-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Moe
csendes tag
A napokban érkezett meg a Beelink mini mxIII II (s905x) gépem, amire a 8.1.5-öt raktam fel. Minden faszán működik, kivéve a BD iso lejátszást. Percek alatt sem indítja a filmet, csak pörög a kerék. Valamit kihagytam?
-
Upo
addikt
válasz
Beni2360 #22056 üzenetére
Firmware bug lesz az. Mást kerestem, de szembejött ez: [link]
Lehet hogy valami hasonló módszerrel lehet működő u-boot-ot találni hozzá.Az meg külön hatalmas ötlet, hogy usb A-A kábel híján a KCX-017-et lehet használni microusb-usb A konverternek. Van itthon nem is egy, de eszembe nem jutott volna.
-
Csicsóka
őstag
10 nap alatt ide ért egy ilyen filléres cucc. Nem LE-hez rendeltem, de kipróbáltam vele. Az eladó szerint Ralink RT5370 van benne, de a valóság szerint Ralink MT7601 lapul bent. Tökéletesen kezeli az LE, itt a bizonyíték:
LibreELEC (community): 8.1.5 (S905.arm)
LibreELEC-T95m:~ # lsmod
Module Size Used by
hci_uart 30150 1
bluetooth 337390 2 hci_uart
6lowpan_iphc 10351 1 bluetooth
8723bs 1322024 0
mt7601usta 1609153 0
8021q 19119 0
mtprealloc 2521 1 mt7601usta
cfg80211 365310 2 8723bs,mt7601usta
wifi_dummy 806 0
mali 198432 5
amlvideodri 12586 0
videobuf_res 5402 1 amlvideodri
videobuf_core 16491 2 amlvideodri,videobuf_res
videodev 148821 1 amlvideodri
media 25119 1 videodev
dwc_otg 232319 0
fbcon 37495 0
bitblit 4484 1 fbcon
softcursor 1184 1 bitblit
font 7287 1 fbconAz mt7601usta kernel modult betöltötte az udev, és kezeli.
-
Pelican
őstag
válasz
Sunnam #22669 üzenetére
Az LE fórumon van saját topikja a problémádnak.
-
-
J0hn
csendes tag
válasz
gulac12 #22682 üzenetére
Én is rendeltem egy xiaomi jelerősítőt, még nem jött meg. Addig is küzdök vele, mert android alatt stabilnak tűnik a wifi.
Libreelec alatt olyan a wifi mintha 5 perc után eldobná,ha nem használom. Viszont a torrent használja és mégis eldobja,ezt viszont nem értem.
Viszont megnéztem az FW-t, mégis csak friss, csak valamiért eltértek az eddigiektől,vagy egy másik box-nak az FW-je van rajta.
Ez a verziószám:Mini M8S-II_100M0
Viszont van régebbi, aminek ez a neve: update_MINIM8SII_rv112_megabox_20170320.imgNeked milyen verzió van fenn?
@DoItYourself:Ahogy csubyy is írta, tökéletesen megy a kszaq image, kivéve a wifit. Ha csak a dtb-t rakom bele az update mappába, akkor lecseréli?
@csubyy
eked nincs gondod a wifi-vel?közel van a router?
Köszi mindenki
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #22680 üzenetére
Köszi, ez kimaradt
-
csubyy
tag
válasz
DoItYourself #22683 üzenetére
Nálam az alap kszaq image előbb SD-re telepítve, majd NAND-ba, kiválóan működik. Nem cseréltem dtb-t se.
-
J0hn
csendes tag
válasz
DoItYourself #22680 üzenetére
Köszi. És ha rakok rá egy új dtb-t? Azt nem raktam rá még mióta meg van, mivel a leírás szerint nem muszáj, elvileg a sajátjával is rendesen megy.
Amúgy nagyon régi fw van rajta, most néztem, szerintem még a legelső.
Illetve androidon úgy látszik stabil a wifi.
Nem értem mi lehet a gond?! -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #22678 üzenetére
Annyira nem újdonság, kszaq kb. egy hónapja támogatja.
J0hn: a fw frissítés a LE-re nem lesz hatással.
-
J0hn
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Mini M8S II és még mindig küzdök a wifivel. Folyton meghal a kapcsolat, kb 5percig megy folyamatosan aztán lecsatlakozik, de ha megnézem a kapcsolatoknál,azt írja a box,hogy csatlakoztatva van a hálózatra.
Végre működik a transmission torrent (köszönettel csicsókának, viszont nem tudok vele letölteni, mivel 5percenként megáll a net.
Ha ki-be kapcsolom a wifi-t a boxon, akkor helyreáll megint 5percre.
Szeritetek, ha frissítem a firmware-t az segít (egyelőre ezt sem tudom,hogy még,hogy kell)?Vagy semmi köze a librelec-hez?
Vagy van egyéb más ötletetek?Saját a kábel nem megoldás. -
julius666
addikt
válasz
RedCat #22675 üzenetére
Innen, telóról rendelve $76.49: [link]
#22676: vannak a K szériás tuneres masináknak dedikált buildjeik:
[link]De elvileg a kszaq is bepakol innen dolgokat az ő buildjeibe, szóval valószínűleg azt fogom kipróbálni első körben, az frissebb verzió.
Az a baj, hogy otthon nem tudom kipróbálni, mert nincs kábel TV-nk (és nem is lesz, soha), szülőkhöz viszont ha kiugrok hétvégén, elég szerencsétlen dolog romokkal bénázni egész nap.
-
julius666
addikt
válasz
csubyy #22666 üzenetére
Hoppácska, nem is tudtam, hogy már van S905D chipes tuneres box is elérhető áron, erre várok mióta. Rendeltem is egyet most az alis saleban faternak (volt olcsóbban is), ha megjött megy rá az LE, majd írok tapasztalatokat.
Spec alapján tetszetős számomra is a ketyere, mivel ez végre tud gigabit LAN-t, ami nekem pl, hogy olcsó NAS/seedbox funkciót is betölt a masina, elég jól jönne. Szóval ha a tuner rész mégsem menne, akkor lehet megtartom és fater megkapja az én M8S II boxomat, neki úgyis mindegy.
-
vlevi
nagyúr
válasz
junkpod #22668 üzenetére
Kicsit OFF, de én tegnap találtam egy LibraElec-t az S802-re.
Rendszerinfó azt mutatja, hogy 173MB memóriát fogyaszt, a 2GigábólAmúgy elsőre bejövős a LE. Amióta van NAS-om, azóta már nem használom töltögetésre sem a boxot, csak arra a néhány, nagyon ritka filmre, amit a TV nem visz, vagy nem tud hangot, feliratot, stb-t. Arra tökéletes a LE.
Meg a Youtube.
Persze, milliárd más funkciója is van, de egyelőre azokat én nem ismerem, így arról sem tudok, hogy olyan nagyon hiányzanának. Pedig lehet, hogy kéne -
Sunnam
tag
Bocs ha már volt róla szó, de találkoztatok olyan hibával, hogy LE alatt tökéletesen működik a távirányító, viszont ha megnyomom a kikapcs gombot, akkor utána már nem tudom bekapcsolni a boxot (MXQ Pro 4K)? Csak az áramtalanítás segít, mivel akkor magától elindul. Hol lehet a hiba?
-
muranyig
tag
-
muranyig
tag
szisztok, megjött a Mini M8S II készülékem. Nem telepítettem még rá semmit, ahogy kivettem a dobozból úgy használom LAN-on NAS-sal. 4k filmnél azt írja, hogy betelt a gyorsítótár, mielőtt még.... ez mi? - szaggat is a film. Libreelec megoldja?
-
sniper112
aktív tag
Heló én csak 1xű tx boxot szeretnék amin a horizon go menne mert sajnos nem androidos a tv-m esetleg tudna valaki ajánlani egy olcsót ? vagy megbízható boxot ? semmi másra nem kellene nekem csak nehézkes a megoldás a tvn mert ott ugye nincs tizenre az alkalmazás másrészt miracast meg ilyesmik nem viszik át a jelet a tvre pl ha myprime ról akarok nézni egy sorozatot vagy filmet vagy tvt. a választ előre is köszi.
-
krsanko
tag
"Elérhető az LE 8.1.6 (8.2 béta, 17.4-es Kodival)."
Tanix TX3 Pro-ra felraktam,minden ok vele.talán annyiban különbözik az előző verzióktól hogy a telepítés után egy picit lassabban áll fel az LE.De ez csak az első indításnál van.
A DTS-HD Master probléma továbbra is fent áll,de ha a Kodi menűjében kikapcsolom a DTS-HD kompatibilitást,a core DTS-t kiadja,már ez is haladás.A táv továbbra sem működik. -
L4CI2
aktív tag
válasz
Erdmis #22651 üzenetére
szia
már megtörtént
confluence skin-hez itt az xml (#22524) L4CI2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PayPal
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest