- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
BullKoxa #28091 üzenetére
Pontosan, tavasz vége óta csak romlik a BF1. Szánalmas és vicc is egyben mikor egy olyan játékról beszélünk ami megjelenés óta csak degradálódik, különös kép mióta kijott a ryzen.. Azóta fokozottan, és nem véletlen vannak tele a fórumok az elégedetlen hsz-ekkel!
(Persze ez csak az OC-zott ryzenkre igaz.)
Nem szövök elméleteket, de hogy csak az egyik oldalt érinti javarészt az több mint érdekes számomra.
Ami egyszer már működött normális elfogadható állapotban az a folyamatos updatektől csak rosszabbodik... Hát ezt azért furcsalja az ember vagy nem?!(#28093) Bossp
Ott nem stabil az Oc. Valszeg kevés a fesz..
Ha defaultra áll a BIOS akkor durva instabilitás volt. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
nyul105 #28096 üzenetére
azert majd vard meg masok tapasztalatait is, elvileg az uj Agesa pont a memoriakezelesen javit. Bar nekem ugytunik, inkabb a 2xxx -re lett optimalizalva.
Eleinte a H -s biossal is kuzdottem, mert az elozovel belott memoria "termeszetesen" nem volt stabil.
ezert mar parszor letettem a nagyeskut, hogy ha megvan a stabil allapot, legkozelebb mar csak a 3xxx procik erkezesekor fogok biost frissiteni.... -
nyul105
senior tag
válasz
hokuszpk #28095 üzenetére
"memókon lehetne javítani még."
bocsi, nem voltam egyértelmű, nekem nem megy 3200-on stabilan a corsair lpx ramom
. + cool & quiet is jó lenne, mert sokszor megy totál üresjáratban.
Összességében akkor nem jobb a H-snál, ha jól értelek.bár a 24gb alapján a "vegyes" ramokra nem igaz a javulás részedről.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
nyul105 #28092 üzenetére
"lck ugrálás megszűnt? anomália, túlfeszhülyeség, stb. van?"
bclk ugralas nem szunt meg, a regi biossall 99.9 - 100.1 kozott volt, most kikapcsoltam az spread spectrumot, latod a kepen, igy is elmegy 100.4 -ig. tulfesz eddig sem volt, most sincs. picit droppol, de ha szigorubbra veszem az llc -t, akkor meg fagy.
"memókon lehetne javítani még."
viccelsz ? epp azon matekolok, hogy menjen a 24 GB, amig beszerzek egy nagyobb kitet.
orulok, hogy vegre vegigment az IBT es Handbrake alatt sem szallt el.
szerintem ezzel a beallitassal elleszek mar addig. 2x8 ment XMP profillal + a fesz 1.35 -re allitasaval. de eppen mini halozatot gyartok virtualis gepekbol, kell a 16+, mert amikor kifutok a 16-bol, akkor elkezd swappelni, es hiaba az nvme ssd, nagysagrendet lassul a tortenet. -
Bossp
addikt
Srácok. Ma toltam egy jó kis BF V-öt Rizsa 1700 @3,8 Ghz Ramok 2933Mhz-en. És szépen kimerevedett a kép. 70% proci használatot is láttam játék közben CPU limit is akad 1080 Ti mellett na de a fagyás miatt a procira gondolok mert ugye utána kikapcs aztán vissza és a proci kérdés nélkül beállt 3 Ghz-re
. Pedig mintha a gyári órajel is eleve 3,2 lenne. (Egyébként ilyen már létezik? Ha hibát észlel bios szinten fogja magát és ideiglenesen visszaállít? Egy reset után vissza állt 3,8-ra. Azért érdekes mert ezt a profilt elvileg bő intel burning + prime -al teszteltem anno meg a ramoknak is adtam bőven
ilyen kemény lenne a BF? Ötlet? Adjak még egy kis feszkót? A gyári hűtő már nem sokat tűr :p
-
Byga007
aktív tag
Olyan problémám van hogy 2x4 GB 3000 es rammal olyat csinál hogy még 2400 on is olyat csinál hogy pár játék elindul pár meg valamiért kifagy. Pl 2013 As Tomb Raider gond nélkül megy de pl a GTA 5 vagy a dirt 4 meg kilép a proci az 1700x alaplap meg MSI x370 gaming pro carbon lap
-
Pro!Petya
addikt
Még csak Béta de iszonyat hogy kihatjha már a 1080p alatt is a húzott GTX1080-at a kis rizsa...
Kevés játéknál látom ezen a felbontáson ekkora terhelésen a gput, de itt tartja 90% felett mint a cövek.
(95-99 között ficánkol)
Most a szép munkát csinált a Dice , végre a hömérséklet ugrálás is megszűnt ami BF1 alatt az idegeimre ment!BFV
-
SECTORnooB
addikt
válasz
SECTORnooB #28076 üzenetére
BIOS-képeket tudnál feltölteni?
Véletlenül nem kötötted rossz csatlakozóba a CPU venti kábelt?Általában megsértődik,ha nem a helyére dugod és nem enged tovább, míg nem korrigálod. -
Pro!Petya
addikt
válasz
fabri07 #28075 üzenetére
kilépés és belépes között nem írja hogy nyomj F1-et v F2-őt?
Raid -et szokta még kérni h átkell állítani de ahhoz is F1 kell , és magától nem kéne belépnie.
(klaviatúra rendben van?)
Alaplap típusa?
Bios loop előfordulhat még akkor is ha a memoria rossz slotba lett rakva (első indításnál van olyan lap ami erre allergiás) -
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28076 üzenetére
Még nem csináltam vele semmit..
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28071 üzenetére
Sziasztok, megjottek az alkatreszek beszereltem őket nagy nehezen... cpu hűtővel elvoltam nagyon kijarattam a csavarmenetet, majd ha leesik visszarakom
Azt szeretném kérdezni, hogy tudok kilépni a biosból, mert akarhanyszor kilépek a bios jön be.. -
-
RVR400
veterán
válasz
SECTORnooB #28069 üzenetére
Kollégám gépén a fent említett konfiggal jobban megy, nyilván ott a VGA nem alapjáraton megy. De én hiába állítom, szarik rá egy nagyot.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
RVR400 #28068 üzenetére
WFT?!
Halkan megjegyezném,hogy nálad nem hardveres a probléma,amúgy hogy jön ide a 7870?!
Szoftveres a gond,kamu szoftverek általában elégé beletudnak rondítani és teljesítménybéli problémákat is okoznak, nem is csak pár esetben.
Hozzátenném nem feltétlenül csak a legitimitásod megőrzéséért ajánlott eredeti szoftvert használni. -
RVR400
veterán
válasz
SECTORnooB #28058 üzenetére
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB #28066 üzenetére
óhhhhh megvolt már!! XD
Biztosra veszem hogy a single score érdekelne , de sajnos maradt 175
Szerintem szegény SR itt kifújt ezen már csak a ráolvasás tolhat kicsit -
Pro!Petya
addikt
Estét!
Ma egy kicsit bencheltem a ramokkal a PR topikba , aki kíváncsi rá annak katt ide -> [link]
Viszont! Ha már a biosban jártam és úgy is tesztelgethetnékem támadt akkor úgy gondoltam kipróbálok valami újat
Na, mondom ramok 3666Mhz-re és enter....
Nem elindult?!
(Jah és CL14-be hagytam XD )
De akkor már mértem is egyet gyorsba :
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #28063 üzenetére
Szó se róla..
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #28061 üzenetére
Most azt ne soroljuk ide mikor a lap miatt nem tudja klifutni magát a proci..
Ryzen nem abból a családból származik..
-
R3laX
addikt
Win reinstall = kész.
szerk.: Én kb 3 hete szenvedtem ettől, csak a reinst oldotta meg, de ezt akkor is leírtam már, meg most is
. Sz0pás. Most felraktam a Mailwarebytes-t, de nem zavart be, lehet tényleg az egyik DDU volt hibás. Frissítsétek.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #28058 üzenetére
Szépen megy a 480 mindenhol nálam. Régi címeknél szokott sziesztázni. QC nál is BF1 nél is maxon megy, ott más baj lessz náluk.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #28051 üzenetére
Viccelsz ?
mentem játszani egyből, nem értem rá telepítgetni :pppp
meg kapásból OC, benchmarkok cpu fronton
#hokuszpok alapértelmezett nálam a +50% power. még ha az órajelhez nem is nyúlok. Hőfokok a legjobbak. sztressz teszt alatt is 64 a max A VRM sem megy 80 fölé..
Megkapja az új winfost. bocsi hogy tele szemeteltem ezt a topikot, de itt vannak a jófej AMD sek -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28048 üzenetére
"Rendben, köszönöm az időd hogy beleáldoztad a tesztelésbe."
nem kell koszongetni, ket-harom naponta nezegettem van-e uj bios, a heten biztos ratalaltam volna.
az asrockosok igen jo velemennyel voltak errol az 1.0.0.4c agesarol, sajnos nalam nem jott be. ettol meg lehet a 2xxx procikhoz uberfranko, csak be kellene szereznem egyet -
hokuszpk
nagyúr
válasz
a wattmanban told ki neki a powerlimitet, nekem a jelszofejteshez a +3% az optimalis, akkor felmegy 1411 -re.
de ahogy eszrevettem, mar az rx580 is olyan, hogy a terheles es a homerseklet fuggvenyeben igyekszik az optimumra beszabalyozni magat, volt olyan hash, ahol -5% powerlimittel jobb ertekeket hozott, mint ha hagytam elszabadulni. -
válasz
turistakolbi #28050 üzenetére
Jah hogy ja. Hát lehet kibírja a rendszer a platform cserét, de illik újra telepíteni ilyenkor. User error. 😂
-
válasz
Májusi driver?!?!
Már igen csak van újabb driver is... 🙄 -
turistakolbi
aktív tag
válasz
hokuszpk #28047 üzenetére
Rendben, köszönöm az időd hogy beleáldoztad a tesztelésbe.
Akkor marad a jelenlegi bios. nem piszkálom.
Jutott más tegnapra, az Rx580-am nem megy max mhzn- ( 1360- vagy oc 1400) csak űber ritkán.. van hogy 1200 ig lemegy játék alatt. pedig biztos nincs proci limitem
volt már DDU antimalware... májusi driver... semmi... ma újra rakom a winfost. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28028 üzenetére
az uj agesa miatt vartam ezt a biost, arrol volt szo, hogy ismet javitanak a memoriakezelesen.
de sajnos nemvagyok vele boldog, ami eddig ment, most megint nem. a majusi biossal relative hamarabb talaltam stabil beallitasokat.
16GBvel mostanra kitotoztam az IBT stabil allapotot, de kellene a tobb ram, nincsmese, jovoheten memoriabeszerzokorutramegyek.
ja es ha kikapcsolod a hpet-et ( es kikapcsolom, mert amugy csikoz a tvkartya, de ez mar a phenom II -nel is igyvolt ), akkor a rebootot felejtsuk el, nem jon vissza, csak kikapcs utan.
gondolkodom rajta reggel azzal kezdem, hogy visszatolom az 1H -t, elmentettem az oc beallitasokat, visszatoltom oszt joido. -
Picco
addikt
válasz
MaxxDamage #28045 üzenetére
franc tudja, igazabol VR jatekra hasznalom a gepemet legtobbet, arra meg orajel kellene, ez a zen2/9700k kivaros konfigom...aztan lehet hogy megmarad...foleg hogy eleg minimalista budgetbol lett osszevasarolva...kb 5 honap alatt.
lap £60
proci £117
memo (2800gskill Bdie 16g) £115
HX750i £73
s340 elite £75(ez volt az egyetlen nem akcios kb)Vega64 pont ma lett egy eves, SSD+vinyok is a regibol lettek boncolva...meg egy akcios M.2-t lehet beleteszek mert SSD-vel konnyebb eladni az elozo konfigomat.
Eddig egy dupla xeonos dinnyet hasznaltam, de marhara nincs ra szuksegem, csak nagyon csipem ezt a modellt es melobol kvazi ingyen volt anno.
-
-
Picco
addikt
válasz
SECTORnooB #28042 üzenetére
Egyelőre igen, jön mellé majd a második 16os modul, jól kiszurta kend
-
Picco
addikt
válasz
MaxxDamage #28040 üzenetére
1700-am 3800-on 1.1875-on +0.05 offsettel, gyari hutovel...tobbet meg nem probaltam, majd ha kap valami normalisabb hutest.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28036 üzenetére
200W alatti fogyasztas !
atkattintottam enabledre azt a kapcsolot, es azota a cpuid 3716-3738Mhz kozott ugral, mikozben xfr off. Eddig ezt nem csinalta.
ugyanakkor az aida es a hwinfo64 is a "szokasos" 3698 -ra hozza ki. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28034 üzenetére
1xxx cpuval szerintem nem fog menni, anno aszontak, hogy ez csak a 2xxx + 4xx paros kivaltsaga.
ellenben most viszket a tenyerem, hogy kiprobaljam 2xxx + 3xx komboval -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28032 üzenetére
feldobtam. a memoriat most tesztelhetem ujra, mert termeszetesen a belott beallitasokkal nem megy.
de hat igy jar, aki 2x4GB Kingstont kever 2x8GB Corsairral)
mondjuk lehet elzorgok 2133 -on, mert ugyis 32GB -re akarom boviteni ket-harom heten belul.
ami erdekes lehet, hogy megjelent egy allitolag B350-ben nemmukodo opcio.
ezzel lehet radumalnak a sima 2700 -ra... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28028 üzenetére
tegnap reggel néztem, akkor még nem volt kint.
de figyelj oda, mert az uj Intel vasadhoz nem lesz jó ! -
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok!
MSI B350 Tomahawk hoz új bios jött..!!!
7A34v1I
Valakinek van tapasztalata ezzel ? megéri felrakni? -
Feriboy2
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ryzen 1700-am a gyári wraith spire led hűtővel. Használtan vettem és nincs meg hozzá az rgb vezérlő kábele. Hol lehet ilyet venni? Ez vmi egyedi kábel vagy vehetek bármelyik számtekboltban párszáz forintért? Hogy keressem?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
varmi2 #28021 üzenetére
Egy jó (jobb) hűtő sosem árt! Késöbbi configokba is átlehet majd vinni és ha a usert elkapja a hév a tuningolosdiba akkor meg aranyat ér. Az adott komponens is meghálálja (ezáltall a többi is) ha minnél alacsonyabb hőmérsékleten van használva hoszabb távon.. Tudom sokan csak azt nézik hogy a max operation temp alatt maradjanak, de nem mindegy ez mennyivel sikerül.
-
varmi2
nagyúr
válasz
SECTORnooB #28020 üzenetére
Normál tuninghoz elég a gyári hűtés is. Felesleges venni másikat. Csak eztrém tüningnál 3.9től felfelé kell jobb hűtő.
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28017 üzenetére
Bocsi, de laikus vagyok, ezek pasztázva vannak vagy venni kell hozzá +-ba?
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28015 üzenetére
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #28010 üzenetére
Ez egy jó kérdés...
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28011 üzenetére
1600x nem jobb mint a 2600?
-
sevi90
csendes tag
Sziasztok!
Asrock b450 itx-es alaplapba keresek ryzen 1600x-hez RAM-ot (2x8gb-ot). Milyen RAM-ot célszerű venni sebességben?
Tudtok ajánlani jó ár/érték arányú RAM-ot, ami jó lenne ebbe a gépbe?
Köszi!
Sevi
-
FoLey-v
addikt
válasz
korren #28007 üzenetére
Szia!
Nézelődök van olyan hogy Corsairt is támogatja csak kitben így elhatároltam kitben fogom elsőnek megvenni,de ezeket is néztem. A hűtő magassága 40mm.
G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3200MHz (44m)
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CMK16GX4M2B3000C15(low profile ami számomra tökéletes lenne)
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB(olcsó de ezen nincs borda így nemtudom mennyire ideális tuning és hőleadásban. Igaz ram topikban mondták már,de tőletek is szeretném megtudni) -
Kizártnak tartom, hogy egy Asrock B350M Pro4 lapot 15k-nál többért el lehet adni. Hiába garis még, ez az a sorozat, amiből nagyon sok hibás volt. Az enyém hibátlan, de ezt a típust csak nyomott áron lehet szerintem eladni a "piaci bizonytalanság miatt". Egy új mATX-es normális B450-es lap 29-31k, tehát már itt van kb. 15k bukó.
1600X-et itt az aprón már 47k-ért lehet kapni garanciával, tehát használtan jó esetben 40k-ért elmegy. 2600X 65k körül van újonnan. Itt van 25k bukó (minimum).
Szóval a 30-40k ráfizetés szerintem reális. -
Köszönöm a válaszokat
. A RAM-ok szerencsére mennek XMP profillal 3,2 GHz-en mindenféle trükközés nélkül. Viszket ugyan a tenyerem, de a józan ész azt diktálja, hogy azt 30-40k felárat nem biztos, hogy megéri a csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kempingezés és sátrazás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged