehűtötte zárt házban, lásd a 3 órás 4,5GHz@1,28V -s Prime -ot, pedig azt is hőségben csináltam. Elvileg P45 -ben be tudsz menni 1,28v alá is. Meg amit küldtél az is brutál, már agyonverted 1,104v -n a Rampage -emet.Hűtőkamra rulz, XD.
Holnap én is megyek le a szuterinba, ott csak 18C van, megnézem mit tud a 4 hengeres.
Vizsgáknak vége, átadhatom magam az élvezeteknek. Kiderül, hogy az RE mennyire jó quad alá, eddig vegyes dolgokat hallottam. bzs73 P45 -ös tesztjei jó összehasonlítási alapok lesznek.
-
bzs73
őstag
Na majd folyt köv.Meleg van és ez így egy nagy kuka.Az utolsó stabil prime 3950mhz-1.120v-on 4ghz meg még 1.128v-on se jön össze.Majd ha hűvösebb lesz.Nincs már kedvem hozzá.Legszivesebben beülnék gépel együtt a hűtőbe,akkor tuti meglenne,de így nem lesz meg.
-
-
bzs73
őstag
Na csak nyomatom a 4ghz-t mert meleg ide meleg oda érdekel,meg 50 fok körül vagyok max 52 fok volt az egyik mag.Jelenleg 1.120v-on 3950mhz-nél vagyok ami stabil és apródonként adom neki az fsb-t.Mindjárt kiveszem az egyik ramot lehet mert 2x2gb van igaz nagyon alacsony feszen mennek mert gyárilag 1100mhz@1.8-1.9v.Ez segíthet még a teljesítményen?
-
válasz
Bagira01 #3757 üzenetére
az előző 8400 is ment 5560-at.viszont ott tuti megfogta az fsb wall miatt a deszka.
természetesen ln2 jobban lehüti.
a proci hidegre és feszre való reagálása hamar kiderül.
és akkor lehet variálni melyik hütés lesz neki jobb.az tény,hogy hidegebb időben több jó eredmény születik,mint nyáron.
(reméljük subaru most rácáfol)
mert ugye nem csak procifoglalat és chipset van az alaplapon.
a többinek sem árt a hütés.subaruwrc : gyorsba nagyjából rámértem,kevesebb mint 60mm.
egyébként a video-n nem láttam csak cpu pot-ot.
és ugy is 700 fsb -
-
subaruwrc
félisten
válasz
akoska07 #3746 üzenetére
1 potnak? nekem életem végéig is hibátlan lenne. az a világ legjobb potja cimbi
az első helyen lévő proci SICKakartok róla videót na na naaaa?
vidiamúgy nem lehet tudni előre mennyi fesz fog kelleni a procinak, illetve hogyan fogja bírni a hideget. ha elég lesz neki 1.7v és a lapom megáll akkor nem fogom megküldeni 1.9-cel csak mert nitro van rajta.
tpowerrel meg nb pottal előbb megvan a 700+-s fsb mint az én lapommal. a titkos célom a 700*9 lenne de az nagyon durva lesz a lapnak
-
válasz
Bagira01 #3751 üzenetére
nagyon rámentél most erre a takarékosságra.
az mindenképp előny,hogy az nb-t is le tudja hüteni rendesen.
jahh,már van neki egy helyettesitő pot-ja,kicsit kiváltotta a régit.
(amugy meg jobb lesz ha hozom az egész konfigot)a tpowerrel ugy vagyok,hogy barátkozom vele,igyekszem megtanulni.
alaulfeszelésben már jóban vagyunk.most jön a kemény munka -
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #3750 üzenetére
Azt én se ha kifejezetten a rávaló lenne meg, nem pedig vmi másról kéne lemondani, hogy meglegyen. Hétfőtől még egy e7200 tulajdonosa leszek. Addig keresgélek míg egyik 0,9v-on nem viszi az alapórajelet
(#3750) akoska07: Még időbe zsírozd le subaru pot-ját, mert ha sikerül neki az első hely lehet félteni fogja a hátsóját, nehogy a tpowerrel legyepáld
Bár neki nb potja is van az elég nagy előny lehet(sebaj azt is kunyizd el
)
-
válasz
Bagira01 #3747 üzenetére
azért irtam ugy
tudom én hogy nem gyerekjáték.én is a listát nézegetem.
megnyugodhatsz bzs73,ugy néz ki 1.94v küröl lesz amit max kapni a fog a proci.mostmár csak krammerkának kellene előkerülnie.
hogy megbeszéljem vele ezt a listás dolgot.
fel kellene pakolni ezt a sok szép eredményt.subaruwrc : ha meglesz az eredmény,akkor achi lecsuszik a listáról.
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #3744 üzenetére
Elsőnek tényleg durva, kivéve ha legalább 3 fős csapatod van és tudod, hogy tényleg keményen fogjátok nyúzni a procikat
(#3741) bzs73: Nem feltétlenül kell annyi, ahogy nézem a rippin.org-os listát, első hely 1,64v-al volt(mondjuk utána jönnek az 1,9v-os eredmények is
)
-
sztem nem kell attól annyira tartani.
az 1.8v-t valid erejéig én is bevállalnám a compressorral.
az igazán komoly eredmények 1.95-2v -al születnek.
szigoruan nitróval,az meghüti rendesen.Bagira01 : néztem már azt a pot-ot,sajna nincs most rá kavics.(de lesz)
egyébként első pot-nak tökéletes lennesubaruwrc : tényleg erősnek tünik az az E8400.
raélem ezzel már előkelőbb helyre kerülsz a listán.
pot-al kapcsolatban,lehet hogy majd szavadon foglak. -
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #3740 üzenetére
Itt a fasza pot 67-70k-ból ki is jönne
Ha 60k-ból kigyünne én vennék 1-t aztán bérbeadogatnám míg be nem hozza az árát, mikor nem haasználom. De sajna szerintem nem sokan tolonganának a bérbevétellel
Mod: Nvida egy nagy nyúzógép, elmehetnek a sarokra virágot árulni
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3740 üzenetére
helyes helyes.NVidia.
Hát a nitro-ra kíváncsi leszek én is,és remélem vigyáz rá.Amugy hogy lehet rá vigyázni?Ugy is agyonfeszeli nem?Persze nitro és nemigen fog túlmelegedni na de a nagy fesz?mert gondolom nem 1.5-1.6v lesz neki adva hanem 1.8 meg ilyenek és azért az durva. -
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #3737 üzenetére
Ugye kupaktalanítva volt a procc, szépen hűtő felrak, óvatosan, indítok semmi kép mondom jóvan. Másik gépbe átviszem működik, visszahozom megint nem. Aztán vhogy elindult, gondoltam az érinkezés rossz vagy mittomén, szerkesztettem hozzá leszorítót úgy se jó. Vagy 10-15 ször ki-be a procc, próbáltam gape pad-al is. Aztán végleg kampec. Másik procikkal is volt ilyen gond, mígnem rá 1 hónapra hd4850 kifingott egyik napról a másikra
-
-
ugyis hagytam a beállitásokat. 3.6-on
hát a gyári hütővel sztem semmit sem produkálok 4.5GHz-en.
azt már nem birja meghüteni prime alatt.tuti hibázna.#3724 Bagira01 fentebb leirtam miért nyomom gyári hütővel.
tiszta szerencse hogy véletlenül rátaláltam az egyik dobozban
majd hidegre is teszem.
egyébként nem ugy van az hogy hamm bekaplak.
meg kell azt rendesen csinálni.
és most vhogy nincs kedvem szerelgetni.
próbálom rávenni magamat,de hiába -
Bagira01
veterán
Én annyira nem rágtam le, mert nekem anno csak ip35-be ment szóval max fsb 530Mhz körül megállt, mert ugye abba a kingmaxok nem annyira mentek
Boltból egyáltalán nem volt jó procim, e8400-akat év elején vettem tömegesen egyenesen az intel-től
(#3719) akoska07:Rakd föl a kompit ne szarakodj léghűtéssel
-
megy az a proci,ne panaszkodj
ugyanaz a ViD-ja mint az enyémnekhát igen,kellene szereznem vmi normális léghütést.
egyébként 8MHz-el maradt el a tiédtől,a gyári hütéssel.
egyébként azért nyomom gyári hütővel,mert sokan azt mondták,hogy csak a compressor miatt nem birnak "velem".
most aztán nincs mellé beszéd.
az alaplap és a proci is bizonyít.
és egy chieftec 450W-al nyomom.#3718 bzs73 :
most erre mit mondjak ? -
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #3715 üzenetére
Így van bagira.Ez már lerágott csont de mit csináljunk ha nincs új proc ami így megy.Elvileg akoska tulajdonába van még egy új ami nem ismert itt a ph-n.Talán az jó lesz.Remélem hogy bírjuk majd egymást húzni csak valami norm hűtést kéne már neki összehozni vagy a compit használni.Azzal brutális lenne már.Compival meggyalázna gyorsan ilyen melegbe.
Az meg hogy a tied volt ez már lassan természetes mert a legtöbb jó procit te szerezted ide be.Nekem se az első amit te szereztél mert amit tibiajaxtól vettem az is a tied volt.Ez van. -
bzs73
őstag
Na a nagy melegbe csak nyomtam egy tesztet.akoska te is nyomtal 1.104v-on már ha jól emlékszem persze az gyári hűtővel van azt tudom de amugy már nem tudom mennyit nyomtál.Na mindeggy ennyi jött össsze.
1.104v
Szerintem jó hűvös időbe meg 2x1gb rammal meglesz a 3.9ghz. -
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #3710 üzenetére
Hát gondolom teraszon kb -5 fokba amivel csak bírta.Azt tudom hogy panaszkodott hogy nem volt már sajna elég hideg.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3706 üzenetére
Ja nézd meg.Azért ez hideg levegőbe amit BMW csinált vele brutális.Hihetetlen.
4.5ghz@1.248v@BMW01 -
bzs73
őstag
Na és ez mindenkihez,mert ugy is megtudjátok.ne várjatok új dolgokat tőlem mert a proci BMW-től van.Ez van.Tudom sokan reménykedtek benne hogy végre jön egy új brutál proci de hát nem jött össze.Lett volna egy nekem és nem innen a ph-ról de csak nem vált meg a tulaj tőle hiába a próbálkoztam nála,pedig már majdnem megvolt.A Q9550-be számoltam be ezt a procit.Na szóval új dolgokat és eredményeket talán akoska procija fog nekünk mutatni.Reméljük,mert BMW prociját ugye szerintem mindenki ismeri,és az eredmények is látta már mindenki,én csak megpróbálom majd hozni őket.Na szóval így már nem is olyan érdekes a dolog.Ugye?
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3698 üzenetére
Hát ja, nem volt gépem.Tesztek tolódnak nekem is mert itt szolnokon is eszméletlen fülledt meleg van és a sok eső miatt az az igazi párás fülledt levegő van tényleg,és semmi levegőmozgás.Így nincs értelme tesztelni.Most felraktam 3.6ghz-re 1.048v-on nyomtam neki egy 10 körös ibt-t és így marad,mert így még 50 fok alatt vagyok legalább.Ugye nekem még az is rátesz egy lapáttal hogy csendmániás vagyok és hát ugy van a gép kialakítva,venti sebesség,stb hogy nem is hallani a gépet tehát ez a nagy meleg nekem végképp nem kedvez.Jó volna nekem is valami compi de hát szerintem zajosak azok nekem.Nem is tudom.Mindjárt kiköltözök a konyhába és berakom a gépet a hűtőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest