Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pps1
senior tag
válasz
desigo #26095 üzenetére
Magas előtt van hangváltó?
Lehet hogy ha párhiuzamban kötötted 2 csatornára a 4 hangszórót, túlterhelted a beépített erősítőjét.
Megoldás lehet, ha a mélyközepeket a hátsó kimenetekre kötöd, vagy beszerzel egy erősítőt.Itt megint képbe jön a bekötésed, hogy ez a 4 hangszóró esetleg egy hangszóró szett-e, és hogy van-e hangváltója.
-
Peti66
senior tag
válasz
KonzolKartel #26098 üzenetére
A szűrő vágási meredeksége valszeg el van állítva,de nem 100% 12dB kezdésnek jó lehet
-
KonzolKartel
őstag
Rá adom a slope-ot a magasra, és eltűnik a mélyközép...ilyet...
-
profi91
tag
Srácok!
Van egy kérdésem, problémába ütköztem.
Egy JVC KDX50BT fejről volna szó. Be lett téve a helyére, be lett minden szépen állítva, a pittyegés kikapcsolva, színek a helyén, mély-magas vágása beállítva, majd pedig mikor legközelebb beültem, minden alapértékre állt.
Ez nem egyszeri eset volt, ebből gondolom, hogy nem tudja elmenteni a beállításokat, véleményem szerint, mert nem kap áramot.
De basszus, eddig egyetlen fejegységemnél se volt ilyen gond, mindegyik tárolta a beállításokat minután kivettem a kulcsot, soha nem kellett ezzel szenvednem.
Mi lehet a probléma?
Mit kéne máshogy beállítani, vagy mitől van ez? Eddig soha ilyen bajom nem volt, ez újdonság számomra. -
desigo
senior tag
Üdv!
Egy mechanika nélküli fejegységet szerettem volna és sokáig a JVC Kdx sorozattal szimpatizáltam de végül a Pioneer MVH-150UI-as mellett döntöttem a két pár RCA és főleg a levehető előlap miatt.
Szép a hangzása,jól testre szabható a menüje de ami zavar,hogy brutálisan melegszik.
Nem csak a hátulján a hűtőborda de az egész alja is.Már égető szinten.
Mivel nem szeretném,hogy a gyújtás elvételekor kikapcsoljon ezért úgy kötöttem be,hogy a fix 12 Voltot a sárga és a piros szál is megkapja direktben.
Két hangszóró kimenetet használok amire négy hangszóró van kötve (ez okozhat még gondot ?)
Egy-egy 16 centis mélyközép van az ajtóban és egy-egy magas a műszerfal tetején.
Egy pár RCA kimeneten pedig egy aktív SUB.
Érdemes lenne külön négy csatornára kötnöm a négy hangszórót?
Esetleg kimérjem,hogy hány ohm az eredője a magasnak és a 16-osnak együtt?
Azért furcsállom mert a korábbi Pioneer DEH-P3600-assal gond nélkül működött a rendszer. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Valaki véleményezni tudná nekem a Pionner DEH-7200SD fejegységet??
-
Peti66
senior tag
válasz
KonzolKartel #26090 üzenetére
Szerintem is majdnem biztos,hogy a 2 db háromállású szűrő kapcsoló(k), valamelyike el lett pöccintve a full állásból
Hpf--->Full--->Lpf
-
harcikoca
senior tag
ha egy mélynyomó duplatekercses akkor az aztjelenti hogy duplán kell rá vezeték? tehát minimum 4 csatornás erősítő kell hozzá, vagy jó hozzá a 2 csatornás is?
-
Peti66
senior tag
válasz
KonzolKartel #26081 üzenetére
Szia!
Most, van rajta erőha van ,írd már le/meg a típusát
-
zolikaDB
veterán
Aki fejet keresett: Alpine 9831
-
KonzolKartel
őstag
Srácok, valaki magyarázza már el nekem az xovert alpine fejegységen, mert most már totál összezavarodtam...
Elvittem Gombihoz, hogy csinálja meg, mert mindig pukkant egyet a "front right" része.
Megjavította, közben kiderült, hogy eddig a rear kimenetbe volt bedugva a frontom no mind1.
Beszereltük, és azóta totál más lett az xover-em...
Eddig fogtam kiválasztottam a hz-t, rányomtam a slope-ot 4-re és ennyi volt.
Most meg ha ráadom a slope-ot pl. a low-ra, akkor fullra eltűnik a mély. -
Peti66
senior tag
Gondoltam feldobom ide Nektek az Rca kimenőszintek átfogó elemzését
[link]
A múltkor, volt pár pro/kontra...Hja,hogy ez nem frisssRégi szép idők
-
pps1
senior tag
válasz
profi91 #26071 üzenetére
Ja, lehet azért nem segítőkészek, mert az alap, hogy ilyen egyszerű kérdéseknél kicsit vissza illik olvasni kicsit a fórumban. Sokat lehet tanulni az ott leírtakból. Mivel láttam, hogy segítettek, így nem írtam le még egyszer
.
Nem árt néha megköszönni az ottani segítséget is. Én megszoktam. -
pps1
senior tag
válasz
profi91 #26071 üzenetére
Na várjál!
Nem zenére kell?
Hangnyomásra alkalmatlan, mert ahhoz a szubhoz 3-4x annyi W kellene, hogy rendes eredmény legyen, amivel labdába tudsz rúgni. (magam is versenyeztem/versenyzek éveken át, tudom miről beszélek.)Tehát mindkettőre alkalmatlan. Mire is vetted?
Egy szubot nem a SOK TELJESÍTMÉNY öl meg, hanem pont a kevés (magam is versenyeztem/versenyzek éveken át, tudom miről beszélek.)
-
profi91
tag
Igen, mert általában CS-en nem szoktak válaszolni kezdőknek, akik nem értenek hozzá.
Ezért kérdeztem meg itt is.Tudom, hogy kevés, de 1.) nem akarom se széthajtani, se elfüstölni, 2.) nagyon jó áron jutottam hozzá mindkettőhöz, egyszerre, ezért maradtam ennél a megoldásnál. Tudom, hogy nem zenére való, nem is mondtam, hogy arra kell.
-
prmcsk
addikt
válasz
profi91 #26056 üzenetére
Van 8db tekercs véged. Kiválasztasz kettőt, az induló + szabadon, a másik vége -. Azt összekötöd a második tekercs + -al. Ennek a - végét szabadon hagyod.
Ugyanezt megcsinálod a maradék két tekerccsel is. Ezután fogod a megmaradt két + -t és összekötöd egymással és az erősítőből kijövő + -al.
Ugyanígy teszel a - -okkal is. Az eredő 1ohm lesz.
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Vételeztem ma meghallgatás után egy 3 hónapos DLD 500+ mélynyomóval szerelt br ládát. A használatiban az van, hogy min 20 óra bejáratás a teljes terhelés maximum 50%-ával. Ennek van realitása? Esetleg ti másképp csináltátok?
Amúgy klasszisokkal jobb a DLD-m, mint a Signat bp-m. Lehet a Signat is jó lett volna br-ben, de nem akartam szétszedni. 1 ezressel volt drágább, mint amennyiért elviszik a Signatot. -
Megamen
tag
Erről lehet tudni valamit?
Blaupunkt Velocity VPA 11500
Mennyit érhet egy ilyen? -
borat26
aktív tag
-
profi91
tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem. Vettem egy DLD 15-ös nyomót, 4x1 Ohm-os tekerccsel.
Illetve hozzá egy Helix Deep Blue 1000.1-es monoblokkot.
Szeretném a 4 tekercset 1 Ohm-ra lekötni.
Ha jól sejtem, úgy kéne, hogy 2-2 tekercset sorosan, és a végén párhuzamosan. Igenám, de ezt nem tudom kivitelezni, soros-párhuzamos megvan, de a vegyes kapcsolás nem megy nekem. Valaki szépen egyszerűen, emberi konyhanyelven le írná nekem, hogy a 8 vezetéket hogy kössem, hogy a végén 1 Ohm legyen? -
Jhonny06
veterán
Köszi mindenkinek. A beszerelés 0 hozzáértéssel megoldható házilag, vagy annál azért neccesebb?
-
prmcsk
addikt
válasz
desigo #26051 üzenetére
Year / Model Reviewed: 2003 P3600 Alul látható és gondolom jó is...
-
desigo
senior tag
Tudnátok segíteni abban,hogy a Pioneer DEH-P3600-as melyik évben jelent meg?
-
prmcsk
addikt
válasz
Jhonny06 #26046 üzenetére
Vagy...Az itt nagyon felkapott JVC KD-X30 40, 50 szériából valamelyik.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
VW Golf IV-be milyen autórádiót ajánlotok? Főleg pendrive-ról menne a zene, tehát az USB feltétel, meg természetesen, hogy normális minőségű legyen (ne bajlódjon a fájlformátumokkal, vigyen mindent, ami kell), de nem akarok rá túl sok pénzt áldozni. Láttam már 15k alatt is Pioneer-t, ami szimpatikus volt. Ezekről mi a vélemény? Amúgy nehéz egy ilyet beszerelni? Abszolút nem értek a témákhoz és az autókhoz sem ilyen téren.
Köszi.
Pioneer MVH-150UI pl?
-
zolikaDB
veterán
Azért ez nem általános... Az én 9853-asom is 35k volt postával, díszkerettel, tokkal, távirányítóval, de mostanában ilyet nem találtam. Van egy 40-ért CS-on, igaz annak van doboza, könyve, de távirányítója nincs, ára fix az állapota miatt. (megjegyzem az enyém is ilyen állapotú, és egy éjszakát sem tölt a hidegben)
9855-ösök nincsenek 40 alatt. Félaktívak vannak 30-40-ig. -
Maximum1
őstag
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Max 25 000ft-ig milyen fejegységet ajánlanátok??
Jó minőségű AUX-ra és CD-lejátszásra lenne szükségem.
1DIN -
borat26
aktív tag
Köszi mindenkineka kék-fehér kábel javaslatot. Szomszédtól kunyiztam multimétert, így kimértem. Középen leblankoltam, majd ráforrasztottam a remote szálat. S lőn csoda!
Összehasonlíthatatlan a Pio DEH 2200UB-vel. Javult a hangminőség, helyreállt a színpadkép, élvezhető az összhatás. Igaz, ez még a nem végleges felállás, hétfőn megjön a 2 db gladen eco rca és akkor már két rca-val kötöm össze az erölködővel, és csak hangolni kell újra.
Mindenkinek ajánlom a JVC KD-X szériáját, szerintem oltárian szép hangminőséget produkál.
Elsőre kicsit fura a menü, ám pár perc tekergetés után teljesen átlátható.
Nálam ötös! -
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Olvasgatva a fórumot kiválasztottam a nekem megfelelőt, ez a JVC kd-x30 lenne.
Viszont sajnos nem levehető az előlapja.
Tudtok valamit ajánlani aminek levehető az előlapja ide a pesti éjszakába?
Nem szeretnék mechanikát bele, ha van ilyen levehető laposban. -
Kerio
őstag
Igen. Erre gondoltam. Végül a Pioneer MVH-350BT-t vettem meg. Ugyanaz a csati, mint a régebbi DEH-2320UB-nél. Úgyhogy nem kellett semmit variálnom. Annyi, hogy az újabbnál nincs mute szál. De mindegy, azt úgysem használom.
Nem bántam meg. Szebb hangja van, mint az előzőnek. Ezzel már kikapcsolhatom a Loudness-t. Mert sokkal dinamikusabb hangja van. -
Megamen
tag
Két első ajtó csillapítására ez megfelel?:
katt
Gondolom van drágább is de duplán ragasztva ezt szerintem olcsóbban jöhetek ki vélemény? -
pps1
senior tag
válasz
Intruder A 6 #26014 üzenetére
Ehhez a ládához ezek közül egyiket sem választanám.
Mert:
A láda 4 ohm, és felesleges pénzkidobás 1 vagy 2 ohm stabil digitális monot választani hozzá, mert nem fogod tudni kihasználni az erősítőben rejlő tartalékokat, így az kidobott pénz. Ha a ládád ellenállása 1 vagy 2 ohm lenne, ideálisak lennének a felsorolt erősítők.Pl ennél jóval olcsóbban kapsz sokkal több kakaót. GroundZero
2 csatornás erősítőt érdemesebb lenne nézned,
Mert:
Olcsóbb, AB osztályos felépítésének hála jobb a csillapítási tényezője, és olcsóbb. -
borat26
aktív tag
Nos a magyar beszerelési különbözik az angoltól (itt az első találat), itt ha jól értelmezem el kell vágni a kék kábelt fehér csíkkal és ehhez kell hozzá forrasztani az erősítő remote kábelét.
Jól értelmezem? -
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Szerettem volna beépíteni a JVC KD-X40-et, ám hiába, az ISO csatin nincs Remote szál. Azaz van, de nam az erősítőhöz, hanem valami steering wheel remote szál van csak, amire a beszerelési azt írja, távirányító adapter.
Ilyenkor mit kell csinálni? -
Dealer20
tag
válasz
Bőven elég mindegyik erősitő,sőt sok is .....
Az Audisonnak nagyon baráti az ára ...szerintem ezek közül az a legjobb választás -
prmcsk
addikt
válasz
Tetszhet is az első és, ha jövőbe gondolsz, jó választás, de ezt a hangszórót szerintem letolja, mint tiroli a gatyát...
pps1 + gabo01: Most ne kezdjünk el azon moralizálni, hogy ki, mit, minek nevez...
A 2+sub az nekem három. Ezek szerint három csatornás (utas) erősítő sem pontos megfogalmazás ? -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült Megvennem elég olcsón azt a ládát:[link]
Most ehez keresek erősitőt, kizárólag új érdekel, ezek közül melyik lenne jó válasuztás hozzá?
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Igazából az első ami nagyon érdekelne hogy elég-e lenne a ládához, mert abból a szériából van már bent egy 4csatornás, és jól néznének ki ha egyformák lennének.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Pioneer 2320UB fejegységemet egy Bluetooth-os fejegységre.
Egy JVC KD-X50BT, vagy egy Pioneer MVH-350BT között gondolkodom. Melyiket ajánljátok?A másik kérdésem pedig, hogy másabb a JVC csatlakozója mint a Pioneer-é? Mert most nekem be van forrasztva a két csipogó a Pioneer kábelére.
Nincs nagy hangrendszerem. Egy Hertz DSK 165 van beszerelve, és egy kis Blaupunkt aktív mélyláda van hátul
-
borat26
aktív tag
Nos utána néztem audio system.nek, asszem gyúrok még rá kicsit. Ennyiből fényeztetek és felnizek is. Elgondolkodtató. Próbálok zártakat és reflexeket, hátha találok "élvezhetőt"!
-
prmcsk
addikt
válasz
gabo01 #25975 üzenetére
Mit nem ért valamelyikünk ?
Van egy 4 csatornás erősítőm, négy RCA bemenettel. Számomra a klasszikus felállás az, hogy:
az 1 és 2 bemenetre (front) rádugom a bal első-jobb első szettet hajtó RCA-kat és az első szetteket, normál módon kötöm ki.
a 3 és 4 bemenetre (rear) pedig az egy db. subomat hajtó és mono-ba kapcsolt RCA-kat dugom be.
A kimeneti oldalon a subot hidalva kötöm ki.Így lesz 2x150W RMS front és 1x500W RMS rear
Ezt nem lehet megcsinálni ?
-
Megamen
tag
Esetleg valaki tud ajánlást adni mono erősítőre amit itthon is be lehet szerezni?Vagy esetleg külföldi behozatalban tud segíteni?Használt is tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali fotós kérdések órája
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Le Mans Ultimate
- PlayStation 1 / 2
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest