- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lizakattila #10470 üzenetére
Jó reggelt!
hát barátom...neked se a lábad fáj
neked se a szomszédod a h*lye
ezen besz@rtam...
felrakjam a listába ? -
subaruwrc
félisten
hájj
hétvégén sor kerül egy kis jegezésre
Lipi volt e3200-a és egy jobbféle 2140 lesz az áldozat -
zolynet
veterán
egy eredmény a kis nyolckettestől
3856@1,344V
lesz ez jobb is, de nehogymár csak 1 eredményem legyen fenn -
-
Bagira01
veterán
Na megvan az ep45-ud3r, holnap jön a tru120ex hűtő aztán megnézem mit tud az e8400-as, egyelőre gyári hűtővel nézegettem 10 perc prime 9x450Mhz 1,168v 63 fokosak a magok, prolima-val meg 42 fokosak voltak 1,184v-on
-
#TOTTI
őstag
Szevasztok Atom netbook tuning belefér..?
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=962878
A topik indulási fázisa óta nem irtam ide..
Semmi rekord csak érdekesség.. másnak is mehet így...
-
iceQ!
addikt
SetFSB nevű progival húzhatom a gépem? Lapomat támogatja a progi megnéztem!
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10471 üzenetére
Eluntam az életem prime közben, valamivel el kellett tölteni az időt (asszony tvzett, gyerek elvolt....).
(#10472) krammerka, (#10475) zolynet:
(#10477) darál0w: Köszönöm megtisztelő szavakat!
Néha már kezdem én is azt hinni, hogy nem vagyok teljesen az.
De az vigasztal, hogy ITT egy kicsit senki sem az. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
te se vagy normális
(#10472) krammerka esetleg okát is tudod miért nem megy? én is nézegettem naponta,aztán vagy 3-4 napja nem megy...
(#10475) zolynet ha annyi lenne... de ez +1ghz
-
barnam_
nagyúr
válasz
lol, nagyon unatkozhatsz
-
lizakattila
senior tag
Jaj, tegnap elfelejtettem. Ha az előző eredményem nem felelne meg a táblázatba, akkor itt lesz egy másik képmentés is: LINK
-
iceQ!
addikt
Ok
Akkor keresek olyat
Vagy is találtam csak szeretik eldobálni az árakat!
-
darál0w
Jómunkásember
-
iceQ!
addikt
Ez az alaplap jó lenne nekem:
Gigabyte GA-EP31-DS3LVAGY
Gigabyte GA-EP41-UD3L
Melyiket vegyem??
-
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #10456 üzenetére
Azért lesz kisebb a cpu fesz, mint amit beállítasz a bios.ban, mert drop-ol az alaplap, ez természetes. 3 rammal nehezebb a tuning, főleg hogy az 667-es volt, ami beállítást javasoltam neked, abban 800-on mentek a ramok...
Lehet hogy 9-et ér (most ezen nem fogok vitatkozni), de a 3650 és 2600XT felépítését tekintve azonos, sőt, utóbbi gyorsabb is a DDR2-es 3650-nél. Szóval...
DDR3-nak nem sok értelme van S775 mellett, erősebb videokártyát tehetsz a gépbe.
(#10458) iceq9999: Pl. Gigabyte P35-DS3, használtan 12-13e ft körül megkapod.
-
iceQ!
addikt
Akkor milyen alaplapot ajánlatok ami nem túl drága de lehet tuningolni a procit?
-
zakroland
tag
Jó reggelt mindenkinek!
Sikerült kihoznom belőle 3.0ghz-et(alapfeszen, 1.325v-on, és nem kell semminek +fesz), igaz volt, kivettem a 667-es ramot, és így viszi ezt a tempót is, bár nem értem miért, hisz bios-ban lehet állítani a ramok sebességét is!(előbb-utóbb ddr3-ra szeretnék váltani...)
Viszont azt sem értem, hogy miért van az hogy beállítom pl. 3.0ghz-re a procimat, és 1.35v-ra (ez csak mint példa), akkor az biztos hogy kisebb feszültség jön a procira, tehát 1.325v-ot kap kb. bios szerint kiírva, everest és cpu-u szerint pedig 1.25v kb. és 2.6ghz, csak terhelés mellett kapok 1.32 körüli értéket, és 3.0ghz-et.
Nincs beállítva semmi "automatára" , minden manuálison van, kézi beállításon.Aggregátor: 9e ér megy használtan a hd3650 ddr2-es memóriával, az enyém pedig HD3650 512mb ddr3 oc (mint kiderült nem 3670, csak gpu caps viewer hibásan írta ki...)lényeg hogy 9e-nél biztosan többet ér, mert nem 1000mhz-es órajelen dolgozik, hanem 1600-on, + core órajel 750mhz
Ez a proci kihajtaná a ddr3 ramokat, + valami erősebb fajta videokártyát? (8800gts, HD3670 ddr4 oc...)??Amúgy alaplapom is max. 1333mhz-es ddr3-at támogat, tehát max. azt vennék bele!
-
krammerka
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
fapados lapokbol akad bőven. aki nem ért hozzá az meg meg is veszi. aztán meg rádöbben amikor kicsivel okosabb lesz és tuningolni szeretne, h uj lap kell...
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #10450 üzenetére
Ennyi funkció bőven elég, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #10450 üzenetére
Na de legalább tudtál annyit, ebbe a szutyerák viába még annyit se lehet..
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10448 üzenetére
Nah, már nem tudtam még1x szerkeszteni.
FSB-t, cpu,ram és pci-e feszt, illetve a hűtést tudod változtatni vele. link(#10449) hackeeeee: Hát nem kicsit lepődtem meg a biosán. És az a vicc, hogy se az msi progija, se a set fsb, se a memset, semmi sem műkdött vele. Úgyhogy zéró állítási lehetőség. Egyedül downclock-olni tudtam, mert a szorzót engedte levenni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #10447 üzenetére
Az kemény.
Van egy itthoni s939-es viás lap, abba sincs semmi FSB állítási lehetőség... Meg akartam kicsit hajtani a 3000+os procit, dehát hiába, nem lehet.
@Aggregátor: Intel® G31 Intel ICH7
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #10447 üzenetére
fsb-t lehet állítani? ha igen akkor kiváltaná a set fsb-t.
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10445 üzenetére
Én is csak logikáztam, hogy mi lehet. Elég érdekes egy biosa van.
Működik az ET6, de ugyanúgy csak az "alapfunkciókat" tudod állítani, mint et5-ben.
Csak ennek kicsit letisztultabb számomra a felülete, ezért használom ezt.(#10437) hackeeeee: Múltkorában volt dolgom egy MSI G31-es lappal. Nah az volt igazán fapados, még az FSB-t sem lehetett állítani benne.
Gyorsan vetettem is a sráccal egy p31-ds3l-t a kis 2180 alá. Meglepődött, amikor belőttem 3200-ra a memókat meg 1000-re, hogy mennyivel "gördülékenyeb minden. Előtte 2GHz-en ment a proci, a memók meg 800-on cl6-ban.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #10443 üzenetére
Az SB fesz tuti hogy 1.05v, multiméterrel mértem. A pci-e fesz az tényleg 1.5v körül van, nálam 1.53v. De az ICH a déli hídra utal. Aztán lehet hogy valami régi chip van rajta, aminek több feszültség kell.
szerk.: ET6 megy rev1.0-s P35-DS3P-vel is?
-
iceQ!
addikt
Hát akkor új alaplap :s a fene egy meg!
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10442 üzenetére
Öööö.. tuti hogy 1,05v?
Mert nekem is DS3P van (mondjuk csak ET-ben láttam) és nálam 1,5v-ot ír a pci-e-re. -
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #10436 üzenetére
Arra rájöttem, az 1.5V-ra azt írja hogy ICH, gondolom az a déli híd. De 1.5v? Nálam 1.05v-on megy
Grat!
-
darál0w
Jómunkásember
na akkor. elég redva BIOS. látszik, h olcso lap
3as kép alapján.
AI overlocking ha manual, akkor mit látsz? gondolom FSB fog felugrani. csinálj arrol is egy képet.
meg nézd meg, h mekkora az alapfesz a procinak. cpuzban látod, és prime terhelés közben nézd.
memory overvoltage lesz a ramfesz és Vcore overvoltage a procifesz
-
barnam_
nagyúr
AI Overclocking-ot manual-ra kellene állítani, akkor talán előjönne az FSB állítás is.
Amúgy érdekes egy lap. CPU feszt a Vcore voltage-nál tudsz emelni. A memória időzítéseket a Noth Bridge configuration alatt tudod állítani. Mi az az 1.25v meg 1.5v voltage?
na megvan: az 1.25v az MCH (északi híd - memóriavezérlő) feszültsége, ott írja oldalt angolul.ja, mit akarsz még tuningolni a procin kívül? A memória órajele nő ahogy emeled az fsb-t.
-
iceQ!
addikt
De ilyen van emberek hogy 2 napja nem ír vissza senki cpu tuningal kapcsolatba???Egyik topikon se írnak vissza! Egyedül itt írtak vissza h hova írjak! Tehát akkor még 1×
Mert foggalmam sincs hogy mit hogy merre meddig pedig 2 napja már csak olvasok! BIOS-ba amit kell nem találok memoria időzítés...cpu voltage...stb ezeket nem találom!Olyan embert keresek aki tud segíteni!
Ilyen gépem van:
CPU:Intel Core 2 Duo E6400 2133Mhz
CPU Hűtő: CoolerMaster Hyper Tx3
MB:Asus P5KPL-AM
VGA: Inno3D Nvidia Geforce 9600GT
RAM:2×2Gb 800MHz Apacher
Táp: 400W FSPKöszönöm!
-
válasz
krammerka #10414 üzenetére
éreztem én hogy vmi nem lesz jó
ugy lesz ahogy irtad. szólj ha leszedhetem a tartalmat.#10413 lizakattila : Szia!
amint rendben lesz ujra minden,akkor felrakom.#10411 hackeeeee : köszönöm kérdésed,sajna még nincs meg róla az adat.
először szerzek egy ugyanolyna vinyót,és lecserélek róla sorba mindent és kiderülhet hogy mitől állt be mint a szög. még lehet hogy életre kel.
ha ugy sem,akkor megy majd vmelyik szakihoz adatmentésre. -
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #10394 üzenetére
Szia!
Üdv újra itt.
Akkor rögtön csináltam is egy kis munkát, ha befér az 1.35v-ba akkor oda kellene:
E7400@1,35vMent privi is......
-
iceQ!
addikt
Sziasztok!
Ki lett cserélve a táp+processzor hűtő! Adatlapomon olvashatjátok milyen gépem van! Ezt szeretném húzni! Milyen adatokat adjak meg?
De amúgy ide is kiírom hogy mi van benne:
CPU:Intel Core 2 Duo E6400 2133Mhz
CPU Hűtő: CoolerMaster Hyper Tx3
MB:Asus P5KPL-AM
VGA: Inno3D Nvidia Geforce 9600GT
RAM:2×2Gb 800MHz Apacher
Táp: 400W FSP -
válasz
krammerka #10407 üzenetére
Üdv!
főleg dolgozom,pihenek,családozom.
irtam fentebb is,remélem megjönnek a héten a cuccok,aztán lesz mivel tesztelni.
köszönöm hogy pakoltad fel helyettem az eredményeket.
én a multkor leszedtem a cuccokat,és ugy frissitettem most.
viszont azt nem néztem,hogy mi volt amit te felraktál.
nézd meglégyszi és szólj,ha eltünt vmelyik.
akkor told fel a tiédet és én lefrissitem az enyémet
és ugy rakom fel amiket kaptam priviben.#10409 iceq9999 : én elsőnek lecserélném az alaplapot.
aztán fognék hozzá a tuninghoz.
prociról jó lenne látni 1-2 adatot.
cpu-z kép,coretemp kép
ha dobozos,akkor az FPO-t róla. -
krammerka
őstag
-
iceQ!
addikt
Sziasztok!
Van itt olyan ember aki segít nekem a proci tuningba?A Tuning kezdőknek szájbarágósan c. topikban nem ír senki:S
Ha van egy vállalkozó szellemű ember az kérem írjon privibe! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged