Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Acer notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem a memoria hibazik hanem a proci! Tegnap jottem ra veletlenul, adj neki meg egy kis feszt, memoria teszteken nem hasalt el, sem proci stressz teszten sem, csakis jatekok alatt, ami erdekes. Adtam neki plusz feszltseget es megoldotta a problemamat
Tedd fel 1.35V-ra, ott probalgasd, a hofok fog picit valtozni de nem veszes, aztan onnan lepegethetsz lefele egyesevel ha akarod tudni mennyi kell neki pontosan.
A legjobb megoldas tesztelni, ha az memoriat hagyod hogy a rendszer kezelje Auto modban, ugyis el fog hasalni, mehet vissza 3200-ra, adni plusz feszt es kesz
-
apa111
aktív tag
válasz
#45997568 #3094 üzenetére
Köszi.
Nekem 1,324 tarja ezt frekit ofset mod-ra van be állitva a bios,viszont játéknál 3200 nél hibázik a ram igy egyelöre vissza vettem 2933-ra.Nekem a cpuz még mindig össze-vissza monitorozza az fesz értékét,értem úgy van amikor 1,55-1,99 ir ,de volt már 2,01 irt ki,szoval egyelöre marad az ASUS SUITE ha ezeket az értékeket akarom nézni.Két kérdésem lenne.Az egyik hogy-hogy ilyen kevés pont számot kapott az R15-ben az 1080-as? A másik vizhütésböl mi lenne az a kategoria amit érdemes lenne venni ?Különben jó,lett az összehasonlitó teszted,bár a játék teszteket én is hiányolom,merthát az már biztos hogy cori7-nél minden más felhasználásra sokkal jobb.Mondjuk nekem az 1060-al tökéletes.Várom a további teszteket ahogy irtad.
-
HSM
félisten
Pedig finoman pont erre céloztam, hogy nem. Úgy tűnik nem ment át.
Számolj kicsit. A 4 maghoz képest a 6 az 1,5X-es szorzó ideális esetben ennyivel lehet gyorsabb/erősebb, ez azért elég szignifikáns. A 6 maghoz képest az újabb két mag viszont már nem ad ennyit hozzá, az már csak 1,33X-os elméleti erő.
Tehát igen, a drágább hatmagos helyett én már tuti a kis nyolcast venném, mert azért az a 33%-al magasabb teljesítmény sem kevés. De nagyobb a difi teljesítményben a 4-es és hatos között, míg árban kisebb, mint a hatos és nyolcas között. -
HSM
félisten
válasz
Cathulhu #3093 üzenetére
Bizony. De még úgy is sokkal jövőbiztosabb, kiegyensúlyozottabb vétel lenne a hatos. Mert lehet, ma egy-két helyen picit gyorsabb tudna lenni egy CCX négy maggal, de ahol több dolog tud futni négy szálnál, ott meg nem kicsit húzna el a hatos... Illetve minimum FPS-ekben is jelentős különbség lehet a hatos javára azokban a programokban, amik képesek kihasználni 4-nél több szálat, illetve azokban az esetekben is, ha valami háttérfolyamat is fut a gépen, pl. különböző kommunikációs vagy videorügzítő folyamatok.
-
Pont úgy viselkedik, ahogy számítani lehetett rá. Ahogy közelit a vegyes limit, úgy zárkózik fel és húz el a Ryzen a a Kabytól. A kevesebb maggal is ugyanúgy, mint nyolccal. Van néhány full gpu limites cím, ott meg tök mindegy mi van alatta. Ami viszont meglepett, hogy oc-s intelekkel is felveszi a versenyt. Lehet hogy nagyon cherry picked teszt ez.
-
Jacek
veterán
Hmm ma reggelre kikerültek itt webshopokba az R5 árak
(svéd, áfa 25%, szorzó 32.5)
1600x:94e
1600:81e
1500x:71e
1400:62eHozzá téve hogy itt nincsenek szürke árak tehát az 1700 pl még mindig 120e, tehát amit változott otthon a nyitó ártól az 1700 pl. annyit ezek is lejebb mennek majd
-
korcsi
veterán
-
Tengo
aktív tag
Köszi srácok most teljesen felhypolódtam! Már így is alig várom az enyém. 1700+ ga aorus gaming 5 + tridentz 3200. Minden este azért imádkozok lefekvés előtt, hogy jó legyen a szilikon.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
fudi2002 #3074 üzenetére
Omli85: hwbot-on van saját topicja a lapnak ahol elmor az ASUS házi tuningere folyamatosan rakja fel az akár béta állapotban lévő saját felelősségre használható tuning biosokat (természetesen ez nem hivatalos ASUS csatorna, de a tuningerek ilyen mértékű támogatása egészen egyedülálló). ROG Crosshair VI series
Televan: köszi
apatyas: nem lesz eladó a rendszer, mivel nálam is csak tesztre van.
-
Achill3uS
nagyúr
sziasztok,
nem vagyok aktiv topic látogató, de gondoltam berakok egy kis oc eredményt nektek referenciaként, hátha valaki lapválasztás előtt áll. "sajnos" nincs tapasztalatom más lapokkal, de az ASUS Crosshair VI Hero a legujabb bios-al (1001) félelmetesen könnyedén veszi a Ryzen tuningot. még nincs túlbonyolitva a bios, gyakorlatilag semmi extra ismeretet nem igényel a tuning. auto vcore-t nem ajánlom tuninghoz, elég nagy skálán dobálja. 1.3-1.40vcore-on keressétek meg a legnagyobb szorzót ahol még stabil a proci, a többi hűtés kérdése. Ram OC: DDR4-3200 auto időztéssel 1.35vdimm minden más fesz alapon F10 enter és teljesen stabil. tény, hogy amivel tesztelek az 3600C16-os tuning kit de ez nem az a 2133mhz fölött felejtsd el kategória amit mindenhol olvastam.2db 1800X járt nálam eddig, az első 4GHz-en (all cores) 1.40v-on meglehetősen instabil volt mondhatni alig futott le a cinebench R15 egy pass-t. ramkezelés a fent emlitett 3200-at könnyedén vette és időzitésben is le tudtam menni c14-ig szinte alap ramfeszen (~1.40vdimm). alatta F9 postkóddal kiállt a lap és mehetett a cmos. (nem stabil ramtuning után nehezen áll vissza alapra, nincs mem-OK gomb mint az inteles ROG lapokon, gondolom ez nem olyan egyszerűen összedobható feature és még várat magára.)
a második proci már nagyságrendekkel jobb, a 4GHz-hez már 1.30v körüli magfeszültség elég gyakorlatilag végtelen számú cinebench R15 futtatásához. de ami mégjobban meglepett az IMC is jobbnak bizonyult, 3200c12 is ment stabilan (semmi bios változtatás nem volt az első cpuhoz képest!).sikerült elérni jelenleg hwboton a legerősebb léghűtéses (lefogatás nélkül, csak rárakott hűtéssel!) Cinebench R15 eredményt:
3DMark eredményeket itt találtok (amik egykártyás rendszerrel jelenleg országos rekordok mindössze léghűtéssel): [link]
Aki jelenleg AM4-es platformon szeretné a maximumot, ez a lap jelenleg a legjobb ez nem is kérdés, bátran válasszátok, tuningos oldalról abszolút ajánlom.
-
Vitka675
tag
Erre a cikkre akartam apellálni. Vótmá, a lényeg, hogy magát megnevezni nem kívánó mobo gyártó szerint, decemberben szólt az AMD, hogy bocs, nem Q2 végén lesz a launch, hanem márc 2. Pont rossz ütemben jött ki, nem volt support, rossz volt a kommunikáció stbstb, azóta meg a gyártók összevissza törik magukat, hogy legyen készlet, legyen BIOS stb, mert rohadtul nem voltak erre felkészülve. MSI deszkát az országban még csak képről láttunk.
Persze, ettől eltekintve nem volt ez olyan szörnyű, volt már rosszabb is. Döcög, döcög, de azért haladunk.
-
Raymond
titán
válasz
VirsLee #3062 üzenetére
Miert kell ebbol megint hitvitat csinalni? Ott az eredmenyek a szoban forgo tesztben - jobb az 1700 mint a 7700K? Nem. Ugyanannyiba kerul alaplappal egyutt? Igen. Annak aki jobb teljesitmeny utan nezelodott mint a 7700K vagy a regebbi HSW/IB procik jobb teljesitmenyt nyujt ott az 1700-as? Nem. A ket lehetoseg kozul (6800K 1.5x vagy 6900K 2x) a kisebbik a jobb aranyu mert a masik eszement draga. Kollega felhozta hogy dragak a lapot, de akkor meg ahogy irtam ott a 7700K ugyanannyiert picivel jobb teljesitmennyel.
-
VirsLee
őstag
válasz
Raymond #3061 üzenetére
Ne hagyd neki, hogy azt mondja, hogy az amd a jobb, hisz tudjuk, hogy játékra jobb a kaby lake, renderelni a 6950x, tömörítésre a broadwell i7, sőt, még igp sincs benne, úgyhogy a celeron is lenyomja grafikában... Jó, hogy mindig ahhoz sikerül hasonlítani, ami jobb, elfelejtve, hogy több intel prociról beszéltek...
-
Raymond
titán
válasz
Obliterátor #3060 üzenetére
Talan, csak akkor meg ott a 7700K - lap ugyanannyiba kerul...
-
-
Hajdi
senior tag
ME Andromeda teszt. A végén 7700K 4.9GHz és 1800X 4.0GHz közti összehasonlítás is van, részemről elhanyagolható különbséggel.
Tudom, nem egy osztály, de na... szépen fut a Ryzen.
-
Raymond
titán
Akkor a Vi tesztnel durvan ugyanaz a helyzet mint a masiknal - csak a magok szama es az orajel szamit, alig van kilenges a papirforma aranyokon kivul meg ha azert picit tobb is mint a masik tesztnel. Az i7-6800K az ar/ertek bajnok 420-430EUR aron, az R7 1700-nak jelentosen jobban kene teljesiteni a latottakhoz kepest hogy labdaba rugjon.
-
Végül kiderült. A ScanPro által a teszthez használt 6800k hibás darab. Szóval nem a cache különbség az oka, hanem valami miatt folyamatosan throttlingolt. Kint vannak az új DAWBench Vi mérési eredmények. (Mert közben már a ScanPro is bekapcsolódott a hibakeresésbe.)
Think I've got it and well spotted. Thanks for feeding it back.
I've grabbed the benches again this morning and re-run the DAWBench Vi tests on the original kit and the was no change in the results seen.
So I changed the 6800 for another chip from a new batch and it jumped in performance by about 10% and the CPU load percentages scale more evenly now. I've also re-run the Reaper standard Dawbench and it reflects the same pattern, which it does
So, it looks like I had a duff i7 that was throttling performance under tight loads.
As I've re-tested a fresh 6900K as fine yesterday, I wanted to make sure the 1700X got fair treatment too. I've pulled a fresh one of those today from a release batch (straight off off the shelf) and the results for the AMD remain unchanged as they did for the 6900K.
So what does this mean overall? Not a whole lot, the 6800K makes some gains that obviously improves it's bang per buck value, but otherwise doesn't change the results charts running order to any real degree.
I've edited the CPU load results, DPC chart and DB Vi chart to reflect the retesting. It isn't a big enough jump to change the placing of each chip in the running order however, but it does correct the scaling of the results that you pointed out.
-
anbonn
csendes tag
Azért az AsRock-nál is csapnivaló munkát végeztek. Ez volt az utolsó deszka tőlük, pedig eddig nem volt gáz. Az hogy a gyári biosból hiányzik a frissítésre vonatkozó menü és csak frissítés után kerül bele? Válogatós az USB-boot? A BIOS doksiban pár menüvel több van? A lap elrendezése se túl optimális pedig van hely rajta rendesen... Ellenben a ledes világítás élből elindult... Szerintem nem minden az AMD hibája.
4 feles pálinkába fájt ez a stressz!
Bár lekopogom, de most 2400MHZ-en stabil, pikk-pakk win10 boot... főleg hogy az előző FX8120,Gigabite 990xa-tól örökölte meg... de ma kap egy frisset. -
füles_
őstag
válasz
Vitka675 #3052 üzenetére
Nem hozták előre a launchot, inkább még késtek is.
Ha egy év múlva adták volna ki akkor is lettek volna bugok. Sok problémára mindig élesben, az userek kezében derül fény. Ahogyan Fiery is említette, ez a rajt még teljesen jó volt ahhoz képest, hogy ez egy teljesen új architektúra az AMD-től. Simán voltak már rosszabb rajtok akár Intelnél is. Emlékezzünk csak vissza a C2D-s időkre, vagy AMD oldalról a Barcelona rajtja egy katasztrófa volt. -
törölt tag
válasz
Walter_White #3048 üzenetére
Most adott ki az AMD egy uj mikrokodot amit a gyartok be tudnak epiteni a BIOS-okba, addig hasznald azon a frekin amin megy is stabilan. En is most csokkentgetem le amig jo nem lesz. Azt mar tudom hogy munkara jo a 3200, jatekra meg nem.
Jo munkahoz ido kell.
-
arnoldito
senior tag
válasz
Nekem ugyan ezek a problémáim voltak Intel z170 Gaming K6 lapomnál. Nem ment az xmp-m prof, csak manuálisan. Aztán jött a BIOS frissítése és még mindig rossz volt. Vettem másik ramot ugyan azt csinált. Aztán jött a következő BIOS és jó lett. Ez az Asrock. 😀
-
zzola
titán
válasz
-
Walter_White
senior tag
Kiált az Asrock lapom is új Biosért...lehet hogy már a Bétában megoldották a Ramkezelést, de Bétát, sose teszek fel, az 1.50-et használom, de ilyen furcsa anomáliát a ramkezelésnél... XMP kilöve, folyamatos bootba kezd, manuálisan 2933-ig megy, de még az sem rögtön.. ahoz hogy be tudjam lőni 2933-ra, ahoz végig kell zongoráznom a manuális értékeket 2133-2400-2666-2933
2933-nál sziklastabil egészen a Windows ujraindításáig, mikor ismét folyamatos bootba kezd, majd visszaáll autora minden
Most csak a ramokkal szórakoztam, mert még várom a blokkot-radit... de Bios nélkül esélytelen -
R3plica70
aktív tag
Üdv a klubban
Az 1.43-as BIOS-t közben levették, gondolom írtak nekik páran, hogy nem jól kezeli a szorzót ha feszültséget állítasz a CPU-nak.
Amúgy a SATA ide-oda dugdosós problémába én is belefutottam, hogy melyik eszközt melyik porton kezeli rendesen.
A RAM-jaim viszont faszántosan mennek XMP beállítással A2-B2-ben 2666-on, főljebb viszont sehogy sem tudom tornászni az órajelét.
Várom már a BIOS javítást nagyon, hogy ki tudjam végre próbálni mi a vége a procimnak.
Gigabyte, Asus B350-es lapokban itt sorban érik el a 3,9-3,95GHz-et, én pedig egy 3,8-cal is kiegyeznék már végre -
likeaRAINBOW
senior tag
-
válasz
likeaRAINBOW #3042 üzenetére
Proci hőfok alap órajelen?
Milyen hűtővel?
-
likeaRAINBOW
senior tag
Rendben, még egy kis ideig itthon vagyok és tuti a régi rendszerrel csapatom, ha valaki kíváncsi lenne valamire.
-
-
-Solt-
veterán
válasz
likeaRAINBOW #3039 üzenetére
Ez így teljesen jó, majd ehhez képest leszek kíváncsi a Ryzen-l mennyire változik a képlet! Köszi!
-
likeaRAINBOW
senior tag
Igazán nincs mit, egy kis nosztalgia sosem árt.
Mértem egyet, Pest észak felől mentem csepel felé, Minden beállítás Magas fokozaton, scale 125%
GPU 40-50% között ment, CPU 45-50%
Min Max Átlag
21 91 56,7228145A minimum egyszer ugrott be kb, amikor beértem csepelre, egy másodpercre megakadt.
Mérjek még esetleg, vagy ez így jó lesz?
-
-Solt-
veterán
válasz
likeaRAINBOW #3036 üzenetére
Szuper, köszönöm!
@BiP: Nagyon jó lett, kár, hogy FPS gyilkos, de ez már nem a mod hibája...
A térkép 90%-t egy ember csinálja, itt egy interjú a sráccal: [link] Ha nyerek a lottón, összeszedem az ilyen tehetségeket, és csináltatok valami zseniális játékot velük!
-
-Solt-
veterán
válasz
likeaRAINBOW #3034 üzenetére
Itt megtalálsz mindent: [link] Gyakorlatilag mindegy melyik városból indulsz...
Mivel nekem 980Ti-van, ezért igazából engem az érdekelne, hogy a te rendszereden mekkora az előrelépés a CPU cserével. Persze, ha a másik rendszereden már nem tudsz, akarsz, nincs időd mérni, akkor hagyd, annyira nem lényeges.
-
-Solt-
veterán
válasz
likeaRAINBOW #3032 üzenetére
Ha esetleg megvan a Skandináv DLC vagy a magyar map, ezeken számos helyen van CPU limites szituáció, arra lettem volna kíváncsi, hogy az előző CPU-d mennyivel lassabb a 970-l párosítva.
DCS-t akkor hagyjuk, azt tényleg macerás lenne körbe járni!
-
likeaRAINBOW
senior tag
-
Márk
senior tag
Én 2001 decembere óta mindig Asus lapokat veszek (jó, nem mindig, az FM2+-os konfigba egy MSI A88X-G45 Gaming került, de azt csak 1 évig használtam), és soha semmi gondom nem volt velük˙(A7V266-E, A7N8X, M2N-E, M3N-HT Deluxe).
Az M3N-HT Deluxe idén már 8 éves (2009 januárjában vettem) és köszöni szépen kutya baja (nagyon ritkán van egy-egy random restart, de szerintem az valamilyen driver miatt van), pedig már új kora óta húzva van benne egy Phenom II X4 940 Black Edition proci 3,4 GHz-en, igaz csak alapfeszen.
Mivel nem szeretném megszakítani ezt a szép hagyományt (pedig már sikerült az MSI A88X-G45 Gaming-gel), őt fogja váltani egy Asus Prime X370-Pro lap egy Ryzen R5 társaságában.
Fizetett Asus hirdetésünket olvashatták
.
-
Hajdi
senior tag
-
pipo112
őstag
nekem eddig nem nagyon volt gondom asusokkal most is az van gépben a vga is de lekopogom mennek rendesen 1 vga volt gtx 660ti ami megadta magát de cserélték a kövi rendben volt teljesen na majd kiderül mi lesz a befutó ,még várom a júzer gájdokat azt majd kitalálom májusig vagy lehet húsvét nyúl hozza majd
-
pipo112
őstag
válasz
DeckardCain #3020 üzenetére
szép lista ! lehet hogy msi lapom lesz majd a ryzen alá pedig asus vagy asrock lapokban gondolkoztam eddig.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Malibutomi #2955 üzenetére
Ez a beállítás annyiból lett jó, hogy a proci szinte végig 100%-on pörgött, míg a VGA-ban van tartalék, így látszódni fog talán, hogy pl ezen a beállításon mennyivel jobban fogja a ryzen kihajtani a VGA-t. VGA amúgy 60-99%-ig pörgött a tesztelésemben.
-
VirsLee
őstag
Kellene egy összefoglaló, hogy ki milyen lapot, procit és memóriát használ, azzal együtt, hogy ezek milyen órajelen futnak, és volt-e bármi gond a lappal.
-
Márk
senior tag
válasz
DeckardCain #3020 üzenetére
Szép kis új alaplap lista.
Asusnál mit csinálnak, alszanak?
-
namaste
tag
válasz
hokuszpk #3003 üzenetére
Ha a működését megérted kicsiben, akkor megérted nagyban is, ugyanarra a dallamra mennek a cache-ek. Az ábra hibás.
Az Intel L3 annyit tesz hozzá, hogy a cacheline-okat szétszórja a CPU magok mellett lévő L3 szeletek között egy hash függvénnyel.
Nem kell 40 bites tag, kevesebb is elég. A tag és az egyéb adminisztratív adatokat nem számolják bele a cache méretébe, csak a hasznos, adattároló részt.A cache-ben keresés sem egy nagy dolog, annyi komparator kell, ahány utas. Legalábbis egy rankon belül.
-
DeckardCain
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
hat. mar a '"History of Memory Cache on PCs" -s reszben igy kezdi :
Memory cache was first used on PCs at the 386DX timeframe.
pedig mar az igen fiatalok is tudjak, hogy a 8088 -ban volt kemeny 4 byte cache, a 286 -ban meg 6 byte. ( allitolag akkor az ~+30% teljesitmenyelonyt jelentett a 8088 -hoz kepest.. )
-
pipo112
őstag
nagyok vagytok ha megfejtettétek az intel titkait küldjétek AMD-nek az infót én meg küldöm a kövi sört delidelni
-
fudi2002
nagyúr
Offolást esetleg abbahagyva visszatérhetnénk a témához?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk #3011 üzenetére
nem kell keresni. illetve ez remekul mehet parhuzamosan.
busz. rateszed a 40 bitet, az osszes line vezerlologika egyszerre kezd komparalni, az adatbuszon meg kijon annak a tartalma, amelyiknel minden bit stimmelt.
problem solved. a tranzisztorszamot nem szamolom, majd egyszer, ha lesz hozza asszociativitasom, de akar beleferhet kb. hasonlo keretbe, mint a +tag. -
korcsi
veterán
Utolsó:
16-20 utas L3 cache
És ha jól értem namaste magyarázatát, akkor a példánknál maradva a csoport asszociatív kötöttség miatt akár 1Mbyte egybefüggő memória terület is pufferelhető, utána már csak a következő memória blokkból blokkból (teljes memória/n) tartalmazhat adatot a cache
-
korcsi
veterán
válasz
hokuszpk #2979 üzenetére
Nem a cím tárolása a probléma, hanem, hogy ebben keresni is kell.
(#3002) namaste: Végre valaki aki ért a dologhoz! És három sorban fényt hoz a "sötétségbe"...
A 20 utas kialakítás nem igaz mert cpuz L3 mérettől függetlenül mindig ezt írja amiről tudjuk, hogy nem lehetséges egyazon architektúrán belül.
Ha teljes az asszociativitás akkor helytől függetlenül tele lehet rakni.
(#3011) hokuszpk Haswell L3-ra sem ír asszociativitást.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
namaste #3002 üzenetére
az abra ahhoz a leirashoz jo, csak eppen a 69xx-nel mas az L3 cache szervezese, fentebb ennek szamolgattam utana, es ha valaki nem vette volna, akkor meg1x irom : akar bele is ferhet abba a sziliciumba az a +1.5MB, ami ehhez szukseges.
olyasmi ez, mint a hyperthreading, ott +5% szilicium, de alkalmazastol fuggoen tobbnyire +20-30% teljesitmeny; itt a cache esetben az a +1.5MB, amivel a hosszabb tag megnoveli a meretet, erosen csokkenti a cache miss -t, ezzel noveli a teljesitmenyt. -
namaste
tag
hokuszpk & korcsi
Mindketten félreértitek a cache működését, mondjuk nem nehéz félreérteni, ha hibás ábrából indultok ki.
Nem az ábra szerint képeződnek le az adatok a memóriából cache-be, hanem a cacheline méretű (64 bájt) részek egymás után kerülhetnek a cache soraiba. A memóriában egy piros 64 bájtos rész után van egy kék 64 bájtos rész, utána egy türkiz 64 bájtos rész, utána egy zöld 64 bájtos rész, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest