Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
N-vidi-A #3191 üzenetére
Szép (pi-t lődd be, mert igy nem sokat mutat!). Na én meg is váltam a ballistix ramjaimtól, s VÉGRE szereztem valamit, amit rég szerettem volna. Igaz..Ha tudja amit várok, akkor megy is majd tovább (igaz Sadii). Amit túl kell szárnyalnia az 1160MHz, ami kijött a ballistix 800-ból is.
-
puttputt
őstag
válasz
akoska07 #3182 üzenetére
Hmm... mondtam én lipinek, hogy gondolkozom az EP45-ön, ezek szerint nem csak én
Jó, ez a mostani (Asus P5Q Pro) is ügyes, de azért ez az 5500 ugyanolyan procival... (lehet, az enyém még tuningra-valóbb) igaz ehhez hűtés is kell. Mindegy, én már egy stabil 4500-val is kibékülnék.
A ramok (OCZ RPR 1066) miatt lehet a zűr, h. nem stabil nálam 500fsb felett? Akkor 1:1-ben mennek, ha igaz...
Vitték az 1120-at is 2.2V-n, de csak próbából. Állandóra 2.1V+1070 körül van. -
N-vidi-A
őstag
Persze, csak teszt erejeig volt ugy, de nagyon tetszett ez a 4000mhz az e6750-tol!
most ugynez ki, biosban belottem 1,3v -ot a procinak, elmeletileg ez az alap, de persze cpu-z ben meg everestnel is 1,232 koruli a fesz, es igy prime 95 mar megy tobb mint fel oraja, es terhelve "csak" 50C fokos a proci egy cm hypertx2-vel!
a memok mennek most pont 1066on, olyan 1100ig szerintem elmegyek vele!
-
N-vidi-A
őstag
hali!
4000mhz-n megy az e6750-em, csak mint mar irtak paron, nagy a fesz amit ker ilyenkor, 1,56v és csak léghűtésem van!
termeszetesen nem 4000mhz-n jaratom, csak superpit, meg cpu queent toltam vele!
pedig jo kis e6750est fogtam ki ugy érzem.
-
nahh akkor csináljunk egy kis hangulatot
E8400 Max órajel,EP45 DS3
E8400 MAX FSB,EP45 DS3szóval alaplap csere lesz mindenképp
-
lipi67
nagyúr
válasz
Molnárka007 #3180 üzenetére
khm..
Nem értettél. Nincs 2 egyforma alkatrész, pláne rendszer. Pontos beállítást ember nem tud neked mondani!!! Főleg, hogy adatlapod sincs kitöltve, nem mellékes az alaplapod (se). Függ a lapodtól, oprendszertől, az oprendszer pillanatnyi állapotától, a hűtéstől, ramjaidtól, tápodtól, a procidtól (milyen a VID-je, mennyire húzható, hogy melegedik,stb..
Lehetetlent kérsz! -
lipi67
nagyúr
Persze, ez teljesen jogos, de nálam.. pl. nem igazán azt mutatja mint ami bios szinten be lett lőve. (Tudom, olvastam valahol, hogy "máshogy számol", de ramoknál-chan a-b, Dram termination,MCH/Dram reference, áll 0,9-nél mint a cövek, akkor is ha biosban 1,1 van adva neki..
)
-
Zájec
veterán
jól néz ki 1160-n a 4giga
nálad is egy kis MCHcore emelés lehet hogy csodákra lenne képes...
az ET6 arra is jó, hogy mások is lássák a többi feszt...
lehet puskázni , lelesni a másikat, miböl mennyit adott(#3176) akoska07 :: probáld ki , biztos jól esne neki még egy kis támogatás, biztos meglódulna...
1.46v mondjuk.. ventiböl akkor egy kisebb 8cm -t próbálj odadönteni valahogy...
-
lipi67
nagyúr
válasz
Molnárka007 #3174 üzenetére
Hát 1600 hoz 400as FSB kellene de ugye az csak 3,6GHz lenne..Neked 4,2GHZ kell, hozzá meg akkor 467-es FSB. Ezt a lapok tudják, de ugye 4 henger..Jó tápra lesz szükséged. Sajna sose volt (s nem hiszem, hogy lesz) ilyen procim, de magasra tetted a mércét sztem, nem lesz 1xü..
-
válasz
Molnárka007 #3174 üzenetére
pedig van itt 1-2 topic ami a prociddal foglalkozik.
de mivel ez tuning topic,
majd biztos jön olyan akinek van szakértelme quad ügyben.azt tudom hogy a CoreTemp progival monitorozhatod a proci hőfokát
valamint az everest is hasonlót mutat.#3175 Zájec : köszi az infót.remélem holnap-ma megtudom nézni azzal a fesszel.
a ventivel leszek bajban,mert a ramoktól nehezen fér oda.(1200MHz reaper) -
Molnárka007
tag
válasz
akoska07 #3172 üzenetére
Hali mindenkinek!
Lenne egy kérdésem a hozzá értők számára...
Az a kérdésem lenne h hogy kell húzni az Intel q9650-en h 4.2ghz/mag,1600mhz fsb-m legyen...
Hány fok az ideális ilyen tuningnál...(Zalman cnps9900led)
Elég e a Zalman cnps 9900led a részemröl felsorolt elvekhez...
Milyen progival lehet megnézni h hány fokos a procim működés közben...
Ha ez off-nak számít,akkor mindenkinek sry,de nemtaláltam külön topikot a q9650-nek ahol a tuning és egyáb másokrol lett volna "szó"...
Üdv!..Mindenkinek -
lipi67
nagyúr
Szia Barátom!!!!
Fogalmam sincs, megmondom őszintén. ET6-ot nagyon ritkán használok, esetleg nagyolásra. MCH 1,4v asszem, a többi minimális eltérés (ha volt).Pll 1,5 ez biztos(sose kapott még többet) ICH max 1,57 de szerintem az is 1,5.Viszont most..[EZ] tetszik! Főleg 5:6 -ban.(2:3-ban biztos van még benne pár MHz, 3:5-öt nem nézek, ott lazán 1200 felett lenne. Ez korrekt és nagyon tetszik! Bóódog vagyok
-
Zájec
veterán
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #3167 üzenetére
Alig bírlak követni! Mi az a proci aminek 610-es FSB nem elég? Vegyél dq6-ot, Asszem Zájec azzal 660-at csinált.
Én is goldolkodtam, hogy lebontom,s kicsit feljavítom a hűtését a lapnak (csak lég), de sokan használjuk. Elkapkodni nem akarom, reggel 9től du 1-ig meg nekem kevés az idő.. -
ha az alaplapra gondolsz...
szerintem az fog határt szabni a procinak fsb ügyileg.
ne meg az eladási kényszer.
áá nem.
ugy érzem közeledik az alaplap a végső tudásához,a gyári hütésével.
nincs kedvem vizet épiteni rá,pedig biztos sokat dobna az FSB-n
és a stabilitásán magasabb órajelenken.azért egy compressor-os teszt még hátra van,kiváncsi vagyok lesz-e előrelépés.
mert azért valljuk be,a gyári hütő nem kifejezetten tuningra van kitalálva.
lehet hogy az is bünös hogy megállt 610-nél.
azért az is szép eredmény volt a gyári hűtőtől.
folytatva a hangos gondolkodást...
ha igy ment a gyári ventivel akkor az extrém hütés biztos hogy jótékony hatással lesz rá.és itt lép be megint a képbe az alaplap...társ lesz-e a magasab FSB elérésében.
sztem ez vszinüsithető.
engem igencsak zavarna,ha nem tudnám megnézni mennyit tuda proci.
akkor oda is értünk ahonnan elindultunk...eladom az alaplapot.lassan kitesztelem és vágyom az újat,hajt a vérem.
még az is lehet hogy neki ugrok a DDR3-nak.
majd meglátom mi sikeredik. -
válasz
winfier #3158 üzenetére
köszi
most nem jut eszembe hogy melyik melyik.
ha arra gondolsz amit automatikusan feljebb emel a cpu term. ha azt emeled...ami a biosban feljebb van,azt asszem 0.83-ra ( cpu ref ? )
ami lejjebb van azt 0.72-re állitottam. ( ram ref ? )
A: normal
B:normalcpu pll: 1.57
ICH I/O: 1.57nagyjából ennyi.
-
nem hagyott nyugodni a dolog...
MAX FSB,gyári hűtővel
nem tudom mi adta fel a dolgot,a hütő vagy az alaplap.
a feszek ugyanugy voltak mint az előzőnél. -
válasz
h.adam.92 #3154 üzenetére
az extreme-hez ramot is kell cserélned,mert az DDR3-as.
én a formulára gondoltam...
az extreme-t érdemesebb megvenni,az viszont tényleg drága.olvasgattam és nem tudsz tul sokat nyerni az X48 chipsettel.
akkor inkább egy komolyabb P35 ill. a P45 szériából (UD3P/R,DQ6)
árban ezek jobban élérhetők. -
válasz
krammerka #3151 üzenetére
reméljük hamar megoldódnak a gondjaid.
bzs73 : hát igy elsőre nem tünik rossznak.
vennem kellene vmi jófajta léghütést rá.
jó lenne ha vki vinné az alaplapomat,mert lehet hogy az lesz a szük keresztmetszet.ha a gyári hütővel igy megy akkor a kompival bitang lesz
akkor kelleni fog alá jobb deszka. -
irtam fentebb hogy eladtam a 7200-t.
remélem nem csináltam rossz cserét.
egy E8400 került hozzám.este szereztem egy gyári hütőt ne csak mindig az extrém hütés miatt menjen jól nálam a proci. szóval most egy intel gyári hütő van rajta.még rézmag sincs a közepén
elsőre az FSB része érdekelt,
mert kiváncsi vagyok arra is,hogy mit tud majd a deszka.
a cpu term. 1.3v
mch core 1.4v -t kapott.
a cpu fesz látszik a képen.
ötös lépcsőben emeltem az fsb-t,az apró nem érdekel
tehát egyenlőre gyári hütővel:
FSB
FSB Valida VID-je 1.25, fpo majd akkor lesz,ha leszedem a hütőt róla és rákerül a kompi.
(elfelejtettem felirni) -
-
h.adam.92
őstag
akkor marad az UD3P. kösz srácok
de akkor majd vkitől segítséget kérek, mert egyszer láttam giga bios, de akkor elsorvadt az agyam -
h.adam.92
őstag
hali
srácok egy q9550-es procihoz milyen lapot ajánlotok, tuninghoz?
illetve ep45-ös giga lapok között filózom, csak nem ismerem őket -
ha jó darabot fogsz ki akkor már a deszka is lehet korlát.
én most adtam el a 7200 procimat.(igaz,nem szokványos hütéssel)
595 FSB-be küldtem bele.syC : nem sok az a fél óra,lefut a prime is,ha azt mondod az IBT szigorubb.
netezni is tudsz közbe,én legalábbis mindig ugy csináltam.
néha rápillantottam,amikor megvolt a fél óra lelőttem. -
A tuningunkról egy Screenshotot kell készíteni a képen látható módon melynek a következőket kell tartalmazni:
1.
ORTHOS(65nm-es prociknál)
PRIME(45nm-es prociknál)
Minimum 30 percig futtatni 9-es prioritás mellett
2.
CPU-Z
CPU diagnosztika
3.
CPU-Z
Memória diagnosztika
4.
EVEREST
A hőmérsékleteknek és az alaplap adatainak látszani kell a képen
ezek szerint a prime ami megfelel a szabályoknak.GuB3Ra : a deszka biztosan nem korlátozza a procidat.
-
jó kis proci.
grat.
biztosan jót tett neki a víz.az 1.2V opcióba sztem jó lesz,a vid opcióba gondolom kicsivel kevesebbet kell mutatnia a cpu-znak mint 1.2v. az IBT nem tudom mennyire elfogadott,emlékeim szerint 45nm prociknál 30 perc prime-ot kér.
majd az illetékesek megmondják a frankót. -
elment az E7200 procim
ugy hiányzik.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3113 üzenetére
Igen vannak persze és át is állítom mindet normál helyzetbe.Jobb lesz az ugy szerintem is.FPO:Q830A482 de nem találtam semmit róla google-ba.Ha te találnál írjál már vissza.Amugy Tibiajax kollegától vettem ezt a procit,előtte meg Laraxior vot a tulaj ha jól tudom.
Más.Ezekkel érdemes foglalkozni ,állítani vagy alapba és jó.
CPU GTL Voltage Reference (0/2):
CPU GTL Voltage Reference (1/3):
NB GTL Reference:
Alapba 0.630x mind a három dolog vagy autora hadjam. -
winfier
senior tag
Krammerka én is kérnék egy max fsb frissítést. Küldtem már 1-2 pü-t is.
7x618
köszi -
lipi67
nagyúr
Meg is volnék.[5120]
-
lipi67
nagyúr
Tesztek lefutottak, semmi gáz, jön a második menet.
Prájmolni? Hogy érted? Én 4,6GHz felett teszem ha kell, és valós 1,54v körül
majd jövök ..
-
bzs73
őstag
Na végleges 24/7 beállítás 3.6ghz-re.A lapfeszeket sikerült levinni így szerintem tökéletes.Stabil is.Most haladok tovább kitesztelem a 3.8ghz-t,4ghz-t,4.2ghz-t.Persze ugyanígy bland lesz mind mert 24/7 beállításokat akarok.4ghz-t kiváncsi leszek mennyin lesz stabil bland mert ez ugye small fft volt.itt csak a proci alját néztem de hát a bland az más.Amugy lap egyre jobban tetszik mert tényleg kevés feszt kér.Feszbeállítások a képen és észrevételeket szivesen fogadok.
-
lipi67
nagyúr
Nagy a meleg, nem ok ez a léghűtés. Most [ennyit bírt], de nem adom fel..
-
lipi67
nagyúr
Szarj bele a tézisekbe! Ha Nálad hasít Asrock lapban samsung 667-es ramokkal egy 2180-as, sose cseréld DFI-8600-Xtreem trióra.
(kivéve ha majd el akarod 1x adni)
Én ha találok egy jó Abit deszkát, felőlem a csigabiga kávét is főzhet..Én most nekiállok szétfeszelni mindent.
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #3101 üzenetére
Hát elvileg ok, de sok függ még a szaros oprendszer pillanatnyi állapotától is. Sőt..4900-on simán 9,3 alatt vok, megmutatom, pill.
Ezek a kva ramok is..(csak ezért a PI-ért vettem őket, hogy 9 alá csússzak, de örökre megtanultam: Szarni a névre..)
S hogy csináljak léggel 5200-at?(amin nem csak validolni tudok, de a PI is lefut..)
MOD: Na meg is találtam. S mi a fura? Ez a mezei abit IP35-E lappal és egy gyengébb 8400-gyel volt..[Pi 9,3 alatt]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged