- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz
janes1976 #24836 üzenetére
Én mindig azt hittem, hogy ha akció van azt kirakják az akciókhoz, de ez így szerintem tök gáz h vevő lennél dolgokra és csak akkor találod meg a szuper szerdai árat ha már benne vagy az adott termék oldalán, még kívül a listában sem látszik..... szerintem ez így tök rossz dolog, vagy valahol meg lehet találni a szuper szerdai árakat? KöszI!
-
HSM
félisten
válasz
janes1976 #22796 üzenetére
Szabad, persze... Az ok, hogy nagyon megtetszett ez a Tahiti GPU, és volt egy jó ajánlatom egy garantáltan tuti, jóféle 7950-re. Hasonló szuper hűtés, jó halk az is. Nagyon kíváncsi voltam, mennyit lehet kihozni a nagytesóból. Kicsit többet vártam, de inkább marad a nagy, maximalista vagyok és jó áron volt.
De amúgy nagyobb ugrás volt a 7870 XT a sima 7870-ről, mint erről a 7950, legalábbis ahol próbáltam őket. -
HSM
félisten
válasz
janes1976 #20114 üzenetére
Szuperül szellőzik az enyém is, CM 590-es, elöl 12cm-es befújó, hátul 12cm-es kifujó, plussz oldalt egy 14cm-es befújó. Mondjuk halkra vannak szabályozva, de meg se kottyant nekik, mikor a korábbi házból kifújós 5850-em lecseréltem a házbaszellőzős 7870OC-re...
Szerintem a kicsit torkosabb 7870 Boost-al se lesz gond.
-
jediweb
aktív tag
válasz
janes1976 #19969 üzenetére
Melegedés és zaj szempontjából az én 2012.09.havi Shapphire HD7870 semmivel sem roszabb sőt jobb...
Csak azért írom mert Xt attól még példul külsőre u.a mint a többi, zajra is , melegedésre is... Nem csoda az, hogy ilyen ,mert ilyenre lett megcsinálva 77w a fogyasztása nagyon nem melegedhet ... -
-
nubreed
veterán
válasz
janes1976 #19865 üzenetére
Most már kíváncsi lettem ha haza mentem én is futtatom a Sniper Elite Benchmarkot meg 3d markot is. Nekem Asus 7870 -es van, tegnap raktam bele a gépbe és nálam az a furcsa, hogy kicsit melegnek tűnt. Windows desktop alatt 32-33 fok így alapból, Far Cry 3 alatt kb 73 fok. De a ventiket egyáltalán nem lehetett eközben sem hallani. Ma felrakom a SmartDoctort is és azzal olvasom az értékeket illetve szabályzom majd a venti sebességet, remélem segít hűvősebben tartani a gpu-t ha jobban pörögnek a ventik. Nekem i5 3570k a procim, jelenleg kicsit tuningolva, 4Ghz-en megy.
-
daveoff
veterán
válasz
janes1976 #19843 üzenetére
Ez a power limit dolog csak egy energiagazdálkodási future.....
Nem lesz tőle semmi baja a kártyának! de az eredményeidből ítélve ha 0-án hagyod akkor sem vesztesz vele szinte semmit teljesítményben, és kevesebbet is fogyaszt! De azért majd játékok alatt mutatja meg magát a kártya, főleg a boost! -
kovsol
titán
válasz
janes1976 #19843 üzenetére
Igazából ha ettől tönkre tudnád tenni a kártyát akkor nem raknák bele a driverbe. AMD nek nem érdeke, hogy legyilkolja az ember két kattintásból a kártyát és utána visszaküldi garanciáztatni
Szerintem +10% -t elég neki beállítanod ha nem tuningolsz. Ez már elég ahhoz, hogy fixen turbó órajelen menjen majd játékok alatt. -
daveoff
veterán
válasz
janes1976 #19807 üzenetére
Sniper Elite V2 Benchmark
Letöltöd, telepíted, és csak simán futtatod, a documents mappában megtalálod a részletes eredményt!
És a legfrisebb driver-t tedd fel a kártyához Catalyst 13.2 Beta 5
Aztán jöhet a tuning! -
Arkennys
addikt
válasz
janes1976 #19686 üzenetére
Igen, itt már komplett konfignál ugye halmozódnak a különbségek, és tényleg horribilis a kettő közti különbség is azt nézvést... Én szerencsére részemre találtam egy jó megoldást árilag helyben, bár jópár évbe telt, de kicsit kompenzálja, hogy nem fővárosi vagy aközeli vagyok. Csak ehhez elég nagy mák is kellett. Nehezebb ügy vidéken jó áron valamit megkapni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
janes1976 #19377 üzenetére
Nehéz lenne csak átgörgetni amikor minden ötödik hozzászólás erről szól lassan 3 oldalon át.
De nagyon leegyszerűsítve nem véletlen drágább a 7950, erősebb kártya kész, többe is kerül, nem tudom mit olyan nagyon nehéz ezen eldönteni.
Nagyobb teljesítmény kell akkor 7950, ha megelégedsz kisebb teljesítménnyel akkor 7870, ennyi.
Vagy ott van az XT ami közelebb áll a 7950hez, de kicsikét hangosabb terhelés alatt és melegebb is a 7870nél.
Én terhelés alatt Furmárkkal 77foknál nem vittem feljebb. -
-
Jhonny06
veterán
válasz
janes1976 #19355 üzenetére
Tuninggal minden mindennel együtt már necces, de még elég. Én mondjuk a jövőre tekintettel vennék legalább egy 600-asat, tápot később macerás cserélni.
Szerk.: Jó, ez a táp mondjuk baromi jó, tehát biztos nem lesz vele problémád.
Egy mezei 500-asra mást mondtam volna, de ez nagyon rendben van.
-
Jhonny06
veterán
válasz
janes1976 #19236 üzenetére
Ár/érték arányban a 7870 jobban megéri, de ha van rá pénzed, akkor persze, jobb a 7950.
Szerintem nem feltétlenül éri meg a különbözetet, de te tudod, hogy mennyire szereted kimaxolni a játékokat, meg ilyesmi. Még 1080p fölött is szépen visz mindent, ahogy nézem. Meg sokkal időállóbb, egy darabig biztos nem kell majd lecserélni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
janes1976 #19194 üzenetére
Ilyen profilt csinálhatnál a VTXnek.
73foknál 40% 80 foknál 45%os ventiprofilt, 35fokig pedig 25%. -
janes1976
őstag
válasz
janes1976 #19058 üzenetére
Csak ugye kérdéses, hogy meg lesz-é a kártya, mivel erős hiány van belőle.
Nálam a B variáns sztem egy Gigabyte 7870 OC lesz.
Amúgy ha lett volna normális áron MSI 7870 Hawk, akkor megvettem volna azonnal. Iponon 71e, azaz horror áron van. Pedig lenyűgöz az a kártya.
-
korcsi
veterán
válasz
janes1976 #19022 üzenetére
Most ide írod, hogy "mostaniakkal" amire reagáltam ott meg maximum gondoltad, hogy arra gondolsz. Amúgy meg aki ide jár, és olvasni tud, de egyebet nem, azoknak az első bármilyen okból előforduló fagyi után BS-es a kártyája, volt akinek driver csere megoldotta stb...
(#19022) janes1976: Senki ne vegyen most Sapphire 7870-est. Nem erről beszéltünk!
-
korcsi
veterán
válasz
janes1976 #19013 üzenetére
"Sapphireből van a legtöbb, gyakorlatilag majdnem mindegyik ilyen. " Azért ezt te sem gondolhatod komolyan! Szerény véleményem szerint ez BAROMSÁG!Az meg se fordult a fejedben, hogy akinek nincs vele gondja az nem ír ide, esetleg az is előfordulhat, hogy nem is jár a PH-ra még olvasni se.
6%-ról beszélünk (16-ból 1) a többi az a hype ami kialakult körülötte, véleményem, hogy javarészt csak a Sapphire 7870 OC érintett a többi meg olyan meggondolatlan (gondolkodni nem képes) felhasználóktól jött össze akiknél mindegy volt mi történt, fekete képernyő=BS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest