Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Akkor mondom másképp: az ő procját meg a tiédet tegyük fel, h egy nulla dropos lapba rakjuk. Az övének 1,12v-ot (nyilván ilyen érték nincs bios-ban, de akkor azt az értéket, ami ehez a legközelebb áll, felfelé kerekítve), a tiédnek pedig 1,15v-ot kéne belőni (és tételezzük fel, h ugyan úgy megy mind2 proci abba a nulla dropos lapban, mint a jelenlegi helyükön).
Vagy mondhatnám úgy is, hogy Telefunen prociját beletesszük a te lapodba és ott elég lenne 1,17v-ot belőni, mivel saccper nálad 0,05v van bios és load között így lenne load 1,12v (természetesen itt is hozzá kell tenni, h tételezzük fel, a lapodban ugyanúgy menne a procija mint az övében, de ez most lényegtelen, mert nem erről van szó).Aztán visszatérve az ut3-ra: én úgy gondoltam az előbb, h nálam 1,4v a legkisebb fesz, amivel még prime stabil 3400mhz-en és itt ut3 stabil is a cpu
. -
Hurkaleves
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Miért ne lenne jobb? Ott van a kép: 0,03v-tal kevesebb kell neki ahoz az órajelhez. Különben az, hogy bios-ban 1,2v-ot kell belőnőd, és ez idle 1,15v vagy 1,18v vagy akármennyi ez nem számít semmit, ezt csak neked kell tudnod, h ekkora az eltérés, hogy tudj vele számolni.
Az idle és load közötti diffinek van jelentősége.
Amúgy, én szoktam ut3-azni: procimnak minimum 1,4v kell 8x425höz - itt még prime stabil és egy - másfél óra ut3 sem fagyasztja ki. -
Hurkaleves
őstag
Szerintem nem a ramokkal lesz ott a gond, azoknak sztem 900 Cl5-öt simán vinniük kéne 2,1v-tal. Próbáld meg nagyobb vcore-ral vagy esetleg az MCH-nak is adhatsz +0,1v-ot.
Vid-et csak akkor tudsz nézni, ha már bent van a gépben a proci, CoretTemppel tudod lecsekkolni, FPO-ból sajnos nem derül ki

-
Hurkaleves
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
PCIe frekit fixáld 100-ra, és nem árt, ha a vcore-t is fixálod, mert auto-n össze-vissza túl feszelheti a lap a procit ( mondjuk ez órajeltől függ és 3ghz még nem lenne veészes, de biztos ami tutifix )
Sztem 1,2v vcore-ral próbáld meg a 3ghz-et, ja meg a többi fesz értéket is fixálhatod ( giga lapoknál asszem van olyan, h normál, sztem arra rakd őket )
PPSH: total random. Pl nézd: az én e6400-am megy 1,3v-tal 8x400-at, de 8x425-höz már 1,39v kell neki. Szóval ki kell kísérletezni a legkisebb feszt..
-
Hurkaleves
őstag
Belőttem frankón a vcore mod-os potmétert, most kb két ezredet "droppol fölfelé" terhelve, és 3-4 ezredet idle-ben a bios-ban beállított értékhez képest, viszont elég érdekes, hogy a cpu-z mennyire félre mér: [link].
bios: 1,3875v
kimért: 1,389v
Azért közel 4 század az elég sok sztem...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem feltétlen. Az én e6400-amnak is 1,325v a vidje és mégis stabil 8x400-on 1,3v-tal. De, ha nem indul, akkor lépdess szépen felfelé a fesszel, de sztem 1,35v-tal már tuti, h vinni fogja.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hali!
8x400-at nézd meg. Ramok úgy 1:1-ben mennek frankón +0,2v nekik jó lesz. Porcinak lőjj be fix 1,3v-t , sztem bírni fogja. És a többi értéknek is adj meg vmi fix értéket: FSB, PLL meg mittudomén, hogy mik vannak, elég lesz vmi alacsony érték mindenhol, csak az a lényeg, hogy ne auton legyen, mert tuningnál abból nem mindig származik jó eredmény.
mod: a lapod topicjában amúgy tuti, h segítenek

-
Hurkaleves
őstag
Tőled idézek: "...nekem is volt úgyanez a prockom és nem nagyon akart már 3ghz fölött elmenni pedig feszt bőven adtam neki!..."
Most akkor mennyit ment a procid? 3ghz vagy 3,2ghz vagy 3,5ghz?

Különben szinte mindegyik e6xxx proci megy 3ghz-et. Nagyon bele kell választani, h olyat vegyél, ami addig sem húzható... ( természetesn "minden egyes cpu-nál" más fesszel ) -
Hurkaleves
őstag
Órajel emelése nem okoz semmiféle veszélyt, ha a feszeket kezded el babrálni, akkor már oda kell figyelni.
Gyári coolerrel én 1,35-1,4v-nál többet nem adnék neki az biztos, vmi táposabb bordával mehetsz 1,5-1,55v-ig is akár.Amúgy elég nagy esély van rá, h alapfeszen vinni fogja az a cpu a 3ghz-et. ( stabilan ). Az e2000-res szeriat jól lehet ráncigálni!

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.