Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Egér probléma
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila666
tag
válasz
Wapetya #29499 üzenetére
Az eggyel régebbi szérián (enyém DEH-1420) lehetett a hátsó hangszórók helyett mélnyomót bekötni, a menüben be lehetett ezt kapcsolni. Azt sajnos nem tudom, hogy pontosan hogy kell bekötni (hídban vagy az egyik hátsó helyére) és azt sem, hogy az újban van-e ilyen funkció. De 20W-nál többet úgy sem tud kiadni a fejegység erősítője sehogy sem.
-
Wapetya
tag
-
Wapetya
tag
Sziasztok!
Fejegységet cseréltem az 1999-es feliciámban, a gyári helyet egy pioneer mvh-150ui-ra esett a választás. Bekötöttem az antennát, az iso csatikhoz volt adapter, minden oké vele,usb lejátszás, rádió is, de egy a baj: nem tudom kikapcsolni! Csak a demo módot mutatja,vagy ha ki van kapcsolva a demó mód,,akkor az időt,de maga az autorádió nem kapcsol ki!
Mi lehet a gond? Talán rosszul van bekötve? Mit csináljak?Üdv, Peti
-
JoolsNOS
veterán
válasz
kavics325i #29480 üzenetére
Mármint amiben a biztosítékok vannak? Úgy legyen, hogy akkor lesz két felemás kábelem? Vagy a tövénél húzzam ki a "csokiból" és cseréljem fel?
-
footy
addikt
-
gabber01
addikt
RCA elosztó mennyire gáz megoldás? mennyire gyengíti, rontja a jelet?
-
djmorphy
tag
válasz
kavics325i #29484 üzenetére
köszi!
-
attila666
tag
Megjött a Hifonics Centurion X erősítőm. Az a kérdésem, hogy Caliber 10mm2 tápkábel van most hátrahúzva, 60A-es biztosítékkal. Ez elég lesz a két erősítő hajtására? A Hifonics-on egy MX10 Plus mélynomó lesz, a Helix HXA40-en pedig egy pár MX165 Plus hidalva vagy aktívban, szóval egyik se lesz a határig csavarva.
A Helix-hez csináljak Y osztókat és úgy kössem be, hogy ha hidalni akarom, hogy az A és B csatornára pl a bal oldalt, a C és D csatornára a jobb oldalt vezessem vagy elég csak az A és C-t bekötni ilyenkor? Ha jól láttam akkor K. Ferinek volt hasonlóan bekötve.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Remélem elfér a topikban, mert cím alapján inkább ajánló, mint techniakai.
Szóval. Ma kicseréltem egy g-astrában a gyári hifit egy JVC fejegységre. Kb 5 éves modell, tehát már a normál iso csatlakozós. A gyári hifit kiszedtem, és simán csak összedugtam a jvc-t. Minden oké lenne, de ha a gyújtást leveszem, olyan mintha leszedném az akkusarut. Minden beállítás resetelődik a fejegységen. Ez miért lehet. Még ha buhráltam volna a kábeleket megérteném, mert valamit félrekötöttem, de így működnie kéne mindennek. Valakinek van ötlete? -
ThodEE
őstag
válasz
orbano #29474 üzenetére
Nem lehet mindennek megfelelni, ennyi kompromisszum már elfér a többi mellett
4-6k ért szerintem már van BTs fejbedughatós bigyó, addig meg nyom egy mute-t/pause-t(#29473) djmorphy
Igen az aktív tartalmazza az erősítőt ezért nem kell külső, ebben az árkategóriában bőségesen elegendő az első szettnek a fejegységben lévő erősítő, a BT hiány miatt meg sorry, de így is átléptem a keretet -
orbano
félisten
válasz
ThodEE #29470 üzenetére
aszonta BT-s fej kéne neki, tudtommal ez nem az. de 15 ért kapni kínai cuccot ami tudja, a linkelt első hangszóróhoz nívóban stimmel (tesómnak van egy decens darab, ha kell megnézem a típusát, babán kommunikál mindennel és egy ilyen szintű szutkyot vígan meghajt szerintem).
-
ütődött
csendes tag
S.O.S. Tanácsot szeretnék kérni !
A ládát még ma meg kéne vennem, keljen vagy ne keljen ehez az erősitőhőz.Van egy Magnat Crusader 600 kétcsatornás erősítőm és a mélyládám meghalt.
Kedvezményesen hozzá tudnék jutni egy dupla hangszórós Crunch Fatboy Bandpass ládához
amibe 2 db 4 Ohmos hangszóró van, a csatlakozók a ládán külön ki vannak vezetve.A kérdésem hogy hogyan tudnám rákötni a ládát a hidalt 4 Ohmos erősítőre,
vagy nem hidalva a 2 csatornára beköthetem a 2 hangszórót (sztereóba) ?Esetleg ezt hagyjam és vegyek egy 1 hangszórós, 4 Ohmos ládát.
-
ThodEE
őstag
válasz
djmorphy #29467 üzenetére
Jó lenne tudni hogy előre neked mekkora hangszórók férnek be, Ignisbe 10cm esek, de a wagont nem tudom fejből
Első szett 5.190Ft
autórádió 17.500Ft
aktív mélynyomó 20.990Ft
43.680Ft
Otthon meg keresel hozzá 2*1.5-2.5mm2 es kábelt és örülsz hogy zörög valami -
djmorphy
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném autóhifi-ben kérni. Abszolult tapasztalatlan vagyok és a HSZ-eket is visszaolvasva asszem egy kínai gyorstalpalót el kéne végeznem...
Miből milyet érdemes venni ha rendszerben gondolkozok a következő paraméterekkel:
Erősítővel és mélyládával szeretném,
BT fejegységel hogy a telefont ki tudjam hangosítani.
Hangszórókat szeretném lecserélni
Legyen USB vagy SD legyen rajta hogy ne kelljen CD-vel szórakozni..Nem kell hogy üutvefúró legyen és a fél várost lebontsa ha hallgatom
kb 40 000Ft rá a keret.
Suzuki Wagone R+-ba lenne. -
ütődött
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni !
Van egy Magnat Crusader 600 kétcsatornás erősítőm és a mélyládám meghalt.
Kedvezményesen hozzá tudnék jutni egy dupla hangszórós Bandpass ládához amibe 2 db 4 Ohmos
hangszóró van, a csatlakozók a ládán külön ki vannak vezetve.A kérdésem hogy hogyan tudnám rákötni a ládát a hidalt 4 Ohmos erősítőre,
vagy nem hidalva a 2 csatornára beköthetem a 2 hangszórót (sztereóba) ?Esetleg ezt hagyjam és vegyek egy 1 hangszórós, 4 Ohmos ládát.
-
Peti66
senior tag
válasz
prannk #29459 üzenetére
Én sem tudnék dönteni. Árnyalatni külőnbségek.Pio 5sávos grafikus eq.JVC 3 úgy tudom.Kenwood is 3...
Jvc finomkodó hang..Pió kikapcsolt loud-nál is van érezhető valami enyhe kiemelés a két végleten
Ami ez utóbbi javára lehet írni, az a két pár Rca kimenet.(később is jól jöhet)
Kenwood/Jvc egy utca egy házszám,szó szerint.Gondolom, sok a közös alkatrész és nem csak a low budget kategóriábanEzt, a tüskés dolgot én se nagyon értem,de elképzelhető,hogy egy opciós cd tárra mehető
lehetőség, az ami szabadon van... -
aneda
senior tag
válasz
lcee79 #29451 üzenetére
Ne rágódj ennyit a dolgon ezt most érdemes megcsináltatni!
Szerintem ráadásul 13k a két ajtóra még túl olcsó is, ill. érdemes 1cm-es szivacsot rakni az ajtókárpit és az ajtó közé.
Meg fogsz lepődni a változáson, nagyon demagóg megfogalmazásban: mintha kétszer olyan drágább hangszórót vettél volna... -
lcee79
addikt
válasz
gabber01 #29448 üzenetére
Erre a 3 ohm-osra a boltban azt mondták, hogy fejegységről még elmegy (ők a magyarországi forgalmazók is egyben akiktől veszem, meg ők is építik be)
Mert az SQX széria a Gladen-nél már csak 2 ohmos... Azt már nem ajánlja erősítő nélkülArról esetleg valakinek tapasztalat, hogy Renault Megane II ajtaját mennyire hasznos szigetelni...
De szerintem, ahogy eddig hallgattam, ártani nem ártAmúgy egyben akarok csináltatni mindent, nem szeretnék 2x fizetni azért hogy
"ja akkor most még egyszer szétszedjük és beépítjük azt még egyszer ugyanannyiért amit elsőre is betehettünk volna... -
lcee79
addikt
Igen eldöntöttem hogy fogom kérni most már, hogy ennyien azt mondjátok...
Hangszóró cserénél az én esetemben biztos nem dob többet (kb a membrán 30%-a ép, a többi meg vagy elrepedt v a ragasztásnál engedte el, de leginkább hozzá sem lehet érni, mert elporlad
), mert ez már gyakorlatilag mehet(ne) a kukába..
Csak azért nem dobom ki, mert még halkan elmegy... És ha eladom az autót szerintem megy visszaMég akkor már azt nem tudom, hogy használt erősítőt v valami olcsóbb tipust még tetessek-e bele, vagy ne?
De az már nagyon necces. -
lcee79
addikt
válasz
Peti66 #29442 üzenetére
Igazából a hangszóró, ha megjön, a rendelésemre, akkor már beszerelve veszem át, így beszéltem meg...
Csak még azt addigra kitalálom, hogy szigeteljenek-e v ne...
Merthogy nem a hangzás miatt, mert az biztosan javul, hanem a 13.000 ft miatt amit a szerelési díjra és a szigetelőanyagra kell fordítanom... Ezzel van a hibaHa csak rajtam múlna erősítő is lenne...
-
Peti66
senior tag
válasz
lcee79 #29437 üzenetére
(I)"Fog e legjobban hiányozni?"(/I)
Fog...
Mikkor gurulsz, az alsó hang fertály kezd el tünedezni...Szigeteléssel is,de kevésbé...
footy az, aki élharcosnak számít ebben a témábanA van-e élet as subon innen című fejezetben
van sok tapasztalata
A jövendőbeli szetted karakterét vagy képességét,egy kb.15-20literes otthoni hangfalba becsavarva
nagyjából kiismered .Ha nem is teljesenNa most, mondjuk úgy "szűzen"(szigetelés nélkül) berepíted
az ajtókba a két 16-ost, ill kétoldalassal a magasat az A oszlopra.Na, így tudod kb. felmérni a jelentőségét a szigetelés meglétének vagy hiányának.
ill. és a mélytartomány (midbass,kickbass) gyorsaságának ,teltségének és pontosságánakstb....stb...
-
gabber01
addikt
válasz
lcee79 #29439 üzenetére
Ha sokat ülsz autóban biztosan megéri. Gondolj bele, azt mondtad még vagy 2 évig meglesz a kocsi, az havi szintre lebontva nincs egy ezres.
Erősítő ügyben majd ajánlanak a nálamnál tapasztaltabbak valamit. Én mondjuk a helyedben carstyling-on néznék valami jó kis használtat, pl. Steg, Kicx, Audio System vagy vmi régebbi Alpine-t. -
lcee79
addikt
válasz
gabber01 #29438 üzenetére
Szóval akkor megéri azt a 13.000 pluszt a szigetelés? (azért mondtam először le róla mert ugye a hangszóró 36500, de a szigeteléssel együtt beszerelés után, már 55500... ami már majdnem a duplája, és sokallottam..., persze tudom, nem egy perc, és persze még hozzá társul az érzés, ha én csinálom meg valakinek a pc-jét ,amivel szívok fél napig, örülök, ha 2000-et kapok, nemhogy 20ezret...)
És akkor egy olyan kérdés, melyik erősítőt ajánlanád (konkrét típust is mondhatnál...) ami meghajtja a 2 hangszórót? Mert gondolom ehhez nem a legdrágábbat kellene választanom, de azért jobb legyen mint a PIO fejegység
És az sem baj, ha itt be lehet szerezniItt amúgy láttam egy olyan márkát, hogy Carpower, amiről jókat írnak és viszonylag olcsó...
de sok más autós erősítővel egyetemben ezt sem ismerem... -
gabber01
addikt
válasz
lcee79 #29437 üzenetére
Értem.
Nekem hiányozna a mélynyomó, de van aki boldogan megvan nélküle. Ha ki lesz szigetelve az ajtó legalább, akkor anélkül is lesz azért mély. De ehhez a szetthez szerintem mindenképpen kell az erősítő, a fejegység valóban kevés lesz hozzá (ez mondjuk minden normálisabb aftermarket hangszóróra igaz). Mondjuk elég érzékeny, tehát szólni fog, de az igazi csak erősítőről lesz. Igazából ezek olyan dolgok amiket magad is tudsz sztem.
Szigetelés pedig jellemzően sokat javít (persze ha jól van megcsinálva). -
lcee79
addikt
válasz
gabber01 #29436 üzenetére
Mondjuk nem pont erre a válaszra számítottam...
De amúgy van sejtésem arról hogy mi szól jól mi nem...
Csak a kocsiban még gyári szar "hangrendszer" volt eddig... (itthoni cucc az több100ezres...)Amúgy nem is akartam kicserélni (konkrétabban feleségem nincs oda az ilyesfajta kiadásokért
)
De mivel tönkrement a gyári így már muszájSzóval akkor kérdezem úgy, hogy a minél jobb hangélményhez:
-Ajtó szigetelése
-Erősítő? (ez is csak azért merült fel most, mert fejegység gondolom nem hoz ki high-end hangzást a hangszórómból...)
-Mélynyomó? (ez a legkevésbé valószínű, hogy lesz ebben az autóban sajna)
Fog e legjobban hiányozni?De főleg, ha szigetelek az sokat javít vagy épphogy csak?
-
-
shteer
titán
-
lcee79
addikt
Pár napja kérdeztem, de konkrétan senki nem válaszolt, gondoltam megkérdezem még egyszer
A héten, amikor megjön a Gladen Audio RS 130-asomm akkor még eldönthetem, hogy plusz 13.000 ft-ért (+6000 munkadíj és 7000 a 2 db AERO-Butyl akusztikai csillapító anyag (800x460 mm)) beszigeteltessem-e az ajtókat, vagy nem ér meg ennyit?
Vagy sokat javít és mindenképp csináltassam meg?
(És egy fontos információ ehhez, hogy ez egy 2004-es Renault Megane II-es és már nagyon véglegesen 2 évig lesz még meg, de lehet hogy addig sem... ezért nem akarok ebbe belefeccölni nagyon, se erősítő nem lesz se mély...)
Mennyire fognak ezek hiányozni? Eddig csak a gyári hangszórónak nevezett izéket hallgattam...Thanx!
-
Peti66
senior tag
Selyem vs. kontra Titán harc, bőven elemezve
[link]
-
Peti66
senior tag
válasz
prannk #29420 üzenetére
Megölöd a Hertz-et amikor oda pirítasz neki nagy hangerőn..fél év..á dehogy még annyi sem és belőttek a flottának.Valamikor 99-ben egy eredeti és új Jbl nagy ovált nyírtam én is ki
Fejről loudnesszel...
De,engem is a "jó" útra térítettek.. jól mondják itt(is) a hifis sokkadalumból..
Még tőlem is... "öregebb az harcokban meg nem fáradt vitézek hada mondatja ezt" -
attila666
tag
Hifonics Centurion X-et ismeri valaki? Mélyláda hajtására lenne a Helix HXA 40X mellé, 15e Ft-ért tudok hozzájutni szép állapotban.
100x2@4ohms
150x2@2ohms
200x2@1ohm
350x1@4ohms bridged30A biztosíték, 250 a damping faktor 4 ohmnál.
-
lcee79
addikt
Nézegettem autórádiókat google képkeresőjében, és láttam pár képet, ahol benne van az elejében egy hosszú pendrive.
Szóval egy tanács,
léteznek ilyen pendriveok, nekem is ilyesmi van, és szerintem ha jót akartok magatoknak mindenki ilyet vesz...
Egy hirtelen mozdulat és le is törhet...Csak gondoltam tanácsként beírom, ha valakinek még nem volt usb-s lejátszója, és nem gondolt volna erre
-
prannk
őstag
Na most nekem a jvc kd-x30 as van tervben. Nekem kell a Loud meg a bass állíthatóság. Esetleg tudnátok mondani olyan fejegységet ami hasonló árban van a jvc-vel és loud és bassos?
-
Peti66
senior tag
válasz
gabber01 #29417 üzenetére
Ahogy tetszik mondani
L adapter is van,amivel jobbra ki lehet vezetni a kábelt.Sőőőt... kompletíve is létezik..
egyenes/derékszög.Amit nagyon sajnálok,hogy a narancs /szürke színű Belkin Usb cablét lenyúlták tőlem
A Tesó-ba volt vagy 3 éve 2k...Ettől voltak tele az akkori ódifil oldalak...De, szó, szó tényleg markánsan jobbnak érzékeltem ezt.... bárhonnan,bárhova,bármibeviszont vagy 1 éve láttam Marantz pent,(ezüst színű)méghozzá
audiophile felirattal.Mostanság próbáltam újra rákeresni,De, a gugól kifog rajtamHa esetleg meglátnád(-tok) valahol, dobj már egy linket
Már csak a kiváncsisság,hogy miért is ódifil az...
-
Peti66
senior tag
A CS-os srácoknak
Nálam is dokkol ám egy Alpine 3539-es erő
Lehet be regizek... -
Mad_Wolf
aktív tag
Sziasztok,
10.000 Ft körül van valami bestbuy SD-s fejegység?
Esetleg ERRŐL valami vélemény?Köszi előre is!
-
icerockk
tag
Sziasztok!
CS fórumon már kérdezgettem és téma is volt (gondolom itt is számtalanszor), hogy szigetelésre milyen alternatíva a SinusLive ADM? A másik fórumon jókat írtak róla, de gondoltam, hogy itt is kérdezősködök, elvégre azért volna ez a felület. Érdekelne, hogy milyenek a Ti tapasztalataitok konkrétan ezzel kapcsolatban, illetve hogy van-e annak valami jelentősége, hogy ezen nincs alumíniumos réteg, mint a Dynamat ill. az STP vagy a Soudaband (bár gondolom ez nem az előbb említett termékek kategóriájában versenyzik akár jó az alus réteg akár nem) esetében.
Köszi!
-
Peti66
senior tag
válasz
adodaniel #29396 üzenetére
Igen,léteznek ilyen műanyag keretek
Most azonban ilyen hirtelen meg nem mondom,hogy a Te autódhoz
van-e ez a keret,de millió egyféléhez láttam már....Viszont, a belső ajtó panelon azért meg kell nézni,hogy nem
volna takarásban a 16-os membrán egy részePár mm ide-oda nem oszt nem szoroz...
-
pps1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Egér probléma
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Panasonic Toughbook Cf 54- Katonai laptop- I5 6. gen- Érintős
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest