-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz Malibutomi #1846 üzenetére
Azt a minimumot, na azt hogyan sikerült. o_O Komoly difi, várom a játéktesztek második körét sw kikupálások után.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Malibutomi #1846 üzenetére
A GTA minimum fps mérés akkor is szar, ha az intelt hozzák ki jobbnak, és akkor is, ha az AMD-t. Egyszerűen egy random szám mindenféle konzisztencia nélkül.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Vitka675
tag
válasz Speed_Speed #1845 üzenetére
Szerintem még mindig jobb választás egy 1151 foglalatú I7-es proci.. játékokban és néhány programban.
Nagyon sok tesztben megelőzi az I7 7700K proci.Ez így igaz, ahogy leírtad, nem lehet vele vitatkozni. Mikor láttam a játék teszteket, bevallom meginogtam egy kicsit, lévén, hogy gamer konfigot tervezek pár hónap múlva. Ebben a pillanatban, ha semmi mást nem nézünk a Skylake-Kaby lake jobb játékra. Viszont, és ez most erős viszont, érdemes a sok linkelt fórumon, illetve a hitelesnek vélt youtube-erek oldalain szétnézni. Jay szavait idézve, a Ryzen egy nagyon jó mindenes processzor, valamint ha összevetjük a 7700K-val, akkor elmondható, hogy a 7700K szarabb a munkafeladatokban, mint amennyivel a Ryzen rosszabb a játékokban, tehát összességében egy jobb processzor. A baja az, amit a hozzászólásod elején is írtál, hogy vadiúj, soha nem látott architektúra, borzasztó optimalizálatlan, ezért nem tudja letenni az aszfaltra a benne lévő lóerőket. 1080p-re építek gépet, RX480 mellett lesz valószínű egy 6 magos Ryzen, nekem a min FPS fontosabb, AM4-re érdemes beruházni, valamint jobban esik a lelkemnek, ha AMD szív dobog a vasban Jöjjön az optimalizáció!
-
apa111
aktív tag
válasz rambustibi #1837 üzenetére
Szia megcsináltam ram 2133 proci 3868ghz[kép]
-
nagyúr
1700@4.2GHz 1.4V Vcore
custom vízhűtéssel.@smc: ez olyan, mint az elsőzés, minden tuningos threadre jut belőle. viszont ez most valószínűleg tényleg az, 4Ghzn 1.2 kellett neki, a legtöbb ilyen frekinél már 1.4nél tart.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
gaborw
tag
válasz Vitka675 #1853 üzenetére
Kedd óta van meg a Ryzen 1800X-em, Asus PRIME X370-PRO lappal! Nekem másodsorba fontos a játék! Pár napja használom, de el kell mondjam, egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. Még az "optimalizálatlanság" ellenére is vadállat egy proci. Játékokban is R9 390X társaságában teljesen elégedett vagyok vele, "munkára" meg aztán végképp! Áldom az eszem, vártam és nem I7-et vettem!
-
veterán
-
Cseneles
őstag
A 14.-én érkező Win10 Patch után megnéznék mondjuk egy 7700K-t 4Ghz-n meg egy R7 1700X-et 4Ghz-n letiltott 4 maggal Nehogy felsírjanak az Intel Fannok nagyon minimális lesz a különbség Jó az intel ez nem vitás de most az AMD odatette és beváltotta ígéretét szerintem Nem akarok Intel vs AMD háborút indítani da be kell látni és el kell ismerni ,hogy az R5 1400X olyan 60-65000Ft környékén hozni foglya azt amit az intel i7 formájában árul 100000Ft-ért
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz Vitka675 #1863 üzenetére
igen, előnye az órajel és az egy szálon történő számítási teljesítmény viszont ez olyan mintha valaki I7 4790-ről váltana 7700K-ra értelme kb semmi
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
nagyúr
már januárban az volt az álláspont a sajtóban, hogy az ochez x370, x300, vagy b350 chipset kell. azóta még annyi derült ki, hogy az xfr-hez és az mgpu/sli/cfhez kell x370/x300.
úgy néz ki, hogy a fapadosabb shipsetek egyelőre stabilabbak.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Szinyák
őstag
válasz Cseneles #1862 üzenetére
7700k.-t nem nagyon lehet megfogni játékokban és napi felhasználás során, főleg hogy hatalmas tartalék oc potenciál van benne elmondható majdnem minden példányról, hogy 5ghz benne van ott meg nem lehet már 3-4ghz versenyezni egy szálon meg főleg. . Ez legyen amd update előtt után mindegy .. ez így lesz. De munkára videovágás stb és a lényeg az ár ott meg nagyot alkotott az amd biztos .
Ha v.ki olcsóbban akkor jó gépet nem vitás amd.-t vegyen főleg , ha eltelik pár hónap és javítanak ezt aztSzinyák
-
Vitka675
tag
válasz Cseneles #1864 üzenetére
Igen, ezt már kitárgyaltuk más topikokban. Haswellről, skylake-ről, kaby lakeről váltani Ryzenre abban az esetben, ha csak az IPC és single thread érdekel, nem ésszerű, bőven kiszolgálnak. Ha viszont azonos, vagy alacsonyabb áron több magot szeretnél, mert a játékon kívül mást is csinálsz, akkor hajrá. Meg ha egyszer tényleg eljön a több mag/szál ideje... hátha...
-
sb
veterán
Én se értem ez hol óriási potenciál...
Meg, hogy mitől lenne az 5GHz alap. Szvsz több alap órajeles throttlingos hsz van, mint 5GHz-es.Én is 4/8-ra várok i5 árban. Egy nonK i5-höz képest az már órajelben sem lesz rosszabb. SMT jobb. A plussz magok miatt meg nem kell sírni, mint most a 8 magosnál, hogy hádde nincs is használva. (Már azoknak akik sírnak, mivel nem használják ki.)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Szinyák #1867 üzenetére
Igen, csak ne felejtsük el, hogy egyszálon már elég erős a Ryzen is. Amikor pedig több mindent csinálsz a gépen, akkor máris egyre nő az erőfölénye. A 7700K pedig csak 4 mag, hiába erős 4, nem fogja tudni felvenni a versenyt a Ryzen 8-ával szemben, legfeljebb speciális munkafolyamatokban, mint pl. erősen AVX-es kódban.
(#1871) sb:
[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
Egy kis Anandtech-féle összefoglaló a Ryzen kezdetleges bugjairól:
List of the current caveats AnandTech is aware of:
- Windows 10 RTC disliking 0.25x multipliers, causing timing issues,
- Software not reading L3 properly (thinking each core has 8MB of L3, rather than 2MB/core),
- Latency within a CCX being regular, but across CCX boundaries having limited bandwidth,
- Static partitioning methods being used shows performance gains when SMT is disabled,
- Ryzen showing performance gains with faster memory, more so than expected,
- Gaming Performance, particularly towards 240 Hz gaming, is being questioned,
- Microsoft’s scheduler not understanding the different CCX core-to-core latencies,
- Windows not scheduling threads within a CCX before moving onto the next CCX,
- Some motherboards having difficulty with DRAM compatibility,
- Performance related EFIs being highly regularly near weekly since two weeks before launch.[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
válasz Malibutomi #1869 üzenetére
Én a nagy tesókra gondoltam 1700/1800x játékok alatt nem tud teljesen lépést tartani a magas órajelű i7.el szemben . De amit írtál is nagyon jó alternatíva fele annyiért ki jön egy ryzen kis tesó amit v.mennyi oc potenciál egy i7 szintet meg lehet ütni .
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Igen a magyobb oc potenciálra arra gondoltam , hogy 4,2ről 4,8 azért már nem olyan rossz jó nem is hatalmas. de ami a ryzen.-ben van 3,8 -3,9 .-ről 4 ghz nah az az igazán lufi..
(#1872) HSM több mindent csinálsz a gépen akkor kevés az i7 ezt nem igazán értem. Nem sikerült még semmivel kiakasztanom. Te arra gonolsz hogy 4k.s videót fogsz renderelni a ryzen.-el és játszol majd alatta bf1 multit ? az szép is lenne
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
addikt
Azon kívül, hogy a Microsoft meg fogja csinálni az optimalizálást, csak azt a problémát látom, hogy az alaplapgyártók nem voltak még teljesen felkészülve a platformra (fő probléma a DDR4 elég "kezdetleges" támogatása). Nálam be van tervezve idénre az i5 leváltása i7-re, de ha minden kikupálódik Ryzen fronton, ismét visszatérek az AMD-hez (Phenom II X6 1100T-m volt anno). De még van fél éve rá
-
Szinyák
őstag
válasz Speed_Speed #1873 üzenetére
itt is mutatja szépen grafiak alatt lufi . nem tudom mért vagytok ennyire a sok magon fent akadva a ami napig nem sok minden használja a 4/8.-at nem hogy a 6/12 8/16.-ot minek !! Jó aki tényleg stream.-el és videót vág dolgozik rajta azoknak kell és jó is ....
Szinyák
-
Yutani
nagyúr
válasz Szinyák #1879 üzenetére
Gondolkodtam rajta, hogy mit is akarsz te itt ebben a topikban, de aztán láttam a konfig leírásodat és nincs több kérdésem. Egy kérésem van csak, hogy ne itt népszerűsítsd a 7700K-dat. Frankó processzor, megy mint állat, de nincs erre szükség ebben a topikban.
Maximális tisztelet, ha fogod az adást!
#tarcsad
-
-Solt-
veterán
válasz Szinyák #1879 üzenetére
Házon belül, játékok alatt a több magos prociktól átlagban már most kikap 6-7%-l 1080p-n a 7700K... minél több lesz az újabb motor, ez annál egyértelműbb lesz. Nézd meg mondjuk az F1 2016-t, ott konkrétan az 1800X is 22%-l gyorsabb. [link]
Akinek már megvan a 7700K annak nyilván nincs oka cserélnie, de aki mondjuk 4770K-ról váltana mint például én is, szinte már semmi nem szól a 7700K mellett.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Szinyák
őstag
nem a 7700k akarom itt elterjeszteni nem ide való nem is érdekel ! mondhatnám bármelyik i7.-et egyébként .
És vettem az adást mindenki nagy fiú/ nagy lány el tudja dönteni mit akar és mire .. Én csak a játékokat vettem alapul , mert azért a felhasználok ~ 70-80 % játékra veszi a pc.-t.
Senkinek nem az adatlapja lényeg. De befejeztem.(#1883) HSM : Jó poén... azért nem ma kezdtem én is . nem sikerült ! azt észre venném egyből de lehet vakon voltam, vagy lehet be se volt kapcsolva a gép inkább !
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
.Ishi.
aktív tag
Mindenképpen alakulni fog ez a következő hónapokban. Tudom, hogy itt van a küszöbön, de tarthatnánk már az R5 sorozat megjelenésénél. (Egy Ivy Bridge i5-t szeretnék már leváltani.)
Viszont akkorra már össze kell szednie magát az AMD-nek és a partnereknek. Az enthusiast/profi részleg még elnézte a kiforratlanságokat, és bár jó megállapítás a "király a produktivitásban, herceg a játékokban" az R7-ek esetében, a mainstream, főleg gamer szegmens már nem lesz ennyire elnéző.
-
Cseneles
őstag
válasz Szinyák #1884 üzenetére
Nyilvan igazad van csak az emberek 95%-a 60hz-s monitort hasznal es ott nem tok mind1 hogy 70 vagy 80Fps-t tol ki 1080p-ben az adott cpu? Jovore tekintve egy arban egy R7 1700 idotallob barmilyen szempontbol, viszont i7 7700k is par evig bizonyara meg megallja a sarat! Hasonlitani az 1700vs7700k-t felesleges, nincsenek egy szinten az arukat leszamitva! A 7700k-t majd az R5 1400x meg 1500-al kell, ami kicsit tobb mint felebe fog kerulni az i7 7700k-nak🙈🙈🙈
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Walter_White #1890 üzenetére
gratula az új családtaghoz
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
törölt tag
Először a gomb utána a kabát vagy hogy is van ez ? Gratula
-
-Solt-
veterán
Irigylem az idegeidet... én megörülnék a várakozástól, beleerőszakolnám még egy AM3+ lapba is!
www.smart-bus.hu
-
errorcode06
őstag
Most néztem, iponnál is kezdenek beállni az árak:
1800x: 189k
1700x: 147k
1700 : 121k"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Fred23
nagyúr
válasz errorcode06 #1895 üzenetére
Kíváncsi leszek, az 1600X mennyivel lesz majd az 1700 alatt! Szerintem legalább 15k-val olcsóbban kéne adniuk, mint amin éppen akkor lesz az 1700, de van egy olyan érzésem, lesznek boltok más árképzéssel is.
Ja, és gratula az összes Ryzen tulajnak!
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Muszáj tartsanak az idegeim, 183-ért jutottam hozzá - ennél olcsóbban, szerintem nemigen lesz sehol, egyhamar... hacsak az euro-huf nem változik.. főleg hogy 27% áfa + kisker haszon (Alzát most nem venném ide), lecsaptam rá.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Walter_White #1898 üzenetére
Jó áron vetted, használd egészséggel! (Alza és társainál én sem vásárolnék!)
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core i5 10th 10400f
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest