- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wwenigma #2198 üzenetére
A DPC checker oldaláról másoltam be, rögtön ezzel kezdik: [link]
Vizualizálni tudja, némileg használható is (ha valamelyik driver nagyon nagy szart kavar akkor egyszerűbben kimutatható ezzel is mert annyit tényleg nem torzít). A gond ott van, hogy akkor is relatíve magas értékeket mutat amikor semmi nem indokolná és kísérőtünet sincs.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
->Raizen<- #2195 üzenetére
Persze az áltudományos hozzaallasod mint amivel megjelenéskor trollkodás közben próbáltad elkerülni a bánt pár topikban...Ami nem jött össze...
Szaby59: én tapasztalok hibát amit szépen vizualizal a tool...Amúgy a latencymon-ra mondták es nem a dpc checkre.
Fiery: ha ugyanazt a HW-t használja, és egyik nem fagy...
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha minden alatt rosszul működik, akkor HW hiba, de ha egyik oprendszer alatt jól, akkor SW. Meglátásom szerint. Márpedig itt sokan egyből a HW-t fogják hibásnak kikialtani, mint ahogy rögtön utána meg is tette a gyerek...
->Raizen<-: igen, leginkább a kek szemuveged mögül lesz érdekes, rá várom hogy ocsarolod majd.
Szaby59: Win10 saját eszközeivel is ellenoriztem,, jól mutatja. A linkeket nézd meg, nem a levegőbe beszélek sajnos.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #2186 üzenetére
"Windows 8 Compatibility: The DPC latency utility runs on Windows 8 but does not show correct values. The output suggests that the Windows 8 kernel performs badly and introduces a constant latency of one millisecond, which is not the case in practice. DPCs in the Windows 8 kernel behave identical to Windows 7. The utility produces incorrect results because the implementation of kernel timers has changed in Windows 8, which causes a side effect with the measuring algorithm used by the utility. Thesycon is working on a new version of the DPC latency utility and will make it available on this site as soon as it is finished."
Pont az a gond, hogy 1000μsecet mindig hozzáad már üresjáratban is mert a program nem veszi számításba a W8-ban bevezetett újításokat. Ezért eleve nagyobbnak mutatja mint amennyi (latencymon pl valami 1xx μsecet mutat), nem megbízható. Ha már a készítője sem ajánlja csak tudja mit beszél...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
wwenigma #2186 üzenetére
Nem!
(#2188) Fiery:Volt olyan i7-es laptopom amivel instant kikapcsolt/újraindult a rendszer az aida64 egyes cpu tesztelő részénél. Ezt mivel magyarázod?
A többieknek: Egyik itteni kolléga ha minden igaz leméri a tesztcsokrommal a ryzen rendszerét oczva, és cikket csinálunk belőle blogra. Ryzen 1700 3,95 ghz-en Gtx 1060-al. Kíváncsi vagyok mire képes, rengeteg féle programmal mértem a platformjaimat, sok szemszögből lesz érdekes a történet.
-
Fiery
veterán
válasz
ggbuffon1897 #2184 üzenetére
A Bulldozer teljesen mas teszta volt. Ott adott volt egy eleve rossz koncepcio, amit megprobalt az AMD lepesenkent, 5 ev leforgasa alatt valami hasznalhatova csiholni (ld. Bristol Ridge mint az ut vege). A Ryzen ill. a Zen architektura viszont alapjaiban jo, sot, nagyon jo, csak a kapkodasnak az lett a vege, hogy nem lett hibatlan a cucc. De az eddig eloasott, kibukott bugok, problemak, bottleneckek nagy resze BIOS frissitessel, mikrokod frissitessel, oprendszer frissitessel, szoftver/jatek frissitessel javithato. A problemak kis resze egy ujabb steppingben lesz kijavitva. A maradek pedig nem olyan merteku problema, hogy mondjuk CPU visszahivast kellene indukalnia. Tehat akarmilyen problemasnak is tunik ez a launch, valojaban semmi kritikus problema nem bukott (még) ki, tehat panikra semmi ok. Ha pedig osszeall -- es ossze fog, par honapon belul --, utana baromi jo cucc lesz. Mig a Bulldozert 5 ev alatt sem tudott osszeallni, mert egyszeruen eleve rossz koncepciora epult.
-
Fiery
veterán
válasz
wwenigma #2186 üzenetére
"The crash doesn't reproduce in Linux, but the code for Linux is slightly different since it uses a different compiler."
Velemenyem szerint az semmit nem jelent, hogy valami Linux alatt jol mukodik, Windows alatt meg sz*rul. A lenyeg az, hogy minden oprendszer alatt jol kell(ene) mukodnie, de kulonosen a felhasznalok tulnyomo tobbsege (95+%) altal hasznalt Windows alatt. Ugyanigy lof***t nem jelent, hogy az AMD a sajat linuxos toolsetjevel mit mér Linux alatt, arra hiaba hivatkozik, amikor pl. windowsos benchmarkrol van szo.
-
wwenigma
Jómunkásember
The crash doesn't reproduce in Linux, but the code for Linux is slightly different since it uses a different compiler.
->Raizen<-: sajnalatos hogy compiler hiba es nem proci, szoval lehet huzni (a szad es vissza az inteles topikodba)
Szaby59: francokat nem, jol mukodik Win10 alatt is. Lentebb van link, tokeletesen lemonitorozhato Win10 stuffal.
schawo: Win10 alatt ugyanez de ezt driver okozza nem a proci. Lasd nalam: [link][link]
ggbuffon1897: kisertetiesen koze nincs hozza, de ez mar tobbszor le volt irva es alatamasztva, ne zavarjon.
-
Vitka675
tag
Talán a Vegához van köze, nem akarták túl közel ellőni őket egymáshoz, mert akkor egyik sem szólt volna akkorát egyenként. Annyit tudni egy noname alaplapgyártó írásából, hogy egészen kb decemberig Q2 végéről volt szó, majd a tiltakozás és AMD support hiánya ellenére rántottak rajta bő 2 hónapot. Nem csoda, hogy így néz ki minden...
-
ggbuffon1897
őstag
Multkor visszaolvastam kivancsisagbol a bulldozer topik elejet...
Hat kisertetietes a hasonlosag a "a majd ezt javitjak; op rendszer utemezojet javitjak ; en a jovonek veszek gepet mert majd jonnek a tobb magon / szalon futo cuccok" jeligekkel..
Kisse dejavum lett..
(Helyesirasert sry , telorol vagyok)
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #2167 üzenetére
Pofátlanság az biztos. Azt sosem fogjuk megtudni, hogy miért most rajtolt el (mondjuk, ráért volna két hónappal később is, mit számít az a kis idő), de amit kaptunk, az jó bugos, de legalább ígéretes.
@2168 Weareus: 120k-ért persze nem best buy. Álljanak be az árak, és jó eséllyel egy 1700x-et tudsz belőle varázsolni.
-
Fiery
veterán
"Was told this issue will be fixed in a new AGESA code. In other words: it was an AMD issue, not C6H issue."
-
ReFleXx
addikt
dpc latency checker-elmegnezned mennyi a latency a ryzennel? lőjj 1 screenshotot.
-
IstvánLászló
őstag
Tiszteletem! Fiery
Teljesen igazad van.
(#2173) szunya1
A szériahiba elektronikában előfordulhat igen és így korrekt egy neves gyártótól hogy visszavonja a széria szállítási időpontját.
A technológia igen bonyolult, mert automata precíziós gépeken készülnek az alaplapok is.
A továbbiakat nem is részletezem mert inkább a tesztek érdekelnek. -
törölt tag
Nálam képben van a Ryzen még mindig, de van pár dolog ami elbizonytalanít. Pár napja dumáltam a Caseking-es haverommal, hogy hová szívódtak fel az MSI X370-es deszkái ( "elérhetetlenre" módosult, a " rendelhető " állapot pár napja [link] ), azt mondta, hogy az MSI a gondok miatt egyenlőre visszavonta a széria szállítási időpontját.
-
IstvánLászló
őstag
Elnézést hogy beleszólok a témába!
A célom nem a vita indítása ezt szeretném most jelezni is.
A véleményemet teljesen elfogultság nélkül mondom, itt a Ph-n nem 1 fecske van már és jön a tavasz szerencsére.
A lényeget is jó látni a tesztekben, főleg hogy itt már most élőben gyakorlatban is elért eredményeket bemutatják a kollégák nekem és nekünk is igen is jók és drukkolok tiszta szívemből a kollégáknak.
A configomat ha most tudnám már váltani, nem is volna kétségem, Ryzen cpu váltására, mert látom a fényt az alagútvégén a kollégáknak hálám és köszönetem hogy itt láthatom és olvashatom is eredményeiket.Elnézést a hosszú kommentárért.
Üdv, István
-
Fiery
veterán
válasz
ggbuffon1897 #2167 üzenetére
Az AMD megszivatott mindenkit. A Ryzen nem volt valojaban kesz (ertsd: nem volt felkeszulve rendesen) a startra, a kiszolgalo infrastruktura pedig me'g kevesbe volt kesz, a fejleszto partnerek meg joreszt le voltak tojva. De mar igy is csuszott a launch, muszaj volt kiadni, hiaba nem volt kesz. Kesz csoda, hogy ennyire mukodnek az alaplapok es CPU-k
-
Fiery
veterán
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
#16729600 #2163 üzenetére
Az iPonon írták jól, hogy a Ryzennel kezdődött a hardveres early access
Amúgy az csak bizakodásra ad okot, hogy a kezdetleges bugok ellenére egy teljesen versenyképes termékről van szó (R7 1700 best buy pl.), így reméljük, hogy a gyártók és a partnerek lázasan dolgoznak a problémák javításán.
Viszont korábban Fiery írta, hogy a community update-ben megadott hőmérséklet-mérés nem az igazi, de mi a helyzet a Windows ütemezővel? Tényleg nincs baj vele, és ennyi?
-
törölt tag
Épp olvasgattam a G.Skill fórumot, hogy mit ajánlanak Ryzen alá, egyenlőre nagyon gyengusz a kompatibilitás.
Várni kell még ezzel a Ryzen vétellel, mert még eléggé véres a torka a cuccnak. ( 4db modult nem is ajánlanak, kettőt is csak 2400MHz-n ) [link] A "Ryzen kinyírta a RAM kittet" vidit meg nem is linkelem, mert még hőbörgés lenne belőle.Jó ez a proci, de még nagyon béta minden szempontból, egyetértek a fizetős teszteléses megjegyzéssel.
-
VGNGR
senior tag
Én pedig nem is azt írtam, hogy mindenki Ryzent vesz...
Arra utaltam, hogy eddig az ment itt nagy dobpergések közepette, hogy jó jó, de csak az fog venni Ryzent, aki a) most vesz új gépet b) legalább 3 generációval régebbi konfigja van.
Ehhez képest voltam bátor megjegyezni, hogy lám, van aki 7700K-ról vált.
Én pedig maradok a 3770-nél. (egyelőre)
písz -
zzola
titán
-
jedis
senior tag
válasz
R3plica70 #2147 üzenetére
Gratula !
Legyen csak minél többnek itt a PH-n, legalább ízig-vérig ki lehet tesztelni valós körülmények között. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az új bios-okkal, és a win update-vel, mennyit fognak gyorsulni, a procik, és a tiltott magos tesztek is jó jövőképet tudnak majd mutatni, mit is várhat az ember majd nyár körül, a kisebbektől .
-
IstvánLászló
őstag
Te jó ég csodásan muzsikál a configod, látom én sem fogok csalódni!
Köszönöm a korrekt és önzetlen segítségedet és kitartásodat, meg a tesztekbe beleölt idődet is meg köszönöm és szerintem még vagyunk ezzel így páran akik köszönjük a munkádat.
A lényeg őrülök a sikerednek én is hogy ilyen jól működik is a configod.
További sok sok sikert és pozitív élményt kívánok.(#2147) ecet
A klubba jó hogy te is itt vagy és gratulálok és remélem majd én is itt lehetek köztetek még a nyáron ha minden jó is sikerül.Üdv, István
-
törölt tag
Szepek az uj kutyuk, gratulalok hozzajuk, lassan de biztosan novekszik a tabor
-
Guru3D AMD Ryzen 7 1700 Review
Stabil 4Ghz OC mind a 8 magon Noctua hűtéssel!(#2146) Weareus
Hatalmas! -
válasz
FollowTheORI #2144 üzenetére
úgy olvastam, hogy a tjunction küszöbértéke még mindig 75 fok, ez fölött várható throttling. itt elég jól látszik, ahogy a magórajel elkezd oszcillálni.
-
R3plica70
aktív tag
Üdv az Uraknak!
A mai napon én is bejelentkezek a klubba az alábbi pakkal
Asrock Fatal1ty AB350 Gaming K4 és egy R7 1700-as CPU.Remélem hozza majd a tesztek alapján elvárhatókat. Összerakni valószínűleg majd csak holnap fogom.
Az mondjuk nem semmi, hogy 8.-án 9.-én és még tegnap 13.-án is jött ki hozzá béta BIOS. Remélem addig faragják amíg tényleg hibátlanul fog minden menni vele.
-
Weareus
addikt
Hűűűű, b@meg, vót má?
-
laychi
veterán
Én sem tudtam, hogy ki ő, pedig jóideje fórumtag vagyok. Személy szerint én is viccesnek találtam, erre volt a lajháros kép
Viszont tényleg figyelj oda, anno én is kaptam fig,elmeztetést, szerencsére bannolva, kitiltva nem lettem.
Mellesleg a fórumozóknak szerintem 95% -a valamilyen szinten varezol.
senki nem vesz meg minden oprendszert, programot, játékot, filmet , zenét, stb.Szóval az vesse a másikra az elsó követ....
-
-
válasz
FollowTheORI #2142 üzenetére
szétég.
nyilván throttlingol, a védelem próbálja végeni a hardvert. aztán ha ez sem segít, jön a thermal shutdown.
-
-
Nem akarok bele menni hogy a főverziós upgrade-ket általában mindig újra megvetetik veled a legtöbb helyen, tehát ez sem igaz így, a kód "karbantartás" meg közel sem akkora költség és erőforrás igény, mint az első "bekerülési" a nulláról, hagyjuk... legyen a téma megint a Ryzen.
-
sb
veterán
válasz
FollowTheORI #2130 üzenetére
"Egyszer előállítod"... nyilván most egyszerűsítek... de a fajlagos költség a darabszám növelésével csökken.
Ez épp sw-nél nincs így mivel nem egyszer rakod össze, mint egy asztalt, hanem folyamatosan frissíteni kell. Szóval hiába nincs anyagköltség, az előállítási költség - épp a drágább típusból, élőmunkából - folyamatos.
Még viccesebb ha épp az AIDA-val kapcsolatban nézzük aminek lényege, hogy folyamatosan fejlesztik. Máshogy nem is létezhetne. -
Fiery
veterán
válasz
Raymond #2137 üzenetére
Jol mondod. Azt is fontos megjegyezni, hogy ki lehet hagyni a frissitesi idoszakbol akár 10 evet is. Ha leragad valaki pl. a Sandy Bridge-nel 5 evre (mint ahogy en tettem a mostani konfigom elott), es nem erdeklik az uj feature-ok, amiket beepitunk, akkor hagyhatja evekig futni a regi verziot, frissitesek nelkul. Ez nem Windows, hogy kritikus frissitesek nelkul nem elet az elet
Es ha ki is marad tobb ev, barmikor lehet hosszabbitani/megujitani a licencet.
-
Raymond
titán
Ahogy Fiery irta nem idokorlatos, tehat nem jar le, de ez nem jelenti hogy orokre jo lesz a verziod mert uj hardware tamogatasa mar nem lesz meg kesobb mivel az update-ek elmaradnak.
Par eve volt nekem is elo "elofizetesem" egy darabig, meg az utolso akcios aru upgrade-et megcsinaltam de aztan mar nem, mert ahogy itt tobben is irtak nem volt eleget hasznalva a program. Amikor leragadtam annal hogy nincsenek mar uj gepek probalgatva es a nagy desktop is marad egy darabig ahogy van (OC is belove) max a grafikus kartya lett benne cserelve mar nem volt ertelme meg azon a $25(talan?) evente elofizetni. Es nem arrol volt szo hogy nem volt ra penz, egyszeruen mar felesleges kiadas lett volna.
Ami jobban felhuz (lehet nem a legjobb szo ra) az az amikor nagyobb YT-ereknel - tizen es szaz ezer megtekintes per video - latom hogy hasznaljak rendszeresen a programot es ott viritt hogy "Trial". Persze lehet hogy van nekik licensz es csak nem lovik be azon a temp W10 telepitesen, de akkor is szarul nez ki a videokon.
-
Fiery
veterán
Ha a magyar webshopra gondolsz, ott szerintem eleg egyertelmuen oda van irva, hogy mire vonatkozik az 1/2/3 ev. "Frissitesi idoszak"-kent kell kivalasztani, es ala van irva, hogy "Ebben az időszakban ingyenes verziófrissítéseket és terméktámogatást biztosítunk". Persze lehet, hogy elferne me'g ott egy plusz sor, pl. ilyesmi: "A frissítési időszak leteltével a szoftver továbbra is korlátlan ideig használható, további frissítések igénybe vétele nélkül".
-
SLYM
veterán
Nézd, bár nem írtam hozzászólást korábban, de elolvastam a hozzászólásaidat a topicban. Van ilyen procid, ami nem nagyon van még itt senkinek se, ráadásul tesztelgeted is elég rendesen, amit meg is osztasz a publikummal (amit azt hiszem, hogy mindenki nevében mondhatom, hogy köszönjük). Láttam, hogy írtad, hogy közelítesz az 5. x-hez, tehát nem apuci szedte össze a procira valót, hanem te. Innentől kezdve nem hiszem, hogy a topicot követő emberkék szeme előtt egy olyan ember képe lebegne, akit valamiért kevésbé kéne tisztelni, mint bárki mást. Itt ez a standard, (más fórumokon meg még rosszabb a helyzet). Bár azt zárójelben megjegyzem, hogy ha ennyire fontos neked a tisztelet, akkor ez a szőke kislányos avatar nem biztos, hogy a legjobb választás, remélem ennyi "oktatás" azért még belefér.
-
Fiery
veterán
"de az értékesítési platform sokkal több vásárlót hoz, mint amit elvisz a 30% platformköltség."
Van amelyik szoftvernel/appnal ez igaz, es van amelyiknel nem. Nem veletlenul hagytak mar el tobben az Mac AppStore-t is peldaul, es valtottak vissza a kozvetlen ertekesitesi modellre. Egy dolog biztos csupan az ilyen platformoknal: a platform uzemeltetoje mindig jol jar
A mi licencunk nem idokorlatos. A frissites es termektamogatas korlatos csupan. Ha ez utobbi lejar, attol me'g az utolsonak frissult verziot korlatlan ideig hasznalhatod. Ez nem subscription rendszeru licenceles -- de teny, hogy nem klasszikus lifetime licenc sem.
Ha pedig van konkret elkepzelesed arrol, hogy melyik AIDA64 verziot szeretned hasznalni, dobj egy privatot, es megdumaljuk a reszleteket.
-
Egy-öt persze nem feltétlenül reális, de az értékesítési platform sokkal több vásárlót hoz, mint amit elvisz a 30% platformköltség. Én, aki még egy fillért sem fizetett neked, pedig mindig megnézem az árlistát a demó letöltése előtt, már szívesen hagytam volna nálad pártízezer forintot az elmúlt években. De amikor az egyfelhasználós időkorlátos, éves üzleti licenc drágább, mint egy üzleti Adobe Lightroom, Apple Logic, Cocos Reaper időkorlát nélküli végleges licenc (sőt, kábé annyi, mint ezek együtt összesen), akkor nem tudom racionalizálni a használatot. Bár nem tudom, hogy minek pofázok hozzá mások üzleti modelljéhez, biztos neked ez hozta meg a sikert, láthatóan évtizedek óta működik.
-
Fiery
veterán
Az 1-5 euro, ha pl. Steamrol, AppStore-rol es hasonlokrol beszelunk, tipikusan csak 70%-ban marad meg a fejlesztonel, a tobbit viszi a viszonteladoi platform. Minusz afa ofcoz. Sz'al az 1 euros IAP-bol marad mondjuk 55 euro cent licencenkent, ha pl. magyar vasarlo veszi meg. Ha el is adsz 1000 db ilyen licencet havonta, me'g az sem eleg egyetlen fejleszto bérére sem
-
Szoftvernél szeritnem ez nem igaz... ez nem fizikai termék, hogy minden darab x óra előállítani.
"Egyszer előállítod"... nyilván most egyszerűsítek... de a fajlagos költség a darabszám növelésével csökken.
Előállítani akkor is 10 millió ft mondjuk ha 100 darabot meg akkor is a 1 milliót licenszet adsz el.
Ha visszaosztod... látod hogy más.Mi is árulunk szofvert és bizony a marginok tök mások mint fizikai terméknél... egy bizonyos szint és mennyiség felett a költség elhanyagolható.
Az a kérdés mekkora a forgalom... AIDA-nél gondolom nem nagy, így értem hogy nem lehet akármilyen olcsó... mondom értem a másik oldalt is.Na de bocs... tényleg én sem akartam belemenni offba... elég volt. Leírtam a véleményem csak.
Szigorúan personal cuccba, magánembernek valahogy lehet érdemes lenne olcsóbban adni...
Vagy vedd úgy, ha a "crack" 0 forintjához képest nézem a bármennyi + 1-5 eurókat, máris többet kerestem vele. -
HSM
félisten
válasz
FollowTheORI #2126 üzenetére
1-5 euróból meg a befektetett munka nem térülne meg, annyival nem vennék többen. No, meg ne felejtsd el, adózni is kell még a bevételből, a cég sem működik ingyen, stb....
-
válasz
Jelenleg is külön van a céges és a privát licenc.
-
Fiery
veterán
válasz
A review site-ok ingyen kapjak az AIDA64 licencet, mint ahogy minden mas szoftvert is, tipikusan.
A tobbivel kapcsolatban meg azt szoktam mondani: ha valaki nagyon eltokelt, es ugy gondolja, hogy a mostani ar tul magas, de annak pl. a negyedeert tobb ezer licencet el lehetne adni, akkor legyen a viszonteladonk. A mostani ar nyolcadaert vehet tolunk AIDA64 Extreme licencet, es utana annyiert adja el, amennyiert tudja es akarja, annak akinek akarja. Az egyetlen kikotes, hogy minimum 1000 db licencet kell vennie indulaskent. Na, ez az, amire senki sem jelentkezett me'g
Van az az angol kifejezes, hogy "put your money where your mouth is", ez a szoftver piacra kulonosen igaz
-
Szerintem 1-5 euróért elég sokan behúznák... szvsz pl a 3DMark is amikor 5 euro volt, rengetegen megvették...
Steam/indie eladási statisztikák meg a HB is bizonyítja hogy ha csak egy-egy időre is de olcsóbban odaadja az ember a termékét, lehet hogy több jön vissza.
Persze tudom ez más és más licenszelési politikát kívánna esetleg, pl limitálni kéne 1 gépre, meg privát/céges külön licenszekre stb. És nem öröklicenszet adni, csak mittudomén főverzióváltásig tartót. Az meg mondjuk 2--3 évente lenne.
A másik probléma ezekkel a programokkal, hogy kb 1-1 alkalommal van rájuk szükség egy évben, vagy ha valami probléma van... tehát messze nem folyamatos napi használatról.
Ahhoz hogy 40-50 eurókat kicsengessen egy programért az ember, amit jó ha évente 3x elindít... hát.
Még ha örök licensz is...Összevetve pl egy TC-t vagy Antivirust napi szinten használ az ember ugyanennyiért. Így azokat "megéri" megvenni.
Szóval igen... nehéz ügy, főleg ezek a tesztelős területen.
Tesztoldalaknál persze más, tőlük lehet is és gondolom szedtek is jó sok pénzt.
Személy szerint énis megvenném az AIDA-t, ha lenne ilyen max 10 eur összegért... de akkor majd figyelem a hírlevelet, és kösz az infót. Háha mégis akcióztok majd valami jót a jövőben. Eddig bevallom erről nem is tudtam, meg nem is figyeltem.
Pedig sok magyar okosságot is megvettem már. Pl a HD Sentinel stb. Amikor jó áron volt.
-
apa111
aktív tag
válasz
#85552128 #2112 üzenetére
Látom sikerült fel izgatnom téged,te voltál az egyettlen aki abból a kis félre értésből azt vontad le ,hogy eszetlen vagyok.Uj emberként itt nem tudom,hogy ilyen esetben nekem törölni kellet volna ,mint ahogy te se ,és senki nem tudja ,hogy én milyen céget vezetek.TE biztos baromi okos lehetsz, gondolom te ugy is születtél,ha ezt én eggyáltalán eltudom képzelni a buta eszemmel.Téged valszeg CSIPNIFOGLAK
-
Omli85
őstag
Én special jót derültem az egész helyzeten mert hát valljuk be viccesen adta ki magát.
Páran kicsit túlpörögték a dolgot de erre van egy jó mondás "az vesse rá az első követ..."
Mert nem hinném, hogy azok akik "felháborodtak" a dolgon soha életükben nem kalózkodtak le semmit...
Szóval ne vedd magadra a dolgot a kitartásodat meg a tesztekbe beleölt időt meg köszönöm és szerintem még vagyunk ezzel így páran akik köszönik.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért ez nem ennyire egyszerű. Pistikére igaz ez, akinek az ideje ingyen van, mert neki mindegy, hogy mennyit kell túrnia a torrentet hogy találjon egy működő cracket, meg hogy közben hány vírust szív be. Aki nem ingyen él annak viszont lehet olyan olcsón adni, hogy ne érje meg neki warezolni.
Nyilván ez egy folyamat, és tényleg kell egy szemléletváltás is, főleg bizonyos régiókban, de pont az $1-10-os mobil appok mutatják, hogy van az a pénz amiért kell az embereknek a software.
De ez itt off, én nem fogom tovább ragozni.Szerk.: Pl. rendszeresen támogatom a distrót amit használok, nem azért van Linux a gépemen, mert pont zerót vagyok hajlandó fizetni érte, hanem mert $200+ a dobozos Win-ért pofátlanság. Nade ennyi tényleg elég.
-
Fiery
veterán
válasz
VaniliásRönk #2115 üzenetére
Tipikus prekoncepcio, aminek az egvilagon semmi alapja nincs. Hidd el, mi tudjuk, szoftvert fejlesztunk 20 eve es arulunk 14 eve. A szoftver iparra nem igaz az, hogy ha olcson adsz valamit, akkor rohadt sokat el tudsz adni belole. Sajnos az 1 euro is sok azoknak, akik a kalozkodason nevelkedtek. Az 1 euro pont 1 euroval tobb, mint a realis ar az emberek 90+%-a szerint. Ez van.
-
Fiery
veterán
válasz
wwenigma #2113 üzenetére
De, szoktunk. Erdemes feliratkozni a hirlevelunkre
Community update-et lattuk, de van egy csomo problemank vele:
1) Sajat tesztjeink es mereseink alapjan nem tartjuk realisnak a 20 fokos ofszetet.
2) Viszont, ha valaki annak tartja, az AIDA64-ben mar most is be lehet allitani barmilyen egyedi ofszetet (Beallitasok / Hardverfigyeles / Korrekcio). Tehat nem feltetlenul szukseges nekunk birizgalni a szoftvert.
3) Az AMD nem keresett meg minket direktben ezugyben -- de nem usszak meg, mar irtunk nekik, kertunk hivatalos allasfoglalast, hogy az AIDA64 is erintett; valamint hogy magyarazzak el, pontosan mit kell tennunk a javitashoz. Nem szeretnenk sajat szakallunkra valamit berakni, a meglevo doksik alapjan, aztan meg kiderul, hogy nem ugy vagy nem pont ugy kellett volna javitani a hibat.
4) A RAPL alapu teljesitmeny (fogyasztas) mérés -- legalabbis a mi tesztjeink szerint -- teljesen sz*rul mukodik. Ezugyben még inkabb szukseg lenne egy hivatalos utmutatora. Mit, hogyan kell mérni, mi es hogyan mutat preciz vagy rossz ertekeket, stb. Jo lenne egy korben letudni mindket gubancot. Ezt az erteket az AIDA64-ben az Erzekelo oldal aljan, CPU Package néven lehet latni. Nyilvan Watt a mertekegysege. A vicc az, hogy az Intel sajat, Sandy Bridge ota hasznalt RAPL megoldasat sikerult copy-paste-elnie az AMD-nek regiszter szinten -- de a hardver, ami mogotte van, ugy tunik, nem sikerult ilyen frankon
-
wwenigma
Jómunkásember
Egy kicsit még offolnek, akciozni nem szoktatok? KAV2017 3 gépre most 22$, TC diákoknak -25% alapból, többieket nem néztem volt e valami...Na telleg off off.
AMD Ryzen Community update-et nézzétek meg, érdekes dolgokat írnak.
-
törölt tag
"valoszinüleg neked nyulik a leg mélyebre a nyelved"
Lol, igen. Látom sikerült levonni a tanulságot a történtekből, azok a hibások akik felhívták rá a figyelmed (szerinted: "akinek a nyelve JÓ mélyre tud behatolni") nem pedig te. Még most is azon az egy kommenten vagy kommenteken vagy kiakadva, ahelyett, hogy töröltetted volna az eredetit vagy legalább leírod, hogy benézted - főleg ha tiszteletről beszélünk akkor az lett volna a minimum, miután megtudtad, hogy kinek is írtad... De nem, magyarázkodni kell, hogy miért...
(#2107) Habugi: Nem arról van szó, hogy vegye meg a programot, de nehogy már itt vagánykodjunk a "crakal". Szóval "Szabikázhatsz" itt össze vissza, akkor is a legnagyobb fail volt ezt pont a fejlesztőjének írni. Az már csak hab a tortán, hogy az alap fórumszabályzat része hogy nincs warez, újonc ide vagy oda, ryzen ide vagy oda. Régen ezért még moderáció járt-kitiltással, vagy minimum komment törlés.
-
Fiery
veterán
válasz
VaniliásRönk #2110 üzenetére
Azert ne nevezzuk bolodnak azt, aki pl. WinRAR-t hasznal. En is hasznalom, en is vettem licencet.
Az árazás kerdese pedig nagyon bonyolult tema. Oriasi a szakadek akozott, hogy egyesek mit gondolnak realis arcedulanak (pl. 1 euro per szoftver/app), es akozott, hogy mennyibol lehet fenntartani es mukodtetni egy szoftver fejleszto ceget. Plusz, miutan valaki dolgozott egy nagyszabasu, evtizedes multra visszatekinto szoftver projektben (30-100 euro per licenc tipikusan), es latta azt is amellett, hogy par het alatt ossze lehet dobni egy mobil appot (1-5 euro per licenc tipikusan), jobban megerti, hogy miert lehet realis fillereket kérni egy appert, es miert lehet ugyanugy realis egy masfajta appert vagy szoftverert sokkal tobbet kérni.
-
Habugi
addikt
Se mellette sem ellene szinten maradva azért azt remélem látja mindenki, hogy amennyire ideje engedi gab3c teljesít x napja minden kérést teszt ügyileg amit a topic kíván tőle.
Ebben olyan softverek is szerepelnek melyekrők szemlátomást nem is tudott, illetve olyanok is melyek 48h múlva már nem lesznek a gépén mivel csak a topic kedvéért rakta fel őket h eleget tehessen a kérés(ek)nek.Na, itt megállva ezen a ponton, vélhetően/remélhetően létező józan felfogóképesség(et)ek birtokában gondoljátok már végig mennyire elvárható tőle/bárki mástól, hogy gipsz jakab és random gerzsonka kedvéért megvegyen ~1óra használatra minden felmerülő tesztprogramot..
Ugye.., szééép jó reggelt ezen a keddi napon.Persze értem én, "újonc" még, meg kinyilatkoztatja/leírja a tiltott szót, hova-tovább az AIDA & Fiery interakció is vicces volt, elég szerencsétlenül jött ki.. de mielőtt trolltánc kezdődik a teteme felett legalább színleljék azt az érintettek hogy tudják miszerint hálával tartoznak neki, elmulasztott "kösz szépen h a két szép szemünkért a tizedik benchmarkot szeded le/indítod" esetén pl kiválóan ki lehet ezt fejezni gesztus szinten azzal, h a kövi ilyen esetnél **ssvan, esetleg rá lehet küldeni egy privátot hogy nem szerencsés, szerkessze az ominózus postot, stb..
(Nyilván nem mindenkinek szól akik megnyilatkoztak a témában, szóval akinek nem inge lehetőség szerint ne vegye magára.., ámbár pl Szabika megteheti.
)
-
likeaRAINBOW
senior tag
Windows patchet mára mondták, vagy csak én emlékszem rosszul?
-
Fiery
veterán
válasz
#45997568 #2093 üzenetére
Ha a mostani ár feléért 4x többen vásárolnának, akkor lehetne olcsóbb is. Amíg ez a szitu nem áll be, addig sajnos kénytelenek vagyunk ennyit kérni érte. Egyébként a mostani árcédula igazodik a hasonszőrű windowsos utilityk áraihoz, nem lóg ki jelentősen egyik irányba sem.
- Total Commander: $42
- WinRAR: EUR 29.95+áfa
- Sandra Personal: $49.99
- GetRight: $39.95
- Axialis IconWorkShop: EUR 69.95
- Kaspersky Anti-Virus: $39.99
- stb. -
Pécsi gyerek
addikt
Ne legyetek már enyire álszentek.Átlag magyar beüti googléba amit leakar tőlteni azt csá.Ha etikus ha nem,ha tetszik ha nem.. A tesztet várom.Amúgy inkább vicces volt a szitu
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #2102 üzenetére
Tisztelet a kivételnek.
Egyébként meg...
És azért azt is tegyük hozzá így zárójelben, hogy az AIDA64 "hóm edísön" tényleg nem úgy van árazva, hogy azt vegye is az egyszeri paraszt. Ezzel nem a warezt pártolom, mert hasonló okok miatt van Linux a gépen Win helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest