- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10293 üzenetére
Hát nem tom, Most megnéztem UT3-ban ~5 fok különbség van, Dirt2-ben 10-12fok, fánkban van jóval több. GPU hőfokkal még nincs is gond, de a memio az nagyon durván melegebb...
Annó a 4850-emmel hasonló volt, bár ott volt játék alatt 20 fok különbség is, bár ott a GPU forrt mint a disznó, sz*r pasztával.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10289 üzenetére
Hát nem tom... Ezt ráraktam, 66-67 fok helyett 75 fok körül van játékban, fánkban alapból 80 fok környéke... Sztem ez nem túl jó...
Edigital-ba van MX2...
Amúgy azért sejtem, hogy mégis azzal van gond, mert 1szer haveréktól hoztam valami féle fajtát, meg volt itthon még asszem zalman, és haverékét ráraktam a 4850-re, ugyanez a jelenség volt, hogy jóval melegebb volt, mint a gyárival... Ráraktam a zalmant, kapásból jobb volt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10286 üzenetére
Úgy csináltam mint előtte.... Mondjuk annó még a Nitrogon alatt volt, ott is amikor alá raktam a zalman pasztát bő 5 fokkal hűvösebb volt.. Na akkor megint szedjem szét? Ajj, unom már... Tele van a ... routerrel is sz*pok, most derült ki, hogy a wifi sz@r a notimba, szal kicsit má elegem van.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #10268 üzenetére
Tanulj nigger, hogy utol érd a majmot!
Hát..amit írtál, nem bíztató. Inkább még nem is foglalnék álláspontot mert, lehet, hogy melegebb van a szobában, szarabb a ház szellőzése(ráterített nagymuti egy csipketerítőt, hogy jobban mutasson rajta a váza
), most nem optimálisan fekszik fel a hűtő, stb..
- degradáció.., reméljük, h nem-
(mi a f@sztól, hisz nem adtál neki feszt 1,7v-ot, s nem is prájmoltál fél napot 1,55v-tal..(sztem azokat is bírná kben)Persze! Nem jó a sok száraz anyag, merevség-komolyság folyamatosan
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10267 üzenetére
A-a, Vista/Win7 kell hozzá. Viszont a PCMark05-t működésre bírtam: tedd fel Windows Media Encoder 9-t, és a megjelenítés legyen legjobb minőség, ne használd a windows classic kinézetet. (a 2d transparent windows nevű teszthez kell)
Így elvileg minden tesztnek le kell futnia, és pontot is kapsz. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #10267 üzenetére
Hehe, az a baj, hogy tanulni is kéne.
Amúgy az a poén, hogy előjött az az anomália, hogy mostmár nem hajlandó azon az órajelen meg feszen, amin ment eddig... Most ha 1,184-el is resit nyomok 4Ghz-n, ki-be kapcsol... Próbáltam FSB-nek +0,1V-t adni az 0,1V MCH fesz mellé, nem jött be... Most 1,164V-n 3950mhz, most úgy tűnik, hogy így jó... Na ez mé van?
Jó hát na...muzsáj ilyennek is lenni, valakinek/valakiknek.
-
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #10251 üzenetére
Ezt felraknád max OC kategóriába?
Ez pedig 1.35v-s eredmény, ezt meg max üzemre. EKL a hűtés, típust nem tudok.
Köszi.(#10228) lipi67: tegnap tettem fel win7 64bit-et. Aquamark nem indul, PC mark meg azért nem ír ki pontszámot, mert van olyan teszt ami nem fut le. Az egyik ilyen a 2D-transparent windows nevű, ahhoz az kell hogy a megjelenítési tulajdonságok legjobb minőség legyen, és ne használd a classic windows kinézetet. A másik pedig a grammar check, azt még nem tudtam működésre bírni.
(#10253):
super Pi-ben egy quad lényegesen gyengébb mint egy 8400..
viszont wPrime-ban lényegesen (2x) jobb -
lipi67
nagyúr
Ma egész nap ezekkel kinlódtam
[Super PI 1M]
[wPrime 32]
Azért tök jó, hogy a quaddal lazán lehet 4,5GHz felett dolgozni, és a team ramok se szarnak be 1300-tól..
(super Pi-ben egy quad lényegesen gyengébb mint egy 8400..) -
krammerka
őstag
Szépjónapot!!!
Ákoska: lefrissítettem a régi adatbázisom,és próbaképpen felraktam hackeeeee barátunk max oc eredményét.
hackeeeee: max oc frissítve.........
De rég csináltam ilyet,rendesen jó érzés volt...........
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10241 üzenetére
Naigen... Csak most van dolgom, úgyhogy most mára ennyi is volt.. Megpróbáltam még egy 4,6Ghz-t, úgy, hogy még adtam neki feszt, de asztal előtt kékhalál volt.. Szal tuti kevés vót neki, de majd mégegyszer megpróbálom.
Meg az MCH csak 0,1V-t kapott...
Aki illetékes, a lentit tegye majd be legyen kedves betenni max OC-be, aztán majd lehet javítok még rajta.
Mégegyszer a [link] Köszönöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10239 üzenetére
Najó, tessék.
Elsőkörben.
-
darál0w
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #10235 üzenetére
4150-en elindul 1,2V-n, csak hibázik a prime..1,216V már lehet elég lenne, csak most 150-200mhz nekem nem ér ennyit, 1,168-1,184-en megy 4Ghz-t. Még asszem 4080mhz is megy ennyin, 4,1Ghz-n is asszem a 8k után eldobta a primot 1,2V-n.
Bár hogy most melyik a stabil 1,2V, franc tudja, mert alaplapon kb 4 lépcsőt állítottam, mind4-nél 1,2V volt terhelve, következőnél lett 1,216...
-
darál0w
Jómunkásember
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #10211 üzenetére
Nekem alapórajel 0,928v-al megy megy
-
Jó reggelt!
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10207 üzenetére
Bocsi a késői reagálás miatt, napokig reggel 5 után feküdtem le, tegnap nem bírtam este 1/2 8kor elaludtam..
Azt az eredményt még Abit IP35-E lappal és asszem 800-as patriot vafgy 800-crucial, esetleg OZC reaper 1150-es rev1-essel, nem emlékszem már.PCMarkról írtam Neked, ütött a guta, nekem se pontozott. Aqua meg le se fut sehogy se..
(#10208) hackeeeee : Jogos, de prime 70-75° is ok még, hidd el. Másnál (játék) az 70°alatt van bőven.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
-
pincehely
addikt
Nah elnéztem az előbb.Az még egy előző beállítás volt.
Most Intel burn test-el 73 fokos a legmelegebb mag. -
pincehely
addikt
Core2Quad 9550 4 ghz-en (470X8.5) 1.4 volt magfeszültséggel lehet használni 24/7-ben.
Nem túl magas a fesz neki? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #10208 üzenetére
Ez már csak ilyen, nem lineáris a feszültség és órajel viszonya egymáshoz. Pl. nálam alapfeszen max. 3.8Ghz-t megy, +200 Mhz 0.0375v-"ba kerül", de onnan még +250 Mhz 0.0875v-ba. (a bios-ban megadott, prime-hoz szükséges fesz-ekkel számolva, 1.25 -> 1.2875 -> 1.375)
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10206 üzenetére
Szép eredmény, látom sikerült pár extra mhz-t találnod
Ezt milyen ramokkal érted el? Azért kérdem mert 100 MHz-el lassabb volt a proci, mégis jobb az eredmény. Nálam 1112mhz 5-5-5-15 tRD:8 tRFC: 52 tWTR: 12PCMark eredményt is felraknék, ha ez a szemét adna pontot. Lefut az összes teszt, mégis azt írja hogy a "System suite"-ot válasszam ki
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, hát eddigi probálkozásaim alapján nem tom mi lesz ebből 1,2V-n.. 460*9-et eldobja még.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10200 üzenetére
Nos:
CPU-z: 5088.6 mhz
Spi 1M: 9sec 421ms
wPrime 32M: 16sec 327ms (valójában 16.328, de ennyit ír ki a hwbot, én mosom kezeimet)
Pöttyet megugrott a pontszámom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest