Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz ghostie #3305 üzenetére

    A kész modulok összedugdosása, lib és forrás letöltése gyorsan ad sikerélményt, de nem érteni belőle semmit. Ez sok embernek elég, működik a cucc, OK.
    De aki érteni is szeretné, hogy miért kell oda ez vagy az az alkatrész, és miért pont az, annak más út kell.
    Lehet a könyvekkel kezdeni, lassú, sok időt és kitartást igénylő, száraz.
    Lehet szimulátorprogrammal, virtuális műszereket figyelni, ez már jobb, olcsó és sokkal élvezetesebb, meg lehet ismerni az alkatrészek működését, határait. De kicsit olyan, mint papíron tanulni a programozást számítógép helyett.
    Ha van rá valakinek 1-2 ezer Ft-ja, akkor füstöljön el pár ellenállást, tranzisztort, nyomozza ki, hogy miért történt, ezzel sokkal többet tanul közben. A Rádiótechnika cikkeiben sok magyarázat van, hogy hogy működik az áramkör, az évkönyvekben rengeteg hasznos kapcsolás, ami ötletet is adhat és elég könnyű összeforrasztani. Olyat kell keresni, ami még diszkrét alkatrészekből készült. Exponáló óra, féklámpa villogtató, feszültségvezérelt oszcillátor, szinuszgenerátor, ezekre még emlékszem hogy csináltam.
    Én is így kezdtem, utána szétszedtem az áramköröket, mert nem volt pénzem több alkatrészre, a végén már szinte ismertem mindegyiket.
    De a legjobb lenne találni valakit, aki ismeri az elektronikát, és van ideje magyarázni (személyesen), ez a leggyorsabb és legkönnyebb tanulás.
    És persze vannak a fórumok, mint ez is, ahol lehet kérdezgetni, de nem mindig jön válasz, nem mindig olyan, amilyet szeretnénk, és sokszor többféle nem teljesen egyező is lehet, ami zavaró.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák