- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #86398 üzenetére
Ebben teljesen egyetértünk. Azt mondják sok helyen, hogy nem éri meg nekik fizetni a lecence-ért, mert kicsi az eladott darabszám. Én viszont ezt nem hiszem. Szerintem simán megérné, biztos vagyok benne, hogy sokad magammal egyetemben nekem is lenne itthon egy ilyen boxom, ha hibátlanul menne YT és a NF. Pedig nekem is van a TV-ben midnegyik...
-
blakey
titán
válasz
kokokka #86395 üzenetére
Azért legalább a Netflix licence-t "kibulizhatták" volna. Nem értem ezeket, Zidoo, Dune, sz@rnak a licence-re, pedig vennék egyet csak úgy. Mert ez egy médiabox és a Netflix, Prime már elég sok háztartásban működik, egy ilyen kütyűvel sokkal "mozisabb" lenne az élmény, így semmivel sem több egy CoreELEC-nél. Még a felület sem számít sokat, mert ha elég jól beállítható olyanra, ami tetszik
-
Joshi
titán
Ha CE-vel használod, akkor gyakorlatilag nincs szerepe az Android felületnek. Itt inkább a hűtés lehet jobb ha egyáltalán foglalkoztak vele. Meg kell nézni egy szétszedős videót.
ui.: egyébként se értem, hogy mi értelme van egy boxon Netflixet, HBO Go-t, Youtube-ot futtatni, hiszen egy valamire való tévében ezek már régóta elérhetőek.
-
kokokka
addikt
Ugyan az lesz, mint a mostani S905X3-as box-ok CE-vel, csak a a dune felületnek hála kezelhetőbb, felhasználóbarátabb lesz. Érdekes, hogy még a Plus is "csak" 32Gb-os lesz, pedig ebbe az (amúgy valóban nem vészes) árba azért még a 64-es is simán belefért volna. Bár sokaknak gyakorlatilag nincs haszna a nagyobb berlső tárhelynek.
-
Csabi1984
addikt
A Dune beindult
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Kodiban hol tudom azt megoldani, hogy eltüntesse ezeket a random képeket?
A linken levő kép nem az enyém csak ezen tudom megmutatni. Számomra úgy lenne értelme ha rámegyek az adott kategóriára akkor csak azokat a képeket mutatná.Magyarán ha filmekre megyek akkor a filmekét mutassa, ha sorozatra akkor meg azt de mivel szerintem nem így működik, inkább zavaró.
-
SunMount3r
nagyúr
És van egy réteg (amibe én is tartozom), akiknek megfelelne a CE-s videó lejátszás is, de sok minden másra, amit a CE pl. nem tud, kellene nekik egy jó és stabil Android-os rendszer is. No ez eléggé szűk és szürke zóna, kevés a "biztos" lehetőség és ha van is, akkor az is drágább. Eddig az Odroid N2+ tűnik az egyik legjobbnak, de ezt magának kell összelegóznia az embernek és az is min. 32K-ból jön ki (szállítást, VÁFÁT nem is számolva).
-
interstate76
addikt
Ez így teljesen jogos, CE-hez bármelyik olcsó kínai kütyü megfelelő.
(#86381) djnice Nem tudtam, sajnálattal hallom. DroidMesternek köszönhetően a mai napig minixes fw-rel használok 2 Beelink Mini MXIII-ast, kifogástalanul működnek.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #86374 üzenetére
+(#86380) interstate76
Igen anno volt róla szó, hogy a Neo U1-en a legjobb az Android, de ettől függetlenül CoreElec-el van használva. Szóval ha nem az Android van használva, akkor kár ezért több pénzt kiadni.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #86380 üzenetére
Ez régen így volt, ma már sajnos nem. Az U22-XJ egy katasztrófa.
-
interstate76
addikt
A Minix egy másik kávéház: szoftveresen magasan veri a hardverileg ugyanolyan, de olcsóbb vasakat.
Más: azt tudja valaki, hogy mely CPU-GPU kombó(ka)t támogatja hardveresen az androidos Kodi? Egész pontosan arra lennék kíváncsi, hogy kapható-e olyan androidos mini PC, amelyre Kodit telepítve nem a CPU oldja meg a médiaplayeri feladatokat, hanem besegít neki a GPU is. Az sem baj, ha custom fw-t kell rá telepíteni. Dual boot nem játszik.
Remélem, sikerült érthetően és nem túl szakszerűtlenül megfogalmazni a kérdést.
-
-
blakey
titán
válasz
kokokka #86376 üzenetére
Az a helyzet, hogy 75°C a határ, ahol elkezdenek "lekapcsolni" a magok, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy leáll a lejátszás, ahhoz kell még 5-10 °C. Amíg nálad eléri a 78°C-ot addig egy másik, jobb hűtésű boxon a 60°C-ot is alig és az nem mindegy. Én sem foglalkozom a témával, de ha két ilyen boxod van, azaz az egyik jobban melegszik, míg a másik kevésbé akkor a kettő között éreznéd a különbséget a hűvösebb javára, pörgösebb, jobb a felhasználási élmény.
-
kokokka
addikt
válasz
ztsoft #86373 üzenetére
Onnan, hogy az enyém és 78 fokos processzorral is néztem már filmet. Nem fagyott, nem laggolt, hibátlanul végigment minden film! Eddig sem érdekelt a proci hőmérséklete és ezután sem fog. Több mint egy éves a készülék, szinte napi szinten használom úgyhogy még azt sem mondhatja senki, hogy nincs vele tapasztalat!
-
SunMount3r
nagyúr
-
ztsoft
őstag
válasz
kokokka #86365 üzenetére
amikor a világon semmi gond nincs ezekkel a processzorokkal 70 fok felett sem! És nem is lesz, mert az minden, csak nem túlmelegedés.
Nem tudom honnan van az információd, de vargalex írása alapján ([link]), 75˚C-nál kezdi visszavenni a teljesítményt a SoC (ezek nem x86-os CPU-k, amik akár 120˚C-ig is bírják). Így a 70˚C is már magasnak számít, nem beszélve a hőtágulás káros hatásáról.
Nálam az S912 box gyári hűtőbordával még nem ment 72˚C fölé (magas bitrátás 4K-s demó anyaggal), igaz, nem is az olcsó kategóriából való.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Történt pozitív változás Bluray menüvel való lejátszhatóság terén? Matrix rc3-as verziót használok
-
-
trance89
őstag
Pénteken megérkezett az ODROID-HC4, ma végre volt időm beüzemelni. Ment rá a CE és Csicsóka qbittorrent verziója, eddig nagyon tetszik.
Fájlmozgatás hálón megy teljes gbit sebességgel, a qbittorrent letöltés pedig stabil 65-70 MB/s között mozog gbit nettel ami nagyon szép teljesítmény, mindeközben a qbit webui ugyanolyan villámgyors. Hozzáteszem a letöltés egy 480GB Patriot Burst SSD-re ment de jobb féle 2,5-es HDD-k sem teljesíthetnek vele rosszul.
Az oldalában található venti eddig még 1x sem kapcsolt be, a ce fórumon olvastam hogy kb 70C fölött (ha jól emlékszem) indul csak be, azt pedig az én felhasználásom mellet lehet sosem fogja elérni -
blakey
titán
válasz
blakey #86366 üzenetére
+ te voltál az, aki a Netflix 1080p iránt (is) érdeklődött, Amlogic vonalon S922X/A311D esetében megy a 1080p és azok nem az olcsó kategóriát képviselik. S905X3-on a Netflix h264 720p-ben megy, vp9 esetében van, amikor jól működik a 1080p is viszont a minőség nem a legjobb. Az, hogy miért és mit nem fogadnak el a felhasználók, az abból is adódhat, hogy sajnos nagyon sok a selejtes box, nekem szerencsém volt a boxokkal, de volt, aki olyat fogott ki, amire pl. nem telepíthető a CE vagy olyan rossz volt a hűtése, hogy elég gyorsan "lefagyott", pontosabban elérte a 75°C-ot.
-
blakey
titán
válasz
kokokka #86365 üzenetére
Kár volt nekem válaszolni, mert nem érdekel a téma. Én soha nem foglalkoztam ilyenekkel, soha nem volt gondom, de vannak jobb boxok a 15e Ft-osoknál és ne menjünk köröket emiatt. Nem fogom leírni huszadszorra, hogy pl. egy Khadas Vim3 Pro vagy Odroid N2+ miért jobb egy X96 Max+-nál. Tudom, látom mi a különbség. Ha valaki csak használni szeretné annak a drágább ajánlott, aki nem foglalkozik vele és számol azzal, hogy sz@rt fog ki akkor annak az olcsóbb is megfelel.
Köszönöm -
kokokka
addikt
válasz
blakey #86363 üzenetére
Akkor ne foglalkozz a hőmérséklettel, mert teljesen felesleges! Nem kell hűtőbordahuszárt játszani, amikor a világon semmi gond nincs ezekkel a processzorokkal 70 fok felett sem! És nem is lesz, mert az minden, csak nem túlmelegedés. Nem értem, hogy ezt sokan miért nem fogadják el? Aki akar csinálja, de ha csak ez a gondod, akkor ezt el is felejtheted!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
galaxys80 #86362 üzenetére
Csak film. És még az SD (DVD) lejátszást is egész jól megoldották.
Akkor lehet, hogy nem akarok cserélni...#86363blakey Ha van konkrét ötleted, szívesen veszem.
Egyébként ebben a boxban [link] van normális hűtőborda. Nem kell semmit hegeszteni rajta, bár én azért hozzányúltam egy kicsit, de szerintem értem, mire célzol. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #86360 üzenetére
Az S912 az a mostoha SoC amire kb. már semmi sem fog érkezni, a legtöbb fejlesztő python3-ra koncentrál és ezáltal a Kodi Matrixra + a következőkre. Ha semmilyen kiegészítőt nem használsz és esetleg fájlnézetben használod akkor sokáig fog működni, amint van valamilyen igényed 1-1 kiegészítőre akkor számolnod kell azzal, hogy már nem biztos, hogy működni fog azon a rendszeren. Egy S905X3, S922X boxszal jobban járhatsz. Ajánlani csak drágább kategóriából tudnék mivel az olcsókkal már nem foglalkozom, nem fogok semmilyen hűtőbordát választani, vagy szétszedni és furkálni, stb. ez már nem hoz lázba, kell egy jó box és kész.
-
galaxys80
veterán
válasz
dgyuri0123 #86357 üzenetére
Dehogy kuka. Ha nem használsz például addonokat, hanem csak egyszerű filmlejátszásra kell , akkor jó sokáig kiszolgálhat még.
Minden gond nélkül el lehet lenni frissitések nélkül is. -
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Tanix TX3 mini VFD-je nem kapcsol vissza sleep után. Mintha ez régebben nem lett volna probléma. Lehet hogy frissült a CE és amiatt van?
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #86357 üzenetére
Igen, qka. Újat nem fogsz kapni és örülj, ha még működik.
Hónapok óta írogatjuk, hogy ez vagy az megszűnik, S912-es SoC-ra már nem lesz új kernel és nem támogatja a CE. amit kaptál frissítést az ki lett kényszerítve, de 0 fejlesztés van a régi kernelre és főleg az S912-re.
-
bzs73
őstag
válasz
blakey #86351 üzenetére
Hát nem újonnan venném persze, ismerősnek van, 20e ft-ba ide adná. Csak coreelec menne rajta, arra szerintem jó még ennyi pénzért. Szerintem még mindig minőségibb, mint ez a sok olcsó kínai ujdonság, nameg nem is kell coreelec alá 4gb ram, stb. Volt már x96 max+ is, meg bt king is, de minix tudom hogy minőségibb, csak az usb2.0-t nem tudtam elég-e, 4k hdr-hez. MINIX-NEO-U22-XJ-t terveztem, de tényleg csak coreelec alá tök felesleg. ce-ből tudom csak leila van, de bőven jó, semmi extra nincs számomra a matrixba. Azért köszi nektek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest