Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy LG LCS500UR fejegységet, csak sajnos én olyan sügér vagyok, hogy nem tudom beszerelni. Valaki esetleg tud ebben segíteni?
Suzuki Swift 1998 verdám van.
-
t.imi
addikt
válasz
gabber01 #20078 üzenetére
Kicsit átgondoltam a dolgot. Eddig a Blau GTB 8A lenne hátra, így semmit nem kell szétvágni, kárpitozni és ez a méret még belefér.
Fele akkora, mint a szerszámosmotyóm.
Előra a műszerfalba nem tudom, hogy beleférne és érdemes-e 13cm-t bepakolni, mivel ~0 a légtér.
Konzolt megérdezem
Ajtóknál szügségem van a térkép zsebekre, így az is kiesik.
A hificentrum szerint 10cm komponens szett jó lenne.
De, mindeféleképpen meg fogom hallgatn elötte, köszi a tanácsot. -
Soma01
veterán
Milyen 4 csatis Alpine (vagy Magnat) erősítőt ajánlotok, ami régebbi, de jó minőségű cucc, meg lehet viszonylag olcsón venni(15k)? Régebben írta feri, hogy milyen tipusokat érdemes, de nem találom a keresővel.
-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
Pár napja kérdezősködtem szettek miatt 30ezres határig és végül az Audio System MX 165 Plus-nál maradtam amit nagyon nem bántam meg!
Kérdés a következő egy Solid Audio MS4-es erősítővel meg lehet majd a későbbiek folyamán hajtani? -
Az-X
őstag
Apropó, úgy néz ki ma este végre kijutok Lurdyba. Ki jön még?
-
gabber01
addikt
Hát, nem ismerem az Ignist belülről, de esetleg ajtókonzollal vagy kiemelőgyűrűvel meg lehet oldani. 10cm-esekre sztem tényleg ne költs inkább, vagy csak ha ki tudod próbálni.
Hátulra nem ajánlott tenni oválokat, és akkor még finoman fogalmaztam, mert elrontja a hangteret, de ha nincs más megoldás, jobb mint a semmi.
A lényeg, hogy bármit csinálsz, próbáld ki, ruhát sem veszel próba nélkül, hangcuccot meg pláne nem érdemes venni anélkül. Ha nem engedik, akkor kalap-kabát, az ilyennel nem kell szóba állni. -
-
gabber01
addikt
Hát nem tudom, sztem a 10es szett felejtős. Fizikailag túl kicsi egyszerűen. Lehet kis javulást hozna egy csere, de sokat ne várj tőle. Sztem csak pénzkidobás, de majd az okosok megmondják a tutit.
Kábelcsere ilyen szinten meg szintén nem érdemes sztem, hacsak nem tényleg vmi hulladék van bent. -
t.imi
addikt
Sziasztok.
Ismét segitséget kèrnèk.
Végre vásárolnék,de mindig elveszik a kedvemet.
Ha még marad a gyári fej egy ignisben,lehet hogy 1 évig is, érdemes 1.5- 2mm kábelekkel áthúzni a hangszórókat ill. nem szeretném szétvágni az autót ìgy maradna a 10 cm első méret csak nagyobb teljesitményben. Néhány bolt szerint sokat számit a 10 szett és kábel csere még erősitő nélkül is, más szerint nem is érdemes vele foglalkozni. Tudja valaki a frankót? Amennyi bolt,annyi vélemény. Kissé kezd bosszantai:-) -
Az-X
őstag
Carstyling pl
-
_ak_
addikt
Esetleg tudok ajánlani ingyenes autó hifis aprós/piacos oldalt, ahol meg tudok hirdetni egy erősítőt?
-
Az-X
őstag
Pár dolog elkelt a sok eladó holmiból... összeírtam ami még megvan, hátha rákattan valaki
Audio System HX 165 Phase szett - 85.000Ft
Dynaudio MW-180 (mély): 36.000Ft/pár (2 pár van)
Dynaudio MD-140/2 (közép): 32.000Ft/pár (2 pár van)
Dynaudio MD-100 (magas): 24.000Ft/pár (1 pár van)
Ha valaki szettben vinné (MW-180 MD-140/2 MD-100) - 85.000FtMB Quart PVF 210 (2 utas, 10cm-es felső kategóriás szett) - 50.000Ft új!
MB Quart PVI 164 (16-os felső kategóriás kick) - 35.000Ft új!
Ha valaki szettben vinné (én így akartam beépíteni) - 75.000FtMB Quart QM 200 TC (20cm-es mélysugárzó pár) - 17.000Ft
-
rooland
senior tag
válasz
zolikaDB #20034 üzenetére
Azóta sem cseréltem le, fix tagja a rendszernek.
Pont most 1-2 hete kényszerültem arra, hogy nincs bent szub. És azon gondolkodom, hogy lehet nem is hiányzik. Így legalább nem kutyulja össze a zenét. (persze elektronikus, "baszatós" zenénél nem veszi fel a versenyt egy jó szubbal, de hangszeres pl. rock zenére tökéletes) -
Joe fiú
senior tag
És ha csak simán lekötnéd a hangszórókról a magasat? Amúgy pont a mély hangoknál fog elfogyni először a fejegység "erősítője" mivel ahhoz kellene a legtöbb kraft, szánnál rá párezer forintot és vennél például egy hasonló kaliberű erősítőt, még te is meglepődnél és így egyből meg is tudnád spórolni egy hangváltó árát.
-
zolikaDB
veterán
Ez nem egy ökör ára... Roki 10e HUF
-
Samus
addikt
válasz
shteer #20029 üzenetére
Joe fiú: nem a teljesítménynövekedés miatt csinálnám, tudom, az erősítő beszerzése sokkal egyszerűbb lenne, de lényegesen költségesebb, bár végül biztos ez lesz...
shteer: fejtsd ki bővebben mire gondoltál. A komponens rendszerekhez hasonlóan? A 4 Ohm-os hangváltó erre van kitalálva (4Ohm mély(közép), 4Ohm magas?)? Csak ezzel azt kapom, hogy, hogy két hangszóró csak a mélyközép tartományt kapja meg, a másik kettő (egy-egy) pedig csak a magasat. Azt kellene megvalósítani, hogy mind a négy csak a mélyet...egyébként függetlenül ettől, ha nem gányolok semmit, csak a hátsókra tennék egy-egy két utas hangváltót, de NEM kötnék magasat annak kimenetére, azzal mit okozok?
-
Joe fiú
senior tag
Nem értem miért akarsz gányolni? Nem lenne egyszerűbb inkább egy erősítőt rákötni arra a nyamvadt RCA kimenetre, amúgy kössél csak nyugodtan 4 hangszórót a két kimenetre,ha szerencséd van akkor pár hétig nem száll el a fejegység, nem értem miért olyan nehéz felfogni, hogy a fejegységet nem azért találták ki, hogy hangszórókat hajtson, amúgy szinte decibelben mérhető se lenne az a plussz amit kapnál a párhuzamos kötéssel mivel alig beszélhetünk valamiféle erősítőteljesítményről.
-
Samus
addikt
Most akkor viszont egy komolyabb kérdés. A fejegység egy JVC R412, 4x50W max, 4x19W RMS 4 Ohm mellett (papíron), a fej 4-8 Ohm között szereti a hangszórókat (a leírás szerint). két-két hangszórót szeretnék az összesen kettő darab hátsó kimenetre kötni (a miérteket hagyjuk), ha ezt sorosan teszem, akkor a fej örül, mert 8Ohm lesz az impedancia, cserébe a teljesítmény bőséggel fog esni, a hangszórók halkabbak lesznek, ha párhuzamosan kötöm, plusz hangnyomást nyerek, de a 2Ohm lehet nem lesz túl jó a fejnek...kérdés, hogy lehet-e plusz ellenállást kötni sorosan, hogy megnöveljem az eredő impedanciát? Illetve az egész kócerájba be tudok-e iktatni egy hangváltót, hogy a hátsó, jelenleg 3 utas hangszórókhoz csak a mély tartomány jusson el?
-
gtamate2
veterán
Szerintetek a Kicx STC 6.2 15k-ért megéri? Vagy a Hertzre várjak?
-
Játékos
addikt
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Hertz DSK 165 melyik MM-ban 15000 Ft? Mert itt nálunk nem is hallottak erről, aztmondták, valószinűleg csak az egyik bolt helyi akciójáról van szó...
Vasárnap úgyis leszek Pesten, akkor hátha lesz még belőle...
Köszi! -
zolikaDB
veterán
Kollegák, ehhez vélemény? DLS PS6?
-
Samus
addikt
Akkor újabb kérdés: négy csatornás erősítő, négy hangszóró, de csak két csatorna bemenet...magas szintű, a fej "hátsó" kimenetei. Szintén párhuzamosan kötve a négy bemenetre. Ergo, a erősítő közbeiktatásával négy hangszórót hajtanék két csatornával. Mit tehetek ezzel tönkre? Tudom, értelmetlennek tűnő és hülye kérdések. A másik pedig az RCA kábellel kapcsolatos, hogy van-e értelme mindenféle hiperszuper sokszorosan árnyékolt kábelnek, vagy igazából a mezei sima RCA is megteszi?
-
Samus
addikt
Ha fogok egy olyan erősítőt, aminek magas szintű bemenete van, és párhuzamosan kötöm a fej egy (két) olyan ágára, amin már van hangszóró, akkor az jelent többletterhelést a fejnek? Tehát a hangszórók után párhuzamosan egy erősítő, ami hangszórókat hajt meg.
Illetőleg erősítőnél a tápkábel azon az oldalon fusson, ahol több a gyári kábel, az RCA pedig a másik oldalon, ahol nem zavarja semmi, ugye? A remote szálat húzhatom a táp mellett, ugye? -
orbano
félisten
ez olyan, mint ha bemennék az orvoshoz, hogy mondja meg, le tudnám-e lőni magam egy vadászpuskával, mert egészségesebben szeretnék élni. aztán ha megpróbálna meggyőzni, hogy ne tegyem, mert nem annyira jó, mint gondolom, akkor tiltakoznék, hogy ez nem válasz az eredeti kérdésemre
-
sosperec18
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Tehát van 2 db hasonló autó. Az egyikben erősítő+mélyláda kombó. A másikban még csak tervezem a mélyláda betételét ( céges mivolta miatt). A lényeg, hogy aktív mélyládában gondolkodom, viszont nem akarom feleslegesen bekábelezni a céges kocsit, ha mégsem nyújtják az az élményt amit várnék.
A bevezető után a kérdésem, hogy a bekábelezett kocsiban, ha a mostani erősítőről lehúzom a táp és egyéb kábeleket, majd arra rádugom az aktív mélyládát fog e működni? Ill. van-e vmi hátulütője a tápkábel le illetve rádugásának, van-e valami amire vigyázni kell?
Előre is kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Óra topik
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron