- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz R3plica70 #2399 üzenetére
Elírtam... A2-B2 slotban csak duálban a memória sebesség 1866-2133Mhz vagy elvileg 2400-2667Mhz
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
R3plica70
aktív tag
válasz Cseneles #2397 üzenetére
OK köszi a tanácsot, egyelőre még várok olyan BIOS-ra amiben tudom állítani a feszt is és az órajel is annyi lesz mint amennyire beállítottam. Mert sajnos még ilyen nincs. Amelyik BIOS-sal csak CPU órajelet tudok állítani ott pedig 1,55V-ig feltolja a lap a feszt, ami tartósan nem tudom mennyire egészséges...
-
Cseneles
őstag
válasz R3plica70 #2394 üzenetére
A tuningot próbáld meg alacsony memória órajellel elsőnek! esetleg egy modulla aztán ha fixáltad az cpu-d a kívánt sebességen rakd be a második modult és állj neki kísérletezgetni Sok helyen olvasni a memória gondokról
Alaplapod leírása alapján az A2-B2 slotba kell lenni a memória moduloknak és 2133-2400Mhz tempót kezel duálban....
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz #16729600 #2395 üzenetére
Ha az árakat kitűzték akkor szerintem a beszerárral is tisztában vannak....lesz majd ha lesz amúgy én is azt az oldalt figyelem elkésve nem vagyunk a vétellel ahogy olvasgatom a fórumot
[ Szerkesztve ]
-
R3plica70
aktív tag
válasz Cseneles #2390 üzenetére
Elképzelhető, de ha jól emlékszem valakinek Asus B350-e van ami csak 6 fázissal rendelkezik szemben az Asrock 9-cével, és mégis jobban tuningolható. Nyilván nem várom, hogy ugyanúgy menjen benne mint egy X370-ben, de többen elértek már jobb eredményt B350-es lapban. Erre mertem alapozni, hogy elég lesz egy ilyen is. 3800-al már kiegyeznék, sőt azzal is kiegyeznék, hogy ha stabilan turbózna 3700-ra az összes maggal. Túl sokat várok
(#2391) zzola
Én nem foglalkoztam ezzel a választás előtt,, bíztam benne, hogy az én RAM-jaim mennek benne a névleges órajelen Nyilván ez a lista is idővel bővül majd ahogy lesz idejük tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Itt Ausztriában nincs rossz áron..ASRock X370 Killer SLI 191,40euro, ASROCK Fatal1ty X370 Gaming K4 195,69euro, MSI X370 Gaming Pro Carbon 194,90euro ASUS Prime X370-Pro 170euro. Személy szerint én ezekből csemegéznék... bár van még BIOSTAR X370GT5 158,51euro de ezt én nem ismerem mint gyártót szóval nem erőltetném bár lehet hogy jó
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz R3plica70 #2386 üzenetére
Szerény megítélésem szerint az az alaplap fázisban gyenge a 8 magos RYZEN procikhoz, ezert szívsz a tuningal! De kövezzetek meg ha tévedek viszont AMD-s múltamból kifolyólag erre gyanakszom Egy Fatal1ty X370 Gaming K4 alá nem adnám ha 8 magosról van szó!
Minden estere tedd a ramokat alacsony sebességre és azon kezd el tuningolni a cpu-t
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz fudi2002 #2377 üzenetére
Szerintem meg a Ryzen 1700@4Ghz CPU-Z Multi 20000 pont nem igazán rossz, főleg nem ötödáron Azér azt fel kellene fogni, hogy az I7 6950X az 10mag 20szál és 1800Euro, itthon 600000Ft a RYZEN 1700 meg 120000Ft Az efféle összevetésnek semmi értelme
[ Szerkesztve ]
-
R3plica70
aktív tag
(#2274) ->Raizen<-
Még bírom a gyűrődést, de valami nagyon nem kerek ezzel az Asrock lappal, vagy én gondolkodom nagyon másként
Azt sikerült kiderítenem, hogy a SATA3_1 és SATA3_2-es aljzaton nem tetszik neki az Intel SSD, a Toshiba köszöni jól van
Este a SATA2_A2-re dugva sikerült telepítenem, bár a kisokos szerint a SATA3_1 -4-ig aljzatra csatlakoztassuk a boot eszközt ha megfelelő sebességet szeretnénk.
Viszont ma már a SATA_3-as és 4-es aljzaton is sikerült működésre bírni, viszont az 1-es és 2-esen továbbra sem megy. Csak érteném mi a különbség(#2275) zzola
Hát én nem húzom le még a márkát, sok lapom volt tőlük, többnyire pozitiv tapasztalattal, de ez a B350-es lap rendesen szivat, lásd a továbbiak...(#2276) szunya1
napokig agyaltam, hogy belevágjak-e ennyire korán, és 2 fórumtárs tapasztalatai alapján mertem meglépni végül. Főleg be voltam sózva, mikor megláttam hogy megérkeztek az első készletek a processzorokból és lapokból a múlt héten csütörtökön és pénteken. Csak a lappal rizikóztam, mert ilyennel még nem találtam tapasztalatot...eddig sajnos még nem vagyunk egymással barátok vele(#2282) Malibutomi
Köszi az infót.
Így hogy sikerült béta CPU-Z-t és HWInfót is töltenem, legalább az órajelet és a feszt tudom monitorozni, amennyiben ezek már tényleg korrekt értékeket mutatnak. Sajnos a hőmérséklet még egyiknél sem jó, mivel nem hinném hogy 50 fok alatt maradna mindig a terhelések alatt.
Tuningot próbálva 1,55V-ot is ad a lap a procinak, amit kicsit sokallok, de ezeknél a BIOS-oknál nem lehet még álltani a feszt.
1.43-as bétába tettek fesz állítási lehetőséget, viszont a proci ezzel meg nem a beállított órajelen megy, hanem stabilan 27-es szorzóval.(#2287) apa111
Én köszönöm neked a hozzászólásaidat és a tesztjeidet, többek között ezek alapján mertem belevágni a dologba
A RAM-jaim Corsair 2666MHz XMP-s modulok, 2x8GB, 16-18-18-35 gyári időzítéssel 1,2V-on.
Ez az egy pozitivuma van eddig az Asrocknak, XMP beállítással stabilan mennek benne a 2666-os RAM-ok. Viszont 1,35 V-on sem viszi a következő lépcsőt amit be lehet állítani a BIOS-ban, a 2933MHz-et, még lazább időzítésekkel sem. Egyelőre ezt fel is adtam, mert a CPU tuning problémásabb nálam, és most azzal szenvedek.Kérdezném tőled, hogy pl Cinebench futtatása alatt, gyári CPU beállításokkal meddig turbózik a procid? Mert nekem 3,2-ig max.
Ha viszont kézzel beállítok 3600MHz-et akkor így néz ki:
3800-on még pl Valleyt le tudom futtatni, de Cinebench futtatására azonnal újra indul a gép, sőt utána képet sem ad.
Amúgy a Valley döcögősebben fut alapból mint a 7700k-n, de fenti órajelen érzésre már kezd azonos lenni az élmény.
(#2294) Fred23
Megmondom őszintén ezt a részt nem néztem. Az biztos, hogy az én ramjaim vagy csak 2133-on vag XMP bekapcsolásával 2666-on hajlandóak csak menni. Talán későbbi BIOS-ok ezt javítják.(#2305) IstvánLászló
Kívánom, hogy mire összejön a vásárlásod, a magam érdekében pedig mihamarabb , hogy gyorsan javítsanak a BIOS-okon.
Az Asrock mellett azért mertem dönteni, egyrészt mert mint fentebb írtam nekem bevált márka, másrészt azt láttam hogy enyhe túlzással mostanában szinte naponta adnak ki béta BIOS-t, ami számomra azt jelenti hogy erősen dolgoznak a hibákon.
Az SSD történetét pedig már fentebb taglaltam, gyak. kompatibilitási gond, és köszi a megjegyzésed(#2313) SLYM
Hát igen ismerős a dolog, ha jön akkor csőstől jön...de azért most ezt kihagytam volnaRemélem nem hagytam ki senkit aki megszólított
És közben lett még egy(#2383) dergander
Asrockhoz való hozzáállásom lásd fentebb. Az tény hogy az alaplap gyártók nem voltak felkészülve a startra, ez jól látszik.
Próbálgatva az újabbnál újabb BIOS-okat, egyre többet tesznek bele és bizakodó vagyok, hogy rövid időn belül már elfogadható szinten lesznek.
Emiatt a Ryzent én nem írnám le,, 3800-nál már kezdtem megérezni benne az erőt[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz wwenigma #2382 üzenetére
Bízzunk benne, kiforrja magát gyorsan a Ryzen és már megyen is lejjebb az ára.
(#2379) -Solt-
Ne feledjük el, 20 szál != 20 mag. Amúgy pedig a valós (program többszálas) tesztekben biza elszáguld a mezőny mellett 4,4-en. Hogy játékokban is, az már csak hab a tortán.És ne értsetek félre, nem ekézem a Ryzent, lehet következő procim lesz. De attól még nem egy szint és nem is lesz. Persze az ára sem..
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nkmedve
őstag
válasz #22743424 #2366 üzenetére
Az eredeti BIOS-szal nem ment, csak az alap 2133-on. Ha XMP profilt állitottam, ha manuális időzitéseket/feszültséget/frekvenciát, többet nem indult a gép. Azután, hogy felraktam a legújabb beta BIOS-t, már megy az XMP.
(#2365) Nekrofil CPU-Z-ben nem láttam különbésget, de az nem különösebben érzékeny a memóriára ahogy tudom. Mást nem teszteltem egyelőre.
-
dergander
addikt
válasz R3plica70 #2273 üzenetére
Már jó ideje, vagy 12 éve volt utoljára Asrock lapom. Sok-sok baj volt vele akkor. Lecseréltem,majd később megint lett és ismét problémás volt. Tudom,hogy mostanság megbízható az Asrock de én azt sose. Nekem a Gigabyte vált be sose volt semmi gond még biosszal se,ezért maradtam ennél. Persze amit leírtál az alaplapi bios probléma,érdekes hogy a Ryzen startra sok lapgyártó nem tudott előállni normális biossal. Így sajna ez az AMD kárára megy,mert ugyanis sok ember nem érti a gépet,és ha nem jó az alaplap egyből arra skandál hogy akkor az AMD a rossz. Ismerek embereket akik sajna csak ennyit látnak. Pedig nem lesz rossz ez a Ryzen a végén csak érjen be. Én még azért várok vele kicsit hadd finomítsák,mert ez még most nem az igazi.(Már mint lapgyártásra értem) Lesznek Rev 2-es alaplapok szerintem azokat kell jobban megvárni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz fudi2002 #2381 üzenetére
600e pénzért elég gyengus a 6950x...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
-
laychi
veterán
válasz Walter_White #2369 üzenetére
azért szerintem ezzel a rytenes méréssel sincs még minden rendben,kb broad szintű az egymagos teljesítménye,ami 5-8%-kal több,mint a haswellé.
namármost 4690k-val single-ben kevesebbet mértem 4,9Ghz -en 2400mhz-en hajtott ramokkalha ez fedi a valóságot,akkor 4ghz-en annyit kellene hoznia singlethread-ben a ryzennek,mint nekem kb 4,3Ghz-en,...ehhez képest....
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
fudi2002
veterán
20% az messze van a nagyontól.
Tessék, 4,4ghzen 22000 pont. Na ez a nagyon...[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Furcsa, hogy ennyire erős! Az i7-6950X pedig hogy' kaphat ki multiban?!
-
zzola
titán
-
.Ishi.
aktív tag
válasz bandika0626 #2368 üzenetére
Ezek milyen eredményeknek számítanak?
-
apa111
aktív tag
válasz bandika0626 #2352 üzenetére
-
-Solt-
veterán
Ryzen tulajok, ETS2/ATS-l nem játszik valaki?
www.smart-bus.hu
-
Komplikato
veterán
"Számomra világos, hogy nem ugyanaz a bináris. Ellenben az utasítás, amit a CPU végrehajt, ugyanaz, ..."
Igen. Valóban nem értem miért is lenne az utasítás ugyan az. Ha az így lenne, mindegy lenne mivel fordítod be és milyen beállításokkal. És milyen procira."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
nkmedve
őstag
válasz MZperX75 #2321 üzenetére
Közben kipróbáltam egy új BIOS-t, azzal 3.8 GHz lett az új stabil OC (1.35V, max. 74 fok Prime95 és IBT2 alatt), és a memóriákat is sikerült 2666-ra rakni, igy már teljesen elégedett vagyok. Következőben majd jöhet a VGA upgrade, a kicsit több mint egy éves GTX 970 még elmegy, de néhol nem ártana már egy jobb.
(#2315) IstvánLászló Tudok küldeni képeket a BIOS-ból, pontosabban melyik részek érdekelnének? Olyan hatalmas tesztelésbe szerintem már nem fogok, éppen csak egy CPU-Z-t lefuttattam:
Single: 2213
Multi: 19464
Összehasonlitás képpen a régi i5-750 (3.6 GHz) pontok 1300 és 5000 körül voltak. -
apa111
aktív tag
válasz bandika0626 #2352 üzenetére
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Ryzen-enl lefuttatná valaki ezt a benchmarkot?
https://www.neatvideo.com/nb/nv4/NeatBench_Win64.zipAMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
apa111
aktív tag
Az lenne a kérdésem,hogy mivel tudnák játékoknál mérni ami ki irná ,hogy hány fps fut a játék?Gondolok arra,hogy ott a doom pcx teszt gép 130fps ezt,hogy állapitotta meg. Fullhd -nál 60, 2560x1080 60,egyedül 4k ir 40 fps 60hz.nekem,vagy csak a 144hz irja ki?Tudom nem ide tartozik köszi a válaszokat
-
fudi2002
veterán
-
Omli85
őstag
Érdekes volt ez fordítva is... 35K-s FX8320 vs 6600K stb stb... akkor nem volt még se dobálva, hogy nem egy ligában vannak...
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
wwenigma
Jómunkásember
Adott utasitasokat az azonos hardverrész hajtja végre és ugye azt mondjak nem dokumentalt errata van benne mert Win10 esetén fagy, mashol nem. Erre gondolunk.
Amugy meg lehet nezni akarhogy, win ütemező milyen "revizios" vagy hogy hogy mukodik? Valami genyóság van a háttérben, FX-8320 -am érdekesen kezdett viselkedni, korabban azt tapasztaltam hogy a terhelés, dinamikusabban mozog a magok között (az összes között), de egy ideje inkabb beall az egyik felére.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
->Raizen<-
veterán
Na a 3.5 ghzes alapórajeles 6660k nagyon le van maradva a 3,95 ghz-es 1700-as ryzentől. Már a kezemben a teszteredmény, már csak össze kell hozni blogba.
-
senior tag
válasz Komplikato #2319 üzenetére
Ez így van, a 4 modul sokkal nagyobb büntetés az IMC számára, mint a 2, arról nem beszélve, hogy egymást is összefűtik. Nem csak 2600+ -nál, hanem semmilyen esetben nem javasolt, ha megoldható helyette 2 RAM-mal a dolog.
Forza Ferrari!
-
zzola
titán
-
HSM
félisten
válasz wwenigma #2337 üzenetére
Egyébként szvsz eléggé alap, hogy teljesítménycentrikusan használjuk a gépet, ha a sebesség a fontos...
Attól még mennek az energiatakarékos funkciók, csak nem a spórolást helyezi mindenek elé.
Pl. nem fokozatosan kapcsolja rá a magasabb órajeleket, hogy épp annyi legyen, ami remélhetőleg elég lesz, hanem egyből a legmagasabbra teszi.[ Szerkesztve ]
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Ez azert erdekes mert ugye allitolag durva hardveres energiagazdalkodasa van, igy ergo felesleges a szoftveres rámókolás. Aztan meg kapjuk ezeket a furi dolgokat.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Malibutomi #2323 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek a szándékom nemi ez tényleg.
A javaslatom a következő is lenne, up az int >topikba....
A lényeg én nem is szeretnék és nem is akarok itt, Hsz-war-ba keveredni, itt a Ryzen a téma és mindenkit ez érdekel mint engem is....
A sokadik hozászolásom igen ez igaz, de neked is van nem is egy, amit el is olvastam és igen is tiszteletben tartom a véleményedet és mások véleményeit is..
Részemről semmilyen probléma nincs, mert ezen a fórum itt lehet beszélgetni és kérdezni.
Ezzel magamban már le is zártam a témát.(#2335) szunya1
Szép a cucod és grat..[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
törölt tag
Akik hajlamosak epilepsziás rohamra kikapcsolható minden fény ( de én bírom a gyűrődést, akkor ilyen )
Ma jött meg egy áramlás jelzőm, még azt beépítem.[link] Nah ez a mai rgb-s divat, vagy divat utálós világban előre látom, hogy véres rongy lesz egyeseknek, de nem számít. -
törölt tag
válasz headhunter #2331 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz headhunter #2326 üzenetére
Az a baj, hogy túl kövér a lúd ebben az esetben EUR 1.320,34 .
-
zzola
titán
válasz Malibutomi #2323 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz IstvánLászló #2315 üzenetére
Bocs de ez mar sokadik hozzaszolasod, nem birom ki:
ujj:
új:
Ne vedd kotekedesnek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Komplikato #2318 üzenetére
Továbbra sem érted, amit én nem értek. Számomra világos, hogy nem ugyanaz a bináris. Ellenben az utasítás, amit a CPU végrehajt, ugyanaz, tehát ha bugos lenne a hardver, elhasalna más platformon is. No offense, peace
https://www.coreinfinity.tech
-
MZperX75
addikt
válasz nkmedve #2299 üzenetére
Szép teljesítmény,a R7-1700 alapórajele 3Ghz ,ezt sikerült 8 magra stabilan 3.75Ghz rántani az szuper! 3Ghz@3.75Ghz
20% körüli OC jól gondolom?Tudni kell , hogy 1800X alapon hagyva 8magra sohasem ment 3.7Ghz fölé a turbó,az az ott maximalizálodott itt PH-s teszten Abu85 -től tudom,tehát kb 1800X teljesítményét kicsikartad a "kis"1700-asból,ezt jó hallani! 180ezer Ft helyett 120-ból mindjárt VGA-ra lehet költeni azt a lóvét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz headhunter #2316 üzenetére
A látványérték számít, hogy tele legyen az összes slot ezzel a szépséggel. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz headhunter #2316 üzenetére
Valamiért az rémlik, hogy 4db memóriánál a maximum támogatott órajel visszaesik, nem? Persze ez csak annak érdekes aki tuningolna és van is 2600+-os ramja.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
"Oké, én is visszakérdezek: hogy lehetne hardveres bug, ha minden más CPU-val, minden platformon működik, csak Win10-en nem?"
Ezt előző oldalakon vagy 20x le lett futva, és meg is lett válaszolva, hogy nyilván NEM ugyan azt az assembly kódot adja a fordító. Szóval de lehet HW bug.
Másrészt anno első generációs i7 alaplapoknál volt olyan apró "bug", hogy tuning ramokkal NEM ment fel a gépre az akkor friss Vista. Az XP meg a Linux viszont igen. Csak mondjuk aki melóra vett i7-et, mi a tökért rakott volna fel 32 bites Xp-t vagy Linuxot."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz #16729600 #2260 üzenetére
OFF. Azért egy komplett X1800-as gép, két RX480-al, meg egy HTC Vive-al picit több, mint nyerni egy procit.
Egy próbát azért megér, más kérdés miből fizetem a nyeremény adott 4000+ dollár után?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
IstvánLászló
senior tag
Szia gratulálok az első tapasztalatokhoz, én is erre is számítottam mert jók a tapasztalataim Msi-vel és Gigabyte-al is.
A 30 másodperc után post-ol a bios, szerintem a stabil ujj bios-ok biztosan meg is hozzák majd az elvárásaidat, nekem is tetszik a Ryzen idáig elért eredményei és én sok javulást is látok még és lesznek is jobb eredmények is biztosan.
A gépem már nem ujj de a bios post-ot most mértem nálam: Gigabyte lappal fx8300 és 16Gb rammal és Msi lappal is 15 másodperc és 30 másodperc nálad.
A bios post között el is telt idő szerintem nem lényeges, mert 15 másodperc várakozás + - nekem is megérne már most is ennyit.
A bios-ról ha lenne időd is lenne is rá jó is lenne látni a mostani képeket is ha lehetséges, akár Pm-ben is ha nem is okoz gondot ez neked.
A teszt is érdekelne és a további tapasztalataid is.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
SLYM
veterán
Annyira tipikus. Nekem is hányszor van olyan, hogy előjön valami idióta hiba, aztán kábeligazgatás, ide-oda átdugdosás szoftverfrissítés, újratelepítés és a 20. restart után valamitől jó lesz megint. Legjobb amikor otthagyod egy este szopás után és másnap az 5. indításra jó lesz megint minden.
Például tegnap youtube videó közben (egy kurva gombot nem nyomtam meg, az egeret meg nem mozdítottam) beszart a fejhallgatóm, csak az egyik része szólt a kettőből. Volt itthon másik kábel, cseréltem, semmi. Van itthon még egy ugyanilyen fejhallgatóm, azzal is ugyanez a hiba. Mágikus restart most nem segített, pedig 3x biztos próbáltam. Driver újratelepítés volt a megoldás. De érted, semmit nem csinálok és elbaszódik valamitől. WTF De! Itt legalább tudom, hogy ez volt a konkrét megoldás (a driver újratelepítés), van amikor rá sem lehet jönni mi volt a szar és mitől javult meg a gép/alkatrész.
[ Szerkesztve ]
-
gaborw
tag
Asus PRIME X370-PRO alaplapja van valakinek rajtam kívül? Akinek van, hogy áll a Ram-al? Mhz?
-
apa111
aktív tag
Szia.Nekem is ezek a ramok vannak 2x4 +8 as,de csak 2 x4 megy 2666 ,bios beálitás úgy jelzi D.O.C.P 2666 +időzités ,D.O.C.P 2800+időzités,mind a kettö beállitáson csak 2666 megy cl 14-be.Ehez a legujabb biost kellet le szednem.Adig csak 2133 ment.Hát egyelőre ez is valami.Hétvégéig lesz egy csere Consair 3200-re.Yotubon láttam abba a lapba ami nekem van 3000 ment a 3200.Inteles gépbe 3600 ment birja a húzást.Alaplap gyárto oldalán is irta,de a régi már meg volt mikor vettem e cuccokat.Egyébként nagyon jók ezek a ramok, cori3 6100 ,3200 fel tudtam vinni,de csak 3060-on használtam, mert a 8 at később vettem és mikor be raktam nem indult 3200.Igy ment 3060 cl 15 -el ,cr2 -be.Aidaban 44000 olvasása volt,szoval birja a graftot.
-
IstvánLászló
senior tag
Szia! ecet
A lényeg én sem vagyok egyik oldal fanatikusa sem, próbálok az igényeimnek megfelelő optimális konfigurációt összerakni, mert érdekelnek az ujj technikai megoldások.
A nyárra remélem már összejön, nekem is lesz egy ilyen configom.
A lényeget is mondanám: Amiga számítógépen kezdődött a pályafutásom és saját örömömre is voltak bőven sikerélményeim is mint most a Pc-n, de rátérek a lényegre..Köszönöm hogy tapasztalataidat le is írtad és próbálok most segíteni, de ezt te már biztosan tudod is de azért le is írom a tapasztalataimat.
Az SSD-röl olvastam hogy vannak sajnos még bőven is kompatibilitási problémák is más alaplapoknál is ténylegesen is váratlan hibákat is produkálnak...
Beidézem a szavaidat is példaképpen, "Ma reggel első bekapcsolással Macriummal akartam imaget csinálni a felrakott rendszerről...erre nem látja az Intel SSD-t" , itt is látszik amit mondasz idézem, "Partíció törlése...gondolkodik kicsit, majd hiba ablakot dob, hogy márpedig ő nem hajlandó törölni ezt a partíciót", szerintem nem okoskodásból is mondom, alaplapod lehet hogy nem support az SSD-vel.
Az időd ha engedi is érdekelnének a tapasztalataid és tesztek is hogy gyakorlatban hogyan is működik a configod.Elnézést hogy hosszú voltam és szeretném meg is jegyezni nem okoskodásból írta le a soraimat.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
gaborw
tag
Gyors kérdés! Ryzen tulajokhoz. Friss telepítés után nálatok be van kapcsolva a "HPET"! Nálam alapból ki volt kapcsolva, most bekapcsoltam (Win10 Prof.). Valami előny, hátrány? Válaszokat köszi.
-
jedis
senior tag
grat. hozzá ! Majd tőled is jöhetnek a tapasztalatok ( reméljük főleg pozitívok ), ahogy a többiektől.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- ryzen 5 1600x six core am4
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest