Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Zárolási képrnyő jelszavas belépés csoport házirendből
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
cort x-1
tag
Sziasztok pici off
Eladó alpine fej
[link] -
attila666
tag
válasz
Peti66 #29695 üzenetére
Nekem egy alap pioneer fejegységem van és addig nem cserélem amíg nem találok egy olyat, ami jó áron van a közelben, és USB, full aktív, időkorrekcióval. Ezért a Helix crossoverjét használtam. Most vettem észre, hogy ha full range vagy low passon van, akkor nem hallani semmit, de high passon a magasakból halk súgás jön.
-
attila666
tag
válasz
attila666 #29688 üzenetére
Testzárlat volt, a hátsó ülés elvágta a hangszóró kábelt, de este 11-kor már nem láttam. Átkábeloztam és most minden jó, úgy 3.5kHz körül vágtam a magasakat, a mélyközepeket meg úgy 4kHz-ig engedtem fel. Most megint hallani a halk alapzajt az erősítőből, de már rájöttem, hogy a felüláteresztő szűrő modulja csinálja.
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #29691 üzenetére
Már nagyon vagy inkább vissza kéne állni a "sorba"Meg hát, a volt ottóm is elment azzal ami volt benne
Most csak a szervizes vw malac kombi van.Abba berámolom ami most itthon van régi Dex-p99r,egy szutyok
10'-os klári zárt....3539 meg Phase LinearEz, valószínű a béka s.gge alatt lenne Szett kőlll még meg vagy mélyközép..madzag,+tapasz van...
Most csúsztam le 3utas Dynók-rólRámígértek,pedig már majdnem,,,de csak majdnem
25-ért full nagy
szett lett volna.A csóka abszolúte értelemben nem volt képben.Ma szólt Tomi, hogy az egyik pesti "cégnél" van a nagy szett 45-ért.Tegnapelőtt még nem volt..Ma vanNem érdekes...
-
k-feri65
senior tag
válasz
Peti66 #29687 üzenetére
Hogy értve minek számítana?? ha a 2út 3 útra gondolsz,,olyan már nincs kategória....van helyette 6-8 erősítőcsatorna kat....meg passzív..
ja igen és gondolkodok...mert mindig basztatnak,hogy egyedül vagyok a kategóriámba..úgy könnyűűű....de most volt a katomba más is...nem szar kütyükkel szerelve.....
-
attila666
tag
Átkötöttem ma full aktívba a rendszert. Úgy próbáltam, hogy az ülés le volt nyitva, úgy minden jó, viszont ha felhajtom akkor a gerjed az erősítő, a magasak hihetetlenül sípolnak. Holnap valamit csinálnom kell vele.
-
k-feri65
senior tag
-
footy
addikt
Egyik felé sem. 20ezer forintnál kezdődik a használható hangszóró, használtan 12-13 körül, ha ennyi nem szánsz rá akkor felesleges belekezdeni a hangszórócserébe. Amit 5-7ezer forintból meg lehet oldani az a szigetelés. Szerezz egy gyári hangszórót, szigeteld ki az ajtót és 1 kategóriát fog ugrani a minőség.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
2003-as Renault MEgane II-esemben a jobb első hangszóró megadta magát, membrán szétszakadt. Amúgy meg voltam elégedve a hangzásával.
Jelenleg 5-7 ezer körül néznék új hangszórót, milyen márkák felé kacsintgassak? Hertz-et nem kapok ennyiért, max Pioneer TS G-102-es van vagy Mac-Audio.
-
Peti66
senior tag
A TOP 11 Midbass woofer "vallatása",de úgy igazán "becsületesen"....
[link]
-
Peti66
senior tag
válasz
gabber01 #29669 üzenetére
A réz ér párak sodrásának geometriájának,pászmáknak és magának a réznek a megmunkálási
folyamatán,na ott szerintem többet lehet elérni..mint a köpeny anyagánál(pvc teflon) stb.
Asszem, a Sonicelectronic-nál láttam lapos fonatú tápkábeleketCsak lestem én is,mint a moziba...
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #29657 üzenetére
Igazából nincs alátámasztva hitelesen,így hülyeséget én se állítok be tényként...
De,ha minden igaz a köpeny sztatikus dolgával van kapcsolatban valami a mi kihat(hat) a "réz" vezetőre...
Gyárilag pamut cipő fűzőbe behúzott rca(k) is léteznek embertelen áron...Hogy jó-e nem tudom,de már szerváltam(nagy nehezen) jó pár méter valódit...ki tudjamitől döglik a légy..
Készülődtök már holnapraHozzávalók,
gondolom adottak
-
attila666
tag
válasz
gabber01 #29663 üzenetére
Nem a tápfeszültségre gondoltam, hanem az RCA bemenetre jutó feszültségre. A bemeneti érzékenység adja meg, hogy mekkora bemenenő feszültségnél tudja a maximális még torzításmentes jelet kiadni. Ha a bemenetre teszek egy szinuszjel generátort, a kimenetre pedig oszcilloszkópot, akkor gyönyörűen látni lehet hogy hol kezd el torzítani ha növelem a bemeneti feszültséget (szinuszjel generátor kimenő feszültségét).
Adatlap szerint 8.5V-tól 350mV-ig van a bemeneti érzékenység, a gain potenciométer beállításától függően. Ez érdekesnek tűnik, mert akkor 90% állásnál már 300mV körül el kéne érnie a maximum kimeneti jelet és utána már torzítana. A mélyládámra Hifonics Centurion X van kötve és ugyanaz az bemenő jel hajtja, mint a Helix-et, az pedig kb 20%-ra van csavarva és a bemeneti érzékenysége 8V-tól 200mV-ig van írva. Persze így nem adja le a maximumot, mert a Helix-hez állítottam be a mélyládát.
-
attila666
tag
válasz
gabber01 #29660 üzenetére
4x60 wattot mértek rajta amp-performance-n, csak az a kérdés, hogy mekkora bemeneti feszültségen. Ha hozzájutok oszcilloszkóphoz akkor kimérem.
Nekem nagyon tetszik a hangja, valahol itt olvastam, hogy a magashangokat kicsit elharapja, az előző sony xm-4045-el nagyobb hangerőnél már bántóak voltak a magasak, ezzel pedig pont olyan ahogy nekem tetszik.
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #29655 üzenetére
Értem, köszönöm. Átkábelozom és próbálkozok majd vele, először 3kHz-ről felfele, nem akarok leégetni a magasakat.
A Helix adatlapján 350mV bemeneti érzékenység van 100% gain-nél, ezért volt fura. Nekem 70% körül lehet most és a fejegység erősítője nagyobb hangerőt produkál. Még nem találtam megfelelő fejegységet magamnak, így hídba akartam kötni rá az első szetteket, de inkább aktívba kötöm, a hangminőség fontosabb nekem, mint a hangerő. Mióta javítottam a Helix-et eltűnt az alapzaj, de lehet a más gain állások miatt is.
-
footy
addikt
válasz
Chesterfield #29647 üzenetére
Ilyet olvastam én is, ebben nem tudom mennyi igazság van, viszont azt tudom, hogy a fonással jobban ellenáll a külső zajoknak
-
k-feri65
senior tag
válasz
attila666 #29652 üzenetére
a bal oldalra balanszolva keresném a vágást,,meg a meredekséget, mert azok állnak legszarabbul a füledhez képest..ezt az as-t nem hallottam..ezért hülyeséget nem akarok ajánlani,,,de szerintem kihallod ha csattog akkor vágd feljebb a magasat..
A helixet úgy szoktam állítani,,hogy 01 re teszem a hangerőt a fejen,,..és addig tekerem a volument a hxa-n amig meg nem jelenik az alapzaj a hangszóróból aztán picit visszaveszem, -hogy ne susogjon...amúgy nekem kb 90% on van kitekerve....5v a fej kimenetem...
-
gabber01
addikt
válasz
mert a csavart érpár árnyékolja egymást, így küszöbölik ki a két érpár közötti interferenciát.
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #29651 üzenetére
Audio System MX165 Plus a szett, itt csak a magassugárzó van vágva a gyári apró felüláteresztő szűrőjével valahol 3-4KHz körül. Az autó Skoda Felicia, a magassugárzók az A oszlopon vannak kb fülmagasságban, majdnem egymásnak szembefordítva, a jobb fele van egy kicsit a vezető ülésre állítva. A közép sugárzók az ajtó alsó sarkában vannak, nincsenek fül felé fordítva, rajtuk vannak a gyári rácsok. Helix HXA 40X-ről fogom hajtani őket aktívba, meg tudom azt is csinálni, hogy a közepeket a magassugárzó vágási frekvenciája fölé eresszem valamennyivel. Ha jól láttam akkor neked is van egy HXA40-ed, a gain potik mennyire vannak felcsavarva rajta vagy hány voltos RCA kimenetre van kötve? Most 3/4-ed körül van a gain felcsavarva, de szerintem így sem bírja a fejegység 2V-os RCA kimenete kihajtani, más erősítőhöz képest nagyon érzéketlennek tűnik.
-
-
k-feri65
senior tag
válasz
nem tudom,,csak okosnak akartam tűnni az ötlettel...
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #29644 üzenetére
Mennyi eret csavarjak össze magassugárzókként? Úgy gondoltam, hogy 4-4 eret a magassugárzókként, így elég előrehúznom két UTP kábelt, nem kell meghámoznom. Van annyi kábelem, hogy 8-8 eret is tudnák tenni egy-egy kivezetésre. A mélyközepekre 1.5mm2 kábel van most húzva.
-
gabber01
addikt
válasz
bocsika #29639 üzenetére
Szerintem ezt a tervezés témát ne akard már megmagyarázni. Eddig arról beszéltél, hogy akusztikailag passzoljanak az elemek a tervezéskor egymáshoz, most meg teljesítményről (illetve terhelhetőségről) beszélsz. Elmondom én mennyire tervezik a gyári cuccot kocsikba: minél olcsóbban legyen benne valami, aztán eladjuk jó nagy felárral. Legyen jó érzékeny, attól jó hangos lesz, az a lényeg. Parasztvakításnak pont jó. Nincs ezen kívül semmilyen tervezés, nem tudom miről beszélsz.
Ami meg elfogadható minőségű lenne, azt meg felsőkategóriás autókba pakolják, milliókért...csak az a bökkenő, hogy ezeket is szarrá gyalázza egy pár százezres jól átgondolt szett. Na ez a tervezés!pps1 tippje meg pont annyira vehető komolynak, mint amennyire ő gondolta
iróniáról még nem hallottál?
-
bocsika
aktív tag
válasz
orbano #29621 üzenetére
Ebben egy darab hangszóró sincs, az eredeti tulaj nem kért bele.
1500+Ft/db a bontott, akkor már újat vesz 5000-ért egy párt.
Mint mindent ezt is tervezik. Nem fognak a kocsiba 4*25W os hifit + 300W/db os hangfalszettet benyomkodni.Pusztuljak meg de csak annyit kérdeztem hogy mi az a minimum amit meg lehet hozzá venni. Akusztikailag nem. Ha valami szépet akarok hallgatni nem a kocsit fogom remegtetni.
Ez egy munkába járós kocsi. Nem boyracer car. 3-5 év múlva úgy is lecseréli. Addig meg elmegy takarékosan. Na. Ennyit nem lehet megérteni?(#29616) pps1: Köszönöm a tippet.
Boxxer nem csak mélynyomó? Több utasak nem jobbak általános célra? -
footy
addikt
Olvasd at az elso hsz-t ott kapsz par tippet, a pioneer appradiot probaltad mar? Azt javaslom mindenkepp probald ki mielott megveszed. A kezelese kozel nem olyan mint ahogy a bemutatojaban mutatjak. Kezdve attol, hogy mindig okezni kell a telefon csatlakoztatasakor, folytatvan azzal, hogy a menu egyaltalan nem folyekony.
-
attila666
tag
CAT5e SFTP kábelt lehet használni egy MX165 Plus magassugárzójához? Úgy gondoltam, hogy 4-4 eret használnák magassugárzókként.
-
Adonimus
senior tag
Szerintem jó kis hangszóró, bár ez elég nagy ugrás egy gyári hangszóróhoz képest, szerintem már egy 10-12 ezres első szett is nagy változást hoz. De ha 20-at akarsz költeni, bátran, mert nem bánod meg. Erősítőről mindenképp jobban szól. Hátsó hangszóró nem feltétlen szükséges, inkább vegyél erősítőt az első szettnek.
-
mutyi
senior tag
Nem tudom van-e erre spec topic, de multimédiás rendszer kellene egy kocsiba, ezzel kapcsolatban szeretnék kicsit tájékozódni, milyen lehetőségek vannak.
Két kijelző kellene hátra és jó lenne, ha egyszerre ugyanazt a filmet mutatná a két kijelző vagy akár mást mást. -
vasi89
őstag
Ha valakinek van ilyen DLD hangszórója aminek megvan a doboza az jelezzen legyen szíves. A dobozon van rajta elméletileg a TS paramétere ami a ládatervezéshez kellene.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
VW Jetta-ba szeretnék, a gyárinál jobb hangrendszert. A következő az elképzelésem, először csak az első szettet cserélném később kapna a hátsó ajtókba is egy szettet majd a fejegységet cserélném le.
Teljesen kezdő vagyok, de azt már kiderítettem, hogy 16-os szettek kellenek majd. A fejegység egy Pioneer Appradio 2 vagy 3 lenne.
Mit ajánlotok első szettnek később pedig hátsónak? Egyformának kell lennie?
Nem szeretnék sokat költeni, de a gyárinál jobb élményre vágyom. Ezt láttam itt több helyen: Audio System MX165 Plus
Ez megfelelő?
Kell nekem erősítő ehhez a rendszerhez majd?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
zetecR
addikt
válasz
Something_ #29625 üzenetére
Ment pü.
-
Something_
őstag
válasz
Something_ #29572 üzenetére
Erre valaki?
Vagy erdemesebb lenne berakni egy 10 centis pio hangfalat? Auchanba van 5% kedvezmenyes kuponom.
-
lcee79
addikt
válasz
orbano #29622 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy fejegységről nem érdemes drágábbra költeni? Vagy nem szól jobban, ha drágább akkor sem? Mert eddig mindig ilyen 30-40 köztieket néztem, meg azokat is ajánlották legtöbben...
Mondjuk én jobban örülnék, hogy ha olcsóbban kijönnék, persze a cél, hogy sokkal jobb minőségben szóljon mint most. -
orbano
félisten
válasz
lcee79 #29620 üzenetére
Audio system mx, hertz dsk a két ajánlott ilyenre. ezeknél kicsit igényesebb, de drágább is mondjuk egy udimension element, de már az is határeset. szebben szól, mint az előzőek fejről, de nem annyival, mint amennyivel drágább (mondjuk én régi alpine-nal próbáltam, azoknak még jó hangjuk volt a mezőnyhöz képest a beépített erősítővel)
-
orbano
félisten
válasz
bocsika #29605 üzenetére
"nem ehhez a fejegységhez tervezett"
Szoktak fejegységhez tervezni hangszórót. Ezt hogy érted? A színét hozzáigazítják a gombvilágításhoz? Ha 20k-t nem ér meg egy hangszórócsere, mert az autó 97-es és alsókat., akkor tankolni se tankolj bele, egy telitank megvan vagy 20 ezer, nem éri meg, tölts bele vizet!
Ha "csóró" vagy, vagy inkább másra költenéd a pénzt, akkor mondd azt, de ne keress ideológiát arra, ha meg akarod venni a legalja kínai gagyit. Inkább nézz használtan valami régit, de jót. Kocsiból is 14 éveset vettél, nem pedig kínából rendeltél egy szalonautót nemde? -
Adonimus
senior tag
Üdv emberek. A generátorzaj frontól fejlemények vannak. A jobb oldali magas sugárzó sokkal hangosabban zajol.Ez, hogy lehet?
-
lcee79
addikt
Hi!
Focal PS 130 megéri az árát, ha csak fejegységről szól? (91.4dB)
-
footy
addikt
válasz
bocsika #29605 üzenetére
Zúgás-gerjedés nem valószínű, hogyha olyan ember köti be aki ért hozzá. Ha eldöntötted hogy megveszed a kinézett 5ezres hangszórót akkor milyen tanácsot vársz? 20 alatt ugyanazt a terméket veszed meg minden gyártótól, kínában készíti valamelyik OEM cég, csak annyi változik, hogy kinek e nevét nyomják rá. Ez pedig csak az árat befolyásolja a minőséget nem, ugyanaz a 10ft-os szar mind.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
bocsika #29593 üzenetére
Ezt kicsit magamra vettem, a hifi ára cirka 4x-esét éri az autó árának, és nem érzem magam Janinak, azért mert "normális" cucc van beépítve, ez a hobbim, úgy érzem jól magam, ha normálisan szól a zene...de ugye mindenkinek másak az igényei..és te azt nem tudod felfogni, hogy teljesen mindegy mit raksz be pár ezer forintért, minden egyformán szar lesz egy bizonyos hangerő után, mert az egész csak ennyit tud..ha százezres hangszórót raksz be az pont olyan szar lesz, mint ahogy a 6ezres, ezért ajánlottuk a gyárit, mert az még elfogadhatónak nevezhető egy fejegységről hajtva, vagy pedig másik alternatíva az Audio System, amely az érzékenységéből adódóan elfogadható...
-
bocsika
aktív tag
Ez egy 14 éves alsó-kategóriás autó. 1997-es modell. 3000Ft ért vegyek egy ki tudja miből kihúzott, nem ehhez a fejegységhez tervezett, a nyavaja tudja milyen márkájút, aminek lehet hogy kitaposták a belét, 3 lépés garanciával kipróbálás nélkül, mint az 5000Ft-os vadonatújat 3 év garanciával.
Az összeakadást a gerjedésre, zúgásra mondtam.
Néztem pár fórumot, de a heti 1-2 hozzászólás az nem sok + mindjárt azzal jönnek hogy x csilló pénzért milyen jó szett van.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Banggood
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SkyShowtime
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Okos Otthon kezdőknek
- További aktív témák...
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Panasonic Toughbook Cf 54- Katonai laptop- I5 6. gen- Érintős
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest