Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
janos666 #3296 üzenetére
Az unalmas az amikor ugy osztjak itt az eszt egyesek mintha lenne fogalmuk arrol amit mondanak.
Az alatalam jatszott jatekoknal hibahataron belul van a kulonbseg 4790k es Ryzen kozott 1440p-ben, innentol kezdve barmilyen erveles fals es hiteltelen. Ha ezen sikerul tullepni, akkor lehet beszelgetni.
-
HavocS
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Ragnar_ #3295 üzenetére
Te is imádjátok kisarkítani a dolgokat.
Benne van a hozzászólásomban, amire válaszolsz, hogy "nyilván lehet vele játszani". Szerintem csak kár erőltetni, hogy addig-addig nézegessük és csavargassuk a játékteszteket, míg végre azok is úgy kezdenének kinézni, mint pl. Cinebench vagy video encode tesztek, ahova egyértelműen jobb a Ryzen. Játékra szerintem nem egyértelműen jobb, hanem úgy tűnik picit gyengébb, de ez van, mégis megpróbálják tízszer is lemérni százféleképp, majd ezerféleképp megmagyarázni a számokat, hátha végre egyszer valami más eredményt kapnak (azt, hogy jobb a Ryzen játékra, mint a Kaby). Ez az, amit kezdek unni. -
Ragnar_
addikt
válasz
janos666 #3289 üzenetére
Majdnem jól látod a helyzetet, átlag 10-15% + FPS, gyakorlatilag semmit nem jelent, nem valószínű, hogy egyértelműen ráböknél melyik konfig megy 100FPS-el és melyik 120- al, ha ki lenne kapcsolva az FPS kijelző. Far Cry primal az egyetlen játék a tesztből ahol azt lehet mondani, hogy az Intel jelentősen jobban megy.(Valószínűleg kapott is az UBI egy kisebb bőröndöt az Inteltől, az látszik, hogy a For Honorra már nem küldött bőröndöt az Intel) Ha erre te azt mondod, hogy a Ryzen játékra nem alkalmas, hajrá. De ott az F1 2016 ahol a 2+2-es Ryzen 4GHz-en jobban megy, mint az i5 4.8 GHz-en. A Maffiánál szerintem valamit elnéztél, mert ismét a 2+2-es 4GHz-es Ryzen megy 4.8 GHz-es i5 szinten. De mindenki maga dönti el, hogy milyen procit vesz, az tény, hogy akinek kaby i7/i5 procija van annak nincs miért váltania játékok miatt egyelőre, mivel sok játékban még mindig az órajel számít nem a threadek.
-
janos666
nagyúr
Sehol sem látok 30fps-t, szerintem egyértelmű volt az a rövid tőmondat, hogy "van akinek fix 30fps is elég konzolon" (tudod, XBox, meg ilyenek), ami arra utalt, hogy attól nyilván egyértelműen jobb a teszt összes szereplője (így példaképp ahhoz képest lényegtelen is az egész, hogy melyik mennyivel jobb).
Azt a 0.1% grafikonosdit átugrottam, de megkeresem.
-
nejad
aktív tag
Én inteles vagyok csak olvasom a topikot és csak nevetek azokon akik azon sírnak, hogy pár %-kal kikap egy egy hónapja megjelent proci olyan játékokban amik egy éve intelre készültek. Szerintem a nagy többség évekkel ezelőtt kiegyezett volna ilyen különbséggel.
-
válasz
jocomen #3288 üzenetére
Úgy, hogy a minimum mindig az egész másodperceben megszámolt összes képkockát jelenti. Ha van egy másodpercben akadás, mellette meg pörgő fps, akkor az egész másodpercben sok képkocka keletkezik, az értékből nem lehet kiolvasni az akadásokat. Erre csak a %-os eloszlás alkalmas.
-
sb
veterán
válasz
velizare #3285 üzenetére
Teljesen jó, alig lassul tőle és az is csak spec esetekben ugyebár.
Így a 4/8 Ryzennél nem sok érv marad majd az Intel 4/8-hoz hasonlítva azokból amiket a 8/16-nál felhoztak.szerk: janos666. Már látom, meg is jött valami mondvacsinált érv az AMD ellen. Te milyen meccset nézel?
Hol látsz 30fps-eket? Hol van óriási lemaradás? 1-2 játékban aminél az órajel számít és a több magot is lesz*rja (vagyis szutyok játéknál). És a bónusz: 1. csontra húzott Intelek ellen nézed. 2. Ár nélkül.
Igen, a 7700K leveri, maxra húzva és 2x áron, 10-30%-kal.Más: Fogyasztást mértek már valahol 4/8 felállásban?
-
janos666
nagyúr
Az a Fry Cry Pimal eredmény szerintem minden, csak nem jó. Házon belül is minden felállásban egyforma a Ryzen, ráadásul ezt játszva lehagyja az Intel (jobban, mint az órajelfölény) kevesebb magból. A Ghost Recon hasonló: betömörül egy szintre minden Ryzen, aztán core/thread arányban köré rendeződik az Intel (kivéve, hogy ehhez durván fele annyi magra/szálra van szüksége), ami kb. órajel-arányos mértékben vezeti a csúcsot is (csak fele magból).
A Maffia-ban 4/8-as Ryzen kell, hogy befogják a 4/4 Intel-t, és az órajel-fölénnyel még így is a 4/8-as Intel győz 8/16 Ryzen-el szemben is (megint: fele magból). Battlefiled: durván ugyan ez, csak még jobban húzza az órajel az Intel vitorláját. Az F1 is ehhez hasonlít.
A For Honor-nak minden mindegy.Nyilván lehet vele játszani (hah! van aki boldog fix 30fps-el konzolon!
annyit meg tuti kiprésel a 2+2 Ryzen is), de néhány kirívó esetet leszámítva szinte mindig jobb játéktesztekben az Intel. Annyira, hogy erre én már lassan azt mondom, hogy kár erőltetni a játékteszteket, ez a Ryzen egyszerűen nem erre való.
-
-
likeaRAINBOW
senior tag
Srácok, akinek a lapja monitorozza a VRM-et, meg tudjátok írni, hogy egy 10 perces prime95 small FFT-s teszt után hány fokos?
-
VirsLee
őstag
Asus Prime B350-PLUS vagy MSI B350 Tomahawk? Van érdemi különbség a kettő között? Msi lapnak kb. 30 százalékos felára van. 1700 vagy 1600X menne bele, egy RX480-nal.
-
simlisgumis
tag
válasz
Walter_White #3278 üzenetére
4 es gskill trident [link]
-
zzola
titán
válasz
simlisgumis #3271 üzenetére
Szép!
-
Walter_White
senior tag
válasz
simlisgumis #3271 üzenetére
Milyen ramok? 4-es kit vagy 2db kit?
-
Omli85
őstag
válasz
Depression #3273 üzenetére
Hát ez így van bár embere válogatja szerintem
ettől függetlenül egyetértek veled.
(#3275) Tengo: Végül is ha a mai legó árakat nézzük...
(#3276) simlisgumis: Részben emiatt döntöttem én is ezen deszka mellet meg hát van rajta minden csudajó finomság
. Köszi az infót.
-
Tengo
aktív tag
válasz
simlisgumis #3256 üzenetére
Nem gondolkodtál azon hogy a tartály-t az alaplap jobb oldalán rögzíted, mert így egy kicsit üresnek tűnik a belső. Nem okoskodok csak egy ötlet amúgy durva az a ház, egy kisebb család akár be is költözhetne a földszintre.
-
válasz
Plasticbomb #3263 üzenetére
Na, ott van hely vízhűtésnek.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
simlisgumis #3253 üzenetére
Azért vigyázzál, mert a sörre meg a páleszra az a tejszerű valami nem biztos hogy jó lesz
Amúgy nagyon fasza a gépezet!
-
Plasticbomb
addikt
válasz
-
Ragnar_
addikt
Bár, feltöltés után is el tudod fektetni.. csak akkor nem az lesz a legmagasabb pont a rendszerben.. (Ejj a régi szép idők, mikor én is vízhűtést szereltem...
)
-
Ragnar_
addikt
Mármint ha a te reservoirodat nézzük akkor (gondolom) a tetjén lehet feltölteni, nem a 2 csőcsatis végénél ezért annak kéne a legmagasabb ponton lennie.. És így a levegőbuborék is ott köt ki előbbutóbb, ha lesz..illetve a hőtágulás miatt amúgy is tanácsos nem teljesen feltölteni elvileg, de hogy gyakorlatilag az a 10-20C°mennyit jelent a hűtőfolyadéknál én nem próbáltam ki annó, nem töltöttem fel teljesen a rendszert...
-
Ragnar_
addikt
válasz
Milyen ház ez, hogy direkt ekkora tér van a vízhűtésnek ? (Azt a reservoirt nem kellene 90 fokkal forgatni, hogy, ha levegősödik a rendszer, akkor a buborék ne menjen a csőbe? Lehet, hogy így is üzembiztos, de ha elfér függőlegesen is.., bár mondjuk nincs nagy jelentősége, annyi levegő úgy se valószínű, hogy lesz, hogy bekerüljön a csőbe, nekem annó a reservoir beömlője volt a legmagasabb ponton, úgy totál egyszerű volt légteleníteni, és utántölteni is..)
-
válasz
IstvánLászló #3257 üzenetére
Nem hoz lázba?
Lehet ,hogy csak a rossz idő vagy front hatás miatt
Engem 35 évesen is ugyanúgy lázba tud hozni mint anno 16 évesen, mondjuk akkor még nem ilyen cuccok voltak ^^
-
apa111
aktív tag
válasz
Üdv a táborban GRATULA
nagyon jól néz ki a cuccos már várom ,hogy nyomd a RIZSÁT
minél több tesztel
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Köszönöm a képeket az összeszerelésről és várom a tapasztalataidat.
-
simlisgumis
tag
Jelenleg itt tartok! Még a blokk kap egy kis matt feketét , nem áll jól neki a réz!
Már várom ,hogy hogy muzsikál majd a ryzen így víz alatt ,de azt észrevettem hogy így 44 évesen már nem hoz annyira lázba mint régen!
Sajnos....
Ja ,és ha probléma ,hogy ide posztolok képeket az összeszerelésről,akkor jelezzétek nem akarok balhét ! -
MZperX75
addikt
válasz
A drágaszág....
-
válasz
Kemény cuccod lesz
-
törölt tag
válasz
simlisgumis #3249 üzenetére
A leak teszt es a jo legtelenites fontos, ha kell segitseg nezz be a vizes topikba.
-
simlisgumis
tag
Köszönöm mindenkinek ! Lassan lassan alakul,majd teszek fel képet az épp aktuális helyzetről.
-
nkmedve
őstag
válasz
Televan74 #3215 üzenetére
A Tomahawk a specifikációk szerint támogatja a 3200-as RAM-okat, szerintem fog menni. Lehet a mostani stabil BIOS-al nem tudod feltolni maximumra, de néhány update után jó lesz. Nálam az eredeti 1.0-s BIOS-al (ugyancsak Tomahawk) csak 2133-on mentek a RAM-ok, aztán egy újabb betával már 2666-on, és olvastam olyanokról akiknek simán ment 2933 vagy 3200-on is.
-
Walter_White
senior tag
válasz
simlisgumis #3235 üzenetére
Grat!! Elrendelted előlem a cuccokat
alig várom, hogy én is már végre össze tudjam dobni a normális hűtést rá, de várom a 3x140-es radit, vagy.. lehet 4x120 lesz. Sokat gondolkodtam ismét a kompakton, gyorsan, már nem bírok várni alapon, de az olyan kiszámíthatatlan, meg nem is értem, hogy gondolták a gyártók hogy magát a pumpát ráteszik a blokkra, (nem hiszem túl jót tesz az elektronikának az a hő) miután megpusztult és magával vitte a procimat még a 1151-ből... inkább várok és Nem szórakozok bóvlikkal.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Grat a csomaghoz és várom én is a tapasztalataidat.
-
Envo_
aktív tag
Nyugi, tisztában vagyok a matematikával, elvégre azt tanulom részben mérnökin
Pont hogy azt mondtam, hogy tök jó hogy ezt csinálják. (Nem mondtam hogy nem érteném,) én csak arra gondoltam, hogy miért nem alkalmazzák? Az meg hogy nagy az adathalmaz, hát istenem, automatizálni kell egy pár soros kóddal. Ha valahonnan ki tudod olvasni ezeket az adatokat (márpedig valahonnan meg kellett csinálni a grafikont), akkor miért ne lehetne egy pár sor kódot írni rá, hogy kiszámolja ezzel a módszerrel?
-
bandika0626
senior tag
válasz
Szép kis pakk.
-
Valdez
őstag
válasz
Hol a sör?
Anélkül neki se állnék gépet építeni
-
t72killer
titán
válasz
Hajrá
Nekem is viszket már a tenyerem egy jó kis gépszerelésre
-
Depression
veterán
válasz
Most éppen nem irígyellek. Ennyi doboz láttán, nekem nem lenne már kedvem nekiugrani.
-
Tengo
aktív tag
válasz
Látom profi víz megy rá, majd kérünk hőfokokat!
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Szép, hajrá!
-
törölt tag
válasz
Grat, jo moka lesz
-
Igen az is, maga a szenzor jelent magasabb hőmérsékletet. Azért került bele, hogy a kiadott tesztprocikat ne nyírják ki, mielőtt továbbadnák a következő tesztelőnek. Aztán a start után pár héttel amd bejelentetette a trükköt.
Gondolhatod, hogy egy vizes rendszer alapja nem lehet 45 fok. Ott is jól látszik az ofszet.
-
Tengo
aktív tag
A AMD Master alkalmazás is a rossz hőmérsékletet olvassa? Mert ha igen akkor rendben van az a hőfok a 25-65 határokon. A 45-85 azért durvább. Nem azért írom mert a 85 fok károsítaná a cuccot, hanem mert ilyen hőfokon már tényleg nincs semmi oc headroom, pedig a spreader is forrasztva van, így nem lehet belül baj mint intelnél. A másik hogy a videóban egy elég nagy teljesítményű vízhűtő rendszer van ám, ami 400-500 W hőteljesítményt is simán elvezet, és úgy van 85 fok? Nem bíztató. De ha az amd saját programja is rosszul jeleníti meg a hőmérségletet(amit megjegyeznék hogy elég fail) akkor nincs para.
-
90 fokig jó vagy, ha nem üt be a throttling. Sőt, gpu-knál 105-ig, és a Ryzen a gpukhoz hasonló gyártástechnológiával készült, szerintem ennek bírnia kell még azt is. Ráadásul az 1800X 20 fokkal többet mutat, mint a valóság, szóval nagyon messze van még a hőmérsékletlimit.
-
Tengo
aktív tag
Azért ezek a hőfokok rémisztőek.
-
jedis
senior tag
-
apa111
aktív tag
válasz
pRoject22 #3213 üzenetére
Én is néztem már Doom melett 2 óra játszás full hd 50 c ,bár nekem az ID cool auto lett beállitva 1200rpm ,még nálad ugye azt irtad 50c nál 100% állitottad, ha jol emlékszem 2750rpm ilyenkor,hát még ezért is cseréltem erre halkabb legyen.Volt egy PavtubeHD Vide converter próba 25 percig ment a konvertálás aida meg nyitva 95-100% minden száll 75c tartotta azon ott 1800rpm venti ugyérzem jó lesz a venti rá.
-
Televan74
nagyúr
Ryzen elbír a G.Skill Ripjaws DDR4 3200Mhz F4-3200C16D-16GVK memóriával!Alaplap támogatási listában nincs benne!Ez mennyire necces?
Szerk.: Alaplap MSI B350 Tomahawk lenne.
-
-
Mert sokkal több idő kiértékelni a kapott adatokat. Mert egy ilyen mérés egy hatalmas adathalmazt ad. Ebből az adathalmazból kell kihámozni az értelmet. A sima min avg max adatokat a tesztprogram maga is kiírja, 5 mp a feldolgozási idő.
A min érték azért nagyon defektes (ha valaki nem értette volna), mert a mérés másodperchatárai teljesen véletlenszerűen jönnek. Tehát maga a mérőeszköz aktívan befolyásolja a mérési eredményt. Ez a létező legnagyobb méréstechnikai hiba.
Legyen egy sarkos példa.
Egy teszt során végig pont 60 az fps, de egy megakadás miatt két egymást követő képkocka pont fél másodpercig tart. Ha a másodperchatárok így jönnek ki, hogy az adott másodpercben volt már 30 képkocka mielőtt jött az akadás, akkor a szoftver két egymást követő képkockában fog 31 fps minimumot regisztrálni (30+1 és 1+30). Ha a másodperchatár pont így jön ki, hogy pont nincs a szakadás előtt képkocka a másodpercen belül, akkor a teszt végén 2fps minimumot kapunk. 30 vs 2 pedig tök ugyanaz a teszt futott le tök ugyanúgy, mégis 15x eltérés is lehet az eredményben.A százalékos adat viszont teljesen konzisztens, ugyanolyan lefutás esetén mindig ugyanazt az eredményt adja.
-
joysefke
veterán
Azért mert sokkal több odafigyelést igényel mind a mérések mind a kiértékelés elvégzése. Az olvasónak
sem árt jobban képben lennie, mert az eredmények befogadása már nem csak annyi, hogy összehasonlítok két számot (átlag FPS) aztán jónapot, hanem ennél egy fokkal komplexebb: itt már két-két számot kell összehasonlítani:
-átlag fps vs átlag fps és
-0,1% vagy 1% vs 0,1% vagy 1%.Ha a játékélmény a fő szempont, akkor hangsúlynak a minimumok összehasonlításán kellene lennie, de ha a minimumok furcsák, nem áll össze a kép, akkor nem árt nézni az átlag FPS-t is, hogy az ember el tudja dönteni, hogy hol a hiba (nem csak a CPU hanem más faktorok pld: vga-driver illetve játék-"optimalizáltság") is okozhatja az alacsony minimumokat.
Egyébként ha megnézed, az 1% is még eléggé maszatol, a 0,1% viszont már szépen kihozza a különbségeket...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest