Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem árt tisztában lenni a tervezési problémákkal. Ugannis elsősorban nem a csatlakozóval van a probléma, hanem a kártyákon spórolnak mivel lespórolják róluk a load balancing-ot. Ezért lehetséges az, hogy a csatlakozó valamelyik tűjének rossz érintkezése esetén a többin veszi fel a kártya az összes szükséges áramot. Ezért hullanak el. A csatlakozó/kábel valóbasn 600W-ra van tervezve, de nem vezetékenként, hanem összesen.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Így van. Ésszel kell használni. Az RT valójában a kiadóknak/befektetőknek a legjobb, mert cseszett sok munkaidőt és munkabért spórolnak meg vele.
-
válasz
huskydog17
üzenetére
Ha shimmering van az azért van, mert szar az engine nem azért, mert native. Lófingot sem tudsz a renderről és mi miért van. TAA-t pedig ne nevezzük már jónak, még natívnak sem mondanám annyira gáz. Nem a natív hibája, hanem a TAA-é: szar az engine.
-
válasz
huskydog17
üzenetére
Igen. Nem a natívval van a probléma, hanem a TAA-val ami egy kalap csoki.
-
Eddigi legjobb megoldás a real time Global Illumination-nel kapcsolatban a GGG vezető fejlesztőjétől jött?
Exploring a New Approach to Realistic Lighting: Radiance Cascades
A videó nem a fejlesztőé, hanem egy másik grafikai programozóé aki nagyon jól, érthetően mutatja be a problémát.
Itt pedig lehet játszadozni vele WEB-es felületen.
Iszonyatosan gyors és nem kell hozzá ray-tracing sem. Ez van, ha valaki ésszel és optimálisan akar megoldani egy problémát a lustaság, kényelem és brute force helyett... -
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Persze hogy sántít.Aki elolvassa a cikket tudja is miért, mert írják.
-
válasz
huskydog17
üzenetére
Annyira ezek az exluzívak nem exluzívak, mert moddolják majd mindet.
-
Ez csak egy framework semmi több. Én játékfejlesztésnél ugyancsak FSR-t (vagy Xess-t ) integrálnék a vezetés helyében. Miért? Azért, mert gyártófüggetlen. Egységnyi fejlesztési erőforrással és költséggel mindenen is megy. Azonban a DLSS nem.
Az csak NVidia-n megy. Tehát nem fogok még egy egységnyi erőforrásra költeni csak azért, hogy ugyanarra használt megoldásból legyen még egy, ami még exkluzív is. Minden fejlesztőcég maga dönti el van-e vagy akar-e erőforrást allokálni az egyes megoldások integrációjára/implementálására. Nyilván, ha NVidia azt mondja, hogy ha beleteszik akkor a költéségekhez hozzájárul vagy fizeti az egészet bele fogják tenni. -
válasz
Busterftw
üzenetére
Az nem bizonyíték. Szokj hozzá!
A "józan ész" nem bizonyíték, ahogy a "trust me bro" sem az. (Én pedig nem hiszem, hogy beletartozok a nektekbe.) Tehát ismét Ismét bizonyítod, hogy mennyire sikeres vagy félremagyarázásban és fogalomzavarban. Valóban ezek számodra bizonyítékok?
OMG. Leesek a székről 
Ez amiről itt, mint bizonyíték beszélsz csak feltételezés vagy következtetés. Bizonyíték az lesz, ha pl. kikerülnek hiteles belső szerződések vagy emailek erről vagy bármely fél elismeri. (Bár utóbbi akár trollkodás is lehetne
) -
válasz
Raymond
üzenetére
Hol itt a bizonyíték? Sehol
Ez pontosan az a fajta HIT, amiben egyesek HINNI akarnak. Sehol semmi bizonyíték csak az én hitemnek az lenne a jó, ha az lenne amit én hiszek. 
És persze csak egyik oldalról, a másikról sosem.
Ja igen: általában az ilyenek azok, akik HISZNEK és nem TUDNAK. 
-
"El kellene tudni fogadni pár dolgot azt gondolom az AMD rajongók részéről..."

Az AMD okosan akar nyerni nem erőből (ahogy Nvidia mindig is azt tette) és valóban jobb megoldásokat fejleszt és szállít az AMD. A bökkenő az, hogy sajnos nem veszik figyelembe azt a tény, hogy nagyon kevés a piaci részesedése ahhoz, hogy Radeonra fejlesszenek. Előbb be kéne állni Nvidia mögé és ha már nagyobb részesedük van újíthatnak. Addig azonban az Nvidia az aki újíthat bármennyire is hátrányosabb a megoldásuk, mert arra fognak fejleszteni.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen. Ha az a fogyasztás igaz lenne, akkor éppen hogy nem lett hatékony
(De akkor egyik kártya sem az.) -
válasz
AsakuraDave
üzenetére
4K + Quality DLSS -nél azért már kicsit a tűt a szénakazalban szindróma, hogy észrevedd a "romlást"
Messziről kiböki a szemem azonnal. AMD-s verziója pedig még rosszabb.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Nem érted b. hogy hozza magát képbe ah kell ha kell, ha releváns, ha nem?

-
válasz
tisztelturam
üzenetére
Van nálam kérem minden mégis konzolt jobban szeretem, ha játékról van szó. Akinek van tudja miért. Az a nagy PC-s érzés pedig minimum 5x áron jön ám meg amiről beszélsz. Mégis hiába van az is, konzolon jobb játszani. Érdekes nem?
-
Bőven lehet százszámra mutatni játékot ahol nincsenek ilyenek. Igaz egyiknél sincs a DLSS használva olyankor.

Ez nem bug, hanem DLSS "feature". Az algoritmus velejárója és nem lehet kijavítani. Nem tudsz vele mit csinálni. Ennyire elvakult ember az univerzum létrejötte óta nem volt még... -
-
Pedig bizony igaza van és ezt benne lévő fejlesztőként tudom alá támasztani. Sajnálatos, hogy egyesekben annyi utálat van teljesen indokolatlanul, hogy márcsakazértis hajták a hülyeségüket folyamatosan csak azért, hogy csesztessék a kiszemeltet. És nevetséges, hogy nincs jobb dolguk, mint itt tölteni az életüket, hogy utálatukat ki tudják elégíteni.
-
Aki forgatja a pénzt, azt nem az érdekli, hogy szépen lassan nő a részvény ára évek alatt, hanem az, hogy forgassa a pénzt. NV-nél volt egy alkalom 5 éven belül, amikor sokat lehetett keresni rajta rövid idő alatt. Most a Teslánál pl. 3 ilyen alkalom volt egy év hónap. Én sem akkor vettem a Teslát és adtam el, amikor csak stagnált. Ugyanarról beszélünk és épp ezért az NV részvény középszerű.
Tesla az pukkani fog. Nem kérdés. Ez a különbség hosszú táv és rövid táv között: "tudni" kell mikor mit vegyen és adjon az ember. -
Olvastam én is nyugi, de tudod én keményen tőzsdézek már lassan egy évtizede. NAGYON sok pénzzel. Az én ismereteim, ellentétben veled nem csak olvasás, hanem gyakorlat és tapasztalat alapján születnek napi szinten követve minden részvényt és kereskedve.
Igen. NV-nek jók az eredményei, de itt tőzsdéről beszéltünk. Az pedig, hogy NV részvényen mennyit lehetett nyerni más kérdés és itt erről volt szó.
Sehol sincs ahhoz, hogy a Tesla részvényen 4 hónap alatt 3x-ozták (vagy 1 hét alatt 2x) a befektetést egyesek vagy hogy AMD részvényen 5 év alatt 17x-ték. Vagy pl. Beyond Meat-en lehetett rengeteget szakítani 1 hét alatt. Hasonló az Applied Materials. Iszonyat sokat lehetett fogni rajta.
Ha valaki követi a dolgokat és belefolyik rendesen a tőzsdézésbe, akkor az NV messze van ezektől. NV szépen lassan ment felfelé, de nem lehetett vele sokat fogni, "játszani".
Fogadd el, még ha fáj is. Hosszú távú biztos befektetésnek jók (voltak?) a részvényei, de kaszálni, "játszadozni" már csak középvonal. -
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Arra én is kiváncsi vagyok Bubika, hogy hol láttál.
-
válasz
üzenetére
Ezzel egyetértek, mint nagy nyomdák szabványnak megfelelő színkalibrálásával foglalkozó (nagyon jó szakmai ártalomból eredő színlátással rendelkező) emberke. És nem csak a színek, de a textúrák maguk is minőségbeli különbséget mutatnak. És mondom ezt úgy, hogy párhuzamosan is volt mindenféle kártyám és jelenleg NVidia kártyám van, mert magam is a teljesítményért beáldoztam a minőséget.
-
válasz
Milka 78
üzenetére
Te meg kimeríted azt a tábort akinek lövése sincs a világ működéséröl és érzelmi alapon választ terméket,de sebaj ilyen honfitársak is kellenek

Mint mondtam vannak győztesek és vesztesek. Ez egy ilyen játék. Van aki jól játsza és van aki bevet minden piszkos trükköt. Ennyi. -
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ez tökéletesen így van. Egyébként pedig konzollal semmi baj nincsen. Legjobb gaming cucc. Sem a PC-vel. Csak mindegyik másra jobb.
-
válasz
Puma K
üzenetére
Mert hogy kiadáskor számolni kellett a konzolok és az átlag emberek birtokában lévő PC-k erejével és akkor erre futotta alapból.
Tipikus agyatlan "gondolkodás". Brute force. Ész nem kell minek? Akkor sem, ha erőből már nem megy. You made my day.

Egyébként a szétmoddolt GTA-n is durván látszik a DX11 hátránya. Mellékesen...
-
Nem csak cég közölhet tényeket. A föld nem lapos. Ez is tény.

De itt cégről van szó és nem bizonyított dolgokról. Bármi információ van, ha az a cégtől jön, akkor lehet tényként kezelni. Ha nem az közöl először tényt, akkor mi a francot képzelsz? Tényként kezeled azt is. Úgy látszik.
Pedig az csupán spekuláció vagy pletyka. -
Tudod csak és kizárólag azt lehet tényként kezelni, amit egy cég saját maga mond saját hivatalos fórumain. Sokszor azt se 100%. Ha már megtörtént, na az már tény. Minden más spekuláció a meglévő ismeretekre alapozva. Ha pedig nincs semmi cégtől származó linkelt hivatalos adattal alátámasztva, akkor meg főleg miért is veszi valaki ténynek? Hány évesek vagytok?

-
Ahogy Te is kijelentésként közölsz szinte mindent, de saját szemedben a szálkát sem. Tipikus kötözködő.
És ahogy mindenki úgymond kijelent mindent, mert ez egy fórum ahol az emberek saját gondolataikat, véleményüket stb. írják le (sőt nem csak a fórumokon). Nem a jövőt, tényeket. Ezt mindenki tudja, kivéve a tipikus kötözködők nem, akik egyébként maguk pontosan ugyanúgy kiejlentő módban fogalmaznak.
Ha pedig bárki tényként vesz valakit által itt leírtakat, melyek főleg nem kapcsolatosak saját magával vagy a saját cégével, akkor az az illetőnek (aki tényként veszi) bizonyítványa saját magáról... -
válasz
üzenetére
Néhányban jelentkezik. Nem mindegy mikor váltasz. De jópárban nem is kell alt tabolni. Összességében nincs túl sok ilyen játék. (Persze ez relatív.) 10 év alatt azért összejön a tapasztalat az ilyen 3rd party szarokkal. Leginkább DX12-es játékokkal van ilyen probléma. DX11-el is előferdülget. DX10-el semmi gond sose.

Mondjuk próbálhatod a Tom Clancy Divisionnal is DX12. Annál gyakori a crash. -
válasz
üzenetére
Ugyanaz. NIncs különbség driverben, se másban nagyon. És hidd el vannak anomáliák. Maximum TE nem tudod, hogy az okozza. Nem olyan dolgokra gondolni, hogy folyamatosan jelentkeznek, hanem pl. 10-ből 1x kifagy (ha véletlenszerű a dolog) az AC
rigins. Alt tabolsz bizonyos képváltásnál és 100% tudom reprodukálni bármilyen NVidia kártyával. (Teszteltem.) Míg AB nélkül nem fagy... -
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Én nem vagyok ős AMD-s, sem ős NVidiás, sem ős Inteles. Aki ilyen volt vagy az, azzal nagy baj.
És sosem vártam csodára. Mindig abból választottam amely az igényeimet a legjobb ár/érték-ben elégítette ki.
Teljesen mindegy mi van ráírva. -
válasz
szmörlock007
üzenetére
A bárányok hallgatnak és megeszik őket...
-
válasz
Crytek
üzenetére
Egyik írja, hogy miért hagynak ki olyant, amit sokan játszanak, de bezzeg ami AMD-nek jobban fekszik (PUBG) az benne van. Erre válaszolt, hogy ha már számára az a lényeg, hogy hányan játszák, akkor felvilágosítaná, hogy a PUBG-t 10x annyian. Mestere vagy a gondolkodásnak.

-
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
És? Ne haragudj Te hibád. Miért is veszed készpénznek? Senki sem jövőbelátó és sokan mások is úgy jósolgatnak vagy feltételezgetnk, ahogy Abu is teszi: a lehetséges jövőképeket, lehetpségeket a jelenben fellelhető információk alapján próbálják leírni. Tulajdonképpen mindenki. Aztén sokminden változik és már is lehet újragondolni a dolgokat. Elmélkedés folyik, nem jövőírás.
Még is Abu-t vagy másokat kell hibáztatni azért, mert naiv gyerekként gondolkodtok? Hány évesek vagytok tulajdonképpen?
(Csodálom Abu tiszteletreméltó türelmét.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azonban azt nem tudom, hogy a DLSS-nél mennyi plusz munka vagy gépigény az AI miatt. Lehetne erről valami infó, mert érdekel. Szerintem emiatt lehet ez többlet meló/idő.
Ez pontosan az a fajta HIT, amiben egyesek HINNI akarnak. Sehol semmi bizonyíték csak az én hitemnek az lenne a jó, ha az lenne amit én hiszek.

rigins. Alt tabolsz bizonyos képváltásnál és 100% tudom reprodukálni bármilyen NVidia kártyával. (Teszteltem.) Míg AB nélkül nem fagy...