-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
Na ezzel megint újat mondtál!
A hangerő nem számít, mert ritkán bömböltetem a zenét. De ha csak viszonylag halkan szól is, akkor is szeretnék minél szebb, tisztább hangzást.
A hangszórót a kevés teljesítmény öli meg? Hm. Ok... De ezt most hova tegyem?.. Néha tekerjem fel a hangerőt a kocsiban? Csak mert nem szeretném még egy hangszórónak sem elősegíteni a halálát.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz kavics325i #26489 üzenetére
Értem. Köszönöm.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
BaLee
addikt
válasz prmcsk #26492 üzenetére
Köszönöm a választ.
Most már csak az nem tiszta nekem, hogy megnéztem és az erősítő front és rear in-jeiban, valamint az aux outban is van RCA kábel dugva annak ellenére, hogy a fejegységből csak egy pár jön ki?
Lehet ezt valahogy elosztani? Vagy hogy oldhatta meg?
Amúgy a hangszórók bekötése a 7. figura szerint van (mélyláda hídban) így ahhoz nem kell nyúlnom.
-
Osynho
addikt
Van-e jelentősége, hogy a keresztváltó milyen messze van a kicktől, illetve a magastól? Legkényelmesebben a középkonzol mögött férnének el, onnan húznám az ajtóba és a műszerfal tetejére a hsz kábelt.
Gladen Audio CH-ECO 1,5 m van valahol raktáron? Legutóbb írta valaki, hogy az 5m-es hiánycikk.
-
prmcsk
addikt
Hogy te is választ kapj, a nagy "tarangálás" közepette....
Behúzol még egy pár RCA-t. A fej pront-ját és rear-jét összedugod az erőlködő front-rear-jével.
Erősítő bekötésnél és kapcsoló állításnál a 7. figurát alkalmazod, a potikat meg "ízlés szerint" tekergeted...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
-
pps1
senior tag
Ha a hangerő nem számít, akkor felesleges a hangszórók érzékenységével foglalkozni
De egy valamit nem szabad elfelejteni:
Egy hangszórót a kevés teljesítmény öli meg, nem a sok. Tehát a rádió 15W-ját teljesen kihasználva hamar elhaláloznak a hangszórók, akár (a rossz hatásfok miatt) kis hangerőn is."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
kavics325i
őstag
Eredetileg a teljesítmény vagy az intenzitás arányaként használták, de mára általánosan elterjedt a mérnöki gyakorlatban. A decibelt széles körben használják a hang erősségének mérésére. A decibel mértékegysége és dimenziója egy, hasonlóan a százalékhoz.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
pps1
senior tag
Ebben a kategóriában azt a rádiót vedd meg, amelyik külsőre a legjobban bejön. Belük kb ugyanabból a gyárból érkeznek.
Hangszóró szett (ami használható is valamire) nemigen van.20 körül kezdődnek. Mélységgel lehetnek gondok.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
€uro
őstag
Elgondolkodtattál. Tudod, az a helyzet, hogy olyan fejegységem van a kocsiban, ami egyben az autó egyéb beállításait is kezeli. Illetve a kormányon olyan rádió-kezelőszervek vannak, amik használatától nem szívesen válnék meg egy új fejegység telepítésével.
Szóval rádiót nem szeretnék cserélni - bár szívem szerint tenném. Az aktív mélynyomóm is adott. Ezért nem gondolkodtam már nagyon erősítőben. Azért sem, mert nem nagy hangerőt szeretnék a kocsiba, hanem inkább a szebb, tisztább hangzás az elsődleges szempont.
Megfontolom még ezt a külön erősítőt...
-
€uro
őstag
válasz kavics325i #26479 üzenetére
Igen, a teljesítmény SI mértékegysége a Watt. Ezzel együtt a hangerő decibelben kifejezett mértéke is teljesítmény.
-
LNx
tag
udv!
Egy 2003-as peugeot 206 gyari hangcuccat szeretnem lecserelni, elsosorban a gyari fejegyseget, ami mai mercevel nyilvan rendkivul buta, es patyolat cd-k kivetelevel minden retyeg rajta
Pioneer MVH-150UI - amit kineztem fejegysegnek, 15k korul gondolom rendben van, cd mechanika nincs benne. Esetleg 20k-ig bezarolag hasonlo (USB, Front Aux + CD?) fejegyseg ajanlatokat orommel vennek.
Ehhez kerhetnek meg 16,5 centis hangszoro ajanlatokat 15k-ig bezarolag? 60mm a beepitesi melyseg.
Nem a tetotepes a cel, csak egy elorelepes a korosodo gyari cuccrol.
Elore is nagyon koszonom! -
pps1
senior tag
Én még mindig annak a híve vagyok, hogy akkor érdeemes minőségibb hangszóróra cserélni a gyárikat, ha meg is tudjuk adni neki, amit kell. Egy kisw két csatornás erősítő (Alpine szokott lenni egy 10-esért) potom pénzért segíthet ezen. Ha kicsi, akkor a műszerfal alá szerelve sok kábel sem kell hozzá.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
€uro
őstag
válasz kavics325i #26477 üzenetére
Rossz kifejezést használtam. A teljesítmény decibel értékére gondoltam.
-
€uro
őstag
A konkrét és valós decibel értéktől függetlenül arra utaltam, hogy valószínűleg elég hangos lehet a készülék, ha a zajszintet így kiemelik. Nekem egyébként nincs összehasonlítási alapom, és még azt sem tudom, hogy a száz decibel mennyire sok vagy nem sok.
-
BaLee
addikt
Hála istennek megtaláltam...
Viszont lenne még kérdésem. A mostani Kenwood 4034Y-on egy pár RCA kimenet van, így van rákötve a JBL GTO 75.4 erősítőre.
A JVC X50BT-n viszont 2 pár RCA kimenet van. Mit kell esetleg máshogy kötni?Anno nem én szereltem be a hifit a kocsiba, van egy első komponens set meg egy mélyláda.
Itt a manual az erősítőről, utolsó előtti oldalon látszanak a csatlakozók.
[link] -
pps1
senior tag
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! Az iso csatlakozóból, hogy jönnek ki a saruk? Megkéne cserélnem az állandó és a kapcsolt 12V-ot de nem sikerült kiszednem a csatlakozóból.
-
€uro
őstag
Érdekes, hogy azt írod, hogy a beépíthető hangszórók halkabbak, mint a gyáriak. Azt már hallottam, hogy egyes gyári szettek egész jól el vannak találva. Az én autómra is ezt mondták, hogy viszonylag jók a belső hangszórói (6 db).
Nemrég volt az autóm szerelőnél. Villamossági dolgokat oldottak meg rajta. Többek között nappali menetfényt kötöttek be, autó alsó világításhoz kaptam egy ledes belső kapcsolót a távirányítója mellé, és a rádiómtól vezettek el egy RCA kábelt az aktív mélynyomóhoz.
A mélynyomónak fejből nem ismerem a típusát. De azt mondta a szerelő, hogy szerinte ehhez hangerőben kevés lesz nekem a gyári hangsugárzó szett. Ő ajánlotta, hogy vegyek előre hangszórókat, melyekhez még nem kell erősítő és van hozzá kis csipogó is.
Visszatérve még a beszerelhető hangszórókra. Footy fórumtárs ajánlotta többek között az Eton POW 172 szettet. Azt írják róla a honlapon, hogy Érzékenység: 94 dB! Ennek a hangerejétől akkor azért nem kell nagyon félnem, hogy halk lesz, nem?
-
pps1
senior tag
Az utólagosan beépíthető hangszórók java részt halkabbak lesznek, mint a gyárilag beépített papírtölcsérek. Ez az érzékenységükkel függ össze, amely tekintetben a gyári hangszórók sajnos verhetetlenek. Hang minőségben viszont akár hatalmas előre lépés lehet egy jó első szett.
Ahogyan írták is, az ajtó szigetelés hatalmas előrelépést hoz minden téren.Erre pl nagyon jó a Sinus Live ADM bitumenlat (a barkácsboltos tetőfedő kártány nem jó, mert leolvad az ajtó lemezéről). Ezzel az anyaggal az ajtókárpit levétele után beborítod a külső és belső lemezt, lezárod vele a lemez szerelőnyílásait.
Például."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
BaLee
addikt
Gyakorlati kérdés:
akkor mi van, ha van egy Kenwood 4034Y fejegységem a kocsiba amit le akarok cserélni csak nem találom a kiemelőpálcáit?
-
€uro
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy ajánljatok nekem hangszórókat az autómba.
Egy Citroen C4 Coupe-m van. A gyári CD-s rádiót használom egy aktív mélynyomóval.
Az első - ajtókban lévő - hangszórópárt szeretném lecserélni valami komolyabbra. Olyan megoldást keresek, amihez nem kell külön erősítő. Hallottam olyat, hogy létezik olyan hangszóró szett, amihez nem kell erősítő és jó minőségű első hangfalként használható. Illetve van hozzá magas hangokat adó úgynevezett csipogó.
Nem tudom, hogy mennyire voltam érthető. Az a helyzet, hogy erősítő nélkül szeretnék jobb minőségű és valamelyest erősebb belső hangszórókat, mint a gyáriak.
Tudtok nekem segíteni? Nagyon örülnék konkrét ajánlatnak, hogy milyen hangszórókkal tudnám szebbé varázsolni az autó zenéjét.
-
Joe fiú
senior tag
válasz attila666 #26447 üzenetére
Ha szerencséd van akkor a tudatlanságod miatt kinyírod a jó kis Helix erősítőd, 5mm2-es kábelra nem kötünk erősítőt! Gaint pedig nem csavarunk max.ra..más baj nincs vele, amúgy az én autóm értéke kb. a hifi 3-adát éri el, szóval ez nem jelent semmit, tessék normális tápot behúzni és egyből nem kell tökig csavarni a gaint, így az erősítő is túléli, illetve a hang is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz KonzolKartel #26448 üzenetére
Akkor alapjaitól...
A neutrik aljzaton ugye megvan, hogy mi a belső és mi a külső fogalma ?
Az is, hogy meg van jelölve belül és kívül, hogy mi a + és mi a - ?
Kösd be úgy a hangszóró tekercsvégeket, ahogy leírtam.A neutrik dugóban is megtalálod ugyanezen csatik ellendarabjait és polaritásukat.
Soros 8 Ohm: = A neutrik dugónál, a külső mínuszra rákötöd az erőlködő mínuszát, a külső pluszt (dugón belül) összekötöd a belső mínusszal, a belső plusz megy az erősítő pluszára.
Párhuzam 2 Ohm: = A dugó két pluszát (dugón belül) összekötöd és kivezeted az erősítő pluszára, a negatívval ugyanezt teszed.
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
footy
addikt
válasz KonzolKartel #26448 üzenetére
Ettol jobban nem lehet lerajzolni
Utolso 2-t nezd
-
attila666
tag
válasz kavics325i #26446 üzenetére
Sub / Rear preout van az RCA kimenetre írva.
Igazából arról van szó, hogy az erősítőn a komponens szett gain-jét majdnem maximumra kellett csavarnom emiatt.
-
AndrewX
csendes tag
Szerintetek egy MB Quart QM 160-as első szettet mennyiért lehet manapság eladni? Egyik ismerősöm most túrta elő a szekrény mélyéről, azonban nincsen rá szüksége.
Amúgy jó komponens szettek ezek?
-
footy
addikt
válasz attila666 #26442 üzenetére
Nem az auto erteke hatarozza meg a hifi minoseget. En ha 30-et szannek hifire, akkor 10-et biztosan a szigetelesre koltenek. Meg ha fejrol is hajtod, akkor is erezheto a kulonbseg, tobbet er mint pl a hsz.kabelt cserelni. Az 5mm2 erositonek keves, az inkabb monitoroknak dvd-lejatszoknak van.
[ Szerkesztve ]
-
attila666
tag
Köszönöm a választ!
Egy 10mm2 tápkábelt kell csak vennem, amit az alpine-ra húzok egyenest. Most egy 5mm2 kábel van a Helix-en, de kevés neki, úgyhogy amúgy is kellene cserélni. A Helixre gondolom elég lesz az 5mm2, ha a csak a komponensek lesznek róla hajtva. Amúgy is valami gond van a jobb oldali magassal (érintkezéshiba vagy a hangváltó). Meg szerintem az MX165 Plus hangváltója elég gagyi (csak a magason van felüláteresztő szűrő).
Tudom, hogy az ajtószigetelés kellene, de 500 eurós autóba ezt nem hiszem, hogy érdemes megcsinálnom.
Más is tapasztalta már azt, hogy a pioneer fejegységen az RCA kimeneten (papírok szerint Rear Preout) több mély jön, mint magas vagy középhang? A front RCA páron pedig pont fordítva. Sajnos DEH-1420-on csak egy RCA kimenet van, normális áron pedig nem találok olyan fejet ami nekem megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz KonzolKartel #26440 üzenetére
A neutriknak 4 kivezetése van. A belső plusz/mínusz- ra kösd ki az egyik tekercset, a külsőre a másikat, polár helyesen.
Ettől fogva csak a neutrik apukát kell bizgerélned, ha variálni akarsz.
8 Ohm = sorba kötöd a neutrikban
2 Ohm = párhuzamba kötöd...[ Szerkesztve ]
-
KonzolKartel
őstag
Még egy hülye kérdésem lenne, és azt hiszem ennyivel letudtam ezt a témát.
A hangszórón megcsinálom a vezetékelést, akkor utána elég ha szétkapom a neutrik csatit és lehúzom a felesleges két hsz kábelt, vagy végíg a ládában is illene?
Az az elég e itt át vezetnem a kábeleket, majd a csatin lehúzni a felesleges párt.
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26438 üzenetére
Versenyeken bírja az 1 ohmot is (tapasztalat) , de pl egy német útra 4 ohm biztonságosabb.
Minél kisebb ellenálláson használsz egy erősítőt, annál nagyobb teljesítményt ad le, cserébe rosszabb lesz a hatásfoka, amit a nagyobb teljesítményre számolva hatványozottan hőterhelésként jenetkezik. Ezt a ház már nem tudja lekezelni, túlmelegszik és lekapcsol
(most az A/B kapcsolásmódú erősítőkre általánosítottam, de vannak kivételek)[ Szerkesztve ]
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26434 üzenetére
A szavaimból inkább azt vedd ki, hogy az erősítő a papírja szerint hidalva nem 2 ohm stabil. Lehet, hogy rövidebb távon nem melegszik túl, de azért egy hosszabb túrán előfordulhat.
A szubnak nem lesz tőle baja.
-
kavics325i
őstag
En a helyedben probalnek szerezni pot rca-t es levegoben radugnam az erositore.magyarul kivaltanam a beepitettet. Ha nem szunt meg a zaj akkor nem kell kibontani a beepitet rcat
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26428 üzenetére
Annyira nem, az egyik 1 tekercses, a másik 2.
Bár neked az 1 tekercses lehet jobb lett volna a 4 ohmon hajthatóság miatt.
-
pps1
senior tag
Várjál, előveszem az üveggömbömet...
Na komolyra fordítva a szót, mindenféle képp az RCA kábel szed össze zajt, vagy a fejegységed haldoklik. Szedd ki a helyéről a kábelt, és vezessed el a levegőben. Ha nem szűnik meg a zaj, akkor kb. a fej lesz a ludas.
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26425 üzenetére
Kössed rá a selectet 2 ohmon, aztán majd kiderül, hogy bírja-e.
-
footy
addikt
pps1
erre van otleted?
Viszont azt megmondhatna nekem valaki, hogy mi a turonak van zaj a rendszeremben. Ha az erosito gain potijat tekerem felfele, akkor egyre hangosabb, a zugas. Az RCA-t lehuzva viszont semmi. Halali csend a gain poti barminemu izgatasara. Allo motornal probaltam, tehat nem generatorzaj, ilyen sisterges jellegu.
-
KonzolKartel
őstag
Deee, az lesz az .
Annyi, hogy a csati át lett alakítva neutrik-re.
Az is jó, ha a csatinál kötöm át a kábeleket, és nem a hsz-nél?Nem találok csak bassreflexes képet róla, de megegyezik a nyíláson kívül mindenben.
Használtan vettem, sajnos nincs rá gari. Vagyis állítólag "örök gari" van rá, mert ismerőse dolgozik a paradox hifinél és nincs lepecsételve a gari levél, de az ilyenekben nem hiszek.[ Szerkesztve ]
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26422 üzenetére
Garis még az erő?
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26419 üzenetére
Akkor mégsem az, amit az előbb linkeltél
-
KonzolKartel
őstag
Köszönöm a gyors segítséget mindenkinek. Akkor meg kell toldanom a nyomón a kábeleket, mert nem elég hosszúak.
Akkor ezek szerint nyugodtan hajthatom két ohm-on.
Melyik lenne célszerűbb? 4 ohm, 2 ohm vagy esetleg simán híd nélkül bekötve.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
prmcsk
addikt
"1.200/500W, 2x4 Ohm, 89dB, 20-250Hz, 30cm"
Ha igaz a 2x4 Ohm, akkor 2, vagy 8 Ohm-ra kötheted, a linkelt (két legalsó) bekötések alapján.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Akkor az utolso ket kep jon szoba.
-
KonzolKartel
őstag
http://apronet.hu/hangfal/hangszoro/autohifi/aprohirdetes=8763739
Ő az, zárt gyári ládában.
-
footy
addikt
Viszont azt megmondhatna nekem valaki, hogy mi a turonak van zaj a rendszeremben. Ha az erosito gain potijat tekerem felfele, akkor egyre hangosabb, a zugas. Az RCA-t lehuzva viszont semmi. Halali csend a gain poti barminemu izgatasara. Allo motornal probaltam, tehat nem generatorzaj, ilyen sisterges jellegu.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz KonzolKartel #26413 üzenetére
Tessek: Crutchfield
Ha 4 kabel jon ki, akkor 2 tekercses lesz a nyomod. Mar csak az kellene tudni, hogy hany Ohmos.
Ilyenek a leggyakoribb opciok:[ Szerkesztve ]
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26412 üzenetére
Hányszor hány ohmos is ez az STX? nem sima 4 ohmos?
-
prmcsk
addikt
válasz KonzolKartel #26413 üzenetére
Az két tekercses lesz.
Mi a subod pontos típusa ? 2xhány Ohm ?
Az erőlködőd ezek szerint a 2-Ohm hidat tudja.
A sub, amit linkeltél az 1x4Ohm. Hogy jön ki ebből 4 madzag ?
[ Szerkesztve ]
-
KonzolKartel
őstag
Elakadtam. kap 29 hajtja az erőt, ami két csatornás, de nekem a subbol 4 hsz kábel jön ki.
-
KonzolKartel
őstag
Igen...A szomszédom egy villamossági "szaki", aki azt mondta, hogy ahhoz, hogy hidaljam az erőt, be kell húzni még egy kábelt, amit nem tudtam hova tenni, ezért most kicsit guglizgattam a témában, és egyre inkább kezdem áldani az eget, hogy mindenféle zaj nélkül bekötötte/ük a rendszerem .
Illetve hiába magyaráztam neki, hogy mondom aktív rendszerem van, hagyja az erősítőn a potikat a pi*sába, mindent zéró, a gain meg maxra, a többit majd bentről. Ő erősködött, hogy hát az úgy nem jó. Összerakta, kifizettem, és két sarokkal lejjebb át állítottam a potikat...
Másik:
Kicx pro 6020, kicx kap 47 négy csatis az elsőknek, kicx kap 29 a sub-nak. Hány ohm-on hidaljam a subot?
Gyári zárt ládájában [link][ Szerkesztve ]
-
pps1
senior tag
válasz KonzolKartel #26410 üzenetére
Azt hitted, bonyolultabb?
-
kavics325i
őstag
válasz kavics325i #26408 üzenetére
Jahhh látom mán...gratulálok
-
pps1
senior tag
válasz attila666 #26404 üzenetére
Szerintem érdemes megpróbálni. Mivel mindened megvan, így nincs semmi veszíteni valód. Persze ennek csak akkor van értelme, ha nem vagy megelégedve teljesen a hangjával, vagy halk.
De mindenek előtt ki kellene szigetelni rendesen az ajtót, amivel kb többet érhetsz el, mint ha bármelyik komponensedet lecserélnéd.
-
borat26
aktív tag
válasz T-Tboy #26306 üzenetére
Kilója egy ezres!
BaLee: én most fogom lecserélni az x40-et x50-re, csupán a Bt és a hátsó usb bemenet miatt. A hangja sztem nagyon jó. Jól hangolható, testre szabható.
Más: Monacor Carpower 4/400 esetén a bass eq 0-12 db a Bass Boots funkció?
Amúgy még mindig ott tartok, hogy Hertz DSK 165-ös szettemet lecserélem ebben a kategóriában valami teljesebb hangképűre. Ne értsétek félre, nem rossz a hangja, de valami teljesebbre vágyom. Mire is lenne érdemes cserélni? (Mire érdemes cserélni?)
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
attila666
tag
Szia!
Nekem is MX165 Plus szettem van és egy Helix HXA 40X erősítőről hajtom + ezen az erősítőn van még hídban egy MX10 Plus mélynyomó. A fejegységem Pioneer DEH-1420UB. Sajnos az ajtóim nincsenek szigetelve.
Még fél évvel ezelőtt vettem egy Alpine 3542 erősítőt, mert úgy terveztem, hogy átkötöm a mélynyomót az alpine-ra és a Helix-el pedig bi-amp módban fogom hajtani a ládát. A Helix-en be tudom állítani a crossovert úgy, hogy a magas és középet külön-külön csatornára ossza szét és a sub tartományt pedig küldje tovább az Alpine-ra.
Azóta is porosodik a sarokban az alpine, már el is akartam adni. Valahogy nem volt kedvem vele bajlódni, újrakábelezni és mégegy tápkábelt húzni.Hangzásban hozna ez annyi javulást, hogy érdemes legyen átalakítani a rendszert? Esetleg a bi-amp mód miatt nem lenne több szívás a beállítással?
-
pps1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest