Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Zárolási képrnyő jelszavas belépés csoport házirendből
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssj81
aktív tag
-
ssj81
aktív tag
-
pocokxx
Közösségépítő
Az ISO aljzat mennyire kuriózum? Lehet kapni egy egyszerű vidéki autósboltban, vagy mindenképp rendelni kell?
-
Peti66
senior tag
válasz
desigo #29780 üzenetére
A javából
Ha tovább görgetsz az oldalain látni fogod mire képes.Nem tákol, nem barmol.
Azt írja:Itt Moszkvában gyakorlatilag helyben minden elérhető amit a föld bolygón gyártanak
Apróhirdetések nem semmik..Olyan fejek,erők stb.vannak hogy ihaly.. egy példa júl.26.-i zsír új
bontatalan Clarion Hx-D2 27000 rubel..jó persze soknak tűnik és nem is egy D3..de akkor is -
Peti66
senior tag
Ehhh,de leült a fórum
bemelegítőnek rca kicsit másképp
[link]
-
ssj81
aktív tag
válasz
Codiac #29771 üzenetére
Szia!
Szerintem itt senki nem fogja azt mondani,hogy bátran vedd meg.Ez a kombó tényleg csak arra jó,hogy kipótold az első szett mélyeit valamelyest,de hangzásra elég gyatra lesz.Sejtem,hogy kevés pénzből akarsz vmi hallgathatót,gondolom az aprón hirdetett szettet vennéd.Én azt mondom szerezz be egy 4csatis erősítőt inkább-e helyett,kösd rá az első szettet és később ha lesz rá pénzed tudsz hozzá venni egy normális ládát.Persze ha csak ennyit szánsz rá akkor nem kérdés. -
Codiac
csendes tag
Sziasztok! Véleményeteket szeretném kérni autóhifi ügyben. Van egy Clio II gépállatom és első hangcuccként kinéztem egy Mac audio MPX 2000+ Mac Audio MPX Box 112 erősítőt és mélyládát! A fejegység Pioneer DEH-2820MP . Nem szeretném szétpuffogni az autót, de azért legyen neki egy kis basszusa ha feltekerem. Valakinek van már tapasztalata ez ügyben? Autó méretéhez képest szerintem ki fog szolgálni?!
-
ssj81
aktív tag
válasz
robi08 #29764 üzenetére
Szia!
Szerintem érdemes a gyári fejet kicserélni,ha már ennyit beleölsz pláne.Magas jel nem az igazi,az olcsó rca átalakítók sem túl jók,2db normális áráért meg majdnem veszel egy Pio fejet.Ha esetleg te szereled be otthon,akkor kipróbálhatód.A hangszórók elméletileg rendben vannak,de jó színpadkép nem lesz.A hátsó utasok végett érthető viszont az álláspontod,de az első szett is elég lenne.Hertz jó erősítő szerintem bár ezért az árért van szerintem jobb nem is egy pl.: Rodek RN-4110.Hogy jól fog-e szólni azt senki nem tudja megmondani,azt meg lehet mondani,hogy ez vagy az a részegység jó,de azt,hogy egybe az egész milyen lesz az nagyon sok mindentől függ.Gyárihoz képest biztos,hogy sokkal jobb lesz.Elfogadható mélyed lesz szerintem ha rendesen szigeteled,persze egy ládával nem lehet összehasonlítani.4+1 meg kicsit kesze-kuszán fog szólni annak fényében,hogy mennyibe került az egész rendszered.Ezt neked kell eldöntened mi a fontos. -
üdv.
Visszaolvasva jókat írtatok a Kenwood-okról. Azok alapján nem csalódnék ebben a típusban? Kenwood KDC-BT92SD
50e-ért hozzá tudnék jutni. -
robi08
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kéri: Nemrég vettem egy 2008-as VW Jettát és a gyári hifit szeretném lecserélni benne mert hát nem egy nagy durranás. Igazából nem az lenne a lényeg hogy 8 utcával arráb is hallják hogy zenét hallgatok hanem az hogy szépen szóljon. Az ajtók szigetelését mindenképpen megcsinálnám mert olvasgattam már a neten és állítólag anélkül a szép hangzásnak lőttek. Arra gondoltam hogy vennék egy első szettet és a hátsó ajtókba pedig egy koaxot, mert hát hátul is elég sűrűn szoktak ülni. Ezeket egy 4 csatornás erősítőről hajtanám. A neten nézelődve a Hertz ESK szériában gondolkodtam. Előre egy Hertz ESK 165 menne, hátra pedig egy Hertz ECX 165 amit egy Hertz HCP 4 erősítővel hajtanék. Illetve hasonló árkategóriában vagy még egy kicsit olcsóbban is lenne az Alpine SPG sorozat de ezeknek jelentősebben kissebb az érzékenysége. A kérdéseim igazából a következők lennének: Erősítőről hajtva a hangszórókat mindenképp szükséges-e egy mélyláda vagy anélkül is tud már szépen szólni?
Az ajtók szigetelésére jó-e a Soudaband mondjuk két rétegben vagy inkább vegyek erre a célra gyártott anyagokat?
A gyári fejegységet mindenképpen felejtsem el vagy arról is működhet a dolog, mert van az erősítőnek magas jelszintű bemenete és arra rá tudnám kötni?
Hertz vagy Alpine vagy esetleg valami mást?
Igazából nincs semmi tapasztalatom ilyen téren és ezért szeretnék segítséget kérni hogy nehogy egy semmirevaló rendszert rakjak össze mert nem olyan olcsó mulatság, szóval nem szeretnék hülyeséget csinálni.
A válaszokat és tippeket előre is köszönöm! -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Hétfőn elvileg megjön az új fejegység, amit ajánlottatok, viszont, ahogy nézem a szabvány ISO áramelosztó részén 5 különböző kábel kellene, hogy legyen, nekem meg csak kettő van, a többi hangszóró... Ilyenkor miket kell bekötni? Gondolom a 12Vra rámegy a sárga és a piros is, a másikra meg a fekete és kész?
Egyébként ISO kábelt is adnak hozzá?
-
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
pocokxx #29750 üzenetére
Javítsatok ki, ha tévedek, de itt ugye már levágták az autó szabványcsatlakozóját?
EZ alapján meg tudnám csinálni a bekötést?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy kenwood fejegységem az autómban, cd-rádió, usb nélkül. Létezik olyan eszköz, amivel tudok pendrive-ot hozzácsatolni a rendszerhez? Ki is akarom erősíteni, szóval a jó hangminőség is számít. (fm transmitter szerintem gyengén tudná megoldani)
Válaszokat előre is köszönöm.
-
ssj81
aktív tag
válasz
pocokxx #29750 üzenetére
Volt egy megérzésem,de ez tényleg mókolva van erősen.Nem vészes amúgy találsz hozzá könyen leírást,hogy kell bekötni a csatikat,de ha nem szeretnél vele játszani max.2rúgóért beköti egy normális szerelő.Bár a múltkor nekem egy hangszoró cserére 10rugót és 3órát mondtak.Vannak ilyen pofátlan szerelők is.
-
pocokxx
Közösségépítő
-
-
ssj81
aktív tag
válasz
pocokxx #29740 üzenetére
Szia!
Ezek a jótól nagyon messze vanank,inkább a hallgathatóság határán.13700FT-ért tudsz venni Pio MVH-150UI a fenmaradó összegből meg veszel egy pendrive-ot.Persze ha nem sokat használod nem biztos,hogy van értelme.De ez most a Best buy,szerintem jobban megéri ezt megvenni,mint kidobni a pénzt egy Noname termékre. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Talán egy kicsit off a hozzászólás, de remélem tudtok segíteni.Szeretnék egy egyszerű, de jó autórádiót az autóba, lehetőleg SD kimenetről tudjon zenét lejátszani. Túl sokat nem szeretnék költeni rá, sem túl hangosan, sem túl gyakran nem használom, így a max keret 15k lenne Remélem azért akad értelmes lehetőség itt is. Ha nem, akkor megveszem a legolcsóbbat, amit találtam.
-
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29738 üzenetére
így van elvégzi,de mondom ez az alapeset
Fullban a teljes frekvencia tartomány rámegy a passzív váltóra...
ami szépen szétosztja mindegyiknek ami jár.Már azon is gondolkoztam,hogy az autódba bekerült valami kókány váltó ami nem is odavaló -
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29736 üzenetére
+ a st -ra mono-ról.. és utána fullra igen.de előbb ki kell derítened hogy van-e passzív váltó.Az is lehet,hogy az A oszlop tövében van a műszerfal alatti részben...Az elsőkről a boostert is vedd ill.tekerd le,mert bár ennél nem tudom biztosra,hogy mikkor aktiválva..mindenesetre tekerd le
-
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29728 üzenetére
Az erősítőd miféle volna
4 csatornás vagy 2csatornás stb.Kezelőszervek(potik,hogy vannak állítva
A passzív hangváltót megtalálod,ha az erősítőről elmenő hsz. vezetéket leköveted..
Egy dobozt fogsz találni....Nézd meg mi van ráírva a kapcsoknál.Főleg ilyet nézz,hogy tweeter vagy ilyen,hogy hochtöner (felirat),
Ha kicsit komolyabb a váltó,van tweeter(magas) állítási lehetőség általában 0.-1, -2.Ezzel tudod halkítani...
Az erősítőn,ha van full állás,azt abba kell tolni.Passzív váltó meglétekorHa persze van..
-
Chesterfield
őstag
Van
Erősítőről megy a rendszer, eddig egy pioneer deh-7000ub volt a fej, azzal jól szóltak az elsők, de most downgradeltem 1500ui-ra, és valami iszonyat éles hangok jönnek a tweeterből.
Nem én szereltem be a rendszert, szóval marhára nem is értek hozzá.
Hol keressem azt a hangváltót, és pontosan mit állítsak ha megtalálom? -
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29724 üzenetére
Én is rémbó-t keresek
Van itt egy [link]
de, jól meg is kéri az árrátforgatni kell szembe,ahogy a kollega mondja.Passzív váltó-n van tweeter
állítási lehetőségMár,ha így megy...és nem aktívba...
Vagy, ami kimegy passzív váltból a magas fele,madzag kicseréled valami vékony Sal-ra.Na, az levágja a magas
tetejét becsülettel -
ssj81
aktív tag
válasz
Chesterfield #29724 üzenetére
Vegyél vissza a hangváltón és/vagy helyezd el rendesen a magasakat,ha van lehetőség próbáld meg szembe fordítani őket egymással.Amúgy csak volt?
-
Chesterfield
őstag
volt egy komplett hangrendszerem, valami rainbow sett elöl. rockfordfosgate mély hátul,de az elsők elviselhetetlen magasságbn ciceregnek. Van más út, minthogy a fejben az equezerben a magasokról leveszek?
-
Peti66
senior tag
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Pioneer AVH-2400BT fejegységet,és hozzá egy JBL 60.4 erősítőt és egy Pioneer TS-WX303 mélyládát.
Lenne egy kis problémám vele.
Ráadom a gyújtást a kocsira,bekapcsol a fejegység ami adja a jelet a vezérelt szálon az erősítőnek és miután bekapcsol az erősítő puffan (kileng a hangszóró)egyet a mélynyomó.
Ugyanez a jelenség kikapcsoláskor is.
A kábelezés biztos jó mert ki lett mérve műszerrel.
Ha bekapcsolás előtt lehúzom az rca kábelt,és miután bekapcsolt a fejegység visszadugom,akkor nincs ez a jelenség.
Már beszéltem a BaSys-s szervizzel de ők azt mondták hogy :
” Valószínűleg a fejegység RCA földelése hiányzik, az azt biztosító biztosíték szakadt”
De nem ez a probléma mert ez is ki lett mérve műszerrel.
Próbáltuk már galvanikus földhurok izolátoral is.
Most úgy oldottam meg a problémát hogy raktam egy kapcsolót a remote szálra,inditom a kocsit bekapcsol a fej,és utána kapcsolom be az erősítőt a remote szálon lévő kapcsolóval.
Lekapcsolásnál pedig erősítő ki utána a fej.
Nincs vmi ötletetek? -
lcee79
addikt
válasz
Peti66 #29715 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy a Papp Gergely hangszórója mikor kerül forgalomba (remélem hogy minél előbb, és nem megy a süllyesztőbe... ahogy sok érdekes találmány), és mit fog tudni, mert akkor gyakorlatilag szinte minden jelenlegi hangszórótól jobb lesz, és többiek csak utána mehetnek
-
zolikaDB
veterán
Nem gondoltam volna, h boltban árulnak még Aliantét, mióta állhat ott kiállítva? -> [link]
-
zolikaDB
veterán
válasz
FuRiONight #29713 üzenetére
Jó és új = drága
Jó és használt = a fenti árának fele
Amúgy ha nem lesz erősítő és társai, akkor Pioneer MVH 150Ui. Ezt ajánlják itt a fórumban, illetve van egy Kenwood is, utána kell kicsit olvasni. -
zolikaDB
veterán
-
FuRiONight
addikt
Hali
30k körül milyen autóhifit ajánlanátok?
Jelenleg 4db 3 utas, 220/55w-os mac audio hangszoró van, ahhoz kellene egy jó kis autóhifi.
Ezt néztem ki
-
Peti66
senior tag
válasz
Adonimus #29709 üzenetére
Közös testet adj nekik elsőre..Másodikra..hiába adtál,tettél gumialátétet az erők talpa alá..nem jó
A csavarokon keresztül is ki tud alakulni a földhurok.Ha fém(csavar) a fémbe megy.Tedd és csavarozd őket valami pozdorja vagy mdf lapra
mindkettőt,majd ezt a lapot még + 4 csavarral rögzítsed a háttámlához.. Jónak kell így lennie..elméletileg..
de, a gyakorlatban is -
Adonimus
senior tag
válasz
Peti66 #29708 üzenetére
A kondenzàtorba bemegy a 20-as alu tàpkàbel majd onnan ugyanolyan kábellel megy a nagy erősítőbe saruval (ez a làdàt hajtja). A foglalatba van összefogatva egy másik saruval amiből egy 6mm2-es kábelen megy a kis erősítőbe (ezen van az elsö szett.). A test kábel külön van, a 2 ülés lefogató csavar alá vannak beszorítva, egyik az egyik alá, másik a másik alá. A 2 erősítő a hátsó ülés háttámláján van. A nagy mellett közvetlen van a kondenzátor. A 2 kapcsoló szál a power anetannára van kötve, 5 centi utàn külön vàlnak, a nagy erösìtöhöz vezetön van egy kapcsoló.
-
lcee79
addikt
Ilyen (Hertz DSK 130.3) hangszórója van valakinek?
Megrendeltem már pénteken, de gondoltam azért rákérdezek, hátha van valakinek itt a fórumtagok közt is
(lesz használt erősítő is meg ajtó szigetelés és kábelcsere is, szakértő csinálja...)
De hangszórót előbb rendeltem mint ezek kiderültek volna
-
Adonimus
senior tag
válasz
kavics325i #29705 üzenetére
Az RCA-t az erősítőből húztam ki, a kapcsoló szálat pedig lekötöttem és a tápkábelt egy darabka dróttal odavezettem, szóval semmilyen kapcsolatban nem volt az erősítő a rádióval, és így is.... Ha be van indítva az autó csak akkor zajos a hang. Még kikapcsolt rádióval is, ami elég érdekes. A jobb oldalon mintha hangosabban hallanám.
-
Adonimus
senior tag
válasz
Chesterfield #29703 üzenetére
Nem próbáltam de az lesz a következő akkor. Ha a kondiról csak a kapcsoló szálat kötöm le még hagyhatom rákötve a táp és test kábeleket?
-
Adonimus
senior tag
Üdv emberek. A generátor zaj probléma továbbra is megoldatlan. Kihúztam az RCA-kat, a remote szálat pedig közvetlenül az 12 V bemenetről kötöttem be és így is zajol, még kikapcsolt rádió mellett is, főleg a jobb oldal, a bal kevésbé. A bekötés úgy néz ki, hogy a kondenzátorba bemegy a tápkábel, majd onnan a nagy erölködőbe, és onnan pedig a kicsibe egy vékonyabb kábelen. Emiatt lehet zajos?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Könyvajánló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Panasonic Toughbook Cf 54- Katonai laptop- I5 6. gen- Érintős
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest