Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
válasz
gyapo11
üzenetére
"De aki érteni is szeretné..."
Ki ne szeretné?
Viszont az Arduino IDE felépítése alá ne nagyon menjen senki (regisztercímzés, inculde fájlok tartalma, sketch), mert beleborzad... (elsőre). Osztom a véleményed azon részét, hogy pár ezer forint füstölés hasznos(abb) lehet, HA:
-tudjuk mért füstölt el... Elektronikai alapok? Kicsit több annál, mivel az alkatrészek működése (felfutó élek, tüskék, túlfutások, hibatűrő határok) elég komplex, tekintettel, hogy millió egyféle cucc van a piacon.Konkrétan amikor kérdeztem az elektronika labor tanáromat, (tételezzük fel, hogy életemben először fogtam akkor kondenzátort), hogy mik ezek a számok a kondin, akkor azt mondta: "nézd meg neten..."
Aztán amikor láttam, hogy van kerek, lapos, kerámia, fém, műanyag, vastag, kicsi, sok lábú, két lábú, stb stb kondi, elment az étvágyam... Érteni? Képtelenség szerintem, ha nincs egy (és itt megint igazat adok neked) segítőkész szakember mögötted, aki terelget... A net sokszor hasznos (PWM diagramm, tranzisztorkapitány, stb), sőt túlmutatnak a tanári lehetőségeken (mivel 80 oldalról közelítik meg az értelmezést), de sokszor meg nagyok a hézagok...
(pl: volt egy léptetőmotorom, ami 1.4A 1.7V on üzemelt (egy tekercs tartása), és ugye ez alapján egy 2.38W közeli tápot kerestem... Volt itthon egy, ami hasonló (+-0.05) teljesítményű, de tök más amper/volt arányú... Mért nem használhattam vele? A net nem segített annó, egy türelmes ember többet jelentett volna...
)Egy szó mint száz: Ez nem "szeretné-nem szeretné" kérdése... Vannak dolgok, amiket nagyon meg kell érteni (alapok), és vannak dolgok, amiket nem kell ahhoz, hogy kimondhassuk: "elég ha működik". A kérdést mindenki magában válaszolja meg... Az alapok 70%-t a netről le lehet szívni, de a maradék 30%-ot szerintem csak egy szakemberrel. Márpedig az a 30% hiány pont elég, hogy ne tudd magadtól megépíteni a kívánt áramköröd. (ötlet megvan, kreativitás megvan, gyakorló füstölésre szánt ellenállások megvannak, de miért füstöl?) (buta példa, elismerem...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sajnos nem lesz ott a The Game Awards-on a The Witcher 4
- Egyéni arckép OFF
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- 9800x3d félkonfig
- Dell Latitude 7390 / i7 8650U / 16GB DDR4 / 256GB Nvme / Vill. Eu bill / Jó akku
- Dell Latitude 5440 / i5 1345U / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Excelent akku / Magyar bill
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Viszont az Arduino IDE felépítése alá ne nagyon menjen senki (regisztercímzés, inculde fájlok tartalma, sketch), mert beleborzad... (elsőre). Osztom a véleményed azon részét, hogy pár ezer forint füstölés hasznos(abb) lehet, HA:
)
ekkold