- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell asztali gépek
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- CES 2025: jóárasított mobil Ryzeneket is hoz az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Projektor topic
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
aneda
senior tag
válasz borat26 #27098 üzenetére
Jól gondolod, vagy egy darab a panel az ajtókárpittal és az egész van az ajtó lemezéhez fogva, vagy két részből áll: egy kiemelő és egy panel rész, ami szintén az ajtóhoz ill. egymáshoz van fogva.
A lényeg hogy a hangszóró, a panel és az ajtó egy merev egység legyen.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
aneda
senior tag
válasz Peti66 #27094 üzenetére
Létezik "fémkerámia" már régóta, nincs ebben semmi különleges, úgy hívják ipari kerámia.
Pl. ők egyedi dolgokat gyártanak, igaz az árát ne akard megtudni...
Azért fémkerámia, mert fémbázisú, ellentétben a vásári kerámiával...Igaz sem az ipari, sem a "vásári" kerámia nem alakul ki alacsony hőfokon összefüggő réteggé, nem lesz kemény és kopásálló, így csak másodlagos tulajdonságait lehet hasznosítani, pl. hegesztési védőbevonatnak, összesülés ellen, stb.
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
footy
addikt
válasz borat26 #27091 üzenetére
Szerintem amúgy túlbonyolítod a dolgot, én pl úgy csináltam meg, hogy a kárpitra kerülő részbe tettem 4db süllyesztett furatot és csavarral összehúztam a kettőt. Ennyi, nem kell nagy dologra gondolni, a trükk inkább az, hogy a két panelnek illeszkednie kell egymáshoz. Milyen autód van amúgy?
-
Peti66
senior tag
Mikkor kifujjod a flakonból a felületre látod hogy habzik,mint a veszett disznó.
Azután eltelik 1-2perc,s' lőn a "fortyogó folyadék megszilárdul".Magyarul a hordozó közeg kiszorul
a töltőanyag közül.Csak hogy értsd, elpárolog...ezután a nano Cu szemcse(ék) addhezív lesz...
Na de,igazából footy-nak szólt ez a rövid szösszenet....
Sőt, egyébként mondom Neked,hogy van még fémkerámia is.Pld a hajnyírom(Oster) a nyírófej része
(Cryonix)+ plussz NASA stb...stb Ja, meg Ngk gyertya gyár is ajánlja a menet kezelésére. A Merci is, a dieselek-hez stb..Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
borat26
aktív tag
válasz orbano #27090 üzenetére
Ok!
Ezt már értem. De az nem világos, hogy az ajtóhoz épített keretet, panelt hogyan dolgozzák össze a kárpittal. Ez lenne a lényeges, h valaki ötleteket adjon, de az sem baj, ha konkrétan az én autóm típusára igazítva.ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
orbano
félisten
válasz borat26 #27088 üzenetére
Kijelentő mondatot írtál, amit úgy kezdtél, hogy ugye. Ezt akkor írja valaki, ha tényként kezeli a leírtakat, nem pedig kérdésként. Gondoltam szólok, hogy az állításod helytelen. Google meg nem a barátod, az itteni fórumozók viszont azok
Az ajtópanel lényege, hogy az ajtóhoz építik. Egy ajtókárpiton lifegő membránnak nem sok haszna van.A vér nem válik VAZZE!™
-
k-feri65
senior tag
-
borat26
aktív tag
válasz orbano #27082 üzenetére
Köszi a kedvességet. Ha tudnám, akkor nem kérnék segítséget. Ezt a marhaságot amúgy a google segítségével sütöttem ki.
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
footy
addikt
válasz borat26 #27074 üzenetére
Igazából kétféle panel van anyagát tekintve, az egyik MDF/MPX lapból van kivágva/kimarva. A másik pedig a mű/poliésztergyantából készül. Egy panel legalább két részből áll, aminél az egyik az ajtó lemezéhez van rögzítve a másik pedig a kárpithoz. A két részt pedig simán összecsavarozzák. A valóságban inkább a kettő keveréke szokott lenni. Az ajtó lemezéhez rögzítenek MDF gyűrű(ke)t (a kárpit és az alaplemez távolsága, valamint az anyagvastagság miatt inkább 2-3-at). A kárpitra kerülő rész pedig általában mű/epoxigyantából készül, hogy jobban tudja követni a kárpit ívét.
PS.: Az igazán profi kiemelőgyűrű általában rozsdamentes acélból van kimarva.
-
aneda
senior tag
válasz Peti66 #27078 üzenetére
Milyen felületi érdessége van az akksisarunak ill. a akksi ólom csatlakozójának?
Mekkora alakhibával rendelkeznek?
Ennek tükrében érdemes értelmezni a problémát.A rézpaszta spray tuti tartalmaz egy csomó petróleumot, az aztán igen fasza vezető.
A kristályszerkezet és társai témát hanyagolnám, tanultam eleget róla...
Igaz a tévében még a "kerámia" is beépül a motorba az olajadalékból.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
k-feri65
senior tag
válasz kavics325i #27064 üzenetére
beállítod a vezető ülést oda, ahova szerinted üljön a bíró... vagy mire gondolsz? feküdni biztos nem akar majd...
értem én de le sz@..m
-
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
Szerintem van, és nem wodoo.Ez, a réz paszta izé nanóméretű,így kis erő hatására is belenyomul
a Pb vagy Fe kristályrácsába ill. köré.Úgy tudni, ez 1-2 mikron mélyre megy bele a felületbe.
Már így önmagában is jól hangzik,de nem ez a lényeg,hanem hogy a réz szemcsék összfelülete nagyobb
tulajdonképpen,mint amire rá van szorítva(mindegy mi az)Tulajdonképpen egy új ötvözet jön létre,igaz csak
1-2 mikron mélységben,de az áramátadás lényegesen javul.Születtek már ilyen jellegű írások,lehet Te is olvastál már róla.Csak nem... A szemcse méretből kifolyólag(nano) hatalamas kohéziós összetartó erő van,tehát úgymond ez nem esik ki a felületből,mert ez benne és a kristályrács között van...
Volt egy doboz Berner réz spray-m,de "gazdát" cserélt De, egyébként én is fújtam.Sarut is...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
borat26
aktív tag
Az egyik dolog, ami nem tiszta:
Ugye megépíted a panelt, mégpedig a gyári kárpithoz ragasztva. Ezt a kész panelt nem kell rögzíteni az ajtó lemezéhez? Mert ha a sima kiemelőből indulok ki, akkor ez egyértelmű lenne. Mert ha rögzíteni kell, akkor ugye kissé nehézkes az ajtó kárpit leszedése. Ezt hogyan csináltad?ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
borat26
aktív tag
válasz kavics325i #27070 üzenetére
Épített már valaki ajtópanelt a gyári hangszóró helye elé?
Mert ha igen, akkor szeretnék kérdezni néhány dolgot tőle. Esetleg saját építésetek fázisairól készült fényképeket is küldhetnétek.ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában vettem észre, hogy ha az aktuális zeneszámban épp szünet van, vagy lepausálom a zenét, közepes hangerőn enyhe sustorgás jön a hangszórókból, nem pedig "semmi". Ha közben maxra állítom, akkor már zavaró sistergés jön CD, ill. pendrive lejátszás esetén is. Ez általában nem zavaró, de pl. klasszikus zenéknél amikor épp halkan szól zavaró tud lenni. Otthoni HIFI esetén nem találkoztam hasonlóval, ott ha fel is hangosítom, nem hallok zörejeket.
A hifit nyáron szereltem be: Pioneer fejegység, HollywoodExcursion hangszórók Alpine erősítővel.Nem tudom a fent leírtak természetesek-e, de érekelne a véleményetek.
Köszi!
-
Peti66
senior tag
Jó, mondjuk vegyük úgy,hogy nem halljuk,hogy szelel .Ez, eddig ok.De, a meleg akkor is kondenzálódik
a "príma" mdf dobozon belül.A mérő és tervező progik meg 20-25C'-ra és 1015HgPa-ra vannak optimalizálva.
500W-ot,ha belepumpálunk egy 30L-es valamennyire is zárt ládába,szerintem ott belül simán van 50C' és
1200HgPa.És,ha ez mondjuk így van, akkor Qes sem annyi lesz,mint 20C'-on.A zárt "rossz" hatásfokát szajkózza
a fél világ már jó régóta,de szerintem az igazi ok a meleg, az ami bekavar a dolgoknak...
Nem baj,építek egy 10L-es zártat Monacor Spa 8-al,lehet kisérletezni fogok valami kör átmérős 30-as rézzel
amivel belülről"kivonom" a hőt. Deee, ez már igen elvont,neeem Ez, a kis"x@r"114dB nyom 50W-on,ki a fene gondolta volnaPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #27063 üzenetére
Van egy kis lyuk rajta, akkor sem szuszog. Sőt, előnyös, mert ki tud egyenlítődni a légnyomás.
Fogj egy befőttes üveget, gumizz rá erősen egy fóliát. Tedd be a mélyhűtőbe, vagy a radiátorra. A fólia is pont úgy fog viselkedni, mit a hangszóró membránja hőingadozáskor. Akár centiket is mozoghat ki-be.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
k-feri65
senior tag
több ezer watt,,, hu de zárt láda..elöl mi szól?? zárt ajtó??? hu de zárt??? ez már vodoo sodik )
értem én de le sz@..m
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #27060 üzenetére
És az a gyakorlatban mire jó, hogy 100%-osan tomített?
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #27057 üzenetére
Hermetikus dobozba beragasztod a szubot? Anyaga?
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #27057 üzenetére
Mire megérkezett válaszod, már elkezdtem faragni. 10- es úgyis sok lett volna, hisz így ingyen megoldom
-
kavics325i
őstag
válasz Peti66 #27055 üzenetére
Általában megtisztelik a GTI-t azzal,hogy zártba teszik. Nah meg legallábbis a 15-öst a 2200.1- el szokták hajtani. Az enyémre 2480 rmst mértek. Szóval megvan szinte mindenkinél kergetve. De nem hallottam,hogy valakinél leégett volna.
Pps amúgy én most csinálok egy hermetikus dobozt. A másik nem kell akkor?" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
pps1
senior tag
válasz Peti66 #27055 üzenetére
Annyira tökéletesen zárt ládát nem lehet gyártani. A hangszóró felfogatásánál az a nyomás úgy is távozik.
De alapban érdekes a gondolat. Egy zárt ládában pl termikusan könnyebb túlterhelni egy szubot, mivel nem kap friss levegőt.
Egy hangerőre tervezett negyed rendű bandpass ládánál is a reflex részbe rakják a hangszóró motorját."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
Peti66
senior tag
Hmmm,én most a sub-ok melegedésével/hatásfokán filózgatok,persze csak így magamban
kavics Gti-jén elmélkedtem,vajon mennyi hőt termelhet...Az addig oké,hogy hőleadók vannak a kosáron,
de úgye úgy tudom Neki zártakba vannak...Még azt is értem,hogy a pólusvason szellőző van..
Na de, a meleg ugyebár beszorul az elméletileg hermetikusan zárt dobozba és érdekes dolgok történnek ám...A levegősűrűség megváltozik a meleg hatására,mert mint tudjuk a p 1,184kg/m3.....igen,de 25C'-on és
aztán mi van,merthogy a JBL Gti-ik is befűtenek rendesen a zárt dobozba Igen, nő a nyomás ott belül..
lehet,hogy elvont a tézisem .Egyaltalán foglalkozott evvel valaha valaki...
Lehet a Gti nagy alu/mg pereme difundálná el a meleget kifele..nem tudomPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Nos átgondoltam egy kicsit a dolgokat, és arra jutottam, ajtópanel építésbe fogok. Van valakinek konkrét tapasztalata Astra F első ajtóinak kivitelezésére? Vagy tudtok ajánlani valakit, aki segíthet a kezdetekben?
Esetleg olyat, akinek van az Astrájában?ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Miamiquake
aktív tag
Van Budapesti fórumtag aki tud segíteni hangszóró kábelezésben???
PM is jöhet.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Peti66
senior tag
Nahhh,akkor"kezdek" Sub mítoszok : [link]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
Az elektronok a legrövidebb utat választják,kvázi elszipkázzák a delejt a másik háromtól.
De, mondjuk ez akkor jönne elő,ha hirtelen nagy áramfelvétel van...Esetleg kevés lenne valamelyiknek.Relé(k)
nem nyit(nak) vagy zár(nak).Jobb, ha közvetlen saruról van leszedve a delej Az áramleadó felület is a kör mentén vagy 6x.8x nagyobb,Persze, spéci befúrós saru toldat kell hozzá 8-as menet.2-es szár/kézit kell belehajtani,Így a többi dologhoz menő saru(eredeti) sem lesz szétcseszve...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
borat26
aktív tag
válasz borat26 #27045 üzenetére
Véleményetek szerin mennyit lehetne elkérni a DSK-m mélyközepeiért a keresztváltóival?
Lenne egy jelentkező rá.ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
cafat
aktív tag
Sziasztok!
Erősítő pozitív kábelét jó ha a képen látható üres helyre kötöm? Vagy közvetlen az akkura ajánlatos? -
borat26
aktív tag
-
footy
addikt
válasz Miamiquake #27006 üzenetére
A 10-es hangszórók általában kutyaszart érnek. Egyszerűen nem elegendő a membránfelület.
-
borat26
aktív tag
Esetleg melyiket vennéd meg szívesen?
Vagy tudnál ajánlani 30k környékén szettet?Amúgy találtam még: Phase Rainbow SLX 265 - 20.000
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Kimúlt a DSK 165-ös szettem egyik magasa. Okát egyenlőre nem tudom. Igazából azt kérdezném, hogy lehet-e(érdemes-e) más gyártóét hozzátársítani? Vagy inkább adjam el a megmaradt elemeit, és nézzek valami új, vagy használt szettet 30 k környékén?
pps1: a te ESX Quantumod nem eladó? Vagy van ismerősömnek egy uDimensuion Element szettje, ami lehet, eladó sorba kerül.
De lehet fellelni:
MacAudio Stra x2,16; 35.000 használt
Emphaser ECP 26 NEO-XT4; ca 30.000 használt
MacAudio Olympic 2.16; 30.000, új
MB Quart DSD 216; 20.000 használt
Radical Audio RA160.2x; 25.000 használt
Lightning Audio LA-1652-S ára kérdésesEzek közül melyikre tennétek a voksotokat?
-
-
cOxeR
Ármester
Igen én is arra gondoltam, hogy az erősítő, erősítők kábelezés fölé teszek egy plexi vagy fa teherelosztót... arra megy a láda... és csak a ládát kell kikötnöm, és kivennem... minden más marad a kocsiban.
Fejről meg le tudom lekapcsolni a sub-ot.
Csak nem így gondoltam, hanem lapjával lefektetve... és akkor a csomagtér magasságából bukok, nem a szélességéből és mélységéből.[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
Nézd meg a hozzászólásomat, nem volt teljes a felsorolásom.
Hangminőségben szerintem nem sok különbség lesz, tudásra is ugyanannyit tudnak, amelyik tetszik azt vedd. (Nézd meg maximum, ha 2 rca van rajta az később jól jöhet, de ha nem lesz erősítő akkor mindegy) -
soultrapp
senior tag
válasz krisztian7 #27011 üzenetére
Ez jobb lehet SONY CDXGT 450 U mint a PIONEER DEH 1500 UBG??
egy árban van és a sony van is készleten.vagy az nem jó márka most?mert azt nem soroltad. -
pps1
senior tag
Ennyiért semmi jót ne várj!
-
krisztian7
tag
Ha nagy nevek közül választasz, akkor ugyanennyit tudnak(alpine, pioneer, kenwood, jvc,...) kb. A jvc-t mostanában többen dicsérték, de az , hogy mi van miskolci boltban azt egyikünk se fogja tudni.
-
cOxeR
Ármester
Egyáltalán nem biztos, hogy bármivel is előbbre leszel, ha kicseréled a "gyári" hangszóróidat...
-
soultrapp
senior tag
hy!
20-24000ft ért tudnátok valami jó cd/mp3 lejátszót ajánlani?
amit lehet is kapni miskolci boltban?
ezt néztem ki a media marktban,de 3-5 nap és nekem holnap kellene.(PIONEER DEH 1500 UBG) -
Miamiquake
aktív tag
Eddig ezeket találtam:
Gyári (egyébként blaupunkt hagszóró) helyére kéne.
Ne csak a márkát nézzétek légyszíves mert a gyári hangszóró pl ami igencsak márkás egy darab száraz kutyaszart sem ér.
+ ha tudtok más új 10 cmes hangszózót ilyen árfekvésben az is jöhet.
Köszi
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #27002 üzenetére
Ok, Köszönöm!
Még gondolkodom rajta. Lehet kicsit kicsi lenne nekem a 40 liter."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest