- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antrong
csendes tag
zsír
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2292 üzenetére
áááá
nem keveslem,s nem is a sok pontra megyek,csak tudni szeretném,h mi befolyásolja a tesztet!
Elvileg nála uaz kellene lenni a procinál,a vga nál meg jól meg kellene h verjen.Mincsúszik el?
Mert ha ilyen meglepő eredmények vannak..értelmetlen vele tesztelni.
Nálam a ramok :reaper 1150 2x1 giga de csak 1066-on 5-5-4-14 -en mennek.MOD:Jó is az!Mi is lesz pontosan?
-
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2285 üzenetére
Nálam 1066-on mentek a reaperek 5-5-4-14 en pl.8-on
ja,all test.Mod:Látom a linket!Az milyen proci-vga -ram?
Aggregátor: Na,ezt át kell nézni!mod:
sztem alap az érdekességnek jó,h mit tudnak 1es procik,de a táblázatba a csövön kifértet kéne tenni.Nem?(ha 2 adat,aszzsem nagyobb a zűrzavar)-bár fene se tudja.. -
meg van az új procim,mostmár csak vmi f@sza deszka kéne alá.
ha tud vki elfogadható áron DS3-at vagy P5K-t,bátran szóljon -
barnam_
nagyúr
Ez csak 6700. Ha 50-es lenne, valószínűleg kevesebb fesz kellene neki.
3.9 Ghz-en nem akart végigmenni a 3DMark prociteszt, és azt vettem észre, hogy minél nagyobb a fesz, annál hamarabb lefagy. 1.6v-al végigment az első teszt, a másodiknál lefagy, míg 1.7v-al már az első tesztnél lefagy. -
barnam_
nagyúr
Majdnem elfelejtettem, tegnap este csináltam tuningos CB10 tesztet is: [link]
-
sgteam
aktív tag
nem látom magam a listában!! valamit rosszul küldtem el? vagy esetleg hiányos? vagy csak egyszerűen nem volt még frissítés?
-
barnam_
nagyúr
Áh, nem az a fajta vagyok, aki könnyen feladja
Meg is lett az eredménye, 4358 ponttal a második vagyok. 3DMark06-ban kb. 40 pont kellett volna a harmadik helyhez, de sehogy se sikerült túlszárnyalnom. 4magos procival simán lenyomnám őket(#2262) johniee: Performance módban kell futtatni, semmit se szabad állítani a 3DMarkban.
-
barnam_
nagyúr
Szerintem nincs 0°C alatt, azért egy póló nem árt.
Vantage-nél csak 20 pont kellene a 2. helyhez a 4670-ek között...
thx -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #2248 üzenetére
Már"csak"össze kellene lőni.Majd jövhéten megküldöm,a hétvégék..macerésak.(gyerekek)
A magas vid..remélem 5GHz feletti eredmény.S remélem,16v-ot csipázni fogja(akkor kap 1,7-et is,csak fagyna reggelre...)Ha 1,3-1,4-en nem sok pluszt hoz..akkor hagyom a fenébe.Esténként meg nézem ezeket az alacsony (vid)alulfeszes 1,2)-es opciókat.
Te!akkor CBR10-et most mivel csináljak?Alapon? -
kicsigeri
senior tag
Gyerekek itt a tavasz.
hogy születnek így újabb eredmények
-
sgteam
aktív tag
krammerka ment mail
-
V.L.
aktív tag
Uraim köszönöm az elismeréseket
(#2230) sgteam Vasárnap rányitottam az ablakot a gépre és persze magamra. [link]
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Str8 sk8r #2235 üzenetére
...az a vicces, hogy indulás elötti kapkodásomban elírtam: 3500MHz-n még látszolag okés, de a prime kb negyed óra alatt hibázott...a 3600MHz-es volt amin már a win se töltött be...
...azért a 3500MHz is szép eredmény egy AMD X2-estől...
...krammerka: elküldtem privibe az eredményeket, hogy ha kész lessz a táblázat ott elhessek az elsők között...
...
...
-
sgteam
aktív tag
csak lett újabb eredményem
490x8/1960fsb 3920mhz 1.54v ram:980mhz 2.2vmost emelek 5mhz
majd gyüvök -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Str8 sk8r #2223 üzenetére
...ma még teszteltem egy kicsit:alulfesz-sajnos csak 5-ös szorzót engedett a lapom...3300-azért ez nem rossz...max OC-3400-próbáltam a 3500-at is de a win töltésnél kifagyott...lehet nagyobb fesszel menne, de ennyi telt az időmből...
...
-
krammerka
őstag
V.L.: kaptál,egy új steril rublikát,szép eredmény
sgteam: neked megvannak a végleges eredmények amik mehetnek a listára?
-
krammerka
őstag
Üdv!!
Amiről Zájec barátunk mesélt:[link]
A srác a riportban azt mondja,hogy 3GHz-s processzorokkal megy a verseny,és a rekord 5,1GHz.
Hát azt mi is megcsináljuk(lásd táblázat)Ma,holnap betegben vagyok(megint elnyestem az egyik újjam),frissítem az adatokat
-
lipi67
nagyúr
Üdv!
Technikai okok miatt(és részben a hülyeségem miatt)2-3 napig nem tudom frissíteni.Krammerka is eléggé behavazott(nagyon),de ez átmeneti állapot,azon vagyunk,h orvosoljuk.
Megértéseteket kérem,s előre is köszönöm!V.L.:Ha ez a kezdet,mi lesz még itt?Gratula!Szuper nagyon!!
-
V.L.
aktív tag
Üdv!
Egyszer már szerepelek a E8xxx listán, de két dolog változott a konfigomban. Most vagy a meglévőt írjátok át vagy csináltok egy másikat is nékem, ezt rátok bízom.
Tehát a konfogom:
Cpu : E8500 FPO:Q820A721 Vid:1,25V
Lap : DFI Lanparty UT P35-T2R
Ram : 2x2GB 1150 OCZ Reaper
Hűtés: Részben Víz (csak a cpu van vízzel hűtve)És akkor egy Max OC-vel kezdenék: [link]
-
törölt tag
Fura, de több mindent hívnak steppingnek. Amit írtál ( CAA9G ) az a gyártásra vontakozik. Itt megtekinthető a K7,K8,K10 processzorok időtáblája ( mikor melyik stepping volt gyártásban ). A másik stepping ( amit a CPUZ kiír ) a processzormag aktuális verziója. Ez utóbbi minél újabb, annál többet tud a processzor ( újabb utasítások, kisebb fogyasztás, stb. ), míg az előző értékből talán arra lehet következtetni ( amennyiben összevethető más hasonló steppinggel rendelkező processzorral ) hogy mennyire húzható. De ez csak tipp a részemről.
-
bnss
veterán
válasz
Str8 sk8r #2223 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint máshogyan nem tudod kideríteni a steppinget, csak a processzor kupakról.
h.adam.92: a stepping - én úgy tudom - ezt a sort jelenti: CAA9G 0746BPEW (saját példa) - ebből elég sok információt megtudhat az ember -, vagy itt is láthatod őket, az X4 listában.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Str8 sk8r #2222 üzenetére
...ím az eredmény...ha esetleg a stepping nem látszik, azt hogy tudnám meglesni, a gép szétszedése nélkül?
...no sziasztok, nekem mennem kell...kb hajnali kettőre jövök...
...
-
bnss
veterán
válasz
h.adam.92 #2220 üzenetére
Jól látod. Egyrészt mert elfelejtettem, másrészt mert nem használok Everestet. Ebben az esetben mehet a levesbe, nincs időm Everest bohóskodásra (a lényeg így is látszik, van CPU-Z Mainbord screen és Coretemp screen is, igaz utóbbi félremér).
szerk.: Cinebenchről screenről nem tudom mi hiányzik, mert nincs példa.
-
bnss
veterán
Álljon itt az első fehér holló, azaz X2 eredmény. Nem sok időm volt finomhangolni, de nem is ez volt első körben a cél, hanem egy minta készítés. A VID érték azért változik kvázi az összes képen, mivel BIOS-ból tudom állítani.
Alaplap: MSI DKA790GX (BIOS: v1.5)
Processzor: A64 X2 5000+ BE (stepping - még a régi Gigabyte alaplapban készült, a CPU nem változott)
Memória: Crucial Ballistix 1066 2*1GiB
Hűtés: CM HyperTX2Alulfeszelt eredmény:
- Vcore: 0.875V BIOS-ban, valós: 0.864V
- órajel: 6*200=1,2Ghz
[link]Alapfeszültséggel: - egyelőre megegyezik a Max. üzemmel
- Vcore: 1,35V BIOS-ban, valós: 1,344V
- órajel: 14*223=3,122GHz
[link]Max "FSB": (AMD esetén ref. clk)
- órajel: 6*350=2,1GHz
[link]Max OC:
- Vcore: 1,45V BIOS-ban, valós: 1,448V
- órajel: 16,5*200=3,3GHz
[link]Cinebench R10: - először futtattam ezt a programot, ha valami nem felel meg, kiabáljatok
- órajel: 14*223=3,122GHz
[link]Ennyire futotta a mai nap, példának jó lesz, ha másra nem is.
-
ADAM1337
nagyúr
Most néztem a listát. E/Q9xxx lista 1,5v kicsit durva...(yorkfield 45nm 1,35v 24/7)
Mármint nincs akkora állat aki leprájmolná, vagy mégis? -
ha proci és az alaplap is birja az fsb-t,akkor nem kell fagynia.
van olyan,hogy egy adott proci,tudja a max órajelét 8-as és 9-es szórzóval is.de inkább az lesz a vszinübb,
hogy mennie kell még feljebb a procinak a 9-es szorzóval.
itt a max órajelre gondolok.Azannyát,nézzed már hogy Őstag lettem
, csak ugy hirtelen.
-
vszinü azért,mert a 9-es szorzóval,már akkora órajelet érsz el ami közeliti a proci végét.kisebb fsb-vel nagyobb szorzóval(ahogy irtam is a szorzó növelésével lényegesen változik a proci órajele)
az órajelet tekintve,nem mindegy hogy 8*450=3.6ghz vagy 9*450=4.05ghz
az FSB 2000 körül alakul,de a 9-es szorzóhoz már kell mindennek a fesz rendesen.
lásd a saját tesztedet.ill a 8*450-et simán viszi,de a 9*450-et már nem.és azért lecsökken az FSB-d 1740-re mert nagyobb szorzóval csak kisebb fsb-vel tudsz menni,
a proci órejelének a határait feszegetve.szóljatok ha nem jól látom.
-
válasz
barnam_ #2204 üzenetére
én is az E7200 felé hajlok,igaz abban meg "csak" 3mb cache van.
de nem mindegy hogy 24/7, 3.6-3.7ghz vagy 4ghz.
még akkor is ,ha kisebb fsb-vel.
9.5*422 jól mutatna,nem baj ha nem 1:1 megy a ramokkalszerintem E7200 lesz ebből,és p5k dlx.
majd ha nem tetszik,akkor eladom
de egy darabig elszórakozok vele. -
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #2203 üzenetére
Nézem az apróhirdetéseket, gyakorlatilag eltűntek a 4MB-s Conroe-k. 1-1 6600/6750-t találtam. Bezzeg 2MB-s van dögivel.
Szerintem a 7xxx-el se járnál rosszul, a max fsb-vel meg ki lehet törölni, ha végül kisebb órajelen megy, mint alacsonyabb fsb nagy szorzóval.
Lapból jó lenne a P5K Deluxe.szerk.: a nagy fsb memória intenzív programok (pl. winrar) esetén jól jöhet, de nem az a legfontosabb.
-
válasz
barnam_ #2202 üzenetére
hát én is éppen ezért gondoltam az E7200-re.
tetszene vmi csinos E6600 vagy E6750 is.azért a 6750 rittkán megy 4gigán,a 7200-es pedig könnyedén beleugrik a 4gigába.
cserében kisebb fsb-vel.2-3k-val lenne drágább mint a DS3
esetleg ha nem menne 560 körüli fsb-t a p5k dlx
akkor is tudna menni benne a 6750 is és a 7200 is.kérdés mi kell nekem? magas fsb kisebb proci órajellel,viszont 1:1 a ramokkal igen ütős.
vagy pedig kisebb fsb,ngyobb proci órajel és a ramok felszorozva. -
válasz
barnam_ #2196 üzenetére
egyébként az E8400 már 35k,a tuningosab pedig még több.
szeretnék én olyan procit,nagyon is.
csak most kevés a keret.
az E7200 elég jól megy ha nem is olyan magas fsb-vel.
gondolkoztam amugy E6550-n is.azok azért még birják az fsb-t és 4mb cache.tudom én hogy P45 kéne már,de arra meg pláne nincs most keret.
inkább vmi jó kis proci kéne amivel tudok szórakozni egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged