Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
valaki?
-
DEV_NULL
őstag
Üdv!
A mogokon lefutott tesztek számában, mi okoz ekkora eltérést?
-
ktg3
őstag
Sziasztok!
Soha nem használtam prime-ot korábban.
FX-6200-on égetek vele.Azt vettem észre, hogy az terációk nem ugyanott tartanak a magok között.
Az első mag mondjuk megcsinált már 5-öt a 6. meg még csak a 2. nál jár.Van ennek valami jelentősége?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
bulikavagyok #447 üzenetére
Szia, az még elfogadható, mivel a valós életben ezt nem fogja elérni sosem.
De több feszültséget ne adjál már neki, sőt ha stabilan bírja csökkentsed kicsit.
robogos10
Lehet, hogy a feszültség kevés neki, mert 70 környékén is hibátlanul kéne üzemelnie, de ilyen hőmérséklet mellett már ne emelj feszt
Te is vedd vissza inkább kicsit, és hűvösebb lesz, bár itt is áll hogy használat közben soha nem lesz ilyen forró. -
Sziasztok,
Blend teszt közben kb fél óra alatt a proci hőmérséklet elérte a 85fokot az egyik magon, ezért leállítottam. Hibát nem jelzett, de ezt már egy kicsit sokalltam. Meddig engedhetem szerintetek? (i7 860)
Köszi előre is!
-
robogos10
senior tag
ezzel nem lehet tönkre tenni a procit/ramot?
lehet kevés a hűtésem mert kifagy a gép 65c foknál 6400+ x2 BE proci -
ETOM
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #444 üzenetére
Az első hsz-be elég jól le van írva.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Ezt a programot, hogyan is kell használni?
-
Ptech
addikt
válasz
MasterMark #436 üzenetére
Nekem is pont ez van Blend teszt alatt
-
3cHo
tag
Hali!
Sok helyen olvastam, hogy ha mind a 2 magot terhelés alá akarom venni, akkor kétszer kell elindítani a progit. Ez manapság is igaz,vagy ezt már megoldották? -
Winner_hun
félisten
Ha beállítom hogy 8 GB ramot teszteljen akkor a feladatkezelőben miért csak ~1,5 GB-nyi használatot mutat? Az első hozzászólásban ez van:
C, Blend: főleg ramot tesztel, a proci gyakorlatilag szinte nem is számol, csak a memóriába írja be és olvassa ki az adatokat. Nem kell megijedni, hogy 100%ban elfoglalja a ramot.
Először a Blend-et futtattam, aztán az alatta levő opciót választottam ahol megadtam a 8 GB-ot, mert a Blend-nél csak 4096 MB-ot írt. De azzal is csak 1,5 GB-nyit foglalt le.
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Prime alatt hibát kapok, már a 2-4percben, de a játékok alatt atöbb óra után sincs gond gta4 stb... Ez hogy lehet?
-
válasz
MasterMark #436 üzenetére
Ez attól függ, milyen tesztet futtattál.
-
MasterMark
titán
"FATAL ERROR: Rounding was 0,5 expected less than 0,4."
Ez mit is takar pontosan, a proci rontott el valamit?
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
a napokban összeraktam egy gépet Celeron G530-as procival, tesztelésképp ráeresztettem prime95-öt (64 bites verzió, blend): [link]
A második mag mint ha gyakorlatilag nem csinálná a tesztet, mi lehet ennek az oka? feladatkezelő teljes terhelést mutat mind a kettő magra. Frissen telepített jogtiszta w7 x64 fut a gépen, a konfig többi része az adatlapomon.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Jól tudom azt, hogy Prime 95 teszt alatt nyugodtan lehet használni a gépet? Pl fórumozni, vagy egyebek.Én úgy tudom ezzel is lehet tesztelni mennyire stabil a rendszer.
Kérnék ebben egy megerősítést vagy cáfolatot!
Köszönöm szépen! -
Hochi
tag
Üdv ! Nekem egy i5 750 procim van.4 Gb G.Skill ram-val. lefuttatom a Blend tesztet és kb. 10 perc után ezt a hibát adja ki.Mi lehet a gond?nincs húzva a gép-
-
rumkola
nagyúr
Nálam prime95 4 óráig ment hibátlanul, Far Cry 2 bench pedig 3 percen belül elhasalt.
Teljes rendszer terhelésnél (amikor a vga is fingatva van), kevés volt a procinak a fesz.
Másik ilyen ami egyből kidobja a hibát, az a vantage physx tesztje, cpu-ra állítva.
Szóval az hogy valami prime alatt stabil, egyáltalán nem jelenti azt, hogy játék ill. akármi más alatt is stabil lesz. És ez tapasztalat. -
-volkovy-
tag
-
-volkovy-
tag
válasz
Motion_Blur #418 üzenetére
most jön a prime95 large fft, de az tényleg 24 órára..
ha az is stimmel, akkor nagyjából megvagyunk -
-volkovy-
tag
LinX 20x
IBT 50x maximum stress
OCCT 1h defaultprime-on kívül mit nézzek még? a fentiek lefutottak hibátlanul.
-
-volkovy-
tag
válasz
Motion_Blur #415 üzenetére
Bírnia kell. Ha kéket rakott, akkor vegyen vissza az a gyerek, és kezdje előlről a tesztet.
Sokan abba a hibába esnek, hogy játszogatnak csillió ghz-en, és kikiáltják stabilnak, rendes tesztelés nélkül.
Én 4.2-n nyomtam ma reggelig, sőt belenyalt néha a 4.3-ba is, aztán egyszercsak paff, kékhalál. Most kitaláltam, hogy megkeresem a maxot, amit még 100% stabilan bír, minden körülmények között..Egyébként nálam mindig minden 100%-on fut, ha más miatt nem is, akkor a BOINC hajtja.
Nem vészes értékeken megy, i7 920 1.3v bios-ban, 1.264v idle cpuz szerint, 3.6ghz.
68-70c terhelve, úgy, hogy az alaplap szabályozza a hűtőt, messze nem maxon forog. -
Motion_Blur
félisten
válasz
-volkovy- #413 üzenetére
Én nem csinálnám ezt a helyedben, az tuti.
Ezek a procik normál használat során soha nem kapnak ekkora terhelést, nem erre tervezték őket. Egy vagy akár több napos 100% terheléseket abnormálisnak tartom. És sok olyat olvastam már hogy x napnyi kínzás után a gyerek nyomott egy print screen-t, bezárta a progit, nyitott egy PS-t és egyből kéket rakott...Milyen fesz és órajel értékeken megy a szekér?
-
-volkovy-
tag
válasz
Motion_Blur #411 üzenetére
Ezt is köszi!
IBT már fut, maximum stress level, 20 kör, de valamivel hűvösebb, mint prime95 alatt
mindegy, azért lefuttatom.
prime-nál mindháromból készülök egy-egy 24 órás körre. small fft, large fft és blend.
ez így egy négynapos program
ja és közben játszom, meg használom a gépet rendesen.. minél több dolog fogja, annál jobb szvsz.
-
-volkovy-
tag
Kösz, megnézem.
stress level high, times to run: 20
ezek jó beállítások, ha a szemét akarom kinyomni? -
-volkovy-
tag
Egy 24 órás hibamentes prime95 large fft elég, hogy stabilnak nevezhessem a technikát?
Emellett még egy kétórás OCCT Perestroika is le fog futni, biztos ami biztos.
Mit dobjak még rá? Sima használat közben ok, de a létező legdurvább teszteket akarom ráereszteni, mert ez az adott gép sose fagyhat le tuning miatt. -
geza12345
tag
Sziasztok!
Testvéremék gépe állítólag mindig kifagy, most prime95 -el Blend test tesztelem még soha nem használtam a programot,de az ő gépükön nem engedi beállítani hogy meddig fusson 2 órán van gyárilag állítva és nem tudom állítani ,de az én gépemen meg engedi beállítani az időt, mi lehet a probléma?
-
Bunken
tag
Hello.
Még új vagyok a témában szóval segítséget szeretnék kérni a prime95 programmal kapcsolatban.
Tegnap oldottam fel a procimban 2 magot (játékban stabil is) de ajánlották ezt a programot, hogy futtassam végig a teljeség kedvéért.
Csakhogy még sosem láttam ezt a programot kicsit tanulmányozgattam de nem igazán jöttem rá a titkára, itt visszaolvasva se találtam választ (nem olvastam el az egész topicot).Valaki le tudná nekem írni, hogy hogyan tudom lefuttatni a programot, mit kell elindítani azt hol találom és milyen beállításokat kell megadni.
A választ előre is köszönöm szépen.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Most készülök használt laptopot venni kint londonban (dell-t), és ha van rá gari, akkor szeretném tesztelni vásárlás előtt! Viszont ebben a topicban, csak 3 féle programot láttam megemlítve az utolsó 100 HSZ-ban! IBT, Prime, LinX! Ebből az első kettőt ismerem, de csak az IBT-t használtam! Kérdésem az lenne, hogy melyiket Érdemes magammal vinnem egy pendrive-on, hogy tesztelni tudjak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xbox Series X|S
- Path of Exile 2
- DOOM - The Dark Ages
- Elemlámpa, zseblámpa
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest