- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Autós kamerák
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
Le futtattam én is az Andromédát GTX 1060 6GB + 4690K 4.4Ghz-n ugyan azon beállításokat alkalmazva de a minimum 89 Fps volt, a maximum 140 Fps körül volt és a processzor kihasználtság nem érte el sehol sem a 65%-ot. Most vagy ennyivel gyengébb a 7500 as vagy nem feltétlenül tekinthető a teszt hitelesnek.
-
-
Malibutomi
nagyúr
Volt mar sokszor, le is irtam rola a velemenyem, de bemasolom ide is:
- Meg nem jelent meg a proci szoval bios frissitesek ilyesmik amik vele jonnek nincsenek jelen.
- Az itt tesztelt 1400 kevesebbe kerul mint az i5, ennyiert csak i3-at kapni.
- Ehhez kepest kb i5 szinten van - a beepitett benchekben - ha rendesen jatszana pl a BF1 multival, ahol a procinak van is tobb dolga eselyes hogy mas lenne az eredmeny. Latva hogy az i5 94%-on megy a benchben, a Ryzen meg 56%-on.Szoval kb i5 szint, ahol megy a tobb szal is ott valoszinu felette
-
Yany
addikt
Köszi a linket. Valami nagyon nem stimmel. A videó felénél járok még csak, de már olyan címek is voltak, mint pl. az AMD favorit(?) BF1, és gyakorlatilag minden címben eddig elverte az i5 a 3.8-as Ryzent. Közben meg a cpu/gpu is kihajtatlanul megy. Vagy gond van (BIOS/driver,/akármi), vagy rosszul tesztel az ember (vsync, akármi). Ráadásul Radeon-nal, tehát még azt sem lehet gyanítani, hogy a GeForce okozhatja, amit ugye máshol láthattunk, hogy NV kártyákat az Intel valamiért sokkal jobban kihajtja.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
stratova
veterán
-
fudi2002
veterán
20% az messze van a nagyontól.
Tessék, 4,4ghzen 22000 pont. Na ez a nagyon...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
sb
veterán
Azért írtam, hogy a 120k-s 1700-hoz képest számolok, mert szerintem is túl van árazva. Csak kimaradt a hsz-emből, de ezt a többiek már kifejtették.
Játékra szvsz 4/8 is elég lehet ha nem nagyon hc gaming a cél, még jövőállónak is mondanám. Sőt, még egy 4/4 is bőven elég halandóknak kicsit kevesebb későbbi potenciállal. A 6/12-t meg gaming szempontból még mindig a 7700K fölé lehetne tenni hosszabb távon szerintem.
Ill. én a kisebb modelleket venném továbbra is mivel nem látok semmi extrát a nagyokban tuning mellett.
-
sb
veterán
-
Vitka675
tag
Nem a Ryzenen múlik sajnos, hanem a szoftvereken. Nem tudom hány éve várjuk már a DX12-őt, mint a messiást, de csak nem akar megérkezni, és ami info rámragadt, abból úgy tűnik, hogy még nagyon sokáig fogja sok fejlesztő a DX11-et használni. Vannak címek persze, és egyre több 12-es lesz, de a tények alapján nem várok olyan éles váltást, mint pl 9-10 között volt.
Együttműködés szemszögéből nézve az AMD már most 350+ fejlesztő céggel működik együtt és ez a szám várhatóan 1000 körül lesz év végére. Láthatunk majd tehát játékokat, szoftvert, ami Zen architektúrára és sok/több magra is van optimalizálva. DX12ből már most profitál, a kérdés inkább az, hogy hány ilyen játék jön ki, ami használja, valószínű egyre több.
-
Malibutomi
nagyúr
Azert tegyuk hozza hogy ez a palya hasznalja ki igazan a sok magot, emlekeim szerint itt az FX procik is jol mentek.
(#1615) Speed_Speed
Ha rendesen megnezned a teszteket latod, hogy csaka jatekokban van valami bibi, ott nem ugy teljesit mint egyeb tesztekben ahol rendre pariban van az intel 6900K-val egy es tobb szalon is. Ez valoszinuleg javitva lesz meg ujabb biosokkal/optimalizalassal.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
smaa max fhd cpu 4,7 ghz ramok 2900 mhz vga maxra húzva amit bír core c 1450 mhz vram 2000 mhz.
Sokat dob nagyon az oc 4 ghz-en alap vga karival 2666 mhz ramokkal 60fps körül van a kritikus helyen kilátónál az első képem helyszínén.
2560-as felbontásban high-on 80 fps is megvan néhol. full oc-val
Az ne zavarjon hogy nekem gtx 970 van a tesztedbe meg sokkal erősebb vga-val mértek.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Igen, ez az az ábra, csak nem emlékeztem, hol is láttam. Én a Stilt-es topikban akadtam amúgy rá, így már megvan. [link]
Plusz volt egy másik hasonló grafikon is, ami nagyon tetszett: [link]
35W-ból 1000 pont Cinebench elég vadállat, nekem a 32nm-es hatmagos durván 130W-ot kér 916-hoz....
Vagy nézhetem úgy is, hogy a notebookom kétmagos Sandy i7-ese 35W-ból csinál 270 pontot... -
-
sb
veterán
A 4/8 cpu rész némi alulfeszeléssel szerintem benyomható 65W alá (ha azt veszem, hogy az 1700-at kb. 70-75W-ra lenyomták 8 maggal), ill. órajel-függő is. Ha nem 4GHz körül lesz, ill. jellemzően gpu terhelés közben nem megy maxon akkor 45-55W is juthat a gpu-nak. Feltéve persze ha nem sz*rik az AMD amúgy is a TDP limitbe, ami a tesztek alapján nem egyértelmű.
Plusz még leveheted ebből, hogy a 460-on fogyaszt a GDDR5 is.Szóval szerintem gpu-ban némi csiszolgatással közel is lehetne akár a 460-hoz. Szokásosan a mem sávszélesség lesz a legnagyobb bottleneck szerintem.
Attól függetlenül, hogy ott is lesz azért előrelépés. A DDR4 mellett a tömörítés, sávszélesség kihasználás is jobb elvileg az előző APU-khoz képest már a Polarisban is -
ukornel
aktív tag
Én valahol azt olvastam, hogy kétféle IGP lesz, egy kisebb és egy nagyobb. A kisebbet olyan Kaveri-szintűnek gondolnám, a nagyobbra meg sejtelmesen azt mondták, hogy "console-class" teljesítményű lesz. Hogy ez mit pontosan takar, arról sejtelmem sincs, mert a PS4 már nincs is olyan messze az RX460-tól, de az XBOX One az inkább csak fele-kétharmada annak. Én arra tippelnék, hogy ez utóbbi lesz.
A memória sávszél mint szűk keresztmetszet továbbra is le fog korlátozni. Ahogy nézegettem, újabban akár 0,3 bit/FLOP-ig is leszorítják a modern Pascal és Vega architektúrákkal a teljesítményre vetített sávszélt. Ebből kiindulva, ha eljátszok a számokkal, 2 csatornás 3200 MHz-es DDR4-el ~1,35 TFLOPS még kiszolgálható, ez tényleg az XBOX One szint; a Kaverihez képest kb +50%.
Ami még megkavarja a dolgot, az az, hogy kitartóan pletykálnak HBM-es APU-ról. Ha ez nem a HPC-be szánt fejlesztést jelenti, hanem az AM4 foglalatba jönne ilyen, az sokkal erősebb is lehetne, memória sávszélesség oldalról legalább is.[Szerk.] Találtam egy linket, miszerint HBM + 1024 shader vagy DDR4 + 768 shader. Tavaly októberi wccftech, úgyhogy a helyén kell kezelni.
Ha az első variáció igaz lenne, azzal kábé be lehetne érni az RX460-at.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
768-as a XBO GPU, ha ez is 768-as de ujabb architektura megfelelo orajeleken akkor elmeletileg lehetne valamivel gyorsabb mint az XBO, de a gyakorlatban ez nem lesz igy ha nem raknak melle egy kis HBM2-es chip-et. Legalabb egy 2GB darabot meg ha az alacsonyabb orajelu kivitelbol is. Anelkul 40-50GB/s mem savszel van csak memoriatol fuggoen az XBO 68GB/s + 204-218GB/s ESRAM-al szemben.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
HavocS
senior tag
RX 460? Ha a fele-harmada már jó. Ha az intel HD630-nál másfélszer jobbat is virítanak (kb ez az ameddig az optimizmusom maximum terjed) akkor is az RX460 fele lesz a GPU teljesítménye. És akkor még itt van a latency issue, ami egy iGPU-nál nagy probléma lehet ha nem tudnak javítani, bár az is igaz hogy ott a sávszélesség az igazán fontos.
(#1137) Ishikoro: ez mondjuk okés, csak kicsit rossz a szájíz, hogy az X-es modellek kb ugyanazok mint a sima 1700, mondjuk annyiból nem zavar hogy az meg kb ott van árban ahol a 7700k. Mindenesetre a Thoroughbred-A és -B közötti differencia lebeg a szemem előtt, bár kétlem hogy az R5-R3 launchra villantanának egy új steppinget, na meg itt nem is arról van szó mint akkor volt, hogy egyszerűen lemásolták az előző generációs die-t kisebb csíkszélességgel.
(#1139) Komplikato: hát, ez valahol jogos is meg nem is. Fanboykák nagyon szeretik elfelejteni a szopós intel launchokat, akár az i7-et amit írsz, akár a Willamette P4-eket, ahol az 1.1 GHz-es P3 hűvösebb és gyorsabb volt az 1.4 GHz-es P4-nél... viszont tény az is, hogy a Ryzen hype train nagy lendülettel indult, és ehhez képest igen döccenősen sikerült beállni a pályaudvarra, jó 50 méterre az ütközőbaktól Bár... a legnagyobb problémákat az alaplapoknál érzem őszintén. Korlátozások, RAM megkötések, ezzel nem megy, azzal csak 2666, párban 2 modul csak 1866, sokat számít azért ez is. Reméljük nem fog fél évig tartani normális BIOS-t csinálni, főleg a B350-es lapokhoz.
(#1147) Cyberboy42 fogalmam sincs már hol de láttam tegnap streamelős tesztet, x264 meg quicksync encodinggal is. érdekes hogy 16 szál ide vagy oda ugyanúgy kb 10%, ilyen 47->43 FPS különbség volt a Ryzennél meg az intel prociknál is.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Az nemtom hogy fog menni, de ez a proci amit most teszteltek több mint 200 ropi, annyiért többet várna az ember.
@HavocS: Computerbase-en van egy rakat játékteszt.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Nálam megy 100fps-t is, akkor az én procim jobb?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Depression
veterán
Nekem ezek már onnan gyanúsak, hogy minden tesztelőnek 1800x-et küldtek.
Remélem Fiery annyit el tud mondani, hogy tényleg vannak-e 1700 és 1700x tesztek is, vagy az összes ilyen kamu.[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
joysefke
veterán
Szimulálni lehetne így a tesztben olyan procikat, amik csak később jönnek.
Addig megint változhatnak dolgok.
Érdekességképpen egy külön cikkben szerintem is lenne értelme ezt megcsinálni, de butaságnak tartanám elvinni a friss procik tesztjét ilyen irányba. Főleg úgy, hogy a 4/4 illetve 4/8 etc RyZEN modellek előbb utóbb meg fognak jelenni és azokról is lesz részletes teszt, a végén még valakinek eszébe jutna a régi imitált 4/4 4/8-CPUs tesztek mellé rakni a majdani újakat...
-
HSM
félisten
Na ezaz... Senki sem tudja még.
A skálázódást szokta elrontani. Pl. 1 magon van X sebességed, kettőn 2X, három magon 2,5X-es, négynél meg monjduk 2,8X-os.
Ilyesmit lehetett mérni Haswell i5-ömön (4690K) Prime95 benchmark-ban.
Koknrét számok 1600-as CL9 rammal, processzor 4,5Ghz-en:Timings for 2048K FFT length (1 cpu, 1 worker): 7.99 ms. Throughput: 125.09 iter/sec.
Timings for 2048K FFT length (2 cpus, 2 workers): 8.89, 8.08 ms. Throughput: 236.23 iter/sec.
Timings for 2048K FFT length (3 cpus, 3 workers): 11.63, 10.33, 10.24 ms. Throughput: 280.46 iter/sec.
Timings for 2048K FFT length (4 cpus, 4 workers): 16.14, 13.19, 13.23, 13.65 ms. Throughput: 286.61 iter/sec.Illetve ugyanezt ugyanígy 2133Mhz CL11 ramokkal:
Timings for 2048K FFT length (1 cpu, 1 worker): 7.60 ms. Throughput: 131.60 iter/sec.
Timings for 2048K FFT length (2 cpus, 2 workers): 8.14, 7.64 ms. Throughput: 253.79 iter/sec.
Timings for 2048K FFT length (3 cpus, 3 workers): 9.42, 8.78, 8.60 ms. Throughput: 336.22 iter/sec.
Timings for 2048K FFT length (4 cpus, 4 workers): 11.84, 10.99, 10.76, 11.08 ms. Throughput: 358.61 iter/sec.Szóval így nézett ki a skálázódás 1600-as rammal, 1 mag 100%, 2 mag 189%, 3 mag 224%, 4 mag 229%.
2133-assal: 1 mag 100%, 2 mag 193%, 3 mag 255%, 4 mag 273%.
Ha a 286 iterációt összehasonlítod a 358-al, azért az nem 10%, és ugye sajnos még a 2133Mhz-es ramos mérésem is sírt a sávszélesség hiánytól. Többet nem tudott a kitem sajnos.Ugyanez Crysis 3 kedvenc CPU-limites tesztjelentemnél 47,4 [link] vs. 52,5 FPS [link].
Amúgy ez a dolog ahogy írtam, inkább az erősebb nyolcmagosoknál lesz érdekes, főleg tuningolva. 4 magnak látatlanban is bőven elég lesz a két DDR4 csatorna, a hatmagosnak is sanszosan egy gyorsabb kit, a 8-ast foghatja majd vissza itt-ott picit. De ez nem az 1x1 sugarú játékosnak lesz érdekes, ez csak az én technikai érdeklődésemnek lesz igazából érdekes.
A Haswell-ekhez is sokan vígan ajánlgatták a csigalassú DC 1600-as kiteket, alig néhányaknak tűnt csak fel, hogy itt-ott hoppá van.
[ Szerkesztve ]
-
HavocS
senior tag
Jó, a Source engine az egyik ami totálisan telibexarja a multithreadinget, mondjuk ez a 300 FPS pont fizikai alap nélküli hepp, a monitor képfrissítésének és a szerver tickrate-jének megfelelőt érdemes beállítani, és akkor se tearing, se lag nincs. Aki ennek ellenére ragaszkodik a 300+ FPS-hez, az majd vesz egy 4 szálas i5-7600k-t ugyanannyiért mint amennyiért egy 12 szálas R5 1500-at megkap.
-
Remus389
veterán
A Kaby Lake egy régi generáció teljesen agyoncsiszolt, kipolírozott változata.
A Zen viszont egy új generáció első szárnypróbálgatásai.
Érdemesebb lesz AM4-es alaplapot venni egy négymagos Zen-el, hisz lesznek új steppingek amik jobban bírják a tunningot, 8 magost is lehet bele ha már eljött az ideje, sőt kis szerencsével a 7nm Zen+ is bele fog menni.
Szóval okosabb döntés már AM4-re építeni, hisz szép jövő előtt áll, még akkor is ha jelen állapotában esetleg minimálisan elmarad a Kaby Lake-től (tunningban), de ez nem is biztos.
Remusz911: Akkor érthető a vélekedésed; szerintem a Ryzen-ben nagyon kevés tuningpotenciál lesz, de ne legyen igazam!
Valahol félúton kéne megállapodni, a 4.4-4.5 Ghz szerintem meglesz léggel, a most kijövő 4mags procik. Fél év múlva meg mégjobbak lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Elírtam, a 7700k 4,2-4,5Ghz. A sima 7700 viszont "csak" 3,6-4,2. Szerintem erősebb lesz az 1400X-nél még az is, de persze ott már talán nem lesz nagy a difi valóban.
Remusz911: Akkor érthető a vélekedésed; szerintem a Ryzen-ben nagyon kevés tuningpotenciál lesz, de ne legyen igazam!
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Remusz911: Az i7-7700k 4,4-4,5GHz, a legjobb 4/8-cas Ryzen 3,5-3,9. Ha pedig van tuning, akkor az se a Ryzen-nek kedvez. Még ha picivel erősebb lenne is a Ryzen IPC-je, az órajelbeli eltérés szerintem túl nagy, nem behozható.
Pedig sokkal többet nem megy a Kaby lake sem, PH-s teszt szerint 4,8 és 5 ghz-et értek el, de ehhez már 1.4 volt kellett.
Én szerintem a 4 magos Ryzenek fogják hozni a Kaby Lake szintjét tunningban, vagy csak egész minimálisan gyengébb, de az már nem is igazán számít.
[ Szerkesztve ]
-
HavocS
senior tag
Nem igazán. Még egy 4.8-ra húzott FX6300 is kb 30%-kal marad el a 60 FPS-től olyan játékban, ahol az egymagos teljesítmény számítana egy i3-6100-tól, az meg hogy a 7700k 95FPS, egy 1600x meg meg 85FPS lesz mondjuk a Fallout 4-ben ahol eleve 60 FPS-re limitál az engine, vagy egy Grim Dawn-ban, az pont 100%-ban mindegy. Egyrészt 60 Hz-nél többet bíró monitorja nagyon keveseknek van, kompetitív online játékok meg amúgy is bőségesen támogatják a több magot kevés kivétellel. 60 Hz-es frissítéssel 160 FPS-sel játszani, ráadásul jól szénnéfeszelve mindent, a világ legnagyobb baromsága szvsz.
-
Ueda
senior tag
Megnéztem, mert úgy gondoltam a Radeon HD 7750 1GB gddr5 -höz felesleges a pcie 3 x16 (biosban lejjebb vehető). De kell hozzá, mert pcie 2 x16 -tal (ez nyilván egyforma a pcie3 x8 -al) jól észrevehetően belassul a Doom 2016 (Vulkan-al). Nem mélyedtem bele nagyon, de arra tippelek, hogy a Vulkan api jobban kihasználja az erőforrásokat és emiatt megnő a pcie 3 x16 létjogosultsága is. (Az opengl 4.5 nem jön be nekem/nálam)
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Rasiel
senior tag
Pontosan. AC BF-el, illetve a TR-el is szoktam játszani mostanság, mindkettő bőven beéri a jelenlegi i5-ömmel.
(#141) HavocS: Igen, én inkább az utóbbi táborba tartozok, ergo szeretek hosszú távra tervezni. A jelenlegi második generációs i5-ömről mindenképpen egy komolyabb ugrást szeretnék, amihez majd nem kell hozzányúlnom több évig. Az hogy a választásom az AMD vagy az Intel oldalára fog esni, azt majd még a jövő eldönti.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
Viszont ne a Watch Dogs 2-ből induljunk ki! A játék első része is problémás volt, nagyon sokan panaszkodtak komoly konfigokkal is, hogy autóvezetés közben többször megakadt a játék. Erre megoldás volt az, hogy lejjebb kellett venni Ultra-ról a textúrák minőségét, valamint egy 6/12-es Intel i7-es CPU tudta teljes egészében megoldani ezt a problémát. Watch Dogs 2 esetében pedig a látótávolság visszavétele sokat tud dobni a teljesítményen.
(#132) -Solt-: Városban nő meg leginkább a CPU igény a WD2-ben. Tény, hogy az átlagnál CPU éhesebb a játék, de bőven nem kevés neki a szóban forgó 6700K.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Hát Igen, elértük azt a időt ahol a 4 mag 8 szál kezd kevés lenni, igen ritkák ezek a címek de már mondhatjuk úgy hogy van ilyen cím. És ilyen címek alatt a Ryzen 1600X 6 mag 12 szála biztos hogy veri a 6700K-t, szóval ha ilyen játékok jönnek majd ahol a több szál ki lesz használva a ryzen plusz ereje tuti jól fog jönni.
Én inkább már csak hobbi játékos vagyok, nem igazán tesz már boldoggá. De olyan mint a Tekken 7 biztos fog érdekelni.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
joysefke
veterán
A 9 fázis is tényleg nagyon szép, viszont ahogy az árakat nézem, egy inteles lap+proci kombónál nyerhet az ember akár 10k-t is a lapon, vagyis ennyivel drágább prociba fektethet! Az én inteles lapom 24k, és mehet bele akár egy i7-7700k is.
Najó, de te itt egy B350-es AMD lapot hasonlítasz egy B150-es intelhez. Az egyik egy tuning lap (B350), a másik meg ugye nem. Szvsz vagy egy 1x PCI-e 11x-os Z170/270-es lapot hasonlíts hozzá, vagy AMD-ből is menj le egy lépcsőfokot (tuningmentes lapok)...
-
hundai
aktív tag
<magánvélemény> Miért akarunk normális hűtő nélkül tuningolni egyáltalán? Egy alsókategóriás lapra nem fognak pakolni 8 fásist mert minek?Tuningra eddig se a 25 ezer forint körüli lapok voltak a jók, (ugye a 4 fázis meg a hűtetlen vrm aminben a 65 wattos procik tuning nélkül simán elvannak), és nem is az ilyen lapokba veszik a csúcsmodelleket, aki meg igen azt csak sajnálni tudom. Akármilyen platformon akarunk tuningolni, az alaplapok is 40+ban kezdődnek. Ez sosem volt olcsó és nem is lesz az valószínűleg </magánvélemény>
-Wake up Neo!
-
Fred23
nagyúr
A 9 fázis is tényleg nagyon szép, viszont ahogy az árakat nézem, egy inteles lap+proci kombónál nyerhet az ember akár 10k-t is a lapon, vagyis ennyivel drágább prociba fektethet! Az én inteles lapom 24k, és mehet bele akár egy i7-7700k is.
-
Vismajor01
addikt
En arra leszek kivancsi, hogy tesztek alapjan en melyiket valasszam.
Amit en hajtok az szarik ra hany szal van, kb csak az egy szalas teljesitmeny szamit (szar source motor).
Most egy fx 6300 van 4.6 ghzen, szoval ezt nem lesz nehez uberelni. Valszeg az r5 seria kozepet vagy aljat celozom meg
Vagy elhagyom a vorosoket es ha leesik az ara a skylake i5oknek akkor valtok arraSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós kamerák
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 3600
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest