- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sgt. Chris
aktív tag
Egy AMD 955BE X4 procihoz jó párosítás lenne a 7850? Vagy az eggyel kisebb 7770-et tudná inkább kihasználni? Gondolom időtállóbb a 7850, de ha belegondolok, hogy a jelenlegi 4850-esem is megvan majd 4 éve...
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #11694 üzenetére
Azért játékban is számítana valamit.
Amúgy miért áll mindig vissza alapfeszre, ha újraindítom a gépet?
Minden más beállítás marad, csak a fesz áll vissza alapra Tweak-ben.
8465 pont tré márkban nem kevés kicsit 1200/1400-on? Procilimit miatt lehet csak ennyit?
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed® #11692 üzenetére
Dirt3 megteszi?
Épp a 384bit miatt nem értem.ha annak kevés a 177.4GB/s , akkor ennek méginkább.(szerintem)
Az átlagon felüli eredményedre is rávert 700 pontot.
"dupla VRAMmal" ? Nekem is 2GB-os van.
Hát ezzel remélem hogy el. -
lowzor
veterán
válasz
Chapel #11680 üzenetére
Nem tudom, most nekiállok BF3-azni, aztán csak stabil lesz. A Heaven stabil volt az jó jel, de csak +20-as power limittel. Majd próbálok neki adni egy 1230-at 1,3V-al, azt csak viszi majd.
Kicsit zavar, hogy nem viszi az 1300-at, de sajnos van ilyen.(#11673) kockaharcos:
Még így is jobban örülök, hogy újonnan vettem. Jobb érzés, ha én üzemelem be először.
-
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #11690 üzenetére
Próbáld ki, mérj azonos GPU mellett 5200/5300/5400/stb. De nem trémárkkal kéne, játékban. Ritkán fogy el a sávszélesség, jó a szervezés. GTX480 384bites, azt egyébként nem is nagyon lehet piszkálni, mert 4000 felett gondok lehetnek. Persze, mindenki taposta, ameddíg bírta, hisz csúcskártya volt..de totál feleslegesen. 1200as GPUval bitang, azt átlag tuninggal be sem tudja hozni a 480. Mondjuk nincs nagy difi, csak ugye a ~dupla fogyasztás nem elhanyagolható.
Korrekt a DM11 így, és a proci se hagy benne sokat..kovsolnak dupla VRAMmal, komolyabb tuninggal és brutál procival is alig 5%al magasabb a graphics scoreja. Elleszel egy ideig ezzel a karival
-
csucsbicep
nagyúr
Dirt3-at, F1 2012-öt és Heaven-t néztem ma meg 12.10->12.b8 és nem hozott valami sok gyorsulást ezekben.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
csucsbicep #11684 üzenetére
Kicsit kissebb, mint az előd 6870 DCu, simán elfér a CM elite430-ban
-
S. Szabi
őstag
válasz
DeathAdder #11670 üzenetére
Hát, én nem sok különbséget vettem észre MSAA bekapcsolva, és kikapcsolva között, kivéve az FPS számban
Ez tulajdonképpen milyen fajta élsimítás, vagy mi ez, mert enélkül sincsenek recés élek.
Így nálam átlag 50+ FPS meg van. (1900x1200, Ultra)
Amúgy a játék nekem nagyon bejön, a Far Cry 2 is tetszett, a Far Cry 1 meg szerintem mai napig az egyik legjobb FPS játék (vagy a legjobb
), párszor végigtoltam annak idején
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #11671 üzenetére
Jaja ég és föld a difi, engem spec épp ez zavart!
Doboza 2-3x akkora, hát ez egyszer érint engem mikor hazavittem és idegesített mert míg shappire simán belefér a hátitatyóba addig ezt kézben kellett hurcibálnom. A dobozban semmivel nincs több, csak éppen nagy...arról nem beszélve hogy átkellett kábelezni/szerelni a fél házat hogy elférjenLátod az én Shappire 7870 Ghz e. is kb ennyit fut 1200-on nem is igazán ment, én alapon használom, ha meg menőzni akarok 3d márkkal akkor 1150
Nálam ennyi a még stabil.
"Most belőttem 1,263V-ra és 1200/1400-ra."
És ott játék/bench/stb. minden stabil? SZóval mondjuk 2-3 óra masszív game után is?seederking:Az asus doboza igen menőn mutat a szekrény tetején, tuti nem adja flaskáért
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
lowzor #11671 üzenetére
Szerintem ez is szép eredmény, 1200mhz szvsz bőven elég, és alapfeszen se rossz az az 1175mhz.
Kíváncsi vagyok az enyém mit hoz, de nem várok sokat, nem vagyok szerencsés ilyen szempontból.
A 7850-től is azt vártam hogy mininum 7870 szintre tudjam húzni, hát közelébe se jutottam
-
kovsol
titán
válasz
DeathAdder #11670 üzenetére
-
Stan648
tag
Nálam olyan van, hogy a 7850 2GB kártyámon elég rosszul megy az Assassin's Creed 3. Olyan helyeken ahol város van sok szereplő egyebek 28fps-re belassul miközben a GPU kihasználtság nem megy 45% fölé és a memóriát is csak 640MB-ot eszik meg, ez miért van?
-
lowzor
veterán
Na megjött az Asus 7870-em.
A csomagolása nagyon komoly, a Sapphire-énak nagyon odaver. A doboza legalább 2x akkora.
A kártya is kétszer hosszabb, a winyót be sem tudtam csavarozni.Meglepődtem, hogy alapon majdnem azt hozza, mint a 7850 1200-on.
Viszont nem egy tuning bajnok darabot fogtam ki
Alapfeszen 1175-öt megy, 1,3V-on meg kifagy 1250-nél.
Most belőttem 1,263V-ra és 1200/1400-ra. -
DeathAdder
veterán
Egy újabb játék csapott pofán.
Nagyon jó kártyátok lehet, ugyanis az enyém kimaxolva (kivéve VSYNC) ennyit tud:Már a menü behalt teljesen, amikor 8X-re tettem
Lehet ezt szépíteni, még csak nem is mozgok, nem is robbant fel semmi és nem is nagy területet látok be ezen a képkockán (és sötét is van ha ez számít egyáltalán).Ennyit tud egy gyári 7850 Asus V2 860/1200-on. Akinek meg nem megy le 40 alá azt nem értem
Ha kikapcsolom a MSAA-t akkor is 30 körüli értékeim vannak.
Tuningnak jó szokás szerint itt sincs semmi értelme, oké van, ott már 18 fps-el is megy. -
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11666 üzenetére
Nekem annyira nem tetszik, igaz még az elején tartok, de én inkább a Far Cry első rész játékmenetére számítottam....
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Nekem bejön a játék a karakterek az újítások grafika effektek környezet minden!
Rám támadnak a vadállatok megpróbálnak levadászni él a környezet. -
kovsol
titán
válasz
Gondolom a procid kevés a game és a felvételhez egyszerre.
Első benyomások jók a FC3 al kapcsolatban. Viszont korai ahhoz, hogy egyértelműen kijelentsem. Viszont az értékelései a sajtótól is jók voltak. -
->Raizen<-
veterán
Szépen megy a far cry 3 1200 mb vram usage 54 fok gpu 40 fps körül megy átlagba. 2x msaa ultra.
-
Williams
aktív tag
válasz
kockaharcos #11644 üzenetére
Természetesen nem a Furmark-al akarok játszani, csak tesztelgettem a kártya hűtést, illetve a felújított tápomra voltam kiváncsi, hogy vizsgázik teljes terhelésen.
Nem tudja valaki, hogy a "Black Screen" hibás kártyákat hogyan lehet egyszerűen kiszűrni. Szeretném mielőbb megtudni, hogy az enyém is ebből a hibás szériából származik-e... Persze nem úgy, hogy 24órát folyamatosan játszok rajta -
Tomix24
addikt
Az FPS vadászat mellett gondoltam Crisys szinten szétlövőm a fákat, nagyobb leveleket. Statikus minden
-
kovsol
titán
válasz
Chapel #11660 üzenetére
Patch rajta van. Átraktam SSAO -ra és 50-60fps lett belőle. AA nélkül. Volt már több lövöldözős rész is, úszkáltam vízben, voltam fent magaslaton, kocsikáztam és sehol nem zuhant be az fps. Szóval nem tudom hol mérték ezeket a teszteket, de a játék elején nem találkoztam olyan hellyel még ami így megenné a gépet.
Amúgy nekem tetszik ez a rajzos grafika. Nem olyan durván van rajzfilmestíve mint a Borderlands2 mondjuk.
-
csucsbicep
nagyúr
Most nyomattam F1 2012 benchmarkot, tesztelem a b8-at, és kicsúszott az autó teszt közben, nem ment végig.
-
Alpachino
veterán
válasz
DeathAdder #11653 üzenetére
Nyugi, most nyomtam a FC3-al, kb. egy órácskát, de kiválóan, stabil 50-60FPS meg van 1080p, full ultrán 2xAA-val....
Inentől kezdve a külföldi teszteredmények engem sem érdekelnek
-
kovsol
titán
válasz
DeathAdder #11653 üzenetére
-
Dealer95
őstag
Na az 5870-el ez is jobban megy mint a 7850-el
A végén még kiderül, hogy az újabb címeknél az 5870 jobb... -
Chapel
addikt
válasz
csucsbicep #11646 üzenetére
Nem tudom, megmondom őszintén, én anno az 1 résszel játszottam de meguntam, a 2.-at megvettem amit nem sikerült telepítenem az eredeti telepítővel(nem vicc, köszönöm ezúton is drm-nek, porosodik a polcon) így a 3.... hát már annyira nem hoz lázba, főleg hogy a sztorit sem vágom.
Mivel Fc3 is ubi, így van remény hogy ac3-hoz is dobnak patch szerintem.
-
smisa
őstag
Na látom ez topik is átmegy "értelmiségiek" kinek van nagyobb fa.ka témába mint sajna mostanában egyre több topik itt PH-n, 400-1000 hsz / nap de értelmes info nincs benne. Igaz most én is hozzá adtam 2 az elmúlt 2 hétben elnézést csak már nem bírtam ki. Részemről lezárva a téma
-
Chapel
addikt
válasz
kockaharcos #11644 üzenetére
Esetleg aida64 stressz teszt a gpura?
Furmarkot mindenhol "saját felelősségre" ajánlják, bár ugye kárt elvileg nem tud tenni, de hát láttunk mi már mindenfélét.
Nekem pl. egy alkalommal belecsapott a villám a házba (körfolyosós bérház, 3 emeletből a 2.-on vagyunk) és ugyan a gépem áramtalanítva volt, de a hálókábel bent maradt, így, megsütötte az alaplapi hálókártyámat...elszállhatott volna az egész lap, vagy még ennek sem kellett volna...örök rejtély marad. -
kockaharcos
senior tag
-
Williams
aktív tag
Hali!
Megjött a kártya Sapphire HD7870 OC, 3DMark11 teszt az adatlapomon lévő konfiggal, csak a proci 4,5GHz-re húzva P8106 pont, 12.11Beta8-as driverrel.
Ez reális pontszámnak tűnik?
Lehet hülyeség, de hogyan tudom kihajtani 100%-on a GPU-t Furmark-al úgy, hogy közben a CPU-t is terhelem 100%-on Linx-el? 60-65%-ig hajtja ki így csak a Furmark szerint. HD6950-el ez működött 100%-on is... -
Pug
veterán
válasz
kockaharcos #11639 üzenetére
Ennyi meg egy bambi. Teljes mértékben egyetértek.
-
Chapel
addikt
És máris jött a patch Fc3hoz, többek között teljesítmény javítás céllal.
Link -
smisa
őstag
válasz
kockaharcos #11639 üzenetére
Végre valaki érti mit akartam nem úgy mint Pug mester
-
kockaharcos
senior tag
Ugyanúgy, mint ezek között: 7970vs7950
Véleményem szerint elfelejthetnénk már ezt,hogy az enyém tuningolva ilyen kártya szintjén van, lutri a tuning tehát a másikat nem kell édes álomba ringatni,gondolok itt azokra akik most vesznek kártyát.
Tény,hogy szépen mennek, de maradjunk az alapnál minden kártyánál, úgy is otthon derül ki minden, vagy van köztünk jós? -
smisa
őstag
válasz
Alpachino #11633 üzenetére
Azért erős lenne ha 7870ből 7950et csinálnál
akár hogy húzhatod a különbség felépítésben meglesz:
"The Radeon HD 7870 uses a 28 nm design. ATi has clocked the core speed at 1000 MHz. The GDDR5 RAM is set to run at a frequency of 1200 MHz on this specific model. It features 1280 SPUs as well as 80 Texture Address Units and 32 Rasterization Operator Units.
Compare those specs to the Radeon HD 7950 3GB, which comes with clock speeds of 800 MHz on the GPU, and 1250 MHz on the 3072 MB of GDDR5 memory. It features 1792 SPUs as well as 112 Texture Address Units and 32 ROPs." [link] -
Chapel
addikt
válasz
csucsbicep #11632 üzenetére
Régen lehetett, csak azt használtam, kellett a francnak a ccc. Már csak mókolva lehet szerintem külön megszerezni, abba sem lennék biztos hogy az úgy életképes normálisan...
szerk:
Repsol600: Na ha az úgy rendben műkszik akkor én is kipróbálom, köszi!Más.
Amúgy meg tök felesleges Fc3-ra dobálni a teszteket, a legjobb és legbiztosabb teszt mindenkinek a saját szeme...aztán az más kérdés ha majd nem hisz neki. Ha szűrők nélkül majd maxon szépen én már boldog ember leszek. -
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #11632 üzenetére
Nem kell külön letölteni a 12.11 amit kibont abban megkeresed a packages-t / drivers / display / és ami benne van azt telepíted csak. Remélem jól írtam
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #11625 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
Hol tudom csak a csupasz drivert letölteni ccc nélkül?
-
csucsbicep
nagyúr
Most megint nem tudok órajelet állítani, eldobom az agyam ezektől a szoftverektől.
-
gyuromoj
veterán
válasz
synthattik #11627 üzenetére
Én is toltam hajnalban, minden alapon 1080p Ultra beállítás, msaa off, vsync off 30-90FPS között voltam.
Amikor vsync 2 frame és msaa 8 volt, akkor 20 fps körül mozogtam. -
torma1981
veterán
válasz
synthattik #11627 üzenetére
Nem lesz itt akkor gond.
-
synthattik
aktív tag
Én már kipróbáltam a far cry 3-at,7870 ghz editionnel alap órajelen, full hd-ban ultra beállításokkal 2msaa és v-sync: 1 frame 30-40 fps között mozog.
Nem sokat játszottam vele idáig,de jónak tűnik a gamma. -
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #11625 üzenetére
Én sem tudom még hogy fut nálam. Csak idéztem.De ezek szerint jól fog menni. Majd kiderül.
-
válasz
torma1981 #11623 üzenetére
Én még nem teszteltem majd ma fogom ha haza értem melóból
Csak a teszteket néztem-linkeltem ott pedig mindehol ezek az eredmények mutatkoztak de mint mondtam ma délután már saját tesztem is lessz.
Pug: nemtudom mi a rák bajod van velem, semmi olyasmit nem írtam/mondtam amire így kellett volna reagálnod
Kockaharcos: csak annyit takar a jelölés hogy egy 7950.es kari felhúzva 7970GHZ EDITION teljesítményére! -
torma1981
veterán
"Nálam egy Phenom II x4 procival és mezei 5770es videokarival dx11-ben veryhigh beállításokkal(MSAA nélkül) full hd-ban 25-30fps-t produkál, szóval elég jóra sikeredett az optimalizálás, nem falja meg a gépet. Más beállítást nem nagyon néztem."
Többen írták fórumokban. Ennyit a nagy gépigényről.
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #11607 üzenetére
Azért ez érdekes lenne mert ez is AMD Gaming Evolved nem? Ahhoz képest az Nvidia jobban megy?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
5770-el is szépen fut very high-on szóval innentől kezdve amit írkálsz az nem mérvadó.
-
ImI87
őstag
Hello!
Ha FullHD-ban, magas graf beállításon bizonyos játékoknál kevésnek érzem a 7850-emet, akkor melyik az a következő lépcső, ami érezhető javulást hozna ?
Maradnék ATI-nál, és v.mi jó ár-érték arányú kártya kellene. Mit ajánlotok ?
Köszi!
ImI
-
Pug
veterán
válasz
kockaharcos #11617 üzenetére
Milyen jelölés lenne már? Vér István kókány edition...
-
Speed®
titán
~1 hónap után végre volt egy kis időm méregetni 3trémárkkal (sry ;p):
DM11 HD7870 12.8 OC / 12.11b4 alap / 12.11b4 OC / 12.11b4 OC T0
Nem semmi, 13% növekmény 12.11b4el..TessOff jó lenne alapnak x)
Persze ez csak szintetikus mérés, vicces is, hogy az i7@4G limitál.
Lesz ideiglenesen egy i5öm, kíváncsi leszek azzal 3.5ön mit megy..
Aztán ha minden összejön, jövőre már aláficcen egy Ivy, i5/K@4.5+.Nem kiabálom el WHQL előtt, de kitolt power limittel bírja az eddig bevált 1200/5200at alapfeszen (1.219V), ma játszottam jópár órát, sehol egy fagyás/BSOD/stb. El is várom tőle, enélkül nem hozza az "odab4sz" szintet ;p
Most már csak arról kell lebeszélni magam, hogy 7950re lépjek x) -
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #11610 üzenetére
Miféle jelölés ez "(7950@7970.GHz-E)" van egy mezei 7950-es kártyád, amire ráraktál egy 70-es biost.
szerk: Nem sértésnek szántam
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Én láttam amit láttam,(screenshot)tudom milyen gépe van a srácnak és elhiszem amit mond. Innentől kezdve mutathatsz olyan tesztet amit csak akarsz, nekem az nem mérvadó.
A tesztnél meg a 4x-es MSAA lehet a probléma,kell az a francnak.
-
Chapel
addikt
válasz
DroiDMester #11610 üzenetére
Nyilván sarkítottam, gondoltam egyértelmű. Ha egy fullos konfiggal meg van a 60fps, nos ez örömteli esemény, de ettől még én mint a fent maradó 95% tagja még anyázok, remélem nem gond
Az egész sandbox filing és fc1-2 nagyon bejött, épp ezért nagyon vártam fc3-at és álmomban nem gondoltam volna hogy ilyen szarul lesz optimalizálva...bár ezt a szót inkább felejtsük el és használjuk helyette a "neszeköcsögökittvanpcresoksikertlúzerek" -et.
Még a végén jobban fog menni ua a konfigon C3 mint ez...hát na
Hitman meg sem próbáltam már, AC3 dettó...
-
válasz
kovsol #11608 üzenetére
Dehogy örülök, főleg így hogy az én kártyámmal (7950@7970.GHz-E) sem fog jobban menni mint egy gétéix680 al (bár ha igaz a teszt MSA -nélkül azért meg lesz a 60.FPS -em)
Azért ezeket a teszteket nem lehet komolyan venni pl AC3 is szépen megy 50-70.FPS -el csak a bostoni résznél esik be 35.körülire és ha b9 driver ban javítják hogy ne 60-80.% on járjon a GPU akkor nem lessz ott sem gond, a CPU -nak szépen terheli 4.Mag+3.HT szálat ennyiből azért jobb mint a hitman és ahogy elnézem a FC3 is szépen szalad az AMD FX -eken tehát az se csak 4.magon fog járni
***********************************************************************************
Chapel 720p -be (konzol felbontás) azért menne a FC3 is max on a 7870 -el sz.tem 50-60.FPS -el szóval ahoz azért ne viszonyítsd -
Chapel
addikt
válasz
Siralmas.Továbbra is tartom, ez generált gépigény ezzel a graffal. Alig szebb mint boxon (jó, szebb de nem annyival) és egy fullos gamer pc talán elég neki??
-
kovsol
titán
válasz
Ő valószínűleg nem 4xMSAA val nézte a 7770 -t. Bár elnézve a tesztet úgy is soknak tűnik, ebben az esetben, meg akkor lehet a teszteket valami gépigényesebb részen mérték.
Amúgy most te kajak annak örülsz, hogy kb az összes AMD kártyán egy rakat szar a game ? 6990 alig gyorsabb mint a 7850. 7850 átlag fps értéke meg kisebb mint a 7870 min fps értéke? Egy rakat hulladék ennek a gamenak az optimalizálása az biztos. -
válasz
GeneraL_XTX #11590 üzenetére
-
->Raizen<-
veterán
AvP D3D11 Benchmark Report 7870 OC 1100\1200 mhz default beállítások-------->
==========================**************************************************
* Report Created: 2012-11-28 @ 21:53:20
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 7745
Average Frame Time: 13.5ms
Average FPS: 73.8AvP D3D11 Benchmark Report 7870 1200\1440 OC 20% túlhajtás egy alap ghz edition 7870-hez képest.
==========================**************************************************
* Report Created: 2012-11-28 @ 21:57:16
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 8831
Average Frame Time: 11.9ms
Average FPS: 84.2 -
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #11591 üzenetére
A PhysX-et gondolom nem minden szálon számolja, vagy igen?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest