- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
borkarico
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Végül a Gigabyte mellett teszem le a voksom
ez a teszt sokat nyomott a latban. A giga a leghűvősebb kártya az összes közül mind, és nem is kevéssel. meggyőzőtt
-
HSM
félisten
Amiket linkeltem képek, a saját házamban, azonos körülmények között készültek....
Természetesen simán lehet, hogy másnál egy jobban sikerült GPU-s példánynál jobban szellőző házban jobb a helyzet.Írtam is, hogy nagyjából azért nálam is sikerült élhetővé tenni.
De nem fogok mást írni, mint amit tapasztaltam.
-
férfiállat
tag
-
RVR400
veterán
Nem hajtotta ki azokban a játékokban, amik nem használtak elég szálat. A Cry3 meg pont jó példa rá, hogy hiába fut a húzott 7870-em 100%-on, a proci néha elvegetál, és maximum amúgy is olyan 60%-ra terhelődik. Szóval véleményem szerint így "mán kihajcsa" a durvább kártyákat is.
-
mert a crysis 3 fekszik az fx8350-nek, ebben a játékban elméletileg nem lesz rosszabb, mint az ivy bridge-ek.
az idézett tesztben a 4 játékból az első 3 eléggé CPU-érzékeny, ha akció van (ill. multiban a bf3 is) - gyanítom, hogy a teszt nyugisabb szituációban született, ott meg VGA-limit van.
-
sakal83
addikt
Javaslom nézd meg ezt a tesztet. Főként az AC3-ra, Hitmanra, Far Cry 3-ra összpontosíts valamint a minimumokra.
Egy 7950/7970 Crossfirehoz bizony már egy agyonhajtott i7 sem tökéletes.
Hidd el én sem csak hobbiból cseréltem le a tuningolt 7950-hez a 3.6-on hajtott i5 2400-at. Máshova is elfért volna a zseton
Anno mindenki mosolygott, amikor azt írtam, hogy elfog kelleni a 3gb vram a 79XX-re, mert nem hiszem, hogy hobbiból rakták rá. A Crysis 3 már nyaldossa a 2Gb-ot...
-
Beretvás
veterán
Az , hogy 500w-os táp kell neki úgy ahogy van hülyeség.. Mielőtt terjeszted az igét nézz körbe.. A gyártó azt azért írja oda mert van aki no name táppal hajtja a masinát és azok a hulladékok soha sem adják le ami rájuk van írva, ezért méretezi túl a gyártó a tápot. Simán elég neki a 400W minőségi táp is..
-
Pferi
senior tag
Én is a tápra gyanakszom, de sajnos mivel vidéki vagyok, és nemrég költöztem, nincs ismerősöm akitől kölcsön kérhetnék egy erősebb tápot. Az itteni boltokban meg ami tápot készleten tartanak, azt inkább nem raknám be a gépembe. A szokásos Kodegeny meg társai tápok, nyócezeré haccáz vattos, jó az a gépedbe jelszóval. Egyenlőre elvagyok a két maggal, 1-2 hónapon belül úgyis lecserélem az alaplap+procit, és akkor a tápegység is egy erősebbre lesz kicserélve.
-
kovsol
titán
Very high mellé alapból 16xAF van állítva. Jah és a texturákat csak highra rakja magától. Én az advanced beállításoknál azt is feltoltam very highra és úgy próbáltam és ott írja a 16xAF -t is.
Amúgy szerintem egy high + SMAA Low 1x 70-80fps teljesen jó nekem látványilag és itt a pörgős játékmenetet se zavarják meg belassulások. Egy ilyen pörgős játéknál kutya se veszi észre az eltérést very high és high között és ez a low AA is eltüntette nálam a recéket annyira, hogy játék közben nem is veszem észre. -
kovsol
titán
Persze azért olyan erős egy 6990 vagy egy GTX690, mert nem hasnzálja ki semmi a több gpu -t ...
Ott maximális szűröket kell használni, és kb lehetetlen adni neki akkora procit ami maxon kihajtja az ilyen megoldásokat. Több kártyás rendszer főleg több monitor használatakor domborít igazán. 3 monitort tekerj meg normális fps -el egy kártyával ha tudsz -
Malibutomi
nagyúr
Hali
Természetesen nem baj, hogy beírtad, söt hasznos nyilván!
Ha netán bántónak hangzott, akkor bocs, a mérgem nem neked szólt, hanem a sapphire-nak, hogy nyár óta tudják mégis még mindíg jönnek a rossz kártyák.
Sorry ha félreérthetö volt, azért írtam röviden mert telóról voltam. -
-
Beretvás
veterán
Szerintem is elég jó vétel volt, főleg hogy én még hangját sem hallottam normál használat köznem több óra Crysis2 után persze hd meg minden maxon..
oliba: persze hogy nem tesztelek ezzel semmit.. Csakis a max hőfokot nézem meg vele, játékokkal tesztelek, Crysis2/BF3..
Meg ha fázik a lábam furmark be + 60% os venti fordulat és kellemesen langyos levegő fújja a lábam, és ez komoly...
-
Beretvás
veterán
Ez így igaz...Nálam elég jól ki van alakítva a házhűtés is,,,lehet ezért sem meleg annyira a kari.. 5 rendszer venti ebből 2db 14cm-s a többi 12cm-s.. Na majd nemsokára lefuttatom a furmarkot max beállításokon hogy meglássam mennyi is az annyi mert az a 71 fok nem pontos de az körül van..
-
Beretvás
veterán
Nem tudom de nekem jobban bejön a ref hűtő mint a kilátszódó kusza hőcsövek.. Tuningal sem volt baj, ott is jók voltak a hőértékek de nincs rá szükségem mert így sem hajtja ki a cpu-m..
Hát ha idle ben nincs meg a 15 fok különbség akkor terhelés alatt sem hiszem hogy előjönne, viszont akkor már a ref valószínű hangosabb.
-
Cruiserke
tag
Eddig 10 perc Dirt3 után menetrendszerűen jött, Cod4 ben csak 1-2 óra után. Más játékban és benchmarkokban egyáltalán. Pedig kínoztam rendesen. És érdekes mert a megvásárlást követően csak egy héttel jött az első.
Kicsit utánaolvastam, érdekes hogy mennyi "megoldást" ajánlanak. Bár ha valóban a kondikkal van a bibi nem értem hogyan tud némelyik segíteni.
Update: Van valakinek tapasztalata Ipon-os Black Screen gariztatással?
-
Tomix24
addikt
Áh hagyd, az install után tudtad volna. Bajod nem lesz tőle, lépj tovább
Game
Más. Mindenkinek aki gondolkodik hogy feltegye a bétát:
" Is this the driver that solves frame latency?
No. Only for specific DX9 games. The 'official' 13.2 release version is the one with improved memory management for more general fix on that. "Akkor még mindig várok
-
Gtaati
őstag
Ez tök jó, a bajom nekem is pont ez
és a házam is ugyan ez, De most én kivettem az összes porfogó szivacsot meg a cpu hűtőmet is lecseréltem egy Bequit! Dark rock pro 2-re ami akkora hogy szinte majdnem hozzáér az alatta levő kártyához, de ami jó benne h pont megy így a kártyára hűvös levegő ami hozott néhány fokot, a másik h az új hűtő miatt nem megy fel a ház oldala így a légmozgás megoldva
Majd csinálok így is gpu stresszt és megmondom mennyit javult így a gigabyte 7870oc hőmérséklete!
-
Apollo_21
addikt
Sajnos..van még 1 problémája..amit tegnap felis vetettem..mégpedig a Furmark nevü program...esetleg ha van azóta szakavatott aki tudna építőjelleggel még hozzászagolni..furmark 15perces teszt nembír végigfutni..mert a 6.percnél a VRM 94fokon megy és a gép lelövi a programot...találkoztatok hasonló dologgal?
-
Apollo_21
addikt
Nekem igazából ez a jelenség a sima moncsi elsötétedésbe nyilvánul csak meg..olyan esetben volt az első hogy sokat hagytam magára a gépet és nemkapcsolt vissza a monitor..de az elöbbi a win indításkor logó után minden sötétmaradt
Minden alap..már ami egy TOP esetében annak számítGpu 1100 memó 1250 fesz gyárin...nekérdezd mennyi
Gpu-z szerint 1,207 AsusGpu tweak szerint 1,209 -
Apollo_21
addikt
A Sapphire kártyák mostanában..némelyikük "black screen" problémát produkál
hát nekem egy Asus DcuII van..vagy driver hiba vagy nemtudom...vmi más..de kb 20perce is volt 1 és még kb másféhéttel ezelöttis.....akkor ctrl+alt+del kombóval feléledt a rendszer..de sehogy máshogy nemvolt hajlandó visszakapcsolni a monitor akkor...most a restart segített...
-
troland26
őstag
konkrétan a házamban egy plusz venti sincs .. mondhatni nincs légáramlás benne , húzva a kártya (7850V2) 1150/1300 olyan 72-75c-ig megy fel game alatt gyári venti vezérléssel (35%) hangtalanul . Még ez a hőfok is messze van a károsnak mondható hőmérséklettől ezért nem értem az alulfeszelés értelmét .
-
csucsbicep
nagyúr
Persze, mert a beta11 sokkal jobban használja a kártyát, alapon erősebb lesz, de azonos feszültségen kevésbé lesz tuningolható, de egyből kiderült volna a probléma, ha növelitek a feszt vagy csökkentitek az órajelet.
troland26: Hűvösebb lesz a kártya, csendesebb lesz, kevesebbet eszik stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest