Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5801) tompi113

tompi113
(lelkes újonc)

Na úgy látszik összejött a csapat, nekem is villanyszerelö a faterom, én is töle lopom az eszközöket, ha ilyen kell :D ezt megakadályozandó minden évben karira mérömüszereket/eszközöket kapok töle, de mivel persze gagyibb verzióban, mint ami neki van ezért naná hogy még mindig az övét használom ;]

[ Szerkesztve ]

Az élet csak úgy szép, ha őrült is egy kissé.

(#5802) buherka válasza Maxxter (#5798) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Google amúgy is a barátom...de ettől függetlenül az én lapom még most is tipp-topp állapotban van. :D
Szóval multiméter ide vagy oda, csak jól csinálok valamit.
eheheh... :D
A szám meg nem jár...mert ide billentyűvel írok. :D

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#5803) buherka válasza tompi113 (#5801) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Én is vettem anno nagyon régen az Auchanban 990,- pénzért Multimétert. Nem sokáig bírta. A vezetékében vagy négy eres hajszálvékony rézsodrony van. Egy hónapig se bírta. Pikk-pakk elszakadt.
Szóval azóta én is a fetért csórom. Mindig elhatározom magam, hogy veszek magamnak egy komolyat, de könnyebb lecaplatni a garázsba a másikért. :D

Majd ha rászánom magam hogy veszek egyet, akkor kikérem Maxi mester kolléga szakértelmét. Ő szakértő ebben úgy látom. :R

(#5804) tompi113 válasza buherka (#5803) üzenetére

tompi113
(lelkes újonc)

Na újabb adalékok a Szomszédokból, Tompi bácsi ma megint szétszedte a csodagépet, majd összerakta, ezúttal az asztalon, az E6750-el, mert az már úgyis rég volt a lapban :)
Na hát amit most csinál a lapka:
Elindul 30-ból 30szor, viszont mindig lefagy a Bios Fatal1ty képernyőnél, a Num Lock sem megy már, Biosba stb nem tudok belépni.
Viszont a kikapcsológomb azonnal megy, szóval nem kell 4 másodpercig nyomni, eddig amikor nem indult el akkor ugye csak így lehetett leállítani.
Videókártyát is cseréltem közben :)
Ja elemet is mértem, csak hogy elégedetten zárjuk a napot, az egyik elem 2.05 V-ot teljesített, a másik 3.05-öt. Sajnos már foggalmam nincs, hogy melyik elem volt benne eredetileg, most a 3.05-össel próbálkozom :)
Ami viszont feltűnt, a Chipseten levő borda elég meleg(ami a proci mellett van), sőt forró...

[ Szerkesztve ]

(#5805) buherka válasza tompi113 (#5804) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Az az északi híd. Nekem még terhelés alatt is langyi. Én újrakentem MX2-es pasztával a biztonság kedvéért. Egy kis szutyok hővezető lapka van a borda alatt. Igaz, előtte se volt nagyon meleg.
A gyártók azért használják ezt, mert így szerintem nehezebben sarkazzák le a szélét.
Nem hinném hogy drágább lenne egy minőségi paszta. :U

(#5806) Maxxter válasza tompi113 (#5804) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a nagy büdös borda nekem is olyan meleg, hogy tojást lehetne sütni rajta. Szerintem azzal ne törődj. Én még adok plusz feszt is neki, nehogy kevés legyen. :D Nem ír ki semmi hülyeséget post screennél? Talán valamiből kevés a fesz, proci, memória is lehet. Sőőt még lehet túl is melegszik a procid. Rendesen rajta van a hűtő? Egyszer jártam így én is, hogy egyik pöcök félrement és egyből megállt a gép.
De a legkomolyabb ilyen történetem az volt, mikor egy DFI lapban, egy AMD X2 4200+ volt és bekapcsoltam a gépet, tök hideg volt, a windows sem töltött be és túlmelegedés miatt lekapcsolt. Elképzelni nem tudtam mi van, mert egy Schyte Ninja ( vagy hogy írják) hűtőm volt. Próbáltam mindennel ami itthon volt, a gyáritól artic freezerig és a végén egy barátom hűtője oldotta meg a problémát. Átraktuk az ő lapjába a procit abban is ezt csinálta. Felfogni nem tudtuk miért. Eladtam, ott jól működött, vettem egy másikat és azzal sem volt bajom.
Szóval lehet akár ilyen egyszerű hibád is.

Buhi, ne szójjá be, mert bajok lesznek! :DDD Addig is: [link]

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#5807) buherka válasza Maxxter (#5806) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Csak a mihez tartás végett... :P
Nem vagyok az az ijedős fajta... :D
Már egy ideje jó barátságban vagyok a vassal, heti két boksz edzés, ja és mellette itt a kajakos szezon is. :B Szóval edzegetek... :DDD

szerk...amúgy meg a Mucsi Zolit imádom. ez a faszi pótolhatatlan.
Készülőben van az Argo 2...na abban benne lesz remélem. :C

[ Szerkesztve ]

(#5808) tompi113 válasza Maxxter (#5806) üzenetére

tompi113
(lelkes újonc)

na hát elvileg a jelenség procmelegedésre simán ráillene, de...
Szóval próbáltam a procikat másik alaplapban (asus p5vd2-mx se), ott mennek gond nélkül.
Kétféle ventivel próbáltam, az egyik a gyári intel, a másik meg egy Scythe Ninja Rev B.
Egyedül ami még problémát okozhat, hogy a CPU paszta nem márkás, csak ezt találtam hirtelen otthon (1 éves, de kb. 500 ft volt, noname), de hogy azonnal emiatt túlmelegedjen nem hinném... Holnap majd az elemmel együtt beszerzek egy jobbat ebböl is.
A büdös nagy bordának elrendeztem a sorsát rendesen, a procira ráraktam a gyári hütöt, a borda tetejére meg rácsücsültettem a Scythe Ninja-t, mondom öreganyádat melegszel. Na azóta hüsnek mondható, de tartósan sajnos nem alkalmazható a zseniális tervezésem, mert a házba nem fér be meg rögzítés sem tökéletes (gravitáció általi leszoritás) :DD
A voltokat hogyan tudom megnézni, ha nem jutok be a BIOSba? Multimeter? :DD

(#5809) Maxxter válasza tompi113 (#5808) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Kérj kölcsön másik memóriát. Ott lesz a hiba.

Buhi: Lehet nyertél. De ugye tudod, hogy pici a bors,de erős. Főleg ha futni kell :DDD

Különben te is csak egyszer hívtál fel, hogy jössz, de akkor sem jöttél. :P

(#5810) tompi113 válasza Maxxter (#5809) üzenetére

tompi113
(lelkes újonc)

Haha, van otthon sokféle, már írtam, most Kingston HyperX 800-as van benne (8GB, 2 x 4 GB KIT), de van 667-es Kingston 1-2 GB, Hynix 1 GB, 533-as Kingston 1 GB...
Tegnapelött teszteltem már másik memóriával (mikor néha nem indult el), akkor nem javult a helyzet. De tegnap a kiszerelés után kihagytam a tesztböl a memóriacserélgetést, de ma végigpróbálom este, ugye most az új lefagyós állapot van :D
Tegnap este erre már nem jutott idö, fél 11kor gondoltam az asszonyra is fordítok egy kis idöt, mert már égnek áll a haja a sok szereléstöl, de utólag meggondolva jól áll neki ;]

[ Szerkesztve ]

(#5811) Maxxter válasza tompi113 (#5810) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyesével próbáld és más-más foglalatban. Hátha. Valahogy megoldjuk ;)

(#5812) buherka válasza Maxxter (#5809) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Jól van na... :D

Futni én is szoktam, de csak akkor mikor szálkásítási időszak van. Azzal jól pucolom a zsírt.

Grungi-val már karok talizni. Tőlem összehozhatunk valami kisebb Fatális talit. Én benne vagyok. Talán volt is már szó róla, régebben. :U

tompi113 ...kihúztam délután a fiókom és ott van vagy 8-10 db 2032-es Bios elem, bontatlanul. De hogy honnan van azt nem tudom. :D Jól felkészültem elem ügyileg a jövőt nézve.

[ Szerkesztve ]

(#5813) tompi113 válasza Maxxter (#5811) üzenetére

tompi113
(lelkes újonc)

Haha, na hát ezt a sz***t.
Nem tudom mire mondom, csak úgy általánosságban.
Szóval, a helyzet a következö: tegnap 2 órát teszteltem, összetett a probléma, a memóriáknál volt valóban a gebasz.
1. az uccsó memóriaslotba ha rakok memóriát nem indul el a gép sokszor (emiatt megy a kiszedés/asztali teszt óta, mert most csak 2 memória volt benne)
2. az egyik 2 GB Kingston HyperX okozta a BIOS lefagyást, gondolom szar, pechemre sikerült pont ezt beraknom most a 2-es tesztnél. Mindegy, hogy melyik slotban van, de nem megy tovább a gép a BIOS-nál ezzel. Lehet, hogy ez volt régebben a rossz memóriaslotban és együtt nyíródtak ki...
3. Csak a Kingston HyperX-ekkel hajlandó a lapka menni, nem indul el a többivel érdekes módon, a másik lapka (ASUS) gond nélkül viszi az összeset. A HyperX 800-as, a többi 667-es, lehet ezt már megszokta nem hajlandó lejjebb adni :D Voltot nem állítottam, CMOS-t visszaállítottam, úgy sem ment a többivel.

Na mindegy, eredmény:
Most megy a gép 3 db Kingston HyperX Ram-mal, látszólag stabilan, teszteltem tegnap rendesen. Felraktam 2.0 V-ra a memóriák tápját, ahogy javasoltad.
Köszönöm a segítséget, a remek tanácsok meghozták az eredményt :C

Most már csak egy kérdés van, hogy 3 db memória a jobb (az egyik ugye nincs párban), vagy 2-vel kellene hajtanom (hogy 2 legyen dualban)? Az utolsó memóriaslotot elfelejthetem gondolom... Megnéztem az érintkezöket hátha valamelyik el van ferdülve/nyomódva, nem látszik semmi gond. A memória is gondolom kuka...

[ Szerkesztve ]

(#5814) tompi113

tompi113
(lelkes újonc)

Ami egyébként most esett le ahogy megírtam a postot, hogy mikor még be volt építve próbáltam 2 memóriával, azzal is volt az elindulok nem indulok el probléma...
Szóval lehet mégsem találtam meg minden hibát, csak találtam 2-t ami a tegnapi teszt alapján biztos hogy gond, de van még valahol egy kontakthiba is?
Huhh, jó dolog a kihívás, azáltal nö az ember tudása (meg kap fejfájást) :))

[ Szerkesztve ]

(#5815) Maxxter válasza tompi113 (#5814) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem most már működni fog és ha tudod használd 2x1 memóriával, úgy jobb lesz.

Onnan jött az ötlet, hogy nem annó voltak OCZ Reaper memóriáim, imádtam őket, de drágábban adtam el, mint vettem, így megváltam tőlük. De azok csak 2.1V vagy fölötte mentek. A lap adott neki alapból 1.8V-ot, persze, hogy nem indult el sehogy. Amíg nem volt itthon másik memória, addig minden bios reset egy rémálom volt.

Neked is ilyesmi volt a baj, szerintem. ;)

(#5816) tompi113 válasza Maxxter (#5815) üzenetére

tompi113
(lelkes újonc)

Ok, akkor marad 2 memóriával, biztos, hogy az 1.8V is kevés nekik, a tegnapi próba alapján 2V on jól mennek.
Ma-holnap keményteszt, ha stabil lesz a masina szerzek bele egy erösebb procit (E8500-E8600).

Köszönöm a segítséget, ha nagy leszek meghálálom :D

[ Szerkesztve ]

(#5817) Maxxter válasza buherka (#5812) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Volt már róla szó, nekem is az rémlik, aztán nem jött össze valahogy.

Pár elemet küldhetnél, mert nekem egy sincs és kellene :D

(#5818) buherka válasza tompi113 (#5816) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Nekem 4x1 GB Geil Ultra van a lapban. 1.9 V-on simán mennek 4-4-4-12-őt 800Mhz-en.
Sokan kamálták a Geil-t anno, mert Micron chipek vannak rajta. Ezek jó stabilan mennek alacsony feszültség mellett.

Most neked milyen időzítésen mennek a ramok így 2V-on?

(#5819) tompi113 válasza buherka (#5818) üzenetére

tompi113
(lelkes újonc)

4-4-4-12-n mennek most.

(#5820) buherka válasza tompi113 (#5819) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Az a jó...nekem BIOS reset után...simán leveszi 5-5-5-15-re.

(#5821) tompi113

tompi113
(lelkes újonc)

Na, megvannak az első eredmények, a rendszer stabilnak tűnik, 3DMark-kal tesztelgetem.
Az eredmény elég soványka asszem:

3DMark06, alap beállítás:
E6750-es procival, HD 4870 Sapphire 512 Mb-os
Score: 11098
SM2.0: 4844
HDR/SM2.0 Score:5780
CPU Score: 2299
Kell az a másik E8500-E8600 proci :(

[ Szerkesztve ]

(#5822) tompi113

tompi113
(lelkes újonc)

Ugyanez Q6600-al, egyelőre alapon:
Score: 11706
SM2.0: 4620
HDR/SM2.0 Score:5437
CPU Score: 3369

Na, reszelés következik :)

(#5823) buherka válasza Maxxter (#5817) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Itt a jó idő, valahová kiülünk és dumcsizunk egy jót.

Pár elemet küldhetnél, mert nekem egy sincs és kellene

Majd ha jössz a talira, akkor kapsz. :D

(#5824) buherka válasza tompi113 (#5821) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Nekem E8200-vel 3.2 Ghz-en (8x400) a 8800GT-vel.
12600 pötyit csinál 2006-os Mark-ban.

Azért a 4870 elvileg reggelire megeszi a 8800GT-t.... :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.