Új hozzászólás Aktív témák
-
plekk
tag
válasz
Attix82 #18396 üzenetére
Megnéztem HD7870-el alap órajelen és memórián 1000/4800-on az fps-t FC3-ban. Minden maxon csak az MSAA volt 4X + HDAO tehát elvileg ugyanazon beállításokkal mint te. Átlagban 29-35 között ingadozott.
Tuningolva: Alapfesz: 1150/5800
Átlagban 36-40 között volt.Viszont MSAA nélkül simán 60 körül járt az FPS.
És megmondom őszintén én nem is használok a játékban MSAA-t mert akárhogy is nézem nem veszek észre különbséget.
Távoli villanyvezetékeknél láttam talán egy kis bolyhosodást MSAA nélkül de ennyi az meg aztán bőven belefér.Legalábbis nekem.
-
plekk
tag
válasz
->Raizen<- #18393 üzenetére
Akkor meg az NV megvette kilóra az AMD Gaming Ev.... optimalizáló tagjait.
-
plekk
tag
válasz
->Raizen<- #18391 üzenetére
Mondjuk ez elég erőssen az NVidia felé húz.
Tulajdonképpen ha 150 fps em volna a játékokban akkor engem nem érdekelne h az NV-s arcoknak mennyi van.
Mert a 7870 nek 150 körül volt.
De azért erős kontraszt hogy a gtx 570 veri a 7870 et a grafikon alapján. a GTX 560 Ti ról meg inkább szót sem ejtek -
->Raizen<-
veterán
Devil may cry: Így kell optimalizálni!
-
FaTHI
őstag
Msi 7870-esem nagyon szépen muzsikál, de full terhelésen nagyon zajos.
Hiába állitom kézire a ventiprofilt, ő akkor is 50-fok alatt akarja tartani a GPU-t, ami nem is lenne baj, de hangja is van rendesen.
Valami megoldás erre? -
Speed®
titán
válasz
fenergie84 #18383 üzenetére
Mondanám, hogy AMD, de megköveznek x) Próbáld ki új driverrel, hátha.
Nekem az 5850 volt az utolsó, amivel tapasztaltam, 7850/70el még nem..
Ja, V-sync bekapcsolva? -
Attix82
addikt
válasz
fenergie84 #18383 üzenetére
Amit testeltem HD7950 13.1 driverrel is ugyan ez volt. Nem tűnt folyamatosnak, pedig az fps nem ugrált. Video
-
fenergie84
addikt
Mostanában észrevettem, hogy FC3 közben micro akadások vannak, fps esést nem nagyon veszek észre, de előre, oldalra haladásnál érzékelhető, mitől lehet ez? 12.11b van fent azt hiszem...
-
->Raizen<-
veterán
Ha már a proci szóba került akkor itt lenne a fekete lyuk benchmark.
[link]
Leteszteltem a procimat. Érdekelne a többiek eredménye is főleg a 8 szálú fx meg az i7-es cpu teljesítmény de a phenom 2-es eredményeket is szivesen böngészném! Na csapjatok a lecsóba! Bocsi az offért. -
patex1983
őstag
válasz
vadallat88 #18378 üzenetére
A lapod gyártói oldala alapján van rajta pcie csati, kettő is, szóval tudod használni, az már más kérdés, hogy milyen hatásfokkal. (CPU (Max Support) Athlon 64 X2, PCI-E Gen Gen1 (1x16, 1x8))
-
vadallat88
tag
Sziasztok.
A kérdésem a következő: MSI K9N SLI Platinum ezzel az alaplapal tudnám használni ezt a VGA-t vagy sem. Ötlet? Esetleg hasonló kaliberű VGA ehhez az alaplaphoz? -
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi #18374 üzenetére
1230 MHz GPU meg 1350 MHz RAM órajellel.
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #18374 üzenetére
-
vadallat88
tag
Sziasztok.
A kérdésem a következő: MSI K9N SLI Platinum ezzel az alaplapal tudnám használni ezt a VGA-t vagy sem. Ötlet? Esetleg hasonló kaliberű VGA ehhez az alaplaphoz? -
miresz
veterán
7870-el szépen hoz a 13.2b catalyst,a 11,12b8-nál is egy kicsit többet itt nálam.
Jó lett az új driver.
-
banderasz77
addikt
válasz
Malibutomi #18359 üzenetére
Akkor OK. A kép szerint is V2, azért nyomtam egy Prt Scr-t.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Az "árgép"-re azok a boltok kerülnek fel, akik fizetnek érte, mivel egy potenciális lehetőség újabb vásárlók szerzésére, aki böngészik az összehasonlító oldalakat. Ma nagy divat ez a "tudatos vásárlás".
Az általad említett valószínűleg máshol van fenn vagy másképp gondolja. Ezért kell fenntartásokkal kezelni az összehasonlító oldalak legolcsóbb ajánlatait, sok a webshop only megbízhatatlan cég.
(#18365) Erdei88
A 7970 húzva pedig már karcolja... a szobád ablakát.Mert ki akar menni a levegőre.
-
Erdei88
veterán
válasz
BomiBoogie #18363 üzenetére
Így van, az már 7970 szint ami szintén húzható.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
banderasz77 #18358 üzenetére
A V1-esek dobozán egy lovag van, a V2-eseknek meg ilyen 3 piros káromolás azt hiszem. Egyébként Google a barátod.
-
Erdei88
veterán
válasz
csucsbicep #18356 üzenetére
Értem, ahogy nézem 55k-ért el tudnék viselni egy kicsivel több zajt és meleget. De ahogy néztem a tesztekek a V1-es is nagyon jól szerepelt.
darky@: Ebben egyet értük, ezért is hajlok én is a 7870 felé, DCII már alulról karcolja néhány játékban a 7950-et
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
banderasz77 #18358 üzenetére
forrás: [link]
-
banderasz77
addikt
válasz
csucsbicep #18353 üzenetére
Dobozon és a kártyán mik a megkülönböztető jelek a sima és a V2 között? Mert meg is rendeltem egyet hardverkernél, ahol V2-nek van írva, de átvételkor biztosra szeretnék menni.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Erdei88 #18355 üzenetére
A V2-eseknek más a tápellátása. A 7850 esetén a hűtő maradt, csak finomítottak a ventivezérlésen. A 7870 pedig új hűtőt kapott, mert a V1-es 7850-en és 7870-en ugyanaz a hűtés, csak ugye a 7870 még jobban melegszik, ezért azon hangosabb terhelés alatt.
Az új játékokban kb. 1100MHz-en hozza a 7870 szintjét, hogy az adott példány tudja vagy sem, az szerencse kérdése. A jobb példányok viszik az 1200-at vagy még, akár többet is.
-
Erdei88
veterán
válasz
csucsbicep #18353 üzenetére
A "sima" DC II-vel mi a baj? Csak a gyengébb hűtési teljesítmény? 10k pluszt nem tudom megér-e, ezért is kérdezem
7850-et mennyire jól tuningolhatók? Igaz hogy közel 7870-re is fel lehet húzni?
Bocsánat a sok alapvető kérdésért, de nagyon rég nem volt piros kártyám, egy jó barátom kért meg, hogy kérdezzek utána. -
Ádyka
őstag
Sziasztok szakik!
Ez simán megér ennyit nem?
- VGA ASUS ATi Radeon HD7870 2Gb (HD7870/DC2-2GD5): 52.990,-Bár nem V2, de ennyiért nem is olyan nagy baj talán. Amúgy csak a hűtésben más a V2?
Érdekes, hogy most már elég sok helyen olcsóbb egy Asus mint az összes többi.
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
6870-et szeretném cserélni egy 7850/7870-re. Vannak-e olyan márkák amiket érdemes elkerülni? Olvastam hogy a Sapphire kártyákkal akadtak. A referencia kártyák mennyi hangosak/melegednek?Én nagyon az Asus DC II-es hűtés szerelmese vagyok, van ami annál is jobb?
-
Gtaati
őstag
válasz
BomiBoogie #18344 üzenetére
Oké így már tiszta köszönöm! Bocs!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gtaati #18343 üzenetére
Ezt ahhoz kapcsolódóan írtam, amire kovsol kolléga is rámutatott, hogy az online regisztráció és az azon keresztüli mentések értelemszerűen a warez visszaszorítását szolgálják, ezek megkerülésére vonatkozó megoldás és annak keresése nem lehet téma a PH fórumain.
Az egyes nagyobb, népszerűbb címeknek általában van saját topikja, ahol fel lehet tenni a kérdéseket, ha pedig Steames játékról van szó, akkor a Steam topik ajánlott.
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #18342 üzenetére
Sajnálom én semmi rossz szándék nélkül kérdeztem ezt és korábban 1-2 évig nem volt gépem, és most ismét előző év végén lettem gép tulajdonos és amikor még játszottam volt gépen régen akkoriban a játékok esetén ilyen dolgok nem voltak még, és mivel aki egy 7850/7870 vesz valószínű a játékok miatt javarészt és ezért gondoltam itt megkérdezni ezt, ha ezzel bárkinek problémát vagy kellemetlenséget okoztam akkor ez úton kérnék elnézést!
-
Gtaati
őstag
válasz
BomiBoogie #18341 üzenetére
Ez igen, de jó szándékú fórumtársak vannak, olvass vissza fórumban h mióta vagyok jelen itt de ha gondolod küldök néhány képet a kártyámról hátha elhiszed h valóban van egy 7870-em és hogy nem írok össze vissza mindenhova, de elég lett volna hogyha át tanácsolsz valahova ahol nagyobb létjogosultsága van a kérdésemnek és nem így megnyilvánulni! Sajnálom h te ezt vetted le ebből!
-
Gtaati
őstag
Helló! A kérdésem nem igazán vág ide de ti mint 7870/7850 kártyát használó társaim biztos találkoztatok már azzal h vannak játékok pl max payne3, ferrari test drive, Batman stb ahol a játék kapcsán hálózatokhoz kell regisztrálni és csak akkor lehet egyáltalán használni, vagy ha engedi is használni mentés nélkül, erre van e megoldás vagy az ilyen helyeken történő regisztrációnak van-e hátul ütője vagy hogy lehet ezt kikerülni kiküszöbőlni? köszönöm!!
-
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie #18335 üzenetére
Én biztos nem vennék most új sapphire kártyát
Nekem most egy legelső szériás példány lett. Ez még csak nem is Dual-X -es. Ezekkel még nem volt gond, és ezek miatt kezdték el ajánlani még anno a sapphire kártyákat.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Tomix24 #18279 üzenetére
Emlékszem, mikor én választottam, a 2 gigás Sapphire Dual-X csak kicsivel volt drágább, mint az 1 gigás MSI 7850, de fullHD alá gondoltam, minek költsek annyival is többet. Lehet, most már gariban lenne a kártyám...
Sajnos tényleg úgy tűnik, nagyon sok a hibás kártya, és nem csak kis hiba. Ez alighanem megtépázza a Sapphire renoméját.
-
Cruiserke
tag
Érdekes újratettem mindent de más driver stb... eddig Dirt 3 alatt 5 perc után dobta most egyáltalán. Cod4 alatt bezzeg megint dobálja, ez csak azért fura mert a korlátozott fps miatt nem is terheli meg komolyabban. Ebből gari lesz.
-
- = Zk = -
félisten
lehet hétvégére lepasszolom főnökömnek a kártyát, nyúzza meg.
mikor is szokott előjönni ez a BS?... terhelésnél, ugyebár....
de vajh mivel terheltessem?!.... nálam BF3 megy 4-5 napig, majd csinál egy flikkflakkot megint és BS... -
plekk
tag
Hát ha megpróbáltál mindent amit lehet és így is csinálja akkor valóban garanciális problem. :S
De mondjuk attól hogy neked épp egy hibás példányt sikerült balszerencsédre kifogni,attól még itt a fórumon nem nagyon volt ilyen, legalábbis amióta én is csatlakoztam azóta nem nagyon láttam ilyet.
Lehet hogy ha kapnál egy cserepéldányt ami már jól teszi a dolgát akkor más lenne a véleményed. -
Savanya
addikt
Sapphire - MSI és VTX3D -m volt eddig . Érdekes a leghidegebb a VTX3D kicsi nyákos verzió , de halkságban a Sapphire vezet . 3D-ben hangos volt az MSI és VTX3D is ,de ott meg úgy se figyeled . MSI talán a kicsike ventije miatt volt a leghangosabb és a legmelegebb is / érdekes MSI 7950 is zajos pedig TwinFrozR / .
-
csoty
aktív tag
válasz
- = Zk = - #18322 üzenetére
Már szervízben van, meglátjuk mit hoznak ki belőle, egyébként érdekesség képpen pl az enyém nem is bírta a mágikus 1200MHz-t alapon, már 1100~nál voltak kisebb instabilitások, 1150nél hajlamos volt TDR-re 1165 szinte insta kékhalál, 1175 az meg már télleg insta halál volt játék alatt. Az abszolút kékhalál 1190MHz-n FurMark-al is előjött már. (1.25V-n is)
-
csoty
aktív tag
válasz
- = Zk = - #18311 üzenetére
Enyém nem BS-es, csak kékhalált dob nagyon sokszor... :c
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (3db érhető még el)
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest