- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Giga biosok
UD3R-nél menj a Previous BetaBIOS-okra és ott az összes.Visszálltam én is,az f12-t meg még a gépről is letöröltem.Megy is rendesen minden,még et is.
-
bzs73
őstag
Na jól van.Próbálkoztam még az f12-vel de kuka részemről.Én felnem teszem mégegyszer az biztos.Azért ez szégyen hogy egy béta bioss-al semmi gond nincs,meg az is megy a legjobban.A többi béta is kuka volt,az f11 meg egyenesen egy nagy ...volt.Még ebbe bíztam,de minnél tovább van fent,annál több hiba jön ki.A prime megint mindenféle illegál driver error-t,meg ilyeneket ír ki,ahol az f10c-vel semmi gond nincs.Befejeztem.Ammen.
-
bzs73
őstag
Az biztos hogy f12 alatt nem működik az et6.Most leszedtem az újabbat is,és frissen telepítettem,de ahogy cpu feszt elmozdítom,már be is fagytam.
-
bzs73
őstag
Energiatakarékos módba van.Semmi hang,és jó hűvös.
gpuzNa ezt nem ide akartam...
-
bzs73
őstag
Hát ha azt vesszük nem rossz ez a bios.Legalább már végleges és nem béta,és ugyanazt tudja mint az f10c.Ez is valami,és ram kompatibilitáson javítottak mindenképp.Kicsit máshogy lövi be a ramot,de utána lehet állítani,és akkor ugyanott van mint f10c.Én valószínű hogy fent hagyom.
lipi67: Hát máshogy nem birom elmagyarázni.Lehet én vagyok béna,sose bírtam jól magyarázni,inkább csinálni tudom jobban.Nem lennék jó tanár.
Most nem tudom de az f10c bios-n ha 1100 trd 6-n,az f12-be trd 6-on kicsit lasabb 1100-n,de viszont f10c-n nem megy trd5,f12-n meg megy,és ott ugyanazt nyomja nekem mint f10c-n trd 6-n.TRD tudom ugyanaz de nálam ez a helyzet,nem tudom hogyan.Csak a bios kezeli valahogy másképp a ramokat.Na jól van mert belezavarodok már.
A lényeg hogy nem rossz az f12,de jó volna ha kipróbálnád,mert ram teszteket te jobban nyomod.Én inkább cpu oldalon vagyok jobb,ramokat sose vittem határon. -
lipi67
nagyúr
bzs73, yolan: Értem is meg nemis..
Ha minden u.az de a tRD alacsonyabb, akkor hogy lehet a memolvasás uolyan? A tRD csökkentése növeli a memolvasást. Super PI, wPrime se mutat mást? Ezek is érzékenyek a membeállításokra. -
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11979 üzenetére
Hát ha a trd ugyanazon van lasabb ugye,de ha eggyel lentebb veszed ugyanaz.Az f10c-n meg már nem ment azon a trd-n.Így végül is ugyanott van.Ezt most néztem egy hozzászólás után.Amugy trd 5-n egézséges még 2x1gb-nál.Nem?Hát ha megy,mert nekem 1080mhz-n megy 5-n,és így ugyanott van mint f10c-vel 6-n.
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11977 üzenetére
Neked is lipi.
Na most nézem Taito tapsolását meg törölték is.Gondolom hasonló hozzászólásokat csinált .A multkor is ezt csinálta.
Na f12-t továbbra is néztem.Proci ugyanazt tudja,és rammal kapcsolatba pedig ugyanaz a helyzet.Igazából fentebb is írták hogy perf lev-elt lentebb engedi,és úgy lessz ugyanolyan gyors mint az f10c,eggyel magasabb perf level-n.Szóval végül is ugyanott van.
-
lipi67
nagyúr
Beteszem ide is. Nem azért mert nagy szám, hanem azért, hogy hátha valakit később ösztönöz, s nem adja fel a tuningot egy rambeállítás miatt.
Szép napot
(bocsi a topiklakóktól, de pont ezen kálvária miatt nem voltam aktív, lekötött ez a szar. Most majd Gyuri27 és Engusz segedelmével jön egy full hűtés modding, s nyáron jöhet egy q9550 vs i7)
[link] -
yolan
őstag
válasz
kimi02 #11968 üzenetére
nálam eddig jó az f12, feszekben nem tapasztaltam semmi extrát, bár e8400-ról e5200 váltásakor frissítettem, ami feltünt, lehet van régebbiekben is a quick boot, ami tényleg gyorsabb valamivel, ja illetve izé, nálam kisebb tRD-t bír ezzel a ram, de ez lehet a nem 1:1-es arányon járatás miatt van
-
kimi02
őstag
Valakinek tapasztalata az F12-es Biossal UD3R-es lapoknál ?
sz.j : Grat az eredményekhez
-
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #11965 üzenetére
"... akkor légyszíves minden eddigi eredményedet túlszárnyalni..."
Azon leszek, sőt minden remény meg is van rá, mert hasonló körülmények között, eddig kb. 50-70(75)MHz-el jobb eredmények születnek mint az eddigi P35-ös legjobbjaim.
Pl.
Új: 1,152V@4266MHz, régi: 1,152V@4194MHz, vagy
Új: 1,088V@4014MHz, régi: 1,088V@3960MHz.
De az eddigi legbiztatóbb eredmény az 1,072V@3978MHz, mert a régi alig haladta meg a 3,9GHz-et és ha egy kis szerencsével "találok" egy jobb beállítást, akkor a kb. 23°C-os lakásban is meglehet a 4GHz, nem csak a "nyított ablakos tuningnál".
Persze ez igaz lehet a többi eredmény esetében is.
De majd meglátjuk .... -
bzs73
őstag
Hát nekem procija válogatta.A 2. legjobb e8400-m,ami BMW001 procija volt az jobban ment p35ds4-be.Eggyel kisebb fesz elég volt neki mindenhol,de az utolsó brutál e8400-em,alig akart elindulni 4.5ghz-n 1.200v-on a p35-be,ud3r-be meg ment szépen.De a többi opción is gyengébben ment p35-be,de az előző 8400 meg jobb volt p35-be.A p35ds4 lap amugy ugyanaz volt,tehát az is kizárva hogy egy gyengébb tipusú p35 lett volna,és ramok is ugyanazok voltak.Én is vártam hogy majd ha ud3r-be így megy,akkor p35-be még lentebb birok menni,aztán lestem hogy még úgy se ment.Néztem is hogy az előző brutál 8400 meg abba ment jobban.Na mindeggy,az biztos hogy jó az ud3r.Droppot meg lapja válogatja.Nekem ez a 6. ud3r,és volt ud3p is,és ez a mostani droppol a legkevesebbet.A legrosszabb az ud3p volt.A mostani ált 0.02 felett droppol kicsivel.
Szinte minden fesznél ennyi,és másik procival is ennyi volt.llc nélkül 0.03-0.04 között van a dropp.Ált eddig llc-vel volt ennyi mint most llc nélkül. -
sz.j
nagyúr
válasz
Főcske #11962 üzenetére
Pedig van egy olyan érzésem, hogy itt már a memók korlátoznak ..., vagy ki tudja.
Talán még megpróbálom az "egymemós" játékot is, hátha.Jó kétnapos használat után azt kell, hogy mondjam, hogy tuningra "csúcs szuper" lap az ud3r (egymás után döntögetem a régi eredményeimet
), pedig a P35-ds4 se mondható rosznak
-
sz.j
nagyúr
Hogy ne legyek "hűtlen" a topikhoz, érdekességképen ide is beteszem az "új" ud3r/F9 lapommal elért validot. Bár még csak ismerkedem a lappal.
-
egy kis emlékeztető
amd-vel kapcsolatban azóta sem volt nagy igény.
és próbálkozást sem láttam hasonló topic nyitásával.
talán,majd ha veszek egyszer amd-s gépet...
de az nem mostanában lesz(vagy ki tudja...)
...: a nyitó oldalunk is ugy kezdődik: "Kedves Intel C2D processzor tulajdonosok!
ebbe nem igazán fér bele az amd. -
krammerka
őstag
válasz
barnam_ #11953 üzenetére
Jó reggelt!
A tuning szezonnak nincs vége,és nem is lesz sose,max a mindenkori időjáráshoz fogunk igazodni,és nem kint fagyoskodni a -10-ben,néhány mhz-ért
Most jönnek majd a 24/7-ben használható tesztekAMD-s részlegnek semmi akadálya,csak ki kell találni milyen vonalon legyenek tesztelve.
Bár szerintem mehetünk a jelenlegi feszültség előírások után,ha már a Intelnél így teszteltünk.
Érkezne ugyanennyi amd-s teszt,akkor már vmi képet csak látunk.............,de ezt már előre is tudjuk mindannyian -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #11953 üzenetére
Laraxior volt régi (már gariztatott) CellShock CL4 1000-res ramjait vettem meg egy jó fej debreceni sráctól.
Először szó se volt megvételről, csak taliztunk Debrecenben, s ideadta tesztelgetni. Aztán...ez lett belőle.
Jaja! Jó lenne tudni, főleg azt (nekem) mennyire szórakoztató..
Igen, most én is majd a nyáriasított megoldások híve leszek. 3,5"-os helyre beszerelhető HDD hűtés stb..
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #11952 üzenetére
Pedig jó lenne ha lennének benne AMD procik is, így képet kapnánk azok tuning potenciáljáról. Meg több ember nézné az oldalt, ami több pénzt is jelentene, ha hirdetés is lenne az oldalon...
Na, vettél ramot?
A tuning szezonnak vége, itt már olvad a hó, és mondanom se kell milyen takony az egész város
Inkább lenne -10°C.
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #11949 üzenetére
"Az AMD procik nincsenek diszkriminálva, csak eddig egy AMD.s kollega se jelentkezett hogy megcsinálná a kategóriáka".. ------ Jaja!!!! Kósza próbálkozások voltak csak.
Ha elég türelmes vok, előbb utóbb 2x1 giga team meg 2x1 giga CellShock durozsol majd
elég szépen. Most kellene másik Hdd, hdd hűtő, meg..monitor is. Ez a mostan már katasztrofális..Tuning..nem mostanában lesz asszem..
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11950 üzenetére
Azt megnézném
-
barnam_
nagyúr
válasz
luymister #11937 üzenetére
Peched van mert itt pont nem foglalkozunk/nak AMD-vel
Itt is érdeklődhetsz: Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
Az AMD procik nincsenek diszkriminálva, csak eddig egy AMD.s kollega se jelentkezett hogy megcsinálná a kategóriákat
(rejtett célzás...
)
lizakattila: Az Asrock S1156/S1366 lapjai pont ezért jók, mert van luk a S775 hűtőnek is
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #11947 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert én a sima "bedugós" lefogatóval kaptam, ami csak 775-re jó.
Mondjuk megoldottam, hogy jó legyen ehhez is, de azért így nem az igazi.
Sajna csak Pesten találtam webshopban crossbowt (ami jó minden foglalatra), az egész ~2k, de mire kiszállítanák majd 4k.
Áldom az Intel eszét, furattávok: 775-72mm, 1156-75mm, 1366-80mm.Ez az egy dolog legalább jó az ájemdében, hogy ott csak 1 féle lefogatás van (ha jól tudom).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #11946 üzenetére
Én ezt így kaptam Tom_tol-tól, mármint a hűtőt, Crossbow-al együtt. Sztem csak 775. Mivel gondolom a lyukátló nem ugyanakkora...Bár, lehet jó i7-hez is, na ezt nem tudom, ehhez tom_tom kéne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem a Coolink új hűtési megoldásai tetszenek.. Bár jó ez a Xigmatek is, nincs vele baj.
-
darál0w
Jómunkásember
AC freezer Xtremen gondolkoztatok már?
halk, és nagyon hűt. ~8k.
-
bzs73
őstag
-
kimi02
őstag
Nem sokára jön a hűtő az E5300-as procira , egy Cooler Master Hyper 212+.
Majd meg látjuk ez alatt mit tud tuningba a "kicsike"
-
luymister
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni Athlon x2 5000 tuningban? 4 mag megy l3 megy
http://noob.hu/2010/02/20/x4.jpg
Eddig jutottam, de épp amikor írtam ezt a kérdést, akkor a gép lefagyott recsegett a hang és zöld kockák jelentek meg a képernyőn, restart után elinudlt a windows progik betöltöttek, aztán sípolás és megint zöld kockák, most lejjebb vettem a HRZ-t és most megy,
az lenne a kérdés mostmár, hogy ezt mért csinálja? 40-45fok körüli a proci,
és ha felhúzom 3GHZ-re akkor nem indul a gép csak fekete képernyő, pedig elvileg 3GHZ-.ig bőven húzható,mindenben kérném a segítségeteket, mivel teszteljem majd, mennyi voltot adjak, NB VOLT, és minden másban
már elolvastam több ilyen szájbarágós tuning dolgot de nem sokat segített rajtam, pedig szinte mindenhez értek ami géppel kapcsolatos
még akár msnre is felvehettek
enginev3.0@gmail.com
-
Főcske
tag
válasz
lizakattila #11933 üzenetére
Énis tesztelgettem annó, még 1460 cl6-al sem tudtam számottevő különbséget elérni szerintem 1600cl7 a minimum ami kéne hogy gyorsuljon.
(tökjó dolog a memtest biosba integrálása!)
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #11930 üzenetére
Szerintem nem éri meg.
X38 chipset sem egy fsb bajnok, szerintem annyit tud a p35 is - itt most wolfiról beszélek.
Akkor pedig ugye tényleg ott a memória csere is, és 775-tel + ddr3-mal szerintem nem leszel előrébb, mint egy kicsit húzott ddr2-vel.
(Amikor a teszteket csináltam, akkor néztem, hogy 1333MHz-es ddr3-as cl7-es ram nem sokkal gyorsabb, mint 1066MHz-es ddr2-es cl5-ös)
De ez csak az én véleményem. Majd mondanak valamit az okosok is. -
hackeeeee
Jómunkásember
Van havernak egy ASUS P5E3-as lapja. Elég régóta nála van. Ugye x38-as chipset meg ilyesmi, ezt megérné valahogy cserélni a p35-re? Csak ugye a lapra is kéne rádobni, meg ram is kéne mellé, ez is csak költség lenne.. De fene tudja, lehet jó áron megtudnám bótolni vele..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #11922 üzenetére
Hm. Ez jó.
Meg hasznos...
Na jah, még vmi 14k körül vettem annó a 2*2GB tracer-t, most meg 20k felett vannak. Filóztam azon is, hogy kéne venni melléjük még1 párat, dehát ennyiért..
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #11921 üzenetére
Memóriáknak tényleg jól felment az ára mostanában.
Érdekes, mert amióta én is lecseréltem a dolgokat, nem is nagyon jártam az apróban azóta. Mondjuk nem mintha lenne miből vásárolnom, de még nem is nagyon nézelődtem.Viszont új dologra jöttem rá: bootolásnál post képernyőn, ha f11-et nyomok, akkor előjön a memtest 86+ tesztprogi (asszem valami 2,11-es verzió, ha jól emlékszek), automatikusan be van építve a lapba (biosba). Tök jó, mert nem kell cd-ről bootolgatni hanem egy "nyomásra" ott van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krammerka #11920 üzenetére
Én se csereberélek.
Filózgattam, hogy elkéne adni a tracer-eket, mer ugye egész értelmes áron el lehetne adni őket, de aztán gondolkoztam, hogy mit vehetnék helyettük, és rájöttem, hogy szinte semit, ígyhát megmaradnak inkább. Jók ezek.
Meghát max vmi p45-ös lap kéne már az e8400 alá, aztán lehet jobban hasítana, de nem akarom annyiért eladni a p35-ös lapot, mint amennyit ér, inkább megmarad....
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #11912 üzenetére
Lesz vele még meló rendesen asszem..
Kben..Igen, jól megvagyunk, remélem eredménye is lesz. Jön a nyár, tuning nem lesz csalk esetleg maszatolás. Lehet, hogy a kb Dos szintre butított wint újrarakom, s kipróbálom, milyen az ha használom is a gépet..
(#11917) bzs73 Te is kezded használni a gépet?
-
bzs73
őstag
Na hát bent van a 4770.Semmi ok a félelemre,pedig izgultam.Lazán bírja a 250w-os hp hipro táp.Azért ez a nem semmi.Mondjuk nincs sok minden a gépbe,csak annyi mint eddig,a szükséges dolgok.1dvd rom,1hdd,a 4770,e5200 proci 3.6ghz-n-1.12v-n,2x1gb corsair dominator,ud3r,és kész.Most toltam cod4-t,grid,rfactor-t,és semmi gond,bírja lazán a 250w-os táp,és fél óra játék után semmi túlmelegedés,zaj a tápból.
-
bzs73
őstag
Köszi mindenkinek.
Jó kis e5200 ez.Bőven jó mindenre.Végre most azt mondom kezd összeállni egy jó kis gép,ami nincs sokba,és pont elég mindenre,ha tuningot odateszem.
Amire még kíváncsi leszek hogy ma kapom meg a 4770vga-t,amit sikerült ólcsón szereznem,és csak egy 250w-os szerver táp van jelenleg a gépbe.Meglátjuk elég lessz-e.
-
lipi67
nagyúr
Ja..Gondolom, utána meg jön egy i7
(#11903) bzs73 : Persze, világos. Nekem más a gondom. A teamek 40k. Mennek is rendesen lazán 1100 felett cl4-4-4-10-en, PL8-on, s CL5-5-4-12-n pl 9-en nem tudomk (proci és lap szorzó visszaoszás miatt), hogy mi a végük, 1326-ot tudtam így. (hogy menjen a proci is, hisz laza időzítésekkel, lusta procival mi értelme lenne 1400 felett hajtani őket. A baj az, hogy kevéske a 2giga ram. Eladni nem tudom, max az ár 40-50%-át kapnám, azért meg vegyenek kingmaxot .A CellShock majd u.ez a kategória csak ugye megszünt és az 1ik modul sztem túl lett húzva, hibázik. Most folyamatosan fagyasztóban van, ha kijön akkor meg alulfeszelve alacsony órajelen idítgatom (1x már sikerült így helyrepofoznom ramot). Laraxioréknál be se indult, nálam 2 napja IGEN, s most CL5 -5-5-15-ben megyeget 960-at pár órát. Bízom benne, hogy magához tér, de ha nem, akkor is jó lesz 3giga. Összehangolni sem 1xü, hisz más a gyári fesz (2,1- 2,3 ----Cell és 2,35-2,45 Team) más az órajel 1000 ill 1200, és más az időzítés CL4-4-4-12 ill. cl 5-5-5-15. Szeretnék 2,1v alatt egy CL4 1000-ret összehozni velük...
-
bzs73
őstag
Itt igen.Lazán,mondjuk én linX-t használok.Azzal szoktam gyorsba megnézni mit tud a proci.Lefuttatok egy 10 körös tesztet,ha az lemegy akkor eggyel kisebb feszen kezdem el nyomni a prime-t.A 3.6ghz ezen a feszen atom stabil,és az 1.104v a kihívás.Majd azon dolgozok még hátha összejön.
-
bzs73
őstag
e5200-9x400@1.120v-1h blend
Naa
1.104v-on a 10k-s tesztnél bukik meg mindíg valamelyik mag.Ha azt a tesztet kihagyom megy,semmi gond vele. -
nTom
aktív tag
válasz
krammerka #11904 üzenetére
aha, köszi, jól mutat. Még tedd be légyszi az 1,35V eredményét is
szerintem a max oc még nem egészen a max oc, a netezés terhelés nélkül tökéletesen ment, nem is volt meleg a proci
-
krammerka
őstag
Üdv!
nTom,kimi02: eredmények frissítve...............
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11901 üzenetére
Jaja.Jó kis netezős,filmezős nyári beállítás.
Én a corsair dominator ramokkal jól megvagyok.Jól is mennek,nem is melegszenek,ud3r lappal is jól megvannak.Igaz nagyon nem birom kihasználni az e5200 procival a ramok max tudását,mert max 416-420fsb-t tudok csinálni,de legalább minőségi ramok vannak. -
lipi67
nagyúr
Hú..ez tetszik.
Ilyen kell nyárra. Én most kinlódok még a 2x1 giga team és a 2x1 giga CellShock ramokkal, kva hülyén mennek 1ütt. Az a baj velük (attól eltekintve, hogy az 1ik cell hibás), hogy a gyári feszük is kva magas, sok hőt termelnek, vastagok és fűtik is 1mást rendesen (cell 2,3V gyári , teamjaim 2,45v gyári)
2,1 alatt kell összehoznom valamit mert nyáron megsülnek 1más mellett, és így terhelik keményen az MCH-t, nem szeretnék annak is plusz feszt adni..yolan: Jól lemaradtam. Te mióta nyomod 5xxx-szel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest