- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- VR topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewX
csendes tag
Hát a 2 erősítő nekem is az eszembe jutott, bár elég "extrém" felállásban.
Volna itthon még egy Gelhard Predator GXV-399 erősítőm (4x50W 4ohm, 4x100W 2ohm, 2x20A biztivel). Na én arra gondoltam még jómúltkor, hogy erről a kicsiről mennének a mostani JBL-ek, a nagyobb 4 csatornásról meg hidalva a szub, és még akkor marad is 2 üres csatorna.
Utólag belegondolva elég nagy baromságnak tűnik. -
Dealer20
tag
Átkötöttem ahogy tanácsoltad 2ohmra a nyomokat ,hát a teljesítményből sokat vesztettem eddig a fejen a sub rész - 16 on volt most feljebb kellet venni annyi hogy azt +6db potit átkapcsoltam de szerintem szebb lett a mély és tisztább ,de majd holnap kitapasztalom ,csak már éjszakára nem akartam zenélni
0,5 ohmon mekkora teljesítményt adhatott le az erő? -
AndrewX
csendes tag
Még annyit kérdeznék, és mára abba is hagyom a kérdés dömpingemet, hogy szerintetek is túlzás volt 30-as tápkábeleket venni egy ilyen rendszerhez? Csak mert sok ismerősöm mondogalódik, hogy mi a fenéért vettem ilyen vastagot, miért nem volt nekem elég a 20-as. Én viszont azzal nyugtatom magam hogy inkább legyen túlméretezve ez a része. Vagy kicsit túlzásba vittem?
-
AndrewX
csendes tag
válasz
Joe fiú #26375 üzenetére
Szívesen meghallgatnám hogy nálad hogyan is szól, legalább lenne referenciám hogy más környezetben hogyan is muzsikál. Éppen ezért írtam én is hogy lehet csak beállítás kérdése volt az egész, és azért tűnt olyan furcsának az egész.
Igazából én is szeretném ha kicsit minőségibb hangcuccot építhetnék be a kocsimba, de a pénztárcám nem igazán engedi meg. Éppen ezért adott kereten belül a legjobb ár/érték arányú rendszert szeretném összeállítani. -
Joe fiú
senior tag
válasz
AndrewX #26370 üzenetére
Meghallannád az én MX szettem lehet nem tudnád hirtelen, hogy mi is szól, igaz nálam rendesen ki van szolgálva, Kenwood 6051 fej, Steg erősítő, illetve Radion FWR váltója, ami nagyon sokat dob az MX hangján, ki lehet emelni a középtartományt illetve visszább lehet venni a magas hangerején, de megfelelő beépítéssel ez hangváltó nélkül is megoldható.
-
-
AndrewX
csendes tag
Hát most hogyan is fejezzem ki magam, lehet csak nem volt beállítva egyik se, de nekem nagyon soknak tűnt a magas mindegyiknél, a közép tartományban mintha nem lett volna elég dinamika. Ez főként alacsonyabb hangerőnél tűnt fel. De hangsúlyozom, lehet csak beállítás hiánya volt az egész, és ezért nem tetszett a hangja. Amúgy Magnat Rx-44-ről voltak hajtva.
Ebben az árkategóriában mely egyéb szetteket ajánlanád? Hertz? Kicker? Vagy inkább maradjak az Audio System-nél? Crunch V4300-al megfelelően meg lehet őket hajtani? -
AndrewX
csendes tag
válasz
kavics325i #26368 üzenetére
Tri-módban igen. Nem feltétlen a koaxos hangzás, hanem inkább az eddig meghallgatott koax hangszórók közül a JBL-nek tetszett legjobban a hangja, ez tűnt a "legdinamikusabbnak".
Természetesen tisztában vagyok vele hogy meg ezek meg sem közelítik egy normális, erősítőről hajtott első szett hangját.
Viszont nem sok tapasztalatom van az első szettekkel kapcsolatban, mert jópár ismerősömnek Audio System Mx 165 meg Gladen Audio Mx szettje van, de nekem mindegyik túl erőltetett hangúnak tűnt. -
Teszla_
senior tag
válasz
Joe fiú #26363 üzenetére
Igen, azt nekem is mondták, hogy a gyári rádiót kellene cserélni, de ez esetben szinte csak a 2 DIN-es, érintőképernyős példányok jöhetnének szóba, mert az 1 DIN-esek közül nem tetszik egyik sem.
A tekerőgombosok kiesnek, nem tetszenek, valamint a kijelzőjük, gombjaik színei is túl csicsásak számomra. Egy Pioneer SPH-DA100-at ajánlott nekem, de az meg 100 ezres árkategória. Viszont ebben tetszett, hogy az iPhone-t rákötve lehet zenét hallgatni, filmet nézni, sőt még a navigáció is működne a kijelzőjén.
Lehet érdemesebb lenne akkor először egy ilyenre ráhajtanom és utána jöhetne minden más? Gondolom a gyári hangszórók ekkor sem lennének szebb hangzásúak, idővel azokat is cserélni kéne az ügy érdekében.
Amúgy mindenképpen csak új terméket szeretnék venni, nem bízok a használt cuccokban. -
kavics325i
őstag
válasz
AndrewX #26367 üzenetére
Tri-módban akarod használni, Tehát elől két csatorna plusz hátul hídban a mély? Ha nagyjából tetszett ez a koaxos hangzás világ akkor így is tetszeni fog szerintem. Minőségben picit gyenge láncszem a fej. De akár jó is lehet együtt. Ha már megvan akkor előbb lakd be és utána majd gondolkozol,hogy tetszik e
-
AndrewX
csendes tag
válasz
kavics325i #26366 üzenetére
Értem. És még annyi kérdés hogy Crunch erősítőról mi a véleményed? Hozzám elég baráti áron jutott, viszont nem igazán tudtam letesztelni vétel előtt hogy hogyan és miként is szól.
Vagy másnak esetleg tapasztalata Crunch-al kapcsolatban?
-
AndrewX
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyre írok.
Szeretnék a mostani, épülő rendszerhez első szetteket, venni, azonban fogalmam sincs hogy 25e Ft-ig bezárólag mely szettek felelnének meg nekem.
16cm-es komponens szettet szeretnék. A hangminőség (ezen az árkategórián belül) fontosabb lenne számomra mint a hangerő.
Amim jelenleg van az egy Pioneer MVH-150Ui fejegység, egy Crunch V4300 4 csatornás erősítő (4x25A), egy DLD 500+ mélyláda + 30-as tápkábelek, csatik stb.Jelenleg nincsenek bekötve, csak a fejegység hajt meg elöl 1pár JBL GT5-502 13cm-es koaxot, hátul pedig hátul pedig 1pár JBL-GT5-652 16cm-es koaxot. Na most ha bekerül az erősítő+mélyláda páros, szeretném ezeket is leváltani. Bár a hangerejük és a hangminőségük megfelel, úgy érzem kevés lesz majd a mélynyomó hangjához, na meg ha már van 4 csatornám, használjam ki az összeset.
A segítséget előre is köszönöm! -
Joe fiú
senior tag
válasz
Teszla_ #26362 üzenetére
Sok javulás nem igazán lesz, mert itt már a fejegység gyengesége lesz a befolyásoló tényező, mindenesetre a MAC Audiot felejtsd el, javulást akkor érhetnél el gyári rendszerrel ha kiszigetelnéd az ajtóidat, hátra meg felesleges hangszóró, hátsó hangszóró árát költsd valami más szettre, például van az apróba DLS R6A, az már előrelépés lenne, de továbbra is a gyári rádió lenne a visszafogó tényező hangügyileg.
-
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Van egy Peugeot 307-esem, ebben terveztem lecserélni a gyári hangszórókat. Voltam ma egy ezzel foglalkozó üzletben, ahogy Mac Audio hangszórókat ajánlott a srác, előre szettben, hátra csak simán két hangszórót. Ez mennyire jó márka? Előre 20k, hátra 6-11k között ajánlott, de típust nem mondott, meg nem is jegyeztem meg, csak megnéztük őket.
Egyelőre csak hangszórókat tervezek, mert egyrészt nincs több pénzem, másrészt gyárilag van kormányról vezérlésem + külön kijelző a fed. comp.-nak, amin látszanak a rádió dolgai is, egyelőre nem terveztem, hogy ezekről lemondjak. Van így értelme a dolognak, lesz javulás a gyári hanghoz képest? Ha igen, akkor miket tudnátok még ajánlani? -
profi91
tag
válasz
kavics325i #26357 üzenetére
DLD márka, DLD15 a típus.
-
profi91
tag
válasz
kavics325i #26355 üzenetére
Rosszul gondolod.
DLD DLD15.
38cm, 4x1 Ohm, 300Oz mágnes.
2007-ben világcsúcsot döntött, több, mint 161 decibellel. -
profi91
tag
-
T-Tboy
tag
válasz
zetecR #26347 üzenetére
Lehetséges, de nem lényeg, találkoztunk már elírásokkal sok oldalon.
Szobában egy 9.6kg-os Radical Audio RA12W4-et használok 35literes nettó térfogatú zárt ládában. A láda igen masszív, de az is csak kb. 15kg lehet (30mm-es MDF lapokból van, előlapja 40mm-es).
Ez így cirka 24.6kg együtt, de ezt is elég emelgetni. -
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #26339 üzenetére
Mint ítram, annak a kötésnek semmi értelme. Nem lehet variálni, ezeket a szubokat vagy 0,5, vagy 2, vagy 8 ohmra lehet kötni.
Az a +6 dB az a BassBoost, és ugye azzal a szub hangerejét emeled meg egy bizonyos frekvencián. Ez álltalában 45 Hz. Ez rendesen bele szokott rondítani a mély tartomány zeneiségébe, búg tőle a mély. Nem mellesleg a torzítást is felküldi az egekbe. Én nem használtam akkor sem, mokor Audison srX 3-am volt az autóban, és azóta sem, pedig megfordult már pár erősítő nálam.
-
-
prmcsk
addikt
válasz
Dealer20 #26333 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok...
Az erőlködő fotóján 2 Ohm/ csat. felírat látható. Ez ment 0,5 Ohm/csat. ?
Ezek szerint a mélyeid 2x1 Ohm dupla tekercsesek.
2 Ohm = A hangszóró plusz- mínuszát összekötöd, a maradék plusz-mínusz megy az erőlködőre/csat.
(bal alsó)0,5 Ohm = A hangszóró plusz, plusz összekötve az erősítő plusszal/csat.
Ugyanezt a mínusszal. (bal felső) -
BaLee
addikt
Tudtok ajánlani valami jó fejegységet?
Követelmények:
- usb-ről lejátszás
- bluetooth kihangosítás
- bluetoothon keresztül telefonról lejátszásNem muszáj bele mechanikus cd lejátszó.
Ja és ne legyen túl drága, max 30k körülig.
Egy JBL GTO 75.4 erősítőhöz lenne csatlakoztatva. A régi Kenwood fejegységnél az a gond, hogy nem tud már se USBről lejátszani se bluetoothon kihangosítani.
Ez pl jó lehet? [link]
-
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26320 üzenetére
Hát beépítési mélységre az enyém sem panaszkodhat. Volt egy laposabb zárt ládám, na az ment föl a padlásra.
-
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26319 üzenetére
Arra nem tértünk ki.
A 2 ohmos bekötési javaslatomra jött az imént álltalam pontatlanul idézett válasz. -
pps1
senior tag
válasz
Dealer20 #26303 üzenetére
Ahogyan neked tetszik.
Komolyan!
Írhatnám, hogy a 0,5 ohm miatt vigyázz az erősítőre, és ne tekerd a gain potit fél állás fölé, meg hogy 40 Hz-en vágd meg a jelet (én azt teszem), neked biztosan nem tetszene a végeredmény.
Más igények, más hallgatási szokások, más zenék.
-
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26316 üzenetére
Hát vannak meglepetések
.
Branson szub is 36 kilóval van megadva, és sokan hadakoztak velem, hogy az meg is van annyi. Mikor mondtam, hogy a Ground Zero Plutonium 18 SPL 45 kg (vagy mondhatnám a Kicker 18"-os kocka szubját is), aminek mindene sokkal nagyobb, tanácsomra rátették a mérlegre, és emlékeim szerint 22 sem volt.
-
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26314 üzenetére
Ez itt már kitárgyaltuk.
Azon kívül, hogy olcsó volt, és ez jó így (nem pontosan fogalmaztam, ezért elnézést, de a lényeg ez volt), nem jött válasz.
Én is inkább 2-re kötöttem volna, biztonságosabb. -
pps1
senior tag
válasz
T-Tboy #26306 üzenetére
Bírja az a hidalt 2 ohmot?
"WarlordZuklappen
"Die Signat is schon ne klasse Stufe
Aber die der 2 Ohm Brücke betrieb killt über kurz oder lang das Netzteil........
MFG
Micha"
(Idézet az Amp Performance oldalról)
Amp Performance -
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26308 üzenetére
Ládástól lehet. Sok shop összetéveszti a hangszóró tömegével. (szakértelem)
-
pps1
senior tag
válasz
kavics325i #26305 üzenetére
Tekercseket párhuzamba, majd a 2 szubot is párhuzamba kötötte. az pont 0,5 ohm
Párhuzamba majd sorba az 2, sorba-sorba az 8 ohm.
-
válasz
kavics325i #26310 üzenetére
Ezért nem szokás, minden webshopnak hinni.Viszont ha már Focal, PS 165? Valaki?
-
kavics325i
őstag
-
T-Tboy
tag
Ahoi mkinek! Személyes tapasztalatok ezekről a nyomókról bkinek is? Signat RAM 3 MKII-vel lenne párosítva, 2x150W vagy 1x441W RMS / 4ohm-on, 1x562W RMS 2ohm-on.
JBL GTO1214 (gusztán néz ki, de vajon hangra is jó?). Focal 30A1 (ez igazán bizalomgerjesztő, 34.2kg-os a csöppség? Eléggé érzékeny is.). Kicker CVT124. Vagy esetleg Kicker C124-ből 2db. -
Dealer20
tag
egy ilyen erősítőm van Audison valaki segítene a helyes beállításában ? 2db DLD122 van most rajta reflex ládában 0,5 ohmra kötve hogy kellene álni a potiknak? Hány hz -en kb illetve a fejen az lp filtert hány hertzre állitsam?
-
Dealer20
tag
Tegnap lecseréltem és a biztonsági őv hátsó csatjához került a test kábel ahogy tanácsoltad,alatta picit felcsiszoltam,na meg kellet rá egy nagy dög saru ,amit szerencsére rá is préseltek a boltban
,annyi hogy ilyen ezüst színű ónozott saru ,de nem forrasztottam mert nagyon rá lett préselve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Jövedelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kés topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Háztartási gépek
- VR topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS Magyar
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged