- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Mert folyamatosan változtatnak a Kodiban, a kernelben és nehéz lekövetni, mire megvan a megoldás, kijön az újabb, módosított Kodi, az új kernel (lásd a 210-essel már nem megy a h265, HDR, Dolby Vision) és így tovább, nem kell mindig a legújabbat megvenni, feltenni. Ce szempontjából a legjobbak az SBC-k, azok qrva jól működnek, nem úgy, mint a Ugoos, Homatics, stb.
-
zazenke
őstag
amit észrevettem eddig ugoos CE vs dune CE: az ugoos nem indítja el csak hdr ben egyes DV filmet (eddig csak a dungeons film) és nincs wifi hálózata csak vezetékes . a film lejátszása viszont szerintem stabilabb . A dune-nél előfordul hogy elindítás után kicsit laggol a film ezen egy stop gomb és újra elindítás segít. A másik ugyancsak dune-nél hogy amikor a képernyőre rá van kapcsolva a vezérlősáv stop , play stb akkor a film ugyancsak hajlamos mikro laggokat csinálni de amikor eltüntetem a vezérlő panelt akkor újra folyamatossá válik a lejátszás. Szerintem ha jönni fog DV frissítés az ugoosra akkor tudni fog versenyezni a homatics boxal . a wifi hiánya nem jelentkezik a sima coreelec-el csak a dolby verzióval
-
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran #97234 üzenetére
Ez a hozzászólás megoldotta a problémám.
-
aldebaran
addikt
Vontar X3-hoz a távirányítóhoz tudnátok fájlt/fájlokat adni?
Ugye elég csak a configuration mappába másolni? -
zazenke
őstag
az ugoosnak a dungeons filmnél a dolby jel nem tetszik mert ha letiltom akkor hdr be viszi a filmet szépen. Remélem lesz még a CE itt is frissítve . kár lenne még nyugdíjazni. A homatics az szépen megy
-
DJGABI
addikt
válasz
zsiga68 #97226 üzenetére
havonta 1*, ha épp nézni akartunk valamit, akkor a letöltött cuccot az pendrive-ra szoktam felmásolni, mint az állatok. tudom, fujj-fujj
na közben lenyugodtam picit, próbálkoztam: az USB3-as port él és virul, csak a pent nem ismeri fel (gépben működik).
illetve a bluetooth távirányítót is sikerült beüzemelni (gyors piros villogást írt a manual párosításhoz, na egész eddig csak lassút sikerült előhoznom) -
DJGABI
addikt
- elindul, stabilnak stabil a rendszer, az USB-k szép sorban hullottak, elsőre pont a 3.0-s port... én is gonodltam rendszer újrahúzásra, de kétlem, hogy megoldaná
- UBT az mi?
- értem én, de minden mást fel tudtam rá programozni, egyedül ennek a sz*@!%rnak a távját nem... az MX3 azért nem a gagyi kategória -
cof
veterán
válasz
DJGABI #97221 üzenetére
Nem szoktak ezek csak úgy megmukkanni, inkább a gyári adapterre tippelnék. Azért 3 év az 3 év, csoda, hogy eddig ment vele 0-24-ben.
Lehet, hogy az 5V megvan még benne, de már nem tud akkora teljesítményt leadni ami kéne az indításhoz, és ha üresben meg is van az 5V, terhelésre beeshet a feszültség. Ha nem gyári adapterrel használtad akkor tárgytalan.
De megnézném azért egy UBT-vel is ha nem adapter hiba, hogy hátha csak a rendszert kell újrarakni, bár azért annyira nem szokott elromlani, hogy se kép se hang szóval inkább adapter lesz a hunyó.
Légegérnek mi ami ajánlott? Van valami TV box aminek tanítható a be/kikapcsolása légegérre? Mert ezé nem!
Hát ez a tanítható távtól függ inkább, mert mindegyik ugyanúgy egy IR jelet bocsájt ki, semmi varázslat nincs benne. A tanítható táv. lesz a gagyi ilyen szempontból amivel próbáltad.
Ezek a boxok tényleg ennyire gagyik? Wifin 3 méterre a routertől 1-es jelerősséget ír.
Ezekből volt elég sok verzió, biztosan előfordul, hogy alapból gagyi antenna van benne, pláne az alaplapra forrasztott lemezes verzió. Ennyire nem általános, hogy csak ennyit tudjon ugyanabban a helyiségben a routerrel fizikai akadály nélkül.
-
DJGABI
addikt
válasz
DJGABI #66329 üzenetére
Szevasztok!
Visszakeresve a fenti posztot, úgy tűnik így 3 év után az X96 Air kezdi megadni magát.
Ahogy többen is írtátok elhanyagolható a fogyasztás, ezért kb 0-24 idlében ment. Múltkoriban az MX3 légegér szűnt meg működni*, átdugtam másik USB portba, úgy tűnt oké (de abban mondjuk pendrive volt), na tegnap kivételesen kikapcsoltam, ma vissza, azóta se kép se hang, a 3 darab USB-ből egyik sem működik...
Van most valami ajánlott gép? [link] Ezt néztem ki, ELEC rendszer nem érdekel, inkább droid alatt legyen gyors, erős.
Légegérnek mi ami ajánlott? Van valami TV box aminek tanítható a be/kikapcsolása légegérre? Mert ezé nem!
Ezek a boxok tényleg ennyire gagyik? Wifin 3 méterre a routertől 1-es jelerősséget ír. Vagy mit kössek TV-re? Van NAS-om, komolyan bármi jó, csak vigye. Vegyek egy rohadt windows minipc-t?*- ja arról már nem is beszélve, utóbbi időben zabálta az elemet a távirányító, 2 hét alatt leszívta utoljára, oké, egyszer-kétszer leesett
- másik: rendeltem régen egy [ilyet] mondom ha már bluetoothos akkor kiváltom a receivert, ahha! leírás szerint csak Fire TV Stick-kel megy. és hát valóban, hiába kerestetem, nem hoz semmit a bluetooth párosításkor -
blakey
titán
válasz
ginola #97198 üzenetére
Az "NFAuthentication.key" megoldás működik, most próbáltam.
-
gyűrű
addikt
válasz
zazenke #97215 üzenetére
Ha nagyon hazavagná a homatics egy nem béta frissitéssel a CE-t, és nem segítene a fejlesztőknek akkor sincs nagy gond. Megvan a hivatalos stabil működő img, azzal visszatehető, az Atv 11 ami alatt tökéletes a CE is. De nem ez lesz 🙂 Egyelőre egy zárt beta fw ami tegnap kaptunk, az ami kinyirta a CE t ahogy blakey írta.
-
zazenke
őstag
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #97208 üzenetére
Egy információt közöltem, nem írtam, hogy ennyi volt, jelenlegi tesztelőknek kiadott béta fw javított néhány Androidos hibát, viszont a CE működését némileg zavarba hozta, elindul, HD anyagok 1080p-ig jól működnek, 4K már nem működik és eltűnt a Dolby Vision is. Akinél működik, az használja, és ha nem nagyon akarja az Androidos részét használni, akkor felesleges frissítenie.
-
blakey
titán
A reklám nem ajánlás. Az, hogy leírom, hogy az első box amint fut a CE alatt is a DV, egy információ mely sokakat érdekelhet. Nem szoktam reklámozni, ajánlani is csak akkor szoktam, ha konkrétan rákérdeznek1-2 termékre. Ha meg mindenképp CE-hez ajánlanék, akkor elsősorban SBC-k lennének, Khadas, Odroid, Radxa, Bananapi, stb. A Ugoos AM6B+-on a DV egy lelkes csapat próbálkozásának eredménye, sajnos nem túl jó, egyelőre. Korábban írtam, hogy egy Andriod frissítés bármikor keresztbe tehet a CE-nek. A kernelek folyamatosan frissülnek, változnak, a 210-es kernel megjelent egyik Homatics béta frissítésében, teljesen hazavágta az Androidot és a CE-t is, közben CE esetében is megjelent a 210-es, előjött 1-2 hiba, javítva lett, majd jött egy újabb Homatics frissítés, itt már az Android használható, hibák feltárása filyamatban, ennek egyik eredménye, hogy a CE-n megszűnt a 4K lejátszás és eltűnt a Dolby Vision. Ezekből ti nem sokat tapasztaltok, mivel nem vagytok tesztelők a Homatics-nál, nem vagytok a CE fejlesztői csapatában, és egyáltalán nem jelenti azt, hogy bárki megkapja a mostani béta fw-t ebben a formában, azt sem jelenti, hogy a CE nem fog működni. Mindkét oldalon folyik a problémák megoldása.
-
Zsömica
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz
blakey #97203 üzenetére
Mármint a Homatics Box R 4K Plus boxokon nem megy? Mert az nagy gáz, hiszen ti pont ezeket a boxokat reklámoztátok hogy ez mekkora jó cucc lesz CE-re.
-
Joshi
titán
válasz
zazenke #97202 üzenetére
De mit akarsz az Android részével? Nekem a Homatics (nem Dune verziós) Android felületén csak a stream appok a lényegesek, de azok gond nélkül működnek. Minden másra meg ott van a CE. Persze ma még nem tökéletes, de talán valamikor már egy jól működő rendszer lesz. Mindig ebben bízunk, aztán majd valami lesz.
-
zazenke
őstag
szerintetek lesz a dune homaticson még android 12 valamikor? mert ugyan a coreelec viszonylag jó megy rajta de ez még mindig félsiker mert a droid része az nem sok mindenre jó nincs afr csak a dune app alatt de az meg kissé instabil mert van amelyik filmnél laggolgat pedig fel is frissítettem. Szóval olyan érzésem van hogy az ugoost még nem kellene elpasszolnom mert ott meg plex vimu emby szépen mennek és a coreelec is leszámítva a pár napja tárgyalt dungeons filmet viszont kitudja mennyi ilyen eset lesz még a jövőben vele . És van egy olyan érzésem hogy az ugoosnak már nem fog fejlődni a droid része hiszen már 1 éve frissítést se adtak ki rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T610 (+ monitor, + 3x vak caddy, + 7x2 TB SAS HDD, + 7x caddy)
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10)
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest