Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

Sziasztok,

beszereztem ezt a kijelzőt (leírás, portok legörgetésre lentebb), 256x64-es OLED.
    És van egy NodeMCU ESP8266-om, hajszálpontosan ez.

Leszedtem Arduino IDE alá a megfelelő library-t a kijelző meghajtására, u8g2 (elvileg ez valami új, ami a régit leváltotta).

A github oldalán az instrukcióknak megfelelően
    U8g2 is configured for 8 Bit mode by default. For any device with a pixel width of 256 or higher, you must uncomment (remove the //) from the following line in u8g2.h:
    //#define U8G2_16BIT
    u8g2.h-ban kiszedtem a kommentet a fentebbi sorból.

Próbáltam bekötögetni a kábeleket, és rájönni arra a mapping-re, ami azt mondja, hogy az ESP lábai más számú GPIO-hoz vannak rendelve az IDE-ben. Ez mesél erről, ha legörgettek.

Hát mondom jó, legyen.

A kijelző 4-SPI jelölésű, azaz 6 drótos, ebből 2 a táp, 4 pedig a többi.

-----------------------------------------

Az IDE alatt mondom betöltök valami Example kódot, legyen egy klasszik Hello World. :)
    A kódban megjegyzés van arra, hogy a sok contructor sorból a rám megfelelőt ki kell kommentelni.

Ez a kettő van:
    U8G2_SSD1322_NHD_256X64_F_4W_SW_SPI u8g2(U8G2_R0, /* clock=*/ 14, /* data=*/ 12, /* cs=*/ 15, /* dc=*/ 13, /* reset=*/ 4);    // Enable U8G2_16BIT in u8g2.h
    //U8G2_SSD1322_NHD_256X64_F_4W_HW_SPI u8g2(U8G2_R0, /* cs=*/ 15, /* dc=*/ 13, /* reset=*/ 4);    // Enable U8G2_16BIT in u8g2.h

Az első SW, a második HW módban kezeli a kijelzőt. Az első tetűlassú, a második gyors. Az elsőnél clock, data, cs, dc, reset PIN-ek adhatók meg, a másodiknál csak cs, dc és reset. Clock és data nuku.

- Tehát az első 5-wire SPI nekem :D , nem 4, bár elvileg a reset elhagyható és akkor 4-wire.
    - A második viszont csak 3-wire SPI így, és meg se mukkan vele a kijelző.

Az első működik, viszont látszik szemre, hogy tetűlassan teszi ki, lehet úgy 2fps talán ?
    Srác is ezt tapasztalta előttem, hasonló cipő: [link]

Szerintetek hogy a pékbe kell ezt HW módban használni, hogy működjön ? Mi a péket kössek hova, egy 4-SPI-s kijelzőnek, 3-kábeles felállásban, hogy működjön a gyors HW módban ? :F

Új hozzászólás Aktív témák