- Házimozi belépő szinten
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Oliverda #3789 üzenetére
Köszi, de mennyiben tükrözi ez a Core i7-3770K HD4000-el a Core i3-3225 (2 mag) HD4000 teljesítményét? Mennyiben fogja vissza a gyengébb proci az IGP-vel összeadott összteljesítményt? Egy i3 is ki tudja hajtani a HD4000-et közel annyira, mint egy i7? Mennyi, hány százalék lehet az eltérés az i7+hd4000 és az i3(két mag)+hd4000 között?
-
Kingcold
aktív tag
-
zetecR
addikt
válasz
Oliverda #1151 üzenetére
Magyarul, ha nekem a Giga lapomban működő USB3 és AHCI mellett stabil 150MHz a FSB, akkor örüljek, mert a Giga megoldotta?
De miért nem látja 150-en a DVD írómat? (csak IDE módban (persze ez még nem katasztrófa))
Most akkor fix, vagy sem?Azt nem tudod, hogy milyen programmal lehet kiolvastatni a PCIe értéket?
-
zetecR
addikt
válasz
Oliverda #1016 üzenetére
1.7V-ot ír, ha erről a moulról van szó.
-
medek3
aktív tag
Szia!
Hozzád irányítottak LIano ügyben. Most vásároltam a fiamnak.Nem tudom, hogy mit érdemes és mit nem bekapcsolni a bios-ban.
Asrock A75-pro 4-M alaplap AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX processzorral és KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT memóriával.
SAMSUNG S22A350H monitorral.
Választhatom a legnagyobb értéket a processzor és a video tuningnál?
És akkor mennyire kell emelnem a feszkót? Azt is maxra?
Bios-on belül.
AZ AXTU-t még nem volt időm meglesni.
Ha tudsz, segíts légyszi. -
echterion
nagyúr
válasz
Oliverda #853 üzenetére
Bios frissítés, reset megvolt. Ramok a szürkében vannak, és az előző, G6950-es konfignál nem volt velük gondom.
Amúgy a processzor része hibátlanul működik, de eléggé nagy szórással. A tesztek alatt nem teljesítenek közel azonosan a magok, ekkora szórást még négymagos procin nem láttam.
-
echterion
nagyúr
válasz
Oliverda #851 üzenetére
Tetszettek a leírások a neten, amik bemutatták ezt a lapot. Miért jártam volna jobban egy Asrock-kal? Az is lehet hibás, nem csak ez. De majd hétfőn, ha minden igaz, kiderül, akkor viszem vissza a cuccokat a boltba. Persze, ha lenne valaki, akinél ki tudnám próbálni a procit vagy a lapot, az még jobb lenne.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #798 üzenetére
Egeszen biztosan, a WHQL AHCI csomagot raktam fel Custom modban, nem volt hibauzenet a telepites vegen es az Eszkozkezeloben is AMD "akarmi" volt, nem Standard/Generic. Konkretan az alairast nem ellenoriztem, ennyire nem voltam paranoid es bizalmatlan a Windows-zal szemben. Lehet kellett volna.
#799 Kendek: En azert adtam feszt neki gazdagon, es igy sem hajlando "futeni" a gep. A korabbi konfigjaim mind megemeltek a szoba homersekletet 2-3 fokkal alapon is, ez tuningolva sem. (pedig sokszor bekapcsolva hagyom napokra es folyamatosan megy rajta a SETI@Home)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #796 üzenetére
Nalam kb. masodik ujrainditasnal ment fel a teljes drivercsomag az alaplaphoz (AMD ref. AHCI driverrel egyetemben), megis vege volt a lapnak 107MHz-nel mint a botnak. Vajon a chipset eseteben is gyartastechnologiai problemak vannak vagy siman a elkarmoltak a chipdesign-t? Fura lenne, mert gondolom a TSMC 40nm-es gyartosoran keszul, nem a GF-fele 32nm-es SOI-n, meg egyebkent sincs semmi extra nincs benne.
#795 Kendek: Ha rosszalkodik valoszinuleg emelni kene a feszultsegeket. Nagyjabol mindent. De ha nem akarsz tuningolni akkor mindegy.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #792 üzenetére
Csak azt ne mondd, hogy az F1A75-V Pro-val, mert akkor harakiri lesz.
#791 Kendek: A BIOS-odban a HC melle oda van irva a PCI-E orajele is, de nem emeli a kettot egyutt, csak a HC-t. (de javitson ki akinek ilyen lapja van, ha tevedek) A VGA orajele megint suletlenseg, mert azt is csak a HC emelesevel lehet modositani.
-
Skynet258
veterán
válasz
Oliverda #717 üzenetére
Akkor sok értelme van, hogy belerakták...
De most komolyan, nekik nem tűnik fel ilyenkor, hogy nem működik amit leprogramoztak?
Ugyanez a szorzóállításra is vonatkozik... Vagy ezeket már az unlock-olt procikhoz tették be az UEFI-be? Kicsit korán.
zetecR: köszi, pár napja vettem az egész cumót, nem akarok már most memóriát cserélni...
Úgysem játszok a gépen, a procit meg majd tudom húzni ha DVI-ra váltok - de mint kiderült, nem a sávszéllel lesz itt a gond (1600@CL9 azért nem annyira kevés), hanem az Asrock funkciója nem ér fabatkát sem.
-
zetecR
addikt
válasz
Oliverda #298 üzenetére
Nekem az MS-féle Standard AHCI vezérlő van fent, USB3 bekapcsolva és 119-ig bírja.
Felette nincs kép a montoron, mert átmenetileg egy D-subos HP-t nézek...Így alapfeszen a CPU 3094MHz-en, a GPU 900-on, a RAMok pedig 1906-on mennek.
Tegnap este volt egy kis idő játszani a gyerekekkel, kb 3-4 órát ment a gép Mafia2-vel és Portállal, (és közben 2500 kb/s-os, 8-10 szálon feltöltéssel) hiba nélkül, NÉMA csendben.
A Brockenen alig forog az Arctic Cooling venti, idle-ben szinte mindig áll.
A Modu87 meg szimplán csendes. -
azigazimoris
aktív tag
válasz
Oliverda #602 üzenetére
Így van.
Na, ne izélj már. Az a cucc már egy hosszú fejlesztés eredménye
Csak azóta rájöttem, hogy amíg kielégíti a gép az aktuális igényeimet, addig minek költsek rá.
Főleg ilyen sűrű platformváltások között.
Mire eleget fejlesztenék, már nem kapok semmit az adott konfighoz pluszba.easy...rider (601):
Celeront soha -
easy...rider
őstag
válasz
Oliverda #602 üzenetére
Igen látom én is
De mondjuk 5 év múlva ha fejleszteni akar, és mondjuk 4 szeres grafikai teljesítményt elérni, akkor elég csak egy i5-re cserélnie a cerkát, meg egy aktuális PCI-e 3.0 VGA-t vennie bele. Nem kell lap, meg esetleg memória csere is. Persze ez hozzáállás kérdése, hogy kinek mi a célja, meg hogy tervez előre.De a Llano-t nem lehet tovább fejleszteni sajnos.
Jó lenne ha az új APU-k is FM1-es tokozásba kerülnének.
-
McClane
aktív tag
válasz
Oliverda #592 üzenetére
Az ASRockra 1 évvel kevesebb a garancia, meg most vette észre, hogy 8 pines a 12V-os csatlakozója a tápegységen meg csak 4 pines van. Nem tudom, hogy ez így használható, vagy csak átalakítóval.
(#593) Pocok256
Az ECS lapok nem olyan elterjedtek. Úgy tudom ők inkább OEM-re gyártanak. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Oliverda #569 üzenetére
Az adatlapomon szerepel a lap és a konfiguráció. Két monitort kötöttem az alaplapra, D-Sub kábellel, az egyiket DVI-I átalakítóval, szinte teljesen egyforma HKC monitorok, 1360x768-as felbontáson, az Asztal kiterjesztve. Operációs rendszer Windows Developer Preview. Mindkét monitornál ugyanúgy D-Sub csatlakozást használok a Gainward vga-hoz, csak most mindkettőnél DVI átalakítóval, mert a kártyán csak DVI kimenetek vannak. A vga teljesen ugyanazon beállítások és csatlakozások mellett szebb képet ad, aki nem hiszi, járjon utána, lehet jönni, megadom a címet. Még a driver is ugyanaz (a szeptember 26-iki 11.10 preview).
Akinek volt G92-es GPU-ja, az szerintem tudja, miről beszélek. Windows alatt, 2D-ben olyan mosottas sárga árnyalatot kapott a fehér háttér, 8800GT, 9800GT és 9800GTX+ alatt is tapasztaltam, és ez akkor szúrt csak szemet nekem, mikor ATi kártya került utána egyszer a gépbe. Persze ATi/AMD oldalon a Catalyst/AMD Vision Center-ben mindig ott van a Brighter White opció, én mondjuk azt nem szoktam becsekkolni. Erről beszélek, nagyjából ugyanezt látom most.
Szórakozásból nem teszek a gépbe a rendszer fogyasztását jócskán emelő hardvert. Ezen a gépen egyedül Pro Evolution Soccer 2012-vel játszom néha, annak meg szinte bármi elég. De ha játszanék, a rendszer összfogyasztása szempontjából az APU-t választanám, ha jól gondolom, megveri az ATi 4xxx szériát 3D teljesítményben. Szóval ezzel csak azt akarom mondani: oka van, hogy bekerült a gépbe még egy fogyasztó. Napi 8 órát dolgozom ezzel a géppel, nem mindegy, mi van a szemem előtt. -
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
katsi
tag
válasz
Oliverda #204 üzenetére
Szia!
Én főleg az Elder Scrolls IV: Oblivionra használnám 1024x768-as felbontásban, maximumra állított grafikai részletességgel és ezzel a textúra csomaggal. Before-after képek a linkben.
Szerinted, szerintetek az A8-3850 elegendő hozzá, hogy átlagosan kb 45-50 FPS-t érjek el vele?
Azért kérdem, mert ti otthonosabban mozogtok a mai játékok gépigényét illetően és nem tudom, hogy ez egy Crysis2-höz képest mennyire gépigényes alkalmazás. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #204 üzenetére
En teljesen nyugodt vagyok.
CPU szinten szerintem egyertelmu, hogy kielegito, de az IGP az kimondottan baba. Source motoros jatekok FullHD-ban siman mennek.
Viszont akcio ide vagy oda, egyre jobban banom, hogy ezt az ANUS lapot vettem meg, a BIOS (EFI) katasztrofa. Mintha szandekosan pakoltak volna tele bugokkal...
-
-
djculture
félisten
szolnokon.Amúgy nem készítettem nagy tesztelést csak a resident evil 5 futott rajta épp 1920x1080 ba 30fps és az ott lévő kártyákból a gt430 Gigabyte 1 gigás ddr3 verziója hozta ugyanezt a szintet.Nagyobb tesztelgetéseket meghagyom nektek.45+25 lett volna az egész lappal együtt annyiért egyelőre kihagyom
Jó lenne ha tényleg 31k körül lehetne kapni de szerintem ahol annyi pl users ott nincs a termékböl egy db se.Pixmaniánál is 45 ért vehető ahogy nézem.
-
-
antikomcsi
veterán
Én speciál sehol nem láttam 3850-est brutto 31K-ért, ami valóban kapható is. A többi az korrekt.
Viszont vannak ilyen árak is. Nyilván nem a legdrágább helyen fogja senki megvenni, de ha máshol 31K, akkor ez az ár nem tudom, hogy jött ki nekik.
-
djculture
félisten
-
antikomcsi
veterán
A lapok nem olcsóbbak, mint az AM3-as példányok, a bele való sem lett olcsóbb, így nekem szimpatikusabb egy olcsó 785G-s asrock lap, phenom2 925-el, és 6670-es vga-val. Ami pontosan annyiba kerül, mint egy 3850-és egy alaplap. Teljesítményben sokkal jobb, fogyasztás és zaj teljesen mellékes, mert egyik sem olyan vészes.
Az meg, hogy kinek mi a drága, sajnos nem általános. Valakinek ennyiért nem drága, nekem még annak számít, 22-25K-ért már jó lenne nekem is, másoknak viszont még ez is drága lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dark Souls sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- PayPal
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Robogó, kismotor
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged