Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokids
addikt
Szerintetek ez Clarion SRP1720S megéri 20K-ért?
(http://www.autohifiszakuzlet.hu/index.php?P=termek&S=3&T=&GY=&TXT=&AMN=&AMX=&FKAT=2&AKAT=44&TID=11492&TN=Clarion%20SRP1720S%20%20,%20SRP%201720S,%20Platinum%20sz%E9ria#)
Jó választás lenne?
-
kisboxi
tag
Most egy elég egyszerű és "hülye" kérdésem lenne.
A kondid hogy kötöm be a rendszerbe? -
orbano
félisten
Ma bekerül a második erősítő és aktivizálódik a rendszer
már tűkön ülök...
-
Xero
nagyúr
válasz
mindkilla #6094 üzenetére
Pontos paraméterek? Milyen ládában lesz? Ez sem mind1.
De egy nagyobbacska reflexben szerintem 150-300W bőven elég neki! Zártban inkább 200-400. De majd az okosok kijavítanak. Mondjuk fingom sincsen milyen érzékenységű ez a hangszóró esetleg hány ohmon dolgozik. Ezek is nagyban befolyásolják. Egy teszem azt 90-es érzékenységű 2ohmos alá elég a "gyengébb" erőlködő is! -
mindkilla
tag
Helosztok.
Beparkolt ma egy ilyen hozzám. Elég karcsú tudom, de ennyi pénzért talán kutyákat hajigálni jo lesz. : )
A doboza aszondja, hogy: normal power (w): 400; max power (w): 800. Milyen erölködőt lenne érdemes beszereznem hozzá? Teljesítmény érdekelne, vagy esetleg konkrét tipus is az olcsóbb fajtából. -
gsc73
aktív tag
válasz
Joe fiú #6091 üzenetére
Először én is arra gondoltam, de ugye a mély, azaz a fő tölcséren lengőtekercs van. Logikusnak tűnik számomra, hogy a lengőtekercs közepén megy "fel" a magas jele, tehát a nagy mágnes közepén. (elbizonytalanodtam) Kiszedni most nem akarom.......Egyébként ALPINE a típusa.
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy triviális kérdés, meg tudom, hogy felejtős a nagyovál, de most ez van az autóban..........a kérdés:
Kétutas nagyovál esetén melyik vezetékpár megy a magassugárzókhoz? ( el akarom vágni) Az amelyik a nagy mágnes közepén megy be, vagy az amelyik a tölcsérhez megy?
Üdv: g.
-
zso2113
csendes tag
Helló!
van egy axton c409 erősítőm kb 2hete van a kocsiban most az lenne a problémám hogy:
Bekapcsolom a rádiót bekapcsol az erősítő: piros led protect majd zöldre vált majd elhalványul a zöld teljesen és a protect piros megint világit mi lehet a baj? már kb mindent megmozgattam kicsavaroztam visszacsavaroztam stb.
Üdv.:Zsolt -
4d
aktív tag
Sziasztok! SOS! Ki tud valaki segíteni Bp-en kb 0.5 m2 hangfalkárpittal?? Fekete kellene, elugranék érte! Természetesen nem ingyen gondoltam.
-
kisboxi
tag
Erősítő és az első szett közé milyen vastag vezetéket érdemes betenni??
-
G.Zs.
senior tag
Egy pár RCA-s fejhez felesleges a négycsatis erősítő.
Mindenféle kókler megoldásokkal szétosztott jel pedig szerintem nem megfelelő minőségű.
Hiába árulnak a sztájlingon jófajta négycsatisokat, emiatt nem ajánlanám.
Persze egy megfelelő fejegységgel én is négycsatisat ajánlottam volna. Az meg már nem fér bele a keretbe. -
G.Zs.
senior tag
Egy alap hifi így néz ki:
- Mélyláda
- Erősítő
- Innen az AS MX165 komponens szett
Ez a legolcsóbb megoldás, ha zenét akarsz hallgatni a kocsiban, és nem agyontorzított hangfoszlányokat. Ovál teljesen felejtős. Fejegység maradhat. Még kábelekre kell költened. Javaslom, hogy szintén használtan egy 20-as kábelszettet szerezz be, de jól nézd meg, hogy nem sérült-e!Bazz! Ha ezt az MB-Quart nyomót nem veszi meg senki, megveszem én és felteszem a polcra.
-
Beri
addikt
u-Dimension JR Comp 6-al találkozott már valaki? Vélemény?
-
G.Zs.
senior tag
Meg ne vedd egyiket se!!! Rettenetes dolgokat fognak művelni az autódban.
Ha tényleg szeretnél valami normális hangtechnikát a kocsiba, akkor írd meg, hogy mit szeretnél hallgatni, és hogy mennyi a keret rá.
Első lépésként egy első komponens szettet kell venni. A Golffal szerencséd van mert gyárilag jól előkészített az ajtaja, és nem kell sokat barmolni rajt.
Pontosan milyen típusú a fejegység? -
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Van egy IVes Golfom,benne egy Pioneer fejegység(4x50W) ezeket a cucokat szeretném bele tenni,+2 hangszórót(vagy hátra vagy előre,a fenti cuccokhoz,megfelelő teljesítményűt),ehhez vennem kell egy 5 csatornás erősitőt? vagy hogy tudom ezeket beletenni? Köszi előre is.
-
romeomalac
tag
Üdv!
Mi lehet a probléma?
Mostanában van, hogy nem szólnak az első hangszórók a kocsiban. Alpine CBA-xxxx fejegység az ajtóban 16cm-es audio system komponens szett van... néha nem szólna az alsó hangszórók, csak a magas, valamikor meg szól, de nem úgy mintha érintkezési probléma lenne, mert ha szól, akkor sokáig szól... és mondjuk ha legközelebb beszállok a kocsiba, akkor meg már nem... következő esetben meg megint...
hangváltót megnéztem semmi furcsa dolgot nem látok rajta...
A fejegységgel lehet valami? -
marcus.fenix
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy ilyenem eladó, ha valakit érdekel ez a kategória:
-
ToxLee
őstag
Akkor mondjuk ez a kettő szerintetek jó lesz? 1. AUDIO SYSTEM MX 12 PLUS vagy 2. JBL CS1214
-
G.Zs.
senior tag
Audio System-nél ár-érték arányban nem nagyon ismerek jobbat (persze lehet, hogy van). Saját tapasztalataim, no meg a német Auto-Hifi magazin tesztjei is ezt támasztják alá.
Az általad említettek közül szerintem a MAC hulladék (szintén saját tapasztalat), csak néhány használható hangszórójuk van, amelyeket régen a PHASE fejlesztett ki, és most MAC logó alatt árulják, persze horror áron ahhoz képest amennyibe kerültek régen. Clarionból hangszórót sajna nem hallottam még, de valószínűleg nem rosszak. Pioneer-ból meg drágát kell venni, ha tényleg jót akarsz.
-
whited
addikt
sziasztok
a mélyládát zenefajtához kell választani ugye?
Még nem vettem ládát de szeretnék és ezt néztem ki
mi a véleményetek róla?
[link]
(rap,dance,disco) ilyen zenékhez kell -
ToxLee
őstag
Ilyen autóba(öt ajtós), ládát én építek. Nyilván ez a hangszóró adataitól függ, hogy milyen lesz a kialakítása de zárt ládák hangja jobban tetszik. Erősítő nincs kiválasztva, ez is a hangszórótól függ. A zene RAP, R&B, pop, elektronikus, rock.... szóval minden fajta.
Ezeket néztem: KICKER C104 vagy KICKER C124. A kettő között mi a különbség? Esetleg JBL CS1214?
-
Lokids
addikt
Az autórádióban mi a rák az a loudness, vagy mi? Van low mid meg high szintje (alapból off volt), és az is mintha hangerőt emelne, de mire jó ez így külön?
-
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Milyen mélyhangszórót ajánlotok kb. 15.000Ft magasságában? Barkácsolni szeretnék egy mélyládát és beletaposnám, ha mindenki úgy akarja.
Előre is kösz.
-
Lokids
addikt
Nemrég említettem, hogy 8000/pár -ért ajánlották a kiemelő keretet.
na megnéztem a honlapjukat:
http://www.riasztastechnika2001.hu/
Itt a munkáink/ mercedes vito alatt látni azt a kiemelőkeretet. -
Beri
addikt
Update: Elhoztam Wackond-tól a 9853-at, meghallgattam az ő szettjét (meg az épp aktuális hülyegyerek subot
), és rá kellett hogy jöjjek, nincs semmi baj az enyémmel. Ugyanazokat a számomra bántóan éles magasakat produkálta. Egyszerűen más az ízlésem.
Tehát új missön: megregulázni a szettem magasait az új fejjel, vagy találni egy másikat finom, lágy felső tartománnyal. Tippek, ötletek esetleg? Wackond ajánlott egyet, de én balga nem írtam föl a típust -
4d
aktív tag
Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hifi upgrade ügyben. Van egy Hertz DCX 690 180 W-os nagy ovál hátul, elöl egy Pioneer KEH- 4400 R (nem röhögni) 4x30W fejegység.
Előre szeretnék valami hangszórót, úgy tűnik h 10cm-es férne el az ajtóban. Ti mit javasoltok? Fogalmam sincs hogyan kezdjek neki a bővítésnek. Komponens szett előre vagy valami olcsó erősítő,
-
Tufa_
aktív tag
Van egy eladó 2 hónapos Pioneer P88RSII-m.
Érdekel esetleg valakit? 67e ft
(34 hónap gari) -
BBéci
legenda
A Focal Utopia W165 magassugárzóját sokan szidják (nem alaptalanul), de nekem tetszik, 6 éve hallgatom. Viszont a hangváltó kondenzátorai miatt némi tolakódó, bántó élt lehet felfedezni, különösen nagyobb hangerőnél. 2-2 kondicsere és máris élvezhetőbb. Az hozzá tartozik, hogy nem filléres művelet legalább 3-4000 forint darabja, de lehet kapni a duplájáért is.
Talán a JBL keresztváltójának is hasonló hibája van. -
Beri
addikt
Így van. Egyébként meg kellett volna fúrni a fémet, amitől nagyon félek egy autónál. Egyébként én is gondoltam rá, hogy az a 20 centi drót cseszi el a szett hangját, de anélkül (kipróbáltam közvetlenül kötött kábellel) is ugyanolyan hangja van. Egyszerűen nincs olyan kábel, ami egy hibátlan szett hangját ennyire el tudná rontani. A gyári megoldás is szebben szólt, pedig ott aztán végig pocsék kábelek vezetnek, nincs tisztességes hangváltó, stb. Lehet, hogy más az ízlésem, vagy gagyi a JBL hangváltó, de ez így nagyon nem jó.
-
Beri
addikt
Update: sikerült boltolnom egy alpine 9853-at, lehet, hogy már holnap betolom a szekérbe
-
Beri
addikt
Ezzel a legnagyobb gond az lenne, hogy újra kéne kábeleznem az ajtókat. A gyári megoldás konnektoros (nincs egy ilyen gumi izé, amin áthúzhatsz kábelt, hanem széthúzható konnektoros előregyártott cucc van), tehát ahhoz, hogy ne ezt a gyári konnektort használjam, meg kéne fúrni az ajtót (is), amit nem szeretnék. Persze a konnektor előtt-mögött ki van cserélve minden, de ott azon csak egy-egy sávot tudok átvinni.
-
orbano
félisten
9855 vagy esetleg a sima P88RS
ha már költesz, akkor aktív fejet, hogy kiiktathasd a hangváltót.
DjKoxi: pedig nem egy szubjektív dolog volt, Szakálléknak is mutattam, hallották.
ugyan most is van kiemelés ezeknél a hangoknál, de már nem elviselhetetlen. az Alpinenal tényleg torz volt, most már csak inkább egy kicsit természetellenes, vagy feltűnősködő. De eddig olyan volt, hogy zenehallgatás közben ha tudtad, hogy olyan rész jön, ahol jelentkezik a probléma, összeszorítottad mindened, mint amikor tudod, hogy bele fognak dudálni a füledbe
-
Beri
addikt
Nem, nem próbáltam polaritásfordítást és úgy igazából nem is szeretnék. Ez egyszerűen torz. Téééényleg, akartam is kérdezni, ki lehet ennek az alpine-nak kapcsolni a belső erősítőjét?
orbano: Hogy mennyi a keret? Hát, olyan 150 EUR, ami 40-45k HUF. Nem akarok én feltétlenül alpine-t (sőt, eléggé sok nekem az a dizájn, inkább valami egyszerűbb felé mennék), csak G.Zs. ajánlott egy tagot, aki árul 9812-t, meg 9855-öt is.
az a sercegés, amit a rendszeremmel produkált, az még középkategóriában sem megy el szerintem. vagy ha igen, az elég szomorú...
Ugyanezt mondogatom az első szettem hangját hallgatva. -
-
orbano
félisten
Én már majdnem sírógörcsöt kaptam a héten, mert rohadt bántó, dobozhangú magasaim voltak. Mondom nemigaz mi van, semmin nem állítgattam, és eddig ennél jobban tetszett a hangja. Gondoltam biztos hozzászoktam és megint kihallom a szokásos sz*rságot. Aztán visszaállítottam a balanszot a baloldalról középre és elmúlt
Szóval nagyon várom már a csatornánkénti jelszint-szabályozást
-
orbano
félisten
igen, így van. nekem az Alpine CDA-9847 szárazsága nem passzolt a micro rendszerhez, olvass vissza mennyit rinyáltam, hogy az sz, z, c hangok az énekben szinte már karcolták a fülemet. Lecseréltem a Pioneer lágyabb, melegebb P88RSII-jére, és megszűnt a probléma.
Az aktív hajtás is segíthet a fölösleges kiemeléseken: nem felül kell vágni, hanem a két hangszóró között. Ha megtisztul az átmeneti tartomány, szerintem az javít a magasokon is.
Ezen felül a gyári hangváltó kiiktatása is óriási nagy változás az eddigi vélemények alapján, remélem jövő héten saját bőrömön tapasztalhatom meg ezt is -
DjKoxi
senior tag
A 9812-ben csak HPF meg LPF van és azok is elég nagy lépésekben állíthatóak. 80, 120, és 160 Hz a beállitható frekvencia. Én 80 Hz-en használom mindkettőt. Nem ez a legerősebb pontja a 9812-nek hanem inkább a természetes hangja.
Nem tudom mi a gond a 6506-al. Estleg polaritásfordítást a magasakon próbáltál már?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56