- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
ghostie #3305 üzenetére
A kész modulok összedugdosása, lib és forrás letöltése gyorsan ad sikerélményt, de nem érteni belőle semmit. Ez sok embernek elég, működik a cucc, OK.
De aki érteni is szeretné, hogy miért kell oda ez vagy az az alkatrész, és miért pont az, annak más út kell.
Lehet a könyvekkel kezdeni, lassú, sok időt és kitartást igénylő, száraz.
Lehet szimulátorprogrammal, virtuális műszereket figyelni, ez már jobb, olcsó és sokkal élvezetesebb, meg lehet ismerni az alkatrészek működését, határait. De kicsit olyan, mint papíron tanulni a programozást számítógép helyett.
Ha van rá valakinek 1-2 ezer Ft-ja, akkor füstöljön el pár ellenállást, tranzisztort, nyomozza ki, hogy miért történt, ezzel sokkal többet tanul közben. A Rádiótechnika cikkeiben sok magyarázat van, hogy hogy működik az áramkör, az évkönyvekben rengeteg hasznos kapcsolás, ami ötletet is adhat és elég könnyű összeforrasztani. Olyat kell keresni, ami még diszkrét alkatrészekből készült. Exponáló óra, féklámpa villogtató, feszültségvezérelt oszcillátor, szinuszgenerátor, ezekre még emlékszem hogy csináltam.
Én is így kezdtem, utána szétszedtem az áramköröket, mert nem volt pénzem több alkatrészre, a végén már szinte ismertem mindegyiket.
De a legjobb lenne találni valakit, aki ismeri az elektronikát, és van ideje magyarázni (személyesen), ez a leggyorsabb és legkönnyebb tanulás.
És persze vannak a fórumok, mint ez is, ahol lehet kérdezgetni, de nem mindig jön válasz, nem mindig olyan, amilyet szeretnénk, és sokszor többféle nem teljesen egyező is lehet, ami zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest