Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
"Ha ismernéd a DAWBenchet régebbről, akkor nem mondanál ilyet."
Nem regi idokrol es regi procikrol beszelek vagy altalanossagban hanem errol a konkret eredmenyrol:
(#2894) Raymond: "Az egyetlen eredmeny amit kiragadtal pedig pont a leglenyegtelenebb az egeszbol. Tisztan CPu ateresztest mer ugyanugy mint X masik benchmark."
Meg a szamokat is megadtam az aranyokrol. Az eredmeny ami neked tetszik a leghasznalhatatlanabb az egesz tesztbol DAW teljesitmeny megitelesere. Itt egyebkent tenyleg kerdeses milyen beallitasok mellett futtattak mit, mert itt van ez is:
"We chose the Reaper version of the project file and used the included ReaXcomp compressor plugin in its 64-bit form. "
"...we decided that an ASIO buffer depth of 32 struck a good balance of low latency and CPU demand with our test setup."
-
válasz
Raymond #2894 üzenetére
Itt 6 mag es 15MB cache versus 8 mag 20MB cache a helyzet.
Az az ostoba teszteredmény, ami a 3. ábrán látható csak akkor jöhet ki, ha olyan mintával tesztelték a Kontaktot, ami a 15-16MB cachebe épp nem, de a 20MB-t épp befért. Ha ez a helyzet, akkor tökéletesen igaz az állításom, hogy egy baromi nagy mérési hibát látunk. Az ember fia gigabyte-os mintákkal dolgozik, nem pár megabyte-osokkal.Plusz az X99-nel a RAM sebesseg is magasabb mint az i7 es a Ryzen.
A 7700K-nál meg a RAM lassabb mindnél, mégis a mérési hibás 6900K után ő lett a legjobb.A masodik abran nincs difi a CPU-k kozt mert nem terheli elegge a feladat hogy legyen valami kimutathato plusz
Ilyen nincs. A 17% és a 16% között is van kimutatható különbség, de itt mindenhol 17% van, ami nem olyan kicsi, hogy kimutathatatlan lenne. De mondtam, tegyük fel, hogy a futás során logolták és átlagolták az eredményeket, és véletlenül pont így jött ki mindnél 17%-ra. De akkor sem azért, mert ez olyan kicsi, hogy nem lehet különbséget mérni.Ehelyett a DAWbench eredmeny helyett megnezhetted mondjuk a 3DMark Physics eredmenyeket is
Ha ismernéd a DAWBenchet régebbről, akkor nem mondanál ilyet. A DAWBenchen az FX-ek borzalmasan teljesítettek, sokkal rosszabbul, mint más content creation benchmarkokkal, nem hozták a matekot. Itt az a szám, hogy DAWBenchen (Reaper DAW + ReaXComp kompresszor) végre feljöttek. És igen, mivel én ismerem az AMD korábbi évtizedes nyűgjeit DAW szoftverekkel (A PhII x4-et is azért cseréltem anno Q6600-ra, mert a C2Q kétszer gyorsabb volt Reaper és ProTools alatt), számomra nagyon fontos kérdés volt a DAWBench. De ha számodra ez evidencia volt, hogy itt jó lesz, akkor nem kellett volna megnézned a linkemet.Az az erv hogy te mashogy hasznalod a rendszereket ezert ertektelenek az eredmenyek azert enyhen sozlva is santit
Nem érv volt, hanem megjegyzés. -
some program which take less threads, like chess
Hogymiva'? A bárhol jegyzett sakkprogramok képesek brámennyi magon futni. A legutóbbi TCEC 44 magon, 88 szálon futott.
Season 9 Superfinal server
CPUs: 44 Cores -> 2 x Intel Xeon E5 2699 v4 @ 2.8 GHz
Motherboard: Supermicro X10DRL-i
RAM: 128 GB DDR4 ECC
SSD: Crucial CT250M500 240 GB
Chassis: Supermicro
HavocS
senior tag
Egy 20 ezres 970-es gigabyte lapban van most 1.48 Volton stabilan 3.5-ről 4.7-re húzva az fx6300-am, 3 órákat renderel néha, ez nekem elég stabil. Feltételezem egy 40 ezres lap is képes erre, aztán lehet én vagyok a naiv. Mindenesetre x370 alja csak azért drágább mert x370, meg az SLI, 90 ezret meg nem fogok alaplapra költeni azért hogy egy 100 ezres proci 100-200 mhz-cel (5%) gyorsabban menjen.
amúgy kíváncsiságból leszedtem a DAWbench VI tesztjét, a kontakt minták nincsenek benne. Én vagyok balfax vagy ilyenkor mi van?
-
Raymond
titán
A pontos teszt konfiguracion sajnalatos hinayan kivul le van irva a szovegben minden amit felhoztal. A masodik abran nincs difi a CPU-k kozt mert nem terheli elegge a feladat hogy legyen valami kimutathato plusz a Sonar furcsasagot is megemlitik. A harmadik abra hogy baki-e vagy nem jo kerdes, de konnyen lehet hogy nem, az egesz tesztet figyelembe veve ha ekkora kirivo eredmeny fura lenne akkor megemlitettek volna. A platform ugyanaz, de a ket CPU mar nem ugyanaz. Itt 6 mag es 15MB cache versus 8 mag 20MB cache a helyzet. Plusz az X99-nel a RAM sebesseg is magasabb mint az i7 es a Ryzen.
Az az erv hogy te mashogy hasznalod a rendszereket ezert ertektelenek az eredmenyek azert enyhen sozlva is santit
Az egyetlen eredmeny amit kiragadtal pedig pont a leglenyegtelenebb az egeszbol. Tisztan CPu ateresztest mer ugyanugy mint X masik benchmark. Ehelyett a DAWbench eredmeny helyett megnezhetted mondjuk a 3DMark Physics eredmenyeket is, ugyanazokat az aranyokat kapod meg mert a kb. azonos IPC es idealis skalazodas mellett csak a magok szama es az orajel szamit. A vegtelenig leegyszerusitve:
R7 1700X = 8 mag @ 3.8Ghz = 30.4
i7-7700K = 4 mag @ 4.5Ghz = 18.0
----------------------------------
Ryzen elony = 1.69xAz eredmenyek pedig:
32 = 269 / 167 = 1.61
64 = 300 / 186 = 1.61
128 = 326 / 193 = 1.69
256 = 355 / 197 = 1.80"Nem csodálkoznáék, ha ők visszatelefonáltak volna intel bácsinák, mielőtt megcsinálták volna a tesztet, annyira szar az összes többi."
-
.Ishi.
aktív tag
Úgy látszik ma is becsúszott egy pletyka: állítólag egy március 16-i Windows 10 frissítés javít az ütemezőn?
"OP said that it won't crash running some FMA and AVX stress test and works are distributed to correct physical cores in chess.
Some improvements in stress test which don't push CPU to 100% load like SuperPI 32M、AIDA64 Ram latency、x264FHD.
But still not completely fixed, some program which take less threads, like chess, when you set 4 cores , works will be distributed across CCX (2+2)."Érdekes...itt a forrás, bár a kínaim kissé kezdetleges.
-
-
HavocS
senior tag
Értelmes DAW teszt egyébként is az lenne, hogy mekkora bufferrel bír 96k/24 biten egy illetve több széteffektezett sávot élőben venni, illetve hogy mennyi idő alatt renderel egy 40 perces, 10 giga hangmintát tartalmazó 60 kontaktot tartalmazó projektet... most az nagyon sokat úgyse segít hogy 600 hangig bírja egy sávon a polifóniát, teljesen életszerűtlen.
-
válasz
Raymond #2884 üzenetére
A második ábra első csoportjánál a processzorkihasználtság teljesen haszontalan információ. Nyilván ha meg van terhelve, akkor a processzorkihasználtság magas. Minden létező procinál. Könnyen lehet, hogy pont egy core2duo lenne itt a legkisebb értékkel, ha épp úgy alakul.
A második csoportnál nincs adatban eltérés a sokmagosok között (ilyen eleve nincs, a cpu kihasználtság ugrál a projekt idővonala mentén, nem tudom hogy tudtak ilyet kihozni, de legyen).
Még mindig a második ábra harmadik csoportjánál a Sonart mérték, aminél pocsékabb DAW a földön nem volt, nem lesz, maga az isten csapása. A kezdő, bohóckodó amatőrökön kívül kutya se használja. Tehát nem is számít, mit mutat, másodszor AMD-ken mindig eszetlenül rosszul futott, egy percet se törődtek AMD optimalizációval soha.
A harmadik ábra pedig valami óriási mérési baki. A harmadik ábra elméletileg a platform egyéb elemeit hivatott megmutatni: HDD kezelés, RAM kezelés stb. mennyire optimális a zenei felhasználásra. Igen ám, de mitől van az, hogy a teljesen azonos platformon futó 6800k és a 6900k között ekkora hatalmas különséget hoztak ki?
Ezen kívül engem aztán végképp nem érdekel, hogy milyen a szoftszintik HDD kezelése, mert én rendes hangszerekkel dolgozok, szoftszintiket nagyon ritkán használok, és akkor is keveset. A kutya mindig a pluginkezelésben van elásva.
Szóval használható információnak maradt egyetlen mérés, amit a DAWBench automatikusan végez, nem ők tákolták össze. (Nem csodálkoznáék, ha ők visszatelefonáltak volna intel bácsinák, mielőtt megcsinálták volna a tesztet, annyira szar az összes többi.)
-
HavocS
senior tag
Gigabyte AB350 Gaming 3 alaplap teszt
Ha esetleg más is ezt nézte ki. Engem a leírás alapján nagyon meggyőzött, 99% hogy ez lesz. -
1700X REAPER Dawbench teszt:
Fentről lefelé: ASIO pufferméret (minél kisebb, annál jobb)
Érték: realtime párhuzamosan futtatható kompresszorok száma kiakadás nélkül (minél nagyobb, annál jobb) -
HSM
félisten
válasz
janos666 #2872 üzenetére
Szerintem ennek a CCX hisztériának nagyobb a füstje, mint a lángja. Minimális energiabefektetéssel (optializálással) át lehet hidalni szvsz a legtöbb esetben a skálázódási nehézségeket a programokban, és akkor nem marad más, csak a nyers erő.
Amit most látunk, az eléggé a legrosszabb eset, amikor még semmi nincs optimalizálva, és már így is teljesen jól megy.
Nézd csak pl. ezt az idézetet a Techspot tesztjéből:
"One thing I did notice is that all the games I have looked at so far -- which is considerably more than the four shown here -- were smooth on the Ryzen processors. GTA 5 for example plays really well on the Core i7-7700K, but every now and then a small stutter can be noticed, while the 1800X runs as smooth as silk, sans stuttering from what I observed.
I found a similar situation when testing Battlefield 1. Performance was smooth with the Ryzen processors while every now and then the quad-core 7700K had a small hiccup. These were rare but it was something I didn't notice when using the 1800X and 1700X. But as smooth as the experience was, it doesn't change the fact that gamers running a high refresh rate monitor may be better served by a higher clocked Core i7-6700K or 7700K."
[link]A HEDT alján is jó cuccok vannak, egy nagy baj van, az áruk, ami a komplex lapok miatt sosem lesz versenyképes az AM4-el.
-
janos666
nagyúr
Notebook-ba tuti pöpec lesz az 1 CCX-es APU, ahogy sok szerverbe is kiváló a CCX-saláta, és bizonyos workstation-be is biztos jó a 2 CCX-es CPU, de az enthusiast/gamer és bizonyos workstation (és talán pár szerver) alá szerintem jobb választás lesz az Intel desktop teteje (tuningolt 4 magos), vagy az Intel HEDT alja (6-8 mag CCX mizéria nélkül).
Szóval személy szerint én is kiesni látszom a Zen körből, mert pont azt nem csinálom, amiben erős.
-
válasz
Petykemano #2868 üzenetére
Tuning nélkül a 65W nagyjából passzol.
Konnektorból 73-77W-tal vesz fel a gép többet teljes terhelésen, mint idle. Ez a <80W különbség adódik a CPU fogyasztásából, a RAM fogyasztásából a VRM-ek hatásfokából, és a táp hatásfokából. Simán kijön a matek 65W-ra.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #2868 üzenetére
Egyébként ennek a 80W-nak is számtalan oka lehet. Pl. Fiery említette, hogy még elég gyengén becsüli a lapka a fogyasztását, és így nyilván a limitet is nehezen tartja, de ezen még szvsz sokat javíthatnak BIOS alól.
Nyilván ez huszadrangú optimalizálási kérdés egy ilyen sietős rajtnál.No, meg a lapok beállítása sem mindegy, pl. Intelnél volt divat egy időben úgy kiadni a alpokat, hogy akárhány magon max turbóval hajtsa a CPU-t, ami persze így alaposan tőlléphette a TDP korlátját...
-
Petykemano
veterán
azt mondják:
1700 esetén a 65W nem 65, hanem 80
2x80 = 160
Ezért a 2.4/2.8 az igazi 65W
2x65=130 + a két lapka közötti kommunikáció 20W = 150WEgyébként persze nyilván az AMD az 1700nál hazudik a 65W-os TDP-vel, de egy UHEDT cuccnál rigorózusan betartja a 150W-ot.
(a 2.4/2.8 lehet mérnöki példány értékei)
-
válasz
bajnokpityu #2865 üzenetére
Igen, IGP az szíja, főleg MadVR-rel
Ryzennél ez a veszély nem fenyeget
-
válasz
bajnokpityu #2861 üzenetére
És bioson kívül? De amúgy az 1700 például jól hozza a 65W fogyit a mérések szerint.
-
válasz
velizare #2858 üzenetére
Nem jön ki a matek a 2,4/2,8 GHz órajelhez a 150W fogyasztással. Ha összeragasztanak két 1700-at 3,0/3,6 órajelen, az is csak 130W-ot ad. Ráadásul a 8 CCX-es (32 magos) Naples is csak 180W.
Szóval 16 mag esetén 2,4/2,8-hoz kábé 95W tartozik, vagy a 150W-hoz 3,1-3,2/3,7-3,8 órajel. Lévén, hogy a pletyi HEDT felhasználásról szól, nem szerverbe szánják, sokkal valószínűbb a második eset a nagyobb órajellel. Már ha tényleg lesz ilyen (ha van eszük, akkor igen).
-
janos666
nagyúr
válasz
velizare #2858 üzenetére
Szóval a pofásan összehegesztett dual-quad után most kicsit puritánabb formában bedobnak még ezekből a monolit dual-CXX lapkákból kettőt egy kupak alá, és lesz dual-dual-quad core (dual-dual-dual-quad thread), dual-dual-channel vezérlővel.
Semmi más nem hiányzik már mellé, csak egy két foglalatos lap. -
válasz
likeaRAINBOW #2851 üzenetére
Neki 3,95-ig jó ASUS Prime B350 plus lappal az 1700 gyári hűtő: [link]
Nem tudom, hogy milyen hangos lehet ilyenkor.
-
válasz
likeaRAINBOW #2849 üzenetére
Az 1700X-hez mindenképpen kell venned hűtőt, ahhoz tudtommal nem jár.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Akinek 1700-a van, meddig sikerült egy gyári hűtővel húzni? Gondolkodom egy 1700 vagy 1700x beszerzésén, rufusnál elég jó áron van, de még mindig 15k-val drágább, mint az 1700, 15-ért meg elég jó hűtőt lehet venni, ha 1700-al hozható az 1700x teljesítménye. Vagy érdemes megvenni 1700x-et inkább?
-
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #2798 üzenetére
Ha már 2+2 és az i5 is téma volt: i5-6500: 7300 physics pötty.
Ez így +65%. C2C +50%. -
sb
veterán
válasz
Vitka675 #2827 üzenetére
Értem, csak nem ez volt a téma.
Ezt már az elején kb. 100x körüljártuk amikor még 7700K vs 8/16 volt a téma. Játékban nincs nagy difi mert nincs kihasználva. Ettől még nem a 8/16 Ryzen szar, csak másra jó. Akinek játékra kell elég kevesebb mag/szál is.Tehát addig lefutott volt, hogy elég lesz sokaknak egy 4/8 Ryzen is. Ezen belül most csak az volt a kérdés, hogy milyen lehet a viszonya az Intel riválisokkal szemben. Azzal megspékelve, hogy 2+2 lesz 4+0 helyett. Ezt próbáltam összeszedni. Szerintem ezen kívül nincs hátránya. A 2+2 pedig még kérdés mekkora hátrány. Szvsz átlagban nem lesz nagy.
-
sb
veterán
válasz
Raymond #2772 üzenetére
Árban valóban a nagyobbakkal versenyezhet. De a többi ettől még áll amit írtam.
A legnagyobb K-s modellen kívül max egál lehet az órajel vagy Ryzen előny. +SMT. A hátrány pedig a 2 CCX-es felépítés amiről csak tippelgetünk mennyire lehet hátrány. Amit láttunk az alapján nincs nagy gáz. Ennyi összegezve.A játékokat én magam is írtam, hogy azon lesz a hangsúly. De ettől még a render jellegű előny megmarad. Van akit ez is érdekel. Játékokra meg ott a fenti lista. Lesz pozitívum elvben így is bőven.
-
awexco
őstag
Elég limites tesztekkel futatták le de igen valami ilyesmi kellene
http://www.legitreviews.com/ddr4-memory-scaling-amd-am4-platform-best-memory-kit-amd-ryzen-cpus_192259/2
Számomra fura , h sehol nem babráltak a cpu FSB -vel oc során .
Régen ugyí rémlik még intel is gyári kiviteleknél különböző procikat azonos családból különböző fsb-kel adták ki .
100-133-166 fsb ...
-
awexco
őstag
Nagyon jó lenne ha készülne valami rendes alapos hasonló tesztelés
http://www.hardware.fr/articles/940-5/cpu-ddr4-vs-ddr3-pratique.html
Bár ugye nem mind1 mert valahol sávszál kell , valahol meg alacsony késleltetés . Gondolom játékoknál utóbbi .
-
awexco
őstag
Ez elég érdekes cikk hamár sokakat érint /érdekel a ram sebesség .
http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-7-1800x-processor-review,13.html
Talán igy emelt fsb-vel csökkentett szorzóval lehet a játékok is jobban futnak . Ha már az órajel nem nagyon emelhető , igy lehet harapósabb . Bár biztos fontos , hogy a rammal megfelelő szinkronban legyen .
-
akela91
addikt
Nem tervezném, BLCK -ra gondolsz gondolom. Lehet túlzóak az elvárásaim, de nekem ezeket kell teljesítenie, hogy maradjak piros oldalon. (nem vagyok semmilyen fanboy)
7700-hoz van 29k-ért teljesen korrekt lap (350 mortar).
Ha itt nincs értelmes lap ennyiért, akkor bele kell kalkulálni a drágább lapvásárlás költségét. Ár-értékben melyikben fogok kijönni jobban, az lesz a kérdés. -
akela91
addikt
i7700-ról beszélek, amit egyébként sem lehet húzni.(szorzózármentes)
Az R5-öt szerintem lehet majd húzni szépen egy 30k-s lapban is 2 hónap múlva.(~3.8-ig már csak) Most is egy <30k-s lapban van húzva fix 4.5GHZ-en a 8120-am, 0-24 évek óta.(Igen kell a VRM-re a lég, de nulla throttling, megfelelő tápellátásút kellett választani 8+2)Egyébként játékra használnám szinte csak. A munkahelyen van munkára való gép.
Én annyit várok az 1600-tól, hogy legyen erősebb mint egy i5-7600, néhol bele is nyaljon a 7700-be(clock to clock)A tesztek döntenek majd, objektíven meg fogom vizsgálni és dönteni fogok vagy ez, vagy az mellett. Még egyszer, a fentiek egy base 7700, és egy 4Ghz-re húzott R5-ról szólnak.
-
akela91
addikt
Szerintem arra senki sem számított hogy jobban húzható lesz mint egy R7. BTW, read only vagyok hetek óta. Itt az ideje cserélni a 8120 -am(@4.5GHZ), vagy 1600 lesz, vagy i7700. Szóval nekem most jön a lényeg.
Ha tudja a 4Ghz-et, lesz hozzá normális lap, normális áron(~30k), és közel azt tudja mint egy 7700 de olcsóbban, akkor ő lesz az igazi nekem.
-
.Ishi.
aktív tag
Vasárnapi pletykarovat: R5 1600 leaks
Redditen pár kínai fordítás szerint 4Ghz a maximum, nem lesz jobban tuningolható, mint az R7. (Ahogyan azt már sejteni lehetett.)
-
Vitka675
tag
Az, hogy a CCX-ek közötti móka miatt lassul a processzor, ez tény, nem is ezt akartam vitatni. #2731-ben linkeltem egy videót, arra gondoltam, nem a 2+2 és 4+0 különbségeire. A cache meg úgy került bele, hogy össze akartam fogni mindent, ami egy játék fps adataira hatással van, ezek pedig a cache mérete, órajel, ipc, illetve ugye az, hogy hány szálat használ egy game. Mivel a mai napig a legtöbb maximum 4-et, 5-öt, semmire nem megy az ember egy 16 szálas processzorral, ha az a szálak számát kivéve mindenben megegyezik egy 4 magossal, mert a plusz magokat nem használja a játék, nem skálázódik, nem nyújt többlet teljesítményt. A redgamingtech videó is pont ezt mutatta, 8 és 16 szál között 1-2 fps különbség átlagban.
-
HSM
félisten
Nem forgattam ki (szándékosan biztosan nem), csupán arra hívtam fel a figyelmed, hogy szvsz nem releváns, hogy alacsony grafikán készítették, hogy a proci ereje legyen inkább látható.
Azt se mondtam, milyen ß&@$&@, csak azt, hogy ez így lényegesen gyengébb, ami itt nagyon nem mindegy, főleg hogy a játékos budget sweet spotról beszélünk...
Engem személyesen nem zavar, nekem a hatmagosom hozza a 7700K, és így sanszosan akármelyik négymagos Ryzen szintjét is, nekem csak a kis 8-as vagy a hatos Ryzen játszott alapból is.
-
válasz
bajnokpityu #2823 üzenetére
Nekem már az is jó lenne, ha fél óra helyett 15 perc alatt futna le valami, vagy 2 óra helyett 1 óra.
-
-
válasz
bajnokpityu #2821 üzenetére
A szimulációk többsége (a szilárdságtani számítás) VEM-mel megy, úgyhogy valószínűleg a tesztben is az volt.
Hát nekem az i5 2500K eléggé megrökönyödik alatta, ha nagyon részletes modellt futtatok le. De hát van, amihez már atomerőmű kell.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Citroware #2818 üzenetére
Engem is érdekelne. Bár nem tudom, milyen matematikai műveleteket végez a program.
az i7 4790Kt csak végeselemes számitásra használom. Ez óriás mátrixokból képzett műveleteket jelent. Ha jól tippelem akkor ez azért elég jól kellene profitáljon a sokszálúságból, hiszen a mátrixokat szépen szét lehet bontani akár 16 felé is.
-
joysefke
veterán
Jönnek ki a memóriagyártók a RyZEN-hez való OC-moduljaikkal
https://www.computerbase.de/2017-03/adata-corsair-ddr4-ram-ryzen-am4-kompatibilitaet/ -
Mi lehet az oka, hogy mérnöki tervezőrendszeren számítási teljesítményben nagyon lemarad a Ryzen az Intelhez képest?
Ez vajon szoftveres sajátosság lehet, vagy más gépészmérnöki szimulációs szoftvereknél is valószínűleg ez van? Sajnos más ilyen szoftverrel még nem láttam tesztelni.
-
HSM
félisten
Persze, lehet ezt lehet tovább gondolni, és akkor hamar ott kötünk ki, hogy CPU nem is kell a játékhoz, csak elég magasra állított grafika, hogy totál GPU-limitesek legyünk.
De ennek semmi értelme nincs.Nemrég lőttem pár tesztet a Crysis 3 egy CPU-limites részén, 2FPS azaz szűk 5% a difi a 720P magas grafika és 1080P magas grafika beállítás között. [link] [link]
Csupán arra próbálok célozni, hogy nem igazán lesz kisebb a CPU-igény attól, hogy levesszük a GPU-t terhelő opciókat.Ez csak egy divatos önálltatás.
Azt se mondhatod, hogy gyenge proci lenne, egy hatmagos 4Ghz-en, kb. i7 7700 szint.... -
törölt tag
Itt nezzetek majd meg. Nem sok, de legalabb keves
Korrekturazasra var, szoval soon.
-
apatyas
Korrektor
válasz
#45997568 #2807 üzenetére
Ha sima saját blogbejegyzés, akkor az a te dolgod és kint van ahogy lenyomod az entert. Elbírálás, korrektúra a címlapra szánt írásoknál van, a munka része pár nap amíg átfut mindenkin akin kell, meg időzíteni szokták hogy egyenletesen kerüljenek ki dolgok a címoldalra. Ez persze expressz megjelenésű lenne gondolom, mert forró a téma. (címlaposhoz azért illik kettő vagy több oldal, vagy egy rakás grafikon ha nem szöveges típusú mű)
Amúgy, szívesen átnézem akkor is ha nem címlapos, de gondolom úgyse sok szöveg lesz benne. -
IstvánLászló
őstag
válasz
#45997568 #2777 üzenetére
Szia! rupsz
A configod a házban egyszerűen gyönyörű és szép és minden......
(#2781) rupsz igen és igen és príma ez a érték.
Ilyen hűvös alapból a régi talicskám is víz nélkül a proci 37 fok és 24 fok a lakásban...
A mérés Open Hardware Monitorral.Milyen a víz hűtőd és melyik gépházba is lehetne is be is építeni?
Köszönöm a tesztelőknek a munkáját és segítségét itt mindenkinek.
A Ryzen legyen velünk......Tisztelettel: István László
-
Ruuwa
tag
Egy bátor önként jelentkező Ryzen és AIDA64 tulajt szeretnék megkérni egy mérés elvégzésére. Az eljárás garantáltan fájdalom mentes.
Az alábbi képek szerint be kéne állítani a CPU kihasználtság és frekvencia naplózását 500ms-os időközönként egy CSV fájlba.
[Időköz beállítása]
[Paraméterek kiválasztása]Persze ha más adatot is monitoroznál, akkor nyugodtan jelöld be azokat is. A naplózás a beállítások alkalmazása után azonnal indul, leállítani és újra elindítani a tálcán lévő AIDA ikon helyi menüjében is van lehetőség.
A kérésem az lenne, hogy egy legalább 30-60 perces időszakot naplózva teljesen hétköznapi módon használj egy, esetleg egymás után két erőforrás-igényesebb alkalmazást. A naplózás indítása után és befejezése előtt jó lenne 1-2 perc tétlen időszak, viszonyítási alapnak. Nem kell aggódni, a CSV fájl mérete 1-2 MB körül lesz. Ha ezzel végeztél, kérlek küldd el a keletkezett _log végződésű CSV fájlt és egy rövid leírást (milyen alkalmazás/játék és azon belül mit csináltál nagy vonalakban) a vegyesleves kukac gmail pont com címre, hogy egy ilyen tündibündi diagramot készíthessek belőle:Ez pl egy Core i7 4810MQ kihasználtsága No Man's Sky alatt
U.i: Nekem az is jó, ha más formában teszed elérhetővé/letölthetővé a CSV fájlt. Ahogy jól esik.
-
jedis
senior tag
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #2798 üzenetére
i7-6700K @ 4.0Ghz es DDR4-2400 CL15 RAM ad 12800-at. Ebben a tesztben egyebkent lenyegtelen a ket CCX kozti kommunikacio, hasonlo mint a Cinebench peldaul.
-
FeRkE
őstag
válasz
Szeszkazán #2799 üzenetére
Egyet ertek, jo cucc ez mar most is
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest