- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
kolbimester #3663 üzenetére
Tegnap jött ki a driver amivel már DX9 alatt is megy. Még említette is.
Amúgy nem csak DX11 alatt, mert ott van még a DX10 és a 10.1 is.
-
Oliverda
titán
válasz
kolbimester #3658 üzenetére
Olvass el egy tesztet és megtudod.
Tudom, kérdezni sokkal kényelmesebb.
-
Oliverda
titán
Ilyet még véletlenül sem állított.
"Fixálható. Ez alap ennél a vezérlőnél. Az ASUS-szal szuperül működött. Az persze lehet, hogy az adott lap BIOS-a nem működik jól, ilyen esetben a gyártóhoz kell fordulni, hogy javítsák."
Ne menjünk át népköltészetbe, mert így születnek az urban legendek.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #797 üzenetére
Biztos felrakta a drivert? Megnézted az eszközkezelőben?
A chipset 65nm-en készül amúgy.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #793 üzenetére
Arra már nem emlékszem, de a Sapphire és MSI lapjaihoz biztosan kellett a driver a jobb eredményekhez.
-
Oliverda
titán
Én AHCI módban magasabb ref. órajelet értem el, de ehhez előbb fel kellett rakni az AMD AHCI drivert.
-
Oliverda
titán
válasz
easy...rider #610 üzenetére
Nem annyira helytálló.[link]
X4 640 - 3GHz
A8-3850 - 2,9GHz -
Oliverda
titán
válasz
easy...rider #603 üzenetére
5 év múlva az i5 olyan lesz mint most egy X2 4400+. Addig meg nehezen lehet kihúzni egy "cerkával".
-
Oliverda
titán
válasz
easy...rider #601 üzenetére
Gondolom azért akart Llanot mert nem szeretne diszkrét VGA-t.
"Azt nem tudom mennyi lehet egy olyan VGA ami hozza az A 3650 teljesítményét, de lehet árban ugyan oda lyukadsz ki, viszont ezt a konfigot tudod fejleszteni."
Elég ha megnézed a mostani cuccát, és rájössz, hogy mennyire szokott fejleszteni.
-
Oliverda
titán
válasz
azigazimoris #597 üzenetére
Jól gondolod.
-
Oliverda
titán
válasz
Taifa Díaz #582 üzenetére
Az áramszolgáltatód legnagyobb örömére.
-
Oliverda
titán
válasz
Taifa Díaz #576 üzenetére
Tényleg nehéz a felfogásod. Szerintem világosan leírtam, hogy az alaplappal van a gond és nem a processzorral, mert annak semmi köze a képminőséghez.
Megoldások: 1.: cserélj alaplapot. 2.: ne használj analóg összeköttetést.
Ennyi.
-
Oliverda
titán
válasz
Taifa Díaz #572 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
Taifa Díaz #570 üzenetére
Szinte fogadni mertem volna, hogy D-Sub. Köszönd meg a Gigabytenak, hogy olyan nagy fáradtságok fordítottak az analóg kimenet minőségére.
-
Oliverda
titán
válasz
Taifa Díaz #568 üzenetére
A Llano APU-nak nincs színvilága, illetve pont olyan mint az összes többi hasonló GPU-jé. Egyedül az alaplap, illetve az alaplap és a megjelenítő közötti összeköttetés szólhat ebbe bele, mivel az tartalmazza a kivezetéseket.
-
Oliverda
titán
válasz
Taifa Díaz #554 üzenetére
A színei? Mivel volt összekötve a gép és a monitor?
-
Oliverda
titán
"We've switched Llano boards from the Asus to the Gigabyte because the latter offers better SATA performance."
Ez erősen alaplap függő. A nálunk járt ASUS lappal nem volt ilyen gond. Nem is értem, hogy honnan jött nekik az, hogy a Gigabyte jobb ebben. Amúgy akinek annyira fontos minden megabájt az kapcsolja ki a "C-state Pmin" opciót is. Bár gyakorlatban nem fog érezni semmit, max. csak a mérések mutatnak ki valamennyi különbséget.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #336 üzenetére
-
Oliverda
titán
Igen, bármelyiket. Mondjuk én a helyedben HD 6670-ből GDDR5-öset vennék, ha találsz ilyet. Talán 6570-ből is van ilyen de abból kifejezetten ritka.
Amúgy itt vannak az összefoglaló táblázatok, hogy mennyit hozhat a konyhára a diszkrét kártya.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #332 üzenetére
40% az minimális lenne?
"ahol csodot mond a CrossFire ott meg lassulasra is kell szamitanod"
Ahol nem megy a CF ott pedig nem segít be a Llano IGP-je és ennyi. Ettől a diszkrét kártya nem lesz lassabb mint önmagában lenne. Amúgy jellemzően ez csak DX9-es játékok alatt jöhet elő.
-
Oliverda
titán
Aki AHCI módban szeretne tuningolni az feltétlenül rakja fel az AMD AHCI drivert különben már 107 MHz körül hátast dob a boot.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #282 üzenetére
Gondolom...
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #280 üzenetére
Kik?
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #278 üzenetére
ASUS-nál...
-
Oliverda
titán
Nyugi van gyerekek!
Amúgy annyit mondhatok, hogy CPU szinten az A8 egy átlagfelhasználó igényeit bőven kielégíti.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Baromi sok mérést meg kell csinálni egy igazán átfogó teszthez, ami nem kevés idő. A mérések után pedig még összes is kell rakni a cikket, ami szintén nem 1 perc. Folyamatban van...
-
Oliverda
titán
válasz
Plazmacucci #70 üzenetére
Azt nem tudom, de a dollár folyamatos erősödésével szépen mászik fel ennek is a hazai listaára.
Kb. 10 forinttal kerül többe most egy dollár az 1 héttel ezelőtti árfolyamhoz képest.
-
Oliverda
titán
válasz
djculture #58 üzenetére
Gondoltam, hogy valami vidéki üzlet lesz. Ott szoktak ilyen arcátlanul elszállt árakat bedobni.
A legegyszerűbb AsRock lap 16.7K az iPon-ban, de persze van 30ért is alá.
31K körül lehet majd kapni, ha befut a nagykerbe a hivatalos készlet. A pixamania-nál meg aki vásárol...hna hagyjuk inkább.
Tőlünk nem messze, Szlovákiában is 32K átszámítva, és ott van is készleten már.
-
Oliverda
titán
válasz
djculture #54 üzenetére
Milyen alaplappal illetve beállításokkal tesztelted? A pontos teszteredményeidet be tudnád ide linkelni nekünk? Köszi!
mod: Ja, látom már. Te írod a TechSpot-nál a teszteket?
"Amúgy nemtudom milyen 31 ezerről van szó felénk 45k a AMD A8-3850 és van belőle már."
Pontosan hol van az a "felétek"?
Mondjuk erre fele meg 31-32K bruttó, de jelenleg éppen érkezőben van. Persze lehúzós pofátlan üzletekből van jó néhány az ország minden részében. Ott akár 60K-ért is kirakhatják. Volt már hasonlóra példa.
nemszabad: 256 és 512 között is már laza 10 fps különbség van min. fps-ben. Ezt mutatja a grafikon.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #50 üzenetére
Hasonló áron lesz az iPon-ban is.
-
Oliverda
titán
válasz
Plazmacucci #42 üzenetére
Nem, csak ott sem az integrált GPU-t használták hanem ugyanazt a diszkrét kártyát. Ergo a CPU skálázódását nézték és nem a GPU-jét.
antikomcsi: 25K+fa hazai nagykerben. Tegnap már írtam egy kicsit feljebb.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Phenom II X4 925 - 21,6K
ASROCK 785G - 12K
Sapphire 6670 (512 MB) - 18,2K
--------------------------------------------
51,8KA8-3850 - ~31K
ASROCK A75 - 16,7K
------------------------------
47,7KA felső 4K-val drágább, VGA-ban jobb, de szinte biztos, hogy többet fogyaszt, tajosabb és nincs se SATA 6 Gbps, se USB 3.0 támogatás.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #31 üzenetére
10K-val drágább mint egy X4 640. Szvsz drágának nem nevezhető. Nyilván csak annak éri meg ilyet venni aki a GPU-t is használja, mert azért a 10K-ért valamivel jobb VGA-t kap mintha ugyanennyiért diszkrétet venne. Ráadásul a fogyasztás és a zaj is alacsonyabb.
-
Oliverda
titán
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Igen, van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Éjszakai műszak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest