- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Az ADATA legfrissebb XPG SSD-je hisz a piackutatóknak
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
korcsi #18994 üzenetére
Ez a Black screen kiszámíthatatlan, 7850 és 7870-nél is előfordul kártyától függetlenül!
Üsd be a kulcsszavakat a Youtube-ba 7850 black screen vagy 7870 black screen, dobja majd a találatokat Msi, Sapphire, Powercolor, Gigabyte 7850/7870 van minden féle, szóval nem csak a Sapphire-t érinti! -
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
Gtaati #18993 üzenetére
Nem válasz, csak mellényomtam!
Valaki világosítson már fel, tudomásom szerint a 7870 BS az AMD által tervezett PCB-s kártyákat érintheti. Jhonny06 kérdezte és janes1976 válaszolt neki, hogy az pont érintett, de én ezt nem értem, hisz az említett kártya nem referencia nyákos.
Itt kifejti valaki: "As said in a previous thread @kikerumbo, yours is faulty for different reasons and not a factory/hardware issue within the card, so guys, do not alarm with this SKU 1119916-XX as it´s been checked and have not the factory issue of the 1119903-XX"
18995: ment privi
-
plekk
tag
válasz
kovsol #18991 üzenetére
Ja tényleg még most eszmélek hogy eleve 16 on van a VH nál.
Egyébként én is high on játszok vele, és tényleg nem vehető észre annyira a változás.
VH on csak megnéztem mennyit visz stb.
Kevés olyan paraméter van már a felbontáson kívül ami annyira nagy eltérést okozna látványban hogy azt mondjam AZTAAA. -
kovsol
titán
Very high mellé alapból 16xAF van állítva. Jah és a texturákat csak highra rakja magától. Én az advanced beállításoknál azt is feltoltam very highra és úgy próbáltam és ott írja a 16xAF -t is.
Amúgy szerintem egy high + SMAA Low 1x 70-80fps teljesen jó nekem látványilag és itt a pörgős játékmenetet se zavarják meg belassulások. Egy ilyen pörgős játéknál kutya se veszi észre az eltérést very high és high között és ez a low AA is eltüntette nálam a recéket annyira, hogy játék közben nem is veszem észre. -
plekk
tag
válasz
kovsol #18989 üzenetére
Persze, nyílván nem mindegy.
Csak azért egy gtx 570 nem mai csirke
De azért nem rossz tőle.Nemtom mennyit tud egy 7870 ilyen beállításokkal de ha megnézzük hogy csak ha minden very high és nem veszek fel pluszba semmi élsimítást, akkor megy úgy 50-60 at, de inkább 50. Hátha még felveszem a 4Af et is. Na majd holnap megnézem. -
plekk
tag
Srácok, egy gtx 570 ennyire vagány?
LINKCrysis 3 Beta: 1920x1080, Very High, 4x AF -------> 50-60 FPS ?????
Most ez komoooly?
Vagy ennyire Nvidia-ra van írva a gém?
Vagy csak nagyon kell neki a memória sávszélesség? -
seederking
őstag
-
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #18980 üzenetére
Az naggyon jó.
-
plekk
tag
Ja értem, csak azért írtam hogy szóljak ha esetleg azzal a procival akarod kihajtani a 7870-et akkor az nehéz lesz.
Tényleg csak akkor éri meg jobb kártyát venni ha van is alá gép ami kihajtja, mert ha nincs akkor úgyis csak azon a szinten fog teljesíteni amennyit a proci enged, de akkor már jobban megéri egy olcsóbb, gyengébb kari amit még a proci is elbír.
Na de ha váltassz CPU t meg lapot akkor zsír lesz. -
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #18970 üzenetére
Akartam tőled kérdezni, hogy a 3 venti nem hangos idle-be? Csak mert külföldi tesztekbe olvastam, hogy idle 40, load: 40 db.
Asus meg idle: 26 load: 45
-
janes1976
őstag
válasz
Jhonny06 #18966 üzenetére
Az pont érintett.
Sapphire-t 7870-esből egyáltalán nem szabad venni.
Teljesen különböző idő elteltével jelentkezik a BS. Viszont úgy tudom, hogy az első széria, a legelső az hibátlan.
A kettő közül bármelyik jó. Sokan itt az Asus-t preferálják inkább, de itt a PH-en egy ember nem jelentkezett, akinek gondja van a Gigabyte OC-vel.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Rendeltem egy 7870-et, holnap venném át (Sapphire), de csak most futottam bele különböző fórumokon ezekbe a black death problémákba, eddig nem is tudtam róla. Ez a pontos típus, vajon érinti?
11199-16-20G
Azt írták, hogy csak a Sapphire-nál vannak ilyen gondok. Esetleg érdemes lenne más márkát választani? Ezek jöhetnek még számításba, a HIS-ről egybehangzóan rossz véleményeket olvastam, így azt hagynám, az ASUS-ról nem tudok semmit. Látható, hogy itt 2 másik Sapphire is van, tehát nem olyanok, amit fentebb írtam (viszont ott van közte a 03-20G, ami elvileg érintve van a meghibásodásban):
- VGA HIS 7870 IceQ Turbo 2GB GDDR5 (H787QT2G2M): 57.990,-
- VGA ASUS ATi Radeon HD7870 2Gb (HD7870/DC2-2GD5): 52.990,-
- VGA GIGABYTE ATi Radeon HD7870 2Gb OC (GV-R787OC-2GD): 58.990,-
- VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ (11199-00-20G): 55.990,-
- VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ OC (11199-03-20G): 57.990,-
- VGA HIS 7870 Fan 2GB GDDR5 (H787F2G2M): 54.500,-Sorry, ha már lerágott csont, de nagyon nem vagyok képben és nem akarok szart venni. A fenti Sapphire "biztosabb" helyről jönne (gari, bolt, stb.), mint ebben a listában levő kártyák, így azt preferálom, de csak ha hibátlan. Se időm, se kedvem nincs gariztatni, mindenképp hibátlan kártyát szeretnék.
Ugyan azt lehet olvasni, hogy javították, de utánanézve ennek (11199-16-20G) még mindig írnak olyanokat, hogy crashel és nem, nem más a hiba, konkrétan ez a jelenség.
-
mrhitoshi
veterán
Nem is olyan rossz ez a Crysis 3.
Ha nincs bekapcsolva post-process effekt, akkor simán játszható a játék, még így is béta állapotban.
FHD-ben, 4xMSAA + minden High-on, kivéve a post process, a játék minimum 29-39 FPS-t produkált, és Maximum olyan 60 FPS körül mehetett, átlag olyan 40-45FPS körül lehetett.
Sajnos még érződik, hogy béta, mert a GPU kihasználtság ~ 60% volt, ami lúfasz. Lehet még optimalizálni kellene.Amúgy ez a Post-process effekt mit is takarna ? Mert hogy látványban nem vettem észre semmit se a kikapcsolása után az biztos. Ha ezt az élsimításra érti, akkor gondolom van beépített élsimító algoritmus, ami gyorsabban fut le, így teljesen felesleges a Post. Persze ha jól tudom.
Ha viszont ezt másra használja a játék, akkor nem tudom. Ami biztos, hogy nagyot ugrott vele az FPS. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #18955 üzenetére
Nálam egyedül az ENB moddolt játékokkal volt ez (gta4, skyrim), ott valami gebasz van. De meg lehetett oldani.
-
glspeter1
őstag
válasz
gyuribácsi88 #18955 üzenetére
Nálam csinált ilyet, ezért inkább töröltem is.
-
Pferi
senior tag
válasz
janes1976 #18958 üzenetére
Gianninak már leadtam a rendelést az Asus-ra, de 50%-ra ígérte hogy lesz neki holnap.
A digitalker-ből is csak ígéret van rá.Holnap még rákérdezek a Focuscameránál is, köszi a tippet.
Ha egyik helyen sem lesz Asus, akkor sztem maradok a HIS-nél, ha nem mondtok róla rossz tapasztalatot. -
janes1976
őstag
válasz
janes1976 #18958 üzenetére
Az viszont a v2-es 55e-ért, igaz, csak rendelésre hozzák. A Digitalkert felhívtam kíváncsiságból és ott azt mondták, hogy egy hét és itt van, mindig szerda este adják le a megrendelést. Nézték a friss árlistát, a jövő hetibe is ennyiért van.
Mondom mi van ha nem v2-es. Azt mondta a muksó, hogy akkor nem veszem át, mert nem azt rendeltem. Tehát jön a futár, kibontod előtte, megnézed a dobozát, ha karmolásos átveszed, ha nem, akkor megmondod, hogy te nem ezt rendelted. De ha eszük van, akkor el se küldik, ha nem v2-es, hanem szólnak. Ennyi.
55-ért már a v2-es azért odab*sz!
-
Pferi
senior tag
válasz
echterion #18956 üzenetére
Sziasztok!
Elég jó áron van Gianninál a His HD7870 Fan 2GB.
http://www.hisdigital.com/un/product2-699.shtml
Ha nem célom a tuningolás, megfelelő a hűtése ennek az egyventis megoldásnak?
Most csak ez a 7870 van neki raktáron. Asus-t szeretnék, de jó áron nincs sehol sajnos. -
Na most az mi hogy ha játék előtt elindítom az afterburnert egy játék sem indul el, a ... működése leállt. Minden játéknál ezt csinálja, ha kikapcsolom akkor nincs semmi baja simán indul minden.
-
glspeter1
őstag
válasz
rayoliviero #18953 üzenetére
Azt sajnos nem tudom. De valaki biztosan megválaszolja.
-
glspeter1
őstag
válasz
rayoliviero #18950 üzenetére
Én mindig a régire tettem rá, eddig még semmi bajom nem származott belőle.
-
rayoliviero
veterán
Ha felteszem a legójabb beta drivert, akkor a Catalyst megjegyzi a régi videóbeállításaimat vagy állíthatom be újra?
Az új driver előtt a régit unistalláljam vagy mehet rá a régire és majd magának gondolom letörli? -
dragonborn
tag
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-01-30 at 19:47:36
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 73.3
Minimum FPS: 22.4
Maximum FPS: 248.1Number Of Frames: 5615
Average Frame: 13.651ms
Minimum Frame: 4.030ms
Maximum Frame: 44.564msMachine Name: USER-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Professional Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8140MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3450 CPU @ 3.10GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1024
Resolution Height: 768
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D:sziasztok. megtudná valaki mondani, miért ilyen rossz a felbontás? meg a crysis 3 nál is igen gyengén muzsikált a gépem,ami szerintem ettől a géptől kevés.köszönöm a válaszokat
-
TSanya
aktív tag
-
Syz
senior tag
Úgy odavagytok ezzel a Crysis beta-val..a csapból is már az folyik
-
odorgg
addikt
válasz
glspeter1 #18939 üzenetére
File/beállítások/lcd. Bekapcsolod az lcd támogatást, majd lcd elemeknél beállítod, hogy mit hova írjon ki.
Exportálással el tudod menteni a beállított ki írandó adatokat, importálással pedig betölteni.
Nálam így néz ki, letöltöd majd importálod. Kezdésnek ez is jó lehet, persze egyénileg is konfigolhatod, csak eltart 1 darabig . -
->Raizen<-
veterán
válasz
fenergie84 #18942 üzenetére
-
fenergie84
addikt
válasz
->Raizen<- #18922 üzenetére
Nálam is 10+ fps növekedést hozott a driver csere
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #18933 üzenetére
Én az MSI AB-vel veszek fel, erőforrás alig kell neki, pár fps-t vesz csak le, és úgyis fut mindíg..
-
malacka87
őstag
Volt 1 reinstallom win8, nem ártott már a gépnek! Kipróbálnám Crysis 3-at az új driverel de 170kb-/s a letöltés mi a fene van?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Action!....
"terhelés" nélkül veszi fel a FHD videókat.. nekem legalábbis
-
-
glspeter1
őstag
válasz
Ezt tudom ajánlani. Nem próbáltam, de a FRAPS-nál láthatóan jobb.
-
Kicsi off
Nem tud valaki ajánlani valami jó kis progit amivel feltudom venni a játékmenetet, Fraps-ot használom, de érthetetlen dolgokat csinál, crysis 3 ban amit felveszek egész jó, de egy Dirt 3 bn amit felveszek, ha lejátszom szaggat. Hol ott a gép simán bírja. Nem lehet semmit sem rendesen beállítani ezen a programon.
Tud valaki valami jobbat?
-
Garsza
veterán
Helló meg tudjátok nekem mondani hogy melyik gyártók adtak már ki ujj fajta HD7870 Videókártyát? Azt hiszem LE az alneve. És mi a pontos megnevezésük?
-
belinho
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #18926 üzenetére
Február 19-én jelenik meg a játék, szóval gyakorlatilag már lemezen van, és már sokszorosítják, hogy a boltokban legyen.
Malibutomi!
Gondolom sejted miért tettem be, azért kérdezed. -
gyuszaa
őstag
Bf3 bétában meg nem is volt betéve az ultra textúra, de opcióként ki lehetett választani. Kíváncsi leszek akkor az eredményekre miután megjelent a játék, kapott patchet
és új whlq driverünk is lesz már.
-
Azért ezt szögezzük le hogy ez a crysis 3 még nagyon de nagyon béta ...
Olyan érthetetlen dolgokat csinál ... simán megy 72fps-el high-on, 4x élsimítással, majd egyszer csak 1-2 perc múlva gondol egyet és leesik pont a felére 36 fps-re, a vga-t meg ki sem hajtja rendesen.
Szerintem itt a szerverek is túl vannak most terhelve és amiatt lehet ez, vagy nem tudom
-
plekk
tag
válasz
Nálam olyan 45-50 fps el megy Very High on minden, élsimítás nélkül.
Nálatok mennyin megy ugyanilyen beállításokkal? -
Gippo
senior tag
válasz
Rá is fért, bár nálam még mindig vannak belassulások...
-
->Raizen<-
veterán
Olyan 10-15 fps javulást észlelek a crysis 3 betában 13.02 beta 3 driverrel.
-
glspeter1
őstag
Az AB + HWiNFO miatt nálatok nem szoktak lefagyni a játékok indításnál ?
Mert nálam elég sokszor előfordul. -
Solesz84
aktív tag
válasz
BomiBoogie #18919 üzenetére
Értem akkor majd meglátom.Köszönöm a segítséget.
-
Solesz84
aktív tag
válasz
BomiBoogie #18917 üzenetére
Köszi.Még nem most lenne a CF hanem majd később, csak h elegendő lenne a táp v már cserélni kellene azt is nagyobbra?A 7970 az még drága, egyenlőre elég lenne sztem a 7870 is.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni h lecserélném a VGA-at egy ASUS HD 7870 DCII-re.3 monitorral működne az eyefinity egy i5 3570K és 8GB DDR3 1600MHz gépben?CF-nek mennyi tápegység kellene, mert jelenleg egy FSP Aurum Gold 500W-osom van.Ez már kevés lenne CF-hez?
Köszi előre is. -
eldarin
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy valamiért egyik oc program sem engedi a kártyámon a feszt állítani (trixx,ab,asus gpu tweak) és hogy ha a teljesítmény vezérlőt állítgatom az esetleg lehet megoldás? Vagy az egyáltalán mire jó? Sapphire 7850 OC
-
-
törölt tag
válasz
kovsol #18905 üzenetére
Most nézem hogy tegnap jött ki a béta 3 13.1-ről frissítem amúgy gondom volt ezzel itt böngészőben. Kockák jelentek meg 1000/1350 órajelekkel. De majd most a béta3 megoldja a problámát.
"
Nálam medium és low is 95-105fps nálam és még mediumon is kevés neki a proci 4300Mhz -en az 1150Mhz -es gpu mellé."Low beállításal 4X MSAA-al már 99% végig a gpu és még nem szaggat.
-
kovsol
titán
válasz
gyuribácsi88 #18904 üzenetére
béta játék + béta driver legjobb kombináció
Viszont a Guild Wars 2 nagyon szépen fut a 13.2 vel.Nálam medium és low is 95-105fps nálam és még mediumon is kevés neki a proci 4300Mhz -en az 1150Mhz -es gpu mellé.
-
válasz
zserbox #18903 üzenetére
Nálam is pontosan ugyanez van, leáll a driver, néha indul el csak. Egyébként meg az illesztő vagy mi nem válaszol. Nálam megy high-on, 72 fps-el, és van hogy leugrik 36 fps-re, 2-3 percentként csinálja 10-15 másodpercig. Érdekes hogy pont felezi az fps-t
Nem is idegesítem magam rajta mert ez még egy nagyon BÉTA játék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest