- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
1 hete a biostar alaplapról derült ki, hogy támogatja a g.skill 3600-as ramját. Itt is G.skill van. Remélem azért a support tágabb lesz, de annyiban mindenképp jó hír, hogy nem esélytelen a téma.
Remélem a héten lesznek azért olyan tesztek _is_, ahol ezt mérik, mennyit számít a ram sebessége. 2400vs 3000+.
-
fuvi
senior tag
-
Rasiel
senior tag
Nekem ez a játék egy i5-ös Sandy Bridge CPU-val és egy GTX 780-al nem sokszor nézett be 60 FPS alá, maximum akkor, ha a grafikai opciókon belül beállítottam neki egy 8xAA-t. Mindez 1080p-re értendő, legmagasabb grafikai beállítások mellett. Jelenleg egy GTX 1070-et használok ugyanezzel a 4,2-re húzott 2500K-val, viszont a játékot VGA csere után még nem néztem meg, de elképzelhető, hogy ma megpróbálom ezzel az összeállítással is.
Viszont az hozzátartozik az igazsághoz, hogy a játék elejéhez volt szerencsém (úgy kb. 5 órám lehetett benne), szóval, ha később lesznek benne olyan helyek, ahol eléggé megcsappan az FPS szám, akkor nem szóltam.
-
Srácok, van VGA topik, egy halom.
-
Márk
senior tag
-
Raymond
titán
"Szerintem az emberek nagy része biztos a 6 mag 12 szálat fogja választani a 4 maggal szemben."
Ha csak az Intel-t nezed a 6-12 ellen akkor igen, de ha nem akkor nem mert ha ez igy lenne akkor nem leteznenek termek es arkategoriak. Oriasi kulombseg van egy $175 (Ryzen 4/8) es egy $229 (Ryzen 6/12) ara kozott. Az hogy az Intel 4/4 helyett $170-$200-ert inkabb egy Ryzen 4/8 a jobb vetel $175 vagy $199-ert az nem vitas.
-
carl18
addikt
Épp ma számolgattam egy kicsit, azért az intel jelenlegi áraival a ryzen nem kicsit lesz jobb ár-érték arányú!
B150/250 Lap 30E I5-6500/7500 62-65E ez így 95E durván!
Ryzen alaplap mondjuk ugyan úgy 30E proci meg 70-75E R5 1500 6 mag 12 szál! Ez meg 105E durván!
Egy tízest rá dob az ember de sokkal több teljesítményt kap akkor majd! Szerintem az emberek nagy része biztos a 6 mag 12 szálat fogja választani a 4 maggal szemben. Főleg ha a játék tesztekbe is jól fog szerepelni a zenÉs azért a 6 mag +12 szálból a linkelt tesztek alapján elég sok játék fog profitálni. Valaki itt linkelt tesztet és ott láttam a több szál ereje milyen jól tud érvényesülni
-
Ragnar_
addikt
válasz
Komplikato #543 üzenetére
Én játékoknál egyébként is inkább a stereo 3D-t preferálom, a felbontás másodlagos, a baj az, hogy egyelőre elég karcsú a játék felhozatal, meg kicsit drága még egy VRset. Szerintem már minden nagyobb címnek VR támogatással kellene jönnie.. Nem kellenének hiper játékmenet újítások, annyi, hogy 3D lenne, meg mouselookot ugye a set mozgáskövetője átvenné. A játékok nagy része általában konzolport, ahol néha az FHD/60 FPS sincs meg, a ráncfelvarrott kurrentgeneknél ahol ugye a 4K az újítás, talán optimalizálják az engineket FHD fölötti felbontásra is..
-
ukornel
aktív tag
Ha valaki a PH-n úgy kezdi osztani az észt, hogy azt próbálja (kevés sikerrel) kibogozni, hogy ki a fene is az az Oliverda, az jobban tenné, ha inkább még figyel egy darabig, mégpedig csöndben, már bocs.
Szó sincs arról, hogy le kellene nézni az újoncokat, a "friss regisztáció" bizonyára nem személyeskedés volt, hanem annak szólhatott, hogy nem ismeri Oli itteni (nem is annyira régi) munkásságát. Ennek ellenére a VIP státusz látványa elgondolkodtató kellett volna, hogy legyen, és ha ezek után hülye következtetésre jut bogozgatása során, csak saját magát röhögteti ki szerintem.
A tetejébe meg olyan kijelentéseket tesz, mint hogy "összehozzon valami értelmes kártyát, és ha sikerül is neki, akkor is fényévekre lesz", - ez már magában önellentmondás. Az értelmes kártya hogy lehet fényévekre? A fényévekre levő kártyát milyen alapon nevezné értelmesnek? Nonszensz. Ráadásul ez egy AMD-s topik, ahol egy ilyen paradoxnak tűnő, nem túlságosan kidolgozott állítás akár sérthet is sokakat.
Ezzel gyakorlatilag írásbeli kérvényt nyújtott be egy rendes leoltásért, és Oliverda még nagyon visszafogott volt.
Szerintem. -
apatyas
Korrektor
Daywalkernek megjött
Nincs elég idő rendesen tesztelnie, valszeg karcsú lesz a cikk első körben. Szurkoljunk, és küldjünk sok energiaitalt! -
Pubszon
veterán
Engem már csak az érdekel a legjobban, hogy egy jó léghűtővel hogy fognak menni.
Ha a végleges termék tud 4.4-4.5GHz-et, akkor azzal már meg leszek elégedve. -
Omli85
őstag
Elég szép helyre ugrott az 1800X
(Overall Rank: 48)
cpubenchmark.net -
törölt tag
"A Ryzen show meg csütörtökön 18:30-tól"
Ez azt jelenti értelmezésetek szerint hogy a ma esti (19:30) kapszaicin sóban nem lesz szó a Ryzenről ?
Merthogy sokan ma várják róla a nagy híreket. -
HavocS
senior tag
Valley bench, Cinebench, az a baj hogy itt vagy leragadva. Figyelj, a laptopomban egy 2.4 GHz-es sandy bridge ı3 van egy AMD 7600M GPU-val ami kb hasonló teljesítmény mint egy HD510, Fallout 3, Far Cry 3, Risen, Skyrim, Smite, League of Legends, GTA 4, ilyesmi bőven megy rajta 1366x768-on high grafikán 40-60 fps-sel. Az a baj hogy ezeket sok oldal szintén 0-2 éves játékokkal teszteli, miközben ezek az 5-6 éves játékok is a mai napig élvezetesek, Crysis 3 pl konkrétan jobb benchmark mint játék. Vannak akiknek 2c4t Atom van a fő gépekben, ahhoz képest ez a 10 ezres Celeron 2 maggal simán gyorsabb mint egy 2m/4c AMD fx és fele ár. Már nem 2005 van, hogy egy 10 éves játék még 640x480, 256 szín és DOS alapú. DX9-DX11 között van egy óriási teljesítmény igény ugrás, a grafika viszont már DX9 alatt is nagyon szép a legtöbb casual gamer számára (lásd Far Cry 3 azért egyáltalán nem csúnya). Na de mindegy, nem akarom szét offolni a topicot.
-
Oliverda
titán
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #662 üzenetére
Arrol volt/van szo hogy az AMD engedelyevel valaki azok kozul akik megkaptak a termeket toluk a tobbiek elott kiteszi az eredmenyeket, nem arrol hogy X oldal vagy tesztelo megszegi az NDA-t.
Az ha valaki elhatarozza hogy megszegi vagy szerez termeket mashonnan es kozol eredmenyeket egy mas dolog.
-
Raymond
titán
válasz
#45185024 #659 üzenetére
"AMD engedéllyel rendelkezik és PR közeli az első teszt..."
Nem, ez nem igy mukodik. Az oldalak abbol elnek hogy az emberek kattintanak. Ha az AMD ad 50 oldalnak cuccot es van NDA amit elvar hogy mindenki betart utanna megengedne 1 vagy 2 embernek hogy a lejarta elott adjon info-t (es begyujtse ezaltal a sok olvasot) akkor szerinted ez hogy nezne ki a tobbi partnerrel szemben aki betartja es megvarja a megadott idot?
-
BiP
nagyúr
válasz
#45185024 #659 üzenetére
Én ilyen koraiakra mindig úgy emlékszem, hogy ilyen kicsi oldalak, akik valahogy hozzájutottak (talán az adott hardvergyártó először szavazott nekik bizalmat), és valahogy megrészegültek a dologtól.
(vagy csak úgy mérlegeltek, hogy a pillanatnyi siker, hogy első legyen, többet ér, mint a hosszútávú együttműködés)Nagy oldal nem igazán szokott NDA-t megszegni, óvatosabbak ők annál.
-
törölt tag
válasz
velizare #647 üzenetére
"áhh, mindig van, aki kirakja pár órával korábban."
Viszont arról halottunk e valaha hogy ezeket a pár órásokat megbüntetik.. nem kapnak többet kártyát ?
Szerintem nincs és innen benne van hogy AMD engedéllyel rendelkezik és PR közeli az első teszt... ami addig még nem is gond amíg az szignifikánsan nem tér el az őt követőktől.
Ezen nem gondolkoztatok még ? -
antikomcsi
veterán
Esetleg nem a regisztráció időpontja volt a mondanivalójának a lényege, hanem talán inkább az, hogy ez hányadik neki.
Bár mondjuk biztos vagyok benne, hogy minden frissen regisztrált tag átnézi a fórumozók évekkel ezelőtti hozzászólásait, hogy képet alkothasson mindenkiről.
-
arabus
addikt
válasz
Oliverda #639 üzenetére
Tisztelt kolléga legalább neked lehetne annyi önbecsülésed magaddal szemben hogy ilyesmiket nem irsz ide le.Attol hogy valaki melyik idöpontban regisztrált ide be nem kéne megalázó és kirekesztő megjegyzéseket tenned rá.Lehet hogy azok az emberek is ugyanugy megérdemelnék hogy itt leirják a véleményeiket!Vagy ennyire elkapott már a HYPE?Szépen megkérlek ne tégy itt lekezelő megjegyzéseket.Sokan megtehetnénk itt ezt de nem tesszük!Nem irkálunk olyanokat ha lehet amivel másokat megsérthetünk.Lehethogy nem akart eddig regisztrálni vagy épp nem volt ideje,kedve.De épp most beregisztrált!Hagy irjanak az uj emberek is és ezáltal szerezhessen a közösség uj tapasztalatokat.Az hogy ebböl ki ésmilyen konzekveciát von le az már más kérdés és tartsa meg magában.Béke PH!
-
HavocS
senior tag
Kizárólag arra írtam, hogy semmire nem jók, mert a Crysis 3-at hoztad példának, ami még a 7700k-t is megfekteti. Nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak csak a legolcsóbb gépet, és ha azt nézed, hogy 10 éve mennyibe került egy Prescott Celeron meg mondjuk egy 64 megás FX5200 és mire volt jó az akkori játékokban (kb ennyire se) akkor azért elég szép teljesítmény. Cinebench meg egy dolog, ez a szutyok kaby lake Celeron egy 8 magos FX-et pofán ver olyan játékban ami nem használ ki 2 szálnál többet.
-
arabus
addikt
Tehát forumozni majd akkor lehet nekünk is ha majd mankóval járunk???
-
apatyas
Korrektor
Khmm. És nem kéne a másikat sértegetni, akkor se, ha más véleménye van és ahhoz ragaszkodik. Nem esik neki jól, és neked se esne jól, ha rád húznák a vizes lepedőt mert valamit máshogy gondolsz.
Érvelni, tényeket keresni. Ha nem győzöd cérnával, ignorálni. De nem baszogatni a hazai pályádon. -
apatyas
Korrektor
Illik tisztelettel szólni olyasvalakihez, aki cikkeket írt itt a PH-n.
Másrészről: azt is el kell ismerni, hogy az #543-as hsz is simán adott okot az érzelmek felkorbácsolására, egymásnak ütköztetésére, noha erről nem az tehet, aki azt írta, mert ő csak infókat továbbított máshonnan, így nem említem az illetőt név szerint. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Oliverda #639 üzenetére
Na ezt megkaptad te "moderator fele" , vagyis inkabb mondjuk azt hogy te vagy a VIP-moderator...vagy leszel inkabb a moderatorok VIP-je
-
törölt tag
AMD Ryzen 7 with DDR4 3400 MHz
-
HSM
félisten
Jó, de ez tényleg már nagyon alap... 2MB L3, no HT, kis órajel...
225 pont Cinebench R15-ben, a 7 éves hatmagosom többet csinál két magon HT nélkül...
Jó, értem, hogy van ez a videó, de mit akartál ezzel mondani? Nem ismerem ezt a játékot, nincs vele tapasztalatom. Ezekszerint bő közepes grafikán elviszi a GTA5-öt vért izzadva.
AZért amiket láttam maxgrafikás videókat, ehhoz képest ez elég móricka. Persze, azok négymagos procival se köptek ki ennyi FPS-t, lehet nem véletlen.
-
HavocS
senior tag
A 35 ezres i3-7100 egy gtx1050-nel simán viszi 1080p-ben 60 FPS-sel a GTA5-öt.
-
-
törölt tag
válasz
Oliverda #621 üzenetére
Ha a celhardvereket nem szamoljuk, a tobbsegunk Geforce-okat hasznal az Auto-Deep Learningre, sokkal olcsobb es arra amire nekunk kell eleg.
AMD rancba szedhetne a sajat fejleszto kornyezetet es tamogatasat, eddig meg csak duma volt rola, pedig lenne kereslet a kartyakra boven...
-
Pubszon
veterán
válasz
antikomcsi #623 üzenetére
Ilyet nem játszunk.
Köszi schawo -
Scholes9
nagyúr
válasz
rambustibi #606 üzenetére
Azért ne igyunk előre a medve bőrére, majd meglátjuk. Az viszont biztos, h nagyon rá férne az Intelre egy kis konkurencia harc
-
-Solt-
veterán
-
HavocS
senior tag
Jó, de 10 ezerért 2 magos procit nem Crysis3-ra vesz senki, hanem netezni, filmezni, meg ha játszani is, akkor az IGP-vel 3+ éves játékokkal 1366x768-ban 25-30 FPS-sel, abban meg még egy GTA5-öt is elvisz játszhatóan, és apu+mobo+4gb ram+1tb hdd+ház táppal kombó megvan 60 ezerből újonnan...
-
Oliverda
titán
válasz
Depression #612 üzenetére
Napközben
-
HSM
félisten
Először is:3/6 magnál 33%-al lehet gyorsabb csak a full CCX-es 4/8 mag/CCX. Tehát, ennél nagyobb hátránya elméletileg sem lehet a hatmagosnak.
Ezzel szemben, ha a program jól skálázódik, akkor a +2 mag az +50% teljesítmény. Tehát, ha 10-20% el is bukik a CCX közötti kommunikáción, még mindig masszívan előnyben van."Az meg szvsz nettó hülyeség, hogy ha X szálig skálázódik valami akkor X+2, X+4... szálig is."
Ezt az állítást ugyan mire alapozod? Nyilván, minél több a szál, annál rosszabb alap esetben a skálázódás, de a jól megírt programok azért többnyire nem úgy néznek ki, hogy 8 szálig jó, utána meg szakadék. Ha van a feladatnak jól párhuzamosítható része, azt mindig hamarabb fogja több mag végrehajtani, biztosítva valamennyi skálázódást. Azért mondotam, kevés lesz az a program, ami jól fog skálázódni a 4/8-as CCX 8 szálára, de nem fog jól skálázódni afölött, hogy megérje a hatmagos 6/12 módjában használni hozzá. És erőteljesen jegyezzük meg, hogy ez csak akkor fordulhat elő, ha a program/játék nincs optimalizálva erre az architektúrára. Ha optimalizálva van, akkor vígan megtehetik, hogy az összedolgozó folyamatokat egy CCX-en belülre rakják, akár szinte teljesen elkerülve a CCX-kommunikációs büntetést.A tesztek többségét nem érdemes nézni, mert persze, hogy a 3Ghz-es nyolcmagos nem fog akkorát menni a 4,2Ghz-es négymagos ellen, ha nincsenek a magok jól kihasználva.
Azonos órajelen meg kevés oldal tesztel. De ott megy is a sokmagos proci.
Ami a kétmagos procikat illeti, én azon mindig kacagok.
6-8 évvel ezelőtt is kevesek voltak már, nemhogy ma egy erősebb VGA alá. Persze, aki szeret diavetítést nézni játék helyett hajrá.
Én linkeltem Crysis 3 mérést [link], lehet látni, mire elég két mag, akár HT, akár anélkül, ez a négy éves játék is játszhatatlan szintre lassul velük bizonyos helyeken, pedig ugye hiába régi a procim, így 4Ghz-en azért két magon sem épp gyenge.
Bőven eleget láttam a 4,5Ghz-re húzott négymagos i5 4690K-mat is 80-100%-on izzadni, hogy ne is gondolkozzak azon, mit tudhatott volna ott egy kétmagos csoda.És itt tipikusan FHD felbontásról és maximális vagy ahhoz nagyon közeli grafikus minőségről beszélünk, és egy R9 290 grafikai sebessége mellett.
-
válasz
Hatalmas kép, bár azért még pár napot várjunk. Nehogy Photoshopolni kelljen rajta
-
Pubszon
veterán
válasz
Rájuk is férne...
Mondom ezt az aláírásom fényébe. -
-Solt-
veterán
válasz
Loptam!
-
rambustibi
őstag
Most küldte egy barátom
-
törölt tag
Here’s another video from Ryzen Tech Day. This video is still under NDA because it contains some information that will be unveiled on March 2nd, when the embargo ends. Probably the most interesting part is about XFR and overclocking
Fordítsam ? -
rambustibi
őstag
Úgy néz ki, csak igaz lesz a CB R15 világrekord a Ryzennel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- DOOM - The Dark Ages
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- World of Tanks - MMO
- LED világítás a lakásban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Brave
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged