Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- HDD probléma (nem adatmentés)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti66
senior tag
-
pps1
senior tag
válasz
pityke88 #26293 üzenetére
Minél komolyabb hangszórót akasztasz rá, kb annyival érzéketlenek lesznek, és persze halkabbak is, amik persze előbb torzítanak. Ha nem akarsz erősítőt berakni, csak a gyári hangszórókat látom megoldásként.
Ui.:
A hölgyek nem tudják igazán megkülönböztetni a rádiókat, én egy pioneert cseréltem le Alpine-ra (kék kijelzőset zöldre), és senki nem vette észre. -
-
-
Osynho
addikt
válasz
pityke88 #26288 üzenetére
Jól azzal a fejjel semmi sem fog szólni, mivel az erősítője gyenge.
A mély hang kiemelést meg el kell felejteni, mert káros. Ha több mély kell, akkor egy mélyláda a megoldás (vagy egy rendesen beépített szett egy külön erősítővel).
Van rca kimeneted? Ha igen, keress használtan komponens szettet + hozzá 2 csatis erősítőt.
-
pityke88
tag
Sziasztok!
szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy kis Suzuki WagonR+om. Elöl még a gyári hangfalakkal hátul pedig kukába való sal hangfalpárral amit még az előző gazdi tett bele. eléggé torzacskán szolnak kis basszusnál is. kis vattákat tömködtem a hangfalak réseibe hogy annyira ne rezegjenek be, így jobban szól egy kicsit de ez csak átmeneti megoldás.
Adott egy ABM D-1440R SD/USB lejátszó 4x40w elvileg (ez nem a legjobb de karácsonyra kaptam asszonytól, szal kidobni nem lehet, pedig nem a legjobb)
Nos az lenne a kérdésem hogy tudnátok valami normálisabb hangfalat ajánlani ami bírja ha kicsit felveszem a basszust és nem úgy szól mint egy hordozható zsebrádió?
Persze nagyon sokat nem szeretnék költeni, olcsóbb kategóriában szeretnék. Több tíz ezres hangfalakra egyenlőre nincsen keret.
Válaszokat előre is köszönöm -
Peti66
senior tag
válasz
Megamen #26283 üzenetére
A Helix komolyabb megépítésű erősítő a másik kettőnél
A Brax-os fiúk serénykedtek asszem ennél az egy típusú Dark blue-nál. Állítólag, nem volt szívügyük,de mégis úgy gondolták,hogy itt is oda teszik magukat...Csak sejtem,hogy a hang minőséget is ha korlátok közt is, de
nem hagyták érintetlen.
én úgy érzem, ide több kraft kell
Ebbe, a Digital Design-ba,ha ezt a műfajt nyomnám,nagyobb bizadalmam lenne.Bár, nekem sajna nem volt szerencsém hozzájuk,de nagyon jó az ázsiójuk -
pps1
senior tag
válasz
Megamen #26278 üzenetére
Helix kb mind javított, ami az országban van. 0,5 ohmot még a versenyen sem szereti.
Eyebridet egyet tudok eladót, de az is rendesen meg van hekkelve.
Earthquakeet nem ismerem.
Ha komolyan gondolod a versenyzést, tisztázni kellene, milyen kategóriába akarsz indulni, és milyen szubbal(szubokkal). Én DD M2 (A vagy B)-est vennék, kb megölhetetlen.
-
Peti66
senior tag
válasz
kavics325i #26276 üzenetére
Ne hari
Bár mondjuk én azt a tagot nem ismerem
Deeeeee,csak addig vigéckedsz,amíg a porózussá vált forraszod azt nem mondja,hogy nyekk
Ezért, előbb prés, utána forrasz(-tok) -
Megamen
tag
A mély szekciónak még mindig nem tudtam erősítőt választani.Jelenleg 3 darab van amin gondolkodom hátha tudtok érvekkel segíteni melyik legyen vagy ne.
Első Helix Dark Blue 1000.2 árat még nem tudok.
Második Eyebrid 1y2000d 65.000 pénz
Harmadik Earthquake PHD10000w/2 76.000 pénz.
Hangnyomásra kellene Alfa Romeo 147-be de azért szépen szóljon.Phonocar 2/795 -öt kellene 2 db-ot hajtania.Pótaksi is lesz bent.Exide AGM 80 ah.
Előre is köszi. -
Peti66
senior tag
válasz
zetecR #26274 üzenetére
Igen,de azért nem mindig ilyen egyértelmű.Gondolom láttak már itt sokan már megzöldült erezetű tápkábelt
az átlátszó Pvc köpenyes fajtákból.Nem húzom tovább, a folyasztószer(ek) legtöbbje reakcióba lép a rézzel,mert mit is tenne(oxidmentesítés)de a maradványai további elektrokémiai korróziót idéznek elő.Arról nem is beszélve, hogy nagy bánatunkra,kivonásra került a lágyforraszokból az ólom+a higany.
Én, amúgy kizárólag a negatívot csak préselem(Weidmüller) pont amiatt,amit nemrég írtamDe azt még nem is mondtam,hogy az egymástól eltérő fémek potenciál különbsége ehhez még hozzájön...
Folyasztószer eltávolítók vannak,jók is,de én csak szappanos vizes oldatott használok -
zetecR
addikt
A kábelvégekre a csatlakozókat nem csak szorítással, hanem forrasztással is illik rögzíteni, ugye?
-
Peti66
senior tag
válasz
kavics325i #26270 üzenetére
Én, ezért szerettem,ha vissza van vezetve az aksira a negatív is
Multival kimérhetőA negatív visszacsatolás miatt az erő alapzaj is megnő+még amit senki el sem
tud képzelni,a fej előerősített kimenetére is rákerül.Nem sok,csak pár mili Amper .
Az aksiról húzott negatív galvanikus leválasztást biztosít.Idősebb autóknál, ezért is ez a megoldás javasolt.Vannak egyéb már,már ezotériába tartozó okosságok,pláne SQ-ra,de látom nem vagy rá vevő... -
-
shteer
titán
válasz
kavics325i #26270 üzenetére
Orulj, hogy neduddki nem ir a topikba
-
Peti66
senior tag
válasz
zetecR #26268 üzenetére
Ő valószínű nem ment ment bele túl mélyen ebbe a témába. Kasztnin belül még megállja a helyét a megállapítás,de a kivülről támadó magasfrekvenciás jelek többnyire elakadnak az autó,mint Faraday ketrec
volta miatt.Én, jobban aggódnék a galvanikus áramok a karosszériában ill.statikus feltőltödés miatt.Csak úgy szaladgálnak a negatívnak mondott kasztniban,hogy csak napláne, a cinkatódos bevonatúaknál.
1 kis homokos salz neki a közútkezelőtől és kész a galvánelem
Talán, optikai gate limmiter -
zetecR
addikt
Kezembe került egy 1995-ös Autó magazin, abbin is Csikós Zsolt egy cikkére figyeltem fel, címe Wattmánia.
Autós erősítőkről ír, ezzel zárja a cikket:
"Mivel a nagy végfokozatok erősítési tényezője hatalmas, ezért hajlamosak rádióként fogni a környezet elektromágneses hullámait (CB, rádiótelefon, gyújtás stb.) - antennaként ekkor a testelésnek kikiáltott autókarosszéria szolgál. A korszerű készülékek földelési referenciapontját ezért különleges optikai csatolással függetlenítik a kocsiszekrénytől."Ezt az utolsó mondatot nem igazán tudom hova tenni, esetleg vmi ötlet?
-
footy
addikt
Ugy volt, hogy BBeci atfogalmazza/kiegesziti a az elso hsz-t , de mostanaban nem is latom a forumon. Egyebkent jo otlet a rendszerek bemutatasa.
-
Osynho
addikt
Csak egy ötlet: nem akarjátok, hogy az itt ügyködő "törzstagok" cuccait képekkel, leírással összegyűjtsék? Vagy bárkiét? Szerintem már abból sokat lehetne tanulni, illetve ötleteket ellesni, ha látnánk ezeket a hifiket.
Vagy van ilyen topic?
-
profi91
tag
Én eddigi tapasztalataim, meg fülem alapján gondolkodok így.
Mondjuk én inkább öszvér rendszert szeretek, szóval ami jó hangminőségben is, de ugyanakkor hangerőben is.
Szóval ne az legyen, hogy nagyon szép, de mintha kevés volna a kakaó, de az se, hogy hangos de már torzít, recseg, elmegy a szép hang.
Egyformán legyen jó. Tudom, hogy ez a legnehezebb, de mégis.... -
pps1
senior tag
válasz
profi91 #26255 üzenetére
Honnan szerezted ezeket az ideáidat?
Így kijelenteni valamit...hogy is mondjam...
Aki régóta foglalkozik hifivel tudja, hogy akár egy rendes passzív rendszerből ki lehet hozni gyönyörű hangot, amit akár csak egy aktív rendszerrel is nehéz überelni. Amúgy mindkettőnek megvan a maga előnye-hátránya.
Az a Helix D-class, kevés dampinggal, és igazából csak 1 ohmon van benne kakaó.
Hangminőségre biztosan nem használnám. Ennek az unokatesója, a Helix SPXL 1000 volt egy ideig az autómban, de nagyon nem jött be. -
ntomka
nagyúr
Van egy ilyenem. A számokat pendriveról nem sorrendben játssza le, mintha shuffle lenne rajta, de az ki van kapcsolva. A könyvtárakat, mint albumokat szépen kezeli, ezzel nincs gond.
Más lejátszókon az ilyen keverést eddig úgy védtem ki, hogy a fájl nevét a számok sorrendjével kezdtem (01, 02, 03...), de ez itt nem működik. ID3 tagek kitöltve.Valaki tipp?
-
profi91
tag
Mondjuk nálam a komoly rendszer ott kezdődik, hogy mindennek külön erősítő. Magasaknak, mélyközépnek külön csatorna de inkább külön erősítő, mélynek külön erősítő, ugye ebből következőleg 3 pár rca, stb-stb-stb....
Azért egy Helix 1000.1-et nem mondanék olcsó gagyinak.
-
pps1
senior tag
válasz
profi91 #26253 üzenetére
Én speciell nem szeretem a mono erősítőket. Az olcsóbbaknak (max 100.000,- Ft) nincs elég teljesítménye és csillapítása, a drágábbak meg.....drágák.
Volt pár monom, de mindig visszatértem a 2 csatornáshoz.
A másik autóban meg csak egy 4 csatornás van (Hifonics xx Olympus) , mégsem mondanám kezdő, olcsó rendszernek. Teljesítményben sincsen hiány.
-
profi91
tag
-
zetecR
addikt
A Carstylingon találkoztam eyg Suzukval, aminek a zajcsillapítás szekciója alatt egy ilyen bejegyzés volt:
- kárpitok alatt MOOSgumi
- üregekben szivacspaplan , össz 15 m2Erre a Moos gumira ezt találtam, ezek szerint ez a kárpitok zörgését, "cicergését" hivatott csillapítani?
Valakinek van konkrét tapasztalata vele?Az üregekben szivacspaplan elég veszélyesen hangzik, az nem nedvesség- és rozsdaforrás?
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Amatőr kérdéssel fordulnék hozzátok. Négy csatornás erősítőm van, amiről újabban csak a mélyládámat hajtom. Mivel felszabadult két csatorna rajta arra gondoltam, hogy egy dupla tekercses nyomót hajtanék vele, ha kivitelezhető. Tehát két-két csatorna hajtaná hídban az egyes tekercseket. Ez így lehetséges-e?
-
adidas4death
aktív tag
Hát akkor az adapter kilőve ha ilyen húzós az ára :/ Na mind1 igazából csak megszokásból lett volna jó onnan hangot adni stb...
Update: találtam egy ilyet, bár nem olyan sok, de nincs az a fejegység olyan messze h megérje azt a plussz zsét, inkább hangszórókra költöm az árát
-
pps1
senior tag
válasz
adidas4death #26241 üzenetére
Dehogy kötöszködés, de Te is tehetsz az ügy érdekében valamit. Tudod...sült galamb...
Kormánytávhoz adapter a legutolsó infóim szerint többe kerül, mint az általad kinézett fej.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
adidas4death #26241 üzenetére
Szerintem a termékismertetőnél minden le van írva a kérdéseddel kapcsolatban
Amúgy lehet, hogy jön valaki aki használna ilyet, a topikban lévők többsége nem használ adaptert illetve blútuszt. -
nemes0309
tag
válasz
kavics325i #26233 üzenetére
Elküldtem
-
adidas4death
aktív tag
Nem tudom miért kell egyből kötözködni, ezért van a topic nem? hogy a laikus megkérdezze a hozzáértőket, hogy ne legyen átvágva.. Vagy legyen irva az 1.HSZ-be, ahogy sok más oldalnál, hogy honnan érdemes és akkor megértettem volna a hozzáállásodat.
de hogy egy kis ON is legyen. kinéztem egy ilyet: Lehet ezeket vezérelni az Opel gyári kormány rádiógombjaival, vagy csak a gyári rádiókat?
Valamint még egy olyan kérdésem lenne ehez kapcsolódva, hogy kihangositóként lehet ezt a fajtát használni? a Bluetooth miatt kérdem -
Joe fiú
senior tag
válasz
PiciPeti #26239 üzenetére
Azzal,hogy álló helyzetben hallgatsz zenét, kapásból kínzod az akksit
amúgy meg természetesen van különbség, elvégre az erősítő sokkal nagyobb áramot vesz fel, így több mint valószínű,hogy a feszültségesés is nagyobb az erősítőnél, de szerintem akár a szivargyújtónál is mérhetsz feszt, elvégre ha esik a fesz, akkor mindenhol esik.
-
PiciPeti
őstag
-
Osynho
addikt
válasz
tib-bee #26234 üzenetére
Nem igazán értem mit szeretnél azzal a kábellel. Az aux-ból sose lesz usb bemenet. Szóval az usb-t kellene meghosszabbítanod. Viszont, ha elől van cask a fejen usb, nem leszel előrébb.
-
tib-bee
tag
Sziasztok. van egy JVC KD-R431-es fejem. Az lenne a kérdésem, hogy az usb bemenetet, nem lehet átvarázsolni a kesztyűtartóba? Gondolom, ha veszek egy 3.5 jack és usb végű kábelt ([link]), akkor ez így nem fog működni?
-
kavics325i
őstag
válasz
kavics325i #26231 üzenetére
HabyRolinak
-
Osynho
addikt
Köszönöm az ötleteket, igyekszem megoldani okosan.
Peti66: Egyrészt oda van gyógyítva keményen az ajtóra és az oszlopra is, aztán elég vékony a gumitömlő, és az fullon is van kábelköteggel, tehát semmi se fér el rajta. Viszont most, hogy szétszedtem, látom, hogy egyébként is megy 1-2 kábel ide-oda az ajtóba. Majd valamelyik mellé belógatom a hangszórókábelt és leszigetelem.
-
kavics325i
őstag
Habyolinak a telefon száma meg van?Elküldené nekem pü-ben?
-
Peti66
senior tag
válasz
Osynho #26225 üzenetére
Sikaflexet szoktunk amikor van kéznél.Ez keményre,de nem üveg keményre szilárdul.
Volt amikor ilyen kilós kiszerelésű Dietz rezonancia csökkentő genyát spakliztunk mögé.(ragad,tapad,kőkemény,vízálló stb.) van mégMűgyanta, finom keményfa fűrészpor, ill modell gipsz elegye.
Ezt,komolyan nem értem..Tehát az ajtó és az oszlopnál található gumi átvezető,tömör -
pps1
senior tag
válasz
adidas4death #26224 üzenetére
Nem hinném, hogy nagyon nehéz lenne rákeresni az óhajtott termékre, és kikeresni a legszínpatikusabbat, vagy legolcsóbbat.
Bár tudom, hogy ez így egyszerűbb... -
Peti66
senior tag
válasz
adidas4death #26224 üzenetére
Innen, veszünk ezt-azt.Nekem, problémám nem volt velük
[link]
De, persze szét kell nézni -
Osynho
addikt
Kérdés: hangszóró beépítés. Csináltattam mdf karikát (18mm vastag). Holnap szétbarmoljuk az ajtókat, a gyári 13-as hely lesz kibővítve. Ahogy nézegettem, nem egyenletes az ajtó felülete, így egyrészt faragni kell a gyűrűn, másrészt nem tudom mit tegyek alá, ami szigetel és kitömi az esetleges lukakat. Bitumenlap nincs kéznél :/ FBS ragasztó jó lenne?
A másik gondom, hogy a gyári megoldáson, a gumitömlőn nem igazán fog átmenni a kábel, mert tömör. Szóval vagy szétfúrom az ajtót (nem szeretném), vagy csinálok egy lukat az mdf gyűrűn és azon csempészem be a kábelt. Ez utóbbi mennyire járható út?
Minden ötletet köszönök! -
PiciPeti
őstag
Üdv!
Szeretnék bekötni egy digitális voltmérőt a kocsiba. A kijelzőnek egy +12, meg egy - kell csak. Fél mp-enként monitoroz, szóval elég gyors.
Na a kérdés az lenne, hogy hova érdemes bekötni, hogy a lehető legpontosabb adatot adjon? A legegyszerűbb a fejegység remote-ról +12, és a testjéről meg a -. Mennyire stabilizált ez a kör?
A másik lehetőség hogy az erősítőtől, vagy az akksitól közvetlenül hozok egy +12-t, beteszek egy relét, ami akkor húz be, amikor a remote-ra +12 megy. Így csak akkor mérne/világítana, ha amúgy is megy a cucc.
Érdemes az utóbbit megcsinálni, vagy elég a remote-ról szedni? Igazából a feszültségingadozás érdekelne, meg hogy mennyi van az akkuban/mennyit tölt a kotla.
Köszi előre is!
-
pps1
senior tag
válasz
adidas4death #26218 üzenetére
-
adidas4death
aktív tag
Tudnátok esetleg oldalt mondani, ahonnan érdemes rendelni ilyen cuccokat?
elsősorban most csak fejegység lenne rendelve de később hangszórók stb... -
bazsy_
tag
Sziasztok!
Fejegység vásárláshoz kérek segítséget.
Az elvárások:
1 din
USB, BT
levehető előlap
korrekt olvasható kijelző
kikapcsolás után onnan folytassa a lejátszást ahonnan abbahagyta
a keret 40 k körül , esetleg BT elhagyható, CD mechanika sem feltételAmiket néztem idáig:
Pioneer X5500BT
Pioneer6400BT
Alpine 133BT
Alpine CDE170
Alpine X311Ezeken kívül tudnátok ajánlani olyat ami teljesíti ez elvárásokat vagy mi lenne az ajánlott ebben az árkategóriában?
Előre is köszönöm!
-
pps1
senior tag
-
Peti66
senior tag
pps1 ezt figyeld,
ez az igazi régi iskola. Gelka sztereó autó erősítő limited edition
Örtiki-vel, jó kis páros lenne[link]
-
Peti66
senior tag
válasz
Dealer20 #26204 üzenetére
Itt,vagyis Nálad több összetevős probléma leheségest
1.) Hátsó testpont gyengusz,és az Rca mínuszról is próbálkozik(a fej felől),így vegyesbe akár és végeredmény-képen földhurok jöhetett létre. (szerintem)
Ez, az ovál/ sub kombó sem egy egészséges dolog. Azonos frekvencia határokon belül, kioltások jönnek létre. +plusz
még szerencsétlenebb esetben fázis kioltás is bejátszhat. De,szerintem is valami rca, kontra test
gebasz a legesélyesebb -
pps1
senior tag
válasz
adidas4death #26209 üzenetére
Fejeknél ebben a kategóriában nyugodtan dönthet a külső, a belső felépírésük kb mindnek ugyanaz.
Vagy a használtak között merem ajánlani az öregebb Alpine fejeket (pl 9812), azokban még van anyag! Bár a 20 ezerre kb még egy 10-est rá kellene dobnod.USB-t nem tud, de van rajta Ai-net csatlakozási lehetőség, ahova mp3 lejátszó köthető.
Hangszóró esetén az AudioSystem MX 165 plus jó választás, de ahhoz meg kell csinálni rendesen az ajtót.
Bitumen lappal merevíteni kell az ajtó külső és belső lemezét, a nyílásokat le kell zárni. Ami jó, az pl a SinusLive ADM lapja.
-
adidas4death
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Vásárlás előtt állok és a tanácsotokat szeretném kérni, hogy merre induljak márka ügyileg. Egy B-s Vectrába lenne, a gyári behányt és ezért lenne a csere
MÉG a gyári papírhangszórók vannak benne de le lesznek cserélve hamarosan.
Jó minőségűeket szeretnék bele szintén és picit erősebbeket mint ez a gyári.A keret 20k lenne és CD-set szeretnék, ami még pozitivum lenne az az USB, de ez nem feltétel.
Előre is köszönöm mindenkinek.
-
Dealer20
tag
erre valaki ?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Rap, Hip-hop 90'
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Cyberpunk 2077
- OpenWRT topic
- Le Mans Ultimate
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest