Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Videószerkesztés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt a turbocache verziós csodát ajánlgatták, 64bites volt, mondtam nekik hogy köszönöm de használható alternatívát keresek ha nincs megyek máshova. Persze máshol sem kaptam, de ott legalább felajánlották hogy megrendelik, és pár nappal később meg is érkezett.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
64 bit-es 6200-as VGA-kat anno IGP nélküli új office gépekbe tettük.
-
-
snake1977
őstag
Az egyik nem zárja ki a másikat, mindenestre a kiszolgálás sokkal normálisabb volt és korrektül elmagyarázták mivel tud többet/kevesebbet x hardver mint y. A Mistralban párszor próbáltak hülyének nézni a váci úton, 6600GT elfogyott helyette ajánlották 6200-ast, mert az alig gyengébb észre se veszed a különbséget szlogennel.

-
snake1977
őstag
Nálam is vár egy beépítésre, de még nem tudom mi fog benne lakozni, kezdem csökkenteni az aktív konfigok számát.
Látom
Mistral...nem szerettem, a délinél lévő bluefishbe jártam, ott egy fokkal korrektebbek voltak, és az eladók segítőkészebbek, nem akarták mindenáron rámsózni a gyenge useless hardvereket.
De a szervizük katasztrófális volt. -
FF23
senior tag
válasz
snake1977
üzenetére
Nemrég lett olyanom is. Annyiban nem rossz, hogy nem maradok úgy, ha megemelem.
Látod? Mindenen ck-1018 van.
CK-1019-esem volt is, a múltkor akadt a kezembe a számlája. Még a hírhedt Mistralban vettem. -
zotyesz66
őstag
Van fent az aprón egy Slot A gép, egy Compaq Presario 5593, nem is drágán. A tag rossz helyre tette föl, valaki igazán elvihetné...
-
snake1977
őstag
Érdekes infó, erről nem tudtam. Mindezek ellenére szerettem, a masszív felépítése és a jól szereletősége végett. Talán ha a házak eleje nem ilyen vaskos alutömb lenne, elgondolkodnék 1-2 ilyennek a beszerzésén. A manapság a papírvékonyságú házak divatosak, 3x vga-t cserélek és már lötyög a csavar.
-
FF23
senior tag
válasz
snake1977
üzenetére
...szintén TT termék átnevezve ki tudja miért
Mert nem a TT, hanem a Casetek az oem beszállító. Ezeknek az alapja a CK-1018 acél és a CK-1019 alu házuk. Ennél is szinte mindenen ott van belül, hogy ck-1018.
Igen, az alutömbök. Az eleje majdnem olyan nehéz, mint maga a ház.
-
-
-
anaqer
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Kizárt... a 6600GT natív PCIe, ez meg AGP és nincs bridge chip.
Saccra egy GF4 Ti4200.
EDIT:hopp, ezt benéztem.
-
Fuu, en mennyi ideig kerestem PNY 6200-est a PowerMac-ba. A "legolcsobb" "legerosebb" full gyorsitassal rendelkezo VGA kartya volt, ami mukodott 2x-es oreg AGP slotban is. Aztan vegul sehol sem talaltam, igy maradt az Fx5500
. -
válasz
Sanchez638
üzenetére
Közben kaptam képet.. 6200-as.. Az volt 128as membusszal is, vagy csak 64-el?
-
KROK640
nagyúr
Nekem is volt kölcsönben ASUS V6600-asom, imádtam, fantasztikusan jó kártya volt a64 bites TNT2 után, és sajnos a V6600 után hideg zuhany volt a Savage 4... ezért gyorsan jött is V7100-as 64MB-os GeF2 MX400, ami kereken napra pontosan 2 hónapig szolgált mindössze, ugyanis akkor jött a legendás Inno 3D GeF3-asom. A 7100 mindenével együtt beszámításra került 20 ezerért, én pedig az összes spórolt pénzemet ráfejelve elhoztam a GeF3-ast. Hogy mennyire voltam kifillérezve? Annyira, hogy mikor kifizettem a mesternek a kártyát, azt mondtam : ööö bocs, 150ft-ot vissza tudna adni? mert kellene buszjegyre. Egy 2ft-os rágóra se tudtam volna magamat meghívni utána, de piszok büszke voltam rá, hogy GeForce 3-asom van, ráadásul elsőként az osztályban és másodikként (2-3 napos lemaradással) az egész suliban!
Emlékszem, hogy utána többen is kijöttek hozzám (pedig vidéken laktam), hogy láthassanak élőben egy GeForce 3-ast. Elég nagy szó volt akkoriban... és ha belegondolok fantasztikusan jó vétel volt, nem csak a tuning képességei miatt, hanem mert ma is üzemel ez a legenda! (legalábbis remélem, bár 2+ éve nem volt járatva)Ami a 7100-asodat illeti, nekem a V3400TNT-m ilyen. Doboza és mindene is, megvan, csak sajnos maga a kártya hiányzik
Eladtam a 366-osommal (illetve előbb csak hosszútávú "kölcsön" volt a kártya, aztán akinek adtam, az tovább adta, utána mire lett pénzem az a valaki is tovább adta, és nyomát vesztettem a kártyámnak
De nincs szívem kidobni a dobozát ... -
snake1977
őstag
Szerettem a régi TT házakat, egy bajom volt mindegyikkel, hogy erőteljesen fejnehézre sikerültek, a tömör alu előlap miatt ésszel kellett emelni mert már bukott is orra.

Nekem egy Thermal Rock dragonom volt, szintén TT termék átnevezve ki tudja miért, a xaser III mellett, mindkettő szálcsiszolt aluból volt, masszív elnyűhetetlen darabok ezek.
Találtam is két fotót róla. [kép] , [kép]Sanchez638: Simán elképzelhető

-
-
anaqer
veterán
-
-
válasz
Fred23
üzenetére
En anno, tudatosan csereltem az ASUS 6600 Deluxe -t szinten ASUS, de V7100 Ultra Deluxe Combo tipusu kartyara (GeForce 256/SDR/32MB vs 2MX/SDR/32MB), mert a hirtelen lefuttatott tesztjeimben nem volt lenyegesen rosszabb, a 6600-nal. Ugyonugy volt vele TV ki es bemenet, 3D szemuveg is sott, egy TV tunert is rittyenttetek ra, igy a tunert kivehettem a gepbol (a felszabadulo PCI helyre bekerult egy VGA kartya, amivel a 2. monitort hasznaltam, igy pl azon ment sokszor a TV). A legfontosabb szempont pedig a hangja volt! A 6600 ventillatora par honap utan brutalisan hangos lett, a V7100-on pedig nem volt ventillator csak egy borda.
Szoval, en szerettem az MX-et. Sajna a V7100-nak mar csak a doboza van meg (benne a TV in/out dongleval, a 3D szemuveggel, a leirassal es a gyari lemezekkel). Ha lenne hozza egy kartyam, akkor igazi csemege lenne azzal, hogy mindene fullosan megvan.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
"De amúgy a korabeli játékokat jól viszi az MX is."
Maximum 1024x768-ban, de úgy általánosságban én is ezt tapasztaltam.Rákeresek erre az említett Dell gépre, perpill nem ugrik be a konfig. Nekem már csak egy GX150 SFF kell. Tökre kóma vagyok, mert hajnalban felébresztettek.
3DMark2001, Win2k alatt; és ez viszont szerintem igen jó, mert ilyen konfiggal kevesebb szokott lenni:
Ezt meg pár napja találtam, linkelem, mert tökre hasznos:
Welcome the the DirectX Redistributable Download Section...
This Page contains a collection from all previous upto the latest DirectX Releases... -
JohnnyX
őstag
Sziasztok!
Nem PC, de retró.
Mennyit lehetne kérni érte? -
Nem is emlekszem, hogy lattam valaha fekete szinu racket. Pedighat, a korszak belecsuszott a fekete hazakba, nekem is van tobb fekete pata optikai driveom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen, az LCT lassú asszem csak 4500-as fordulatú.
Viszont az egyik 20-as LCTmet sok-sok évvel később (2016 körül?) viszont láttam még működött
pedig én 2002-ben eladtam. 2001-es vásárlás volt, és nem sok winyó mondhatja el, hogy 15 évig volt napira hajtva és még mindig ment.
Nekem a legrégebbi winyóm jeleneleg ami még mindig megy (igaz nem napira, 2015 óta) az a 1TB Samsungom amit 2009-ben vettem. -
válasz
Fred23
üzenetére
3DM2000- et ritkábban futtatok (99 és 20001 inkább), de asszem jó eredmény annak a konfignak. Feljebb GeF2GTS/GeF3/GeF4Ti- al lehet menni. De amúgy a korabeli játékokat jól viszi az MX is.
Bepótolom majd, futtatok néhány 2000- est is. Felment az LP Dell gépre az XP, eddig futólagos, hevenyészett gyorstesztek alapján jól saccoltam, a GT710 kb a 6600GT- hez hasonló, legalábbis retro tesztekben. Ha feltételezem hogy a 3.4GHz- es PentiumD hasonló teljesítményű mint a Prescott (bár asszem erősebb az előbbi).
Le is mérem ezen a csoda-mini videokártyán a 3DM2000- et is, kíváncsi vagyok hogyan hasít a helikopter, főleg a high trackben, 64bites lapkán, viszont sok pipával.Ja, a GHz- es Thunderbird kb egy súlycsoport a Copperrel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Amilyen a 10.2-es Qunatumod (LCT20 jelen esteben, de létezett LCT10 és LCT30? is asszem), olyanja volt Árpi haveromnak 10.2-esbe (LCT10 de ugyanígy nézett ki), nekem 2db 20.4-es volt belőle (LCT20), de létezett ugyanezzel a külsővel 30-40es is, volt ilyenem 40GB-osban is.
A Maxtor, meg megint hatalmas klasszikus, 2db 80-asom és 2db 120-asom volt ilyen. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Akkor jó. Azt hiszem, azt nem vettem figyelembe, hogy ez VGA tuning nélkül ennyi. Húznám kicsit a VRAM-ot, lehetne több is.
Ez lett a vége, csak a proci van húzva továbbra is:1GHz Coppermine PIII @1035, GF2 MX400 64MB SDR 128bit default 3DMark2000 - 4283 pont
Megnézném 1 GHz Athlonnal is, de tippre kábé ue. lenne.
-
-
-
6vle-vxl mini itx alaplapot szereztem. Ebben 800-as proci duruzsol. Vajon mennyire melegszenek ezek az integrált kis VIA procik?
Nincs lefogatóm a hűtőbordára, kétoldalú hővezető ragasztó lapkát tettem a proci és a borda közé. -
GT710 megy a gépben. Tolok egy MemTestet, aztán install. Kicsit fabrikálni kell majd, mert a vinyókeret nem megy a helyére a VGA borda miatt(2-3mm kb). A DSub kivezetés pedig rövid a kettes slotig. De csak akkor faragok, ha beválik evvel a settel a kütyü.
-
Jött pár cucc, megint kitérőt kell tennem, az aktuális projekt ellenében. Mondjuk a 3 ATA vinyót tesztelhetem a fentlévő Tua cuccal. 10-20-120GB- osak :

A Dell gépbe pedig GT710 LP lett végül. Keresgéltem, majdnem rendeltem is hasonló LP kártyát. Nemrég jeleztem az ex kollégámnak, hogy kéne ebbe a gépbe valami kis TDP- s video. Nemrég hívott, hogy vigyed, nem kell senkinek, vadi új.

19 Watt
, remélem ez nem terheli túl a brand gép tápját. Időben természetesen overkill, szokásomhoz híven, bár kérdés hogy elindul-e benne, elvileg mennie kell. Adatai alapján egy 6600GT- hez tudom hasonlítani kb, a fillrate/memBandW arány alapján, bár a 710- ben több pipa van+uni-shaderek(az utóbbi persze XP alatt nemigen számít), viszont csak 64 bites busz, ahogy a legtöbb LP videoban. Meglátjuk beválik-e retrora. Ehhez viszont ideiglenesen le kell vennem a Tua cuccot.Ha megy benne a 710 akkor kap még +1GB RAM- ot (1GB van benne), 400GB SATA vinyót, aztán ->XP SP3. Tavaly, mikor kipróbáltam, szimpatikus lett a gép, ha megfelelő teljesítményt ad, jó kis középretro XP- s gép lesz, mely kis helyen elfér.
Ja, és félretett nekem egy C64 joy- t is, azt nemtom, de gondolom nem megy PC- vel, esetleg Enterprise- al ?, ahhoz is szereztem már tápot (19V, persze polaritást fordítani kell), már csak hónapok kérdése, és azt is kipróbálom, de sok dolgom van

-
FF23
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Inkább elszívom, hátha mégis egy dekk, vagy valami vidámabb.
-
arn
félisten
válasz
anaqer
üzenetére
A vlb elobb volt, mint a pci, sok chipsetgyarto parhuzamosan futtatta, de gyakran az egyik busz a masikra van raultetve. A korszakban altalanos 486nal es pentiumnal is - max a pentium azert ritkabb, mert akkor meg sokkal tobbe kerult. De ezert ritka a socket 5 ugy altalaban.
-
anaqer
veterán
Besz*rok, Socket 5 VLB... láttam én már összvér buhera megoldást nem egyet (korai Asrock tele volt ezekkel, ugye az AM2 socketes CPU kártya 939-es lapba...), de konkrétan ez nekem eddig totál kimaradt.
-
ityam
őstag
Próbáltam a legegyszerűbben megoldani a dolgot.
Lévén hogy se telepítő lemezem nem volt sem flopym amin a Sata drivert beadhatnám az xp telepítőnek ezért azt választottam hogy telepítettem egy nliteot. Abban kiválasztottam a winyóm lévő xp telepétőmet és beleintegráltam a Sata drivert. Szépen meg is csinálta. Átmásoltam a telepítőt az SSDre(mint utólag kiderült fölöslegesen) elindítottam a telepítőt a winyóm lévő xp alól. Nem frissítés hanem új telepítést kértem. Újraindítás után sajnos közölte hogy nem tudja arra a partícióra telepíteni a wint ami az ssdn van, de partívió törlése és formázása után felrakta(itt gondolkodtam el hogy nem ott volt a telepítő???
, de valszeg a Cre átmásolta a telepítő filokat ). Teljesen jól is működik. Cristaldiskmark szerint szekvenciális olvasás 120MB/sec írás 85MB/sec. A random 4Ks tesztek meg kb 20MB/sec körül vannak. Ez egy xpnek szerintem hipersebesség úgyhogy jó lesz.
Annyi a turpiszság hogy csinált bootmenüt a telepítő hogy melyik XPt akarom elindítani és félek ha kiveszem a winyót akkor ott elhal ez az SSDs XP indítás.
A winyóra pedig majd egy win98 at akarnék telepíteni ami ugyancsak elbassza ezt a bootmenüt úgyhogy ezzel kell még majd szenvedni.
De az elsődleges megoldódott hogy Sata kártyával SSDn legyen az xp
-
Hát igen, sztem is az XP már olyan kifutóféle, gondolkodtam is rajta, mit mondjak erre, de azt tényleg még jobb privátban. A Win9x- et kitettem én is, az XP- be lehet hogy bele lehet kötni, de talán annak a legalitása sem különösebben érdekel senkit. Meg amúgy sem lehet már hivatalosan kapni.
-
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Nem, belegyogyitottam az SP3-at a telepitombe, felraktam, majd telefonon keresztul szamokkal aktivaltam. Nem vagyok en orult, hogy ne a legutolso verziot hasznaljam. Neten ez se akart aktivalni, ugyhogy azert aktivaltam telefonon. Az Office XP is igy aktivalt. A magatol aktivalo XP-d nem lehet hogy valamilyen volume licencet hasznalo peldany? Keress egy SP1-es volume licence telepitot es probald meg vele a kulcsodat.
-
envagyok
veterán
Lehet volt már, de eddig nem tudtam megoldani
XP SP1-re van valami aktivátor?
Mert van egy virágbolti sp3, az felmegy magától és elvan, de most megint rámjött, hogy 2002-es gépre csak sp1-et rakok.
Az a baj, hogy ha hivatalos xp-t próbálnék, se lenne rá aktiválási lehetőség tudtommal már. -
balintka
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Elvileg találtam hozzá driver-t, meglátjuk működni fog-e a gyakorlatban. Olvastam én is is, hogy talán Dell gépekbe szerelték eredetileg ezeket.
SB kártyák közül melyekhez létezik Win98 driver? Pl. Audigy-hez van még?
Kipróbálom azért a CMI-t is. Anno az Abit ST6-ban azt használtam, előtte pont hasonló SB Live 5.1 volt a gépben, de eladtam, mikor nagy selejtezést végeztem a cuccaim között. Így aztán a végén csak az integrált hangot használtam.
Fenyő: Köszi a segítséget, megnézem olyat tudok-e szerezni. Az biztos jobb ennél a kártyánál
. -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát ha van egy raklap agp-és HD3850-esed vagy csak tesztelés erejéig akkor persze nem, de egy ilyen karit ha csak 1 van én biztos erősebb agp-és rendszerbe tennék, mondjuk egy Core2-esbe vagy A64 X2-esbe.
balintka A cmi sb kompatibilitása jól jöhet Dos alapú játékoknál, amúgy a SB Livenak jóval tisztább hangja van, de próbáld ki aztán meglátod, hogy megüti-e az elvárásaid szintjét.
Szerk; Talán Audigy2 az utolsó amihez van 98-as driver. -
-
9250 @252/177 *DDR 128bit kártyám van, de azt nem is próbáltam az SS7- ben. P4- ben tűrhető eredményt ért el. GeF2- esből csak MX van, abból nem is veszek GTS- t, mert az ritka és drága már, a Ti4200 remekül helyettesíti.
gyorsabb lesz a HD3850-el, ott csak szimpla pazarlás egy 9800/FX5900-nál nagyobb kari.
Miért lenne pazarlás, ha egyszer megvan, miért ne tenném bele ?, még szép hogy beleteszem...mint a huzat. Sőt így az igazi, ha nem lenne 3850- em, akkor számomra olyan okafogyott lenne a Tua project. Ezen nevezetes procihoz aztán tényleg a legerősebb AGP kártya illik, ha nem hajtja ki, akkor is.
Természetesen megint hangsúlyozom hogy ez szubjektív vélemény, senkire nem szeretném ráerőltetni az ilyen irányú nézeteimet, vagyis ráerőltetni nem is nagyon lehet, inkább befolyásolni a jobb kifejezés. Az evvel kapcsolatos hozzászólásokból mindenki válassza ki magának, hogy melyik álláspont mellett dönt. -
balintka
addikt
válasz
balintka
üzenetére
Ezt nem hiszem el, röhögni fogtok ti is. Amit néztem alaplap leírás (gyári Asus honlapról), hibás! Pont a másik állásban kell lennie a jumper-nek, h enabled legyen a hang. Hihetetlen. Onnan derült ki, h keresgéltem és egy taiwani oldalon volt fent egy újabb változata a kézikönyvnek, és pont az ellenkezőjének mutatta a jumper állását.
Azaz eddig le volt tiltva a hang...Mivel az előbb már előre feltelepítettem a drivert, így a Win belépés után azonnal telepítette is az eszközöket, rendben látszanak is.
Egyébként szerintetek ez a CMI hangkártya jobb lehet/vagy megüti azt a szintet mint egy SB Live! 5.1 Digital (SB0220 modell)? Van egy ilyen kártyám, kérdés, melyik használjam. A CMI-hez még DOS alá is van driver, ezen meglepődtem.
-
Fenyő
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Itt nézz körül driverekért, emlékeim szerint a Tusl2-őn Cmi8330-as van.
Darthsun Én SS7-el mást tapasztaltam jó pár esetben, hogy pl 9200-al gyorsabb mint 9700-essel, de geforce-ból se nagyon érdemes 2-esnél nagyobbat beletenni, mert max csak ua. gyors lesz, sok esetben lassabb is újabb driverekkel, Tua az már talán kevésbé érzékeny a driverekre, ott valószínűleg gyorsabb lesz a HD3850-el, ott csak szimpla pazarlás egy 9800/FX5900-nál nagyobb kari. -
válasz
balintka
üzenetére
Kérdéslavina startolt

Régen kapcsoltam be a TUSL2C- t, majd talán a 2. vagy 3. lap lesz a Tua projectben, de a gyári driverével megy az alaplapi hang is, valamint a benne levő dedikált is egyszerre, semmi gond nem lehet. A Me driver megy Win98 alatt is, fordítva is, mindegyikhez jó szokott lenni.
A honlapon levő legújabb driver - fene tudja ilyen retro cuccoknál már nembiztos hogy jó (ld pld Creative hangkártyák), a régebben kiadott az igazi. -
válasz
balintka
üzenetére
Ott van a linkelt MS_Patch gyűjteményben, több példány, többféle verzió is. Az ugyanis nincs benne az UOSP- ben, azért tettem be a másik csomagba. Először az NUSB- t kell feltenni, utána az NTFS támogatást.
Nekem mindíg végigfut az UOSP, igaz nem minden menüpont kell, néhányat nem szoktam bejelölni, de most fejből meg nem mondom, melyikek azok. -
balintka
addikt
Nincs ilyen a TUSL2-C-ben.
Azoktól kérdeznék, akiknek van TUSL2-C lap: Win98 SE alatt nem látszik az onboard CMI hangkártya, pedig a jumperrel és a BIOS-ban is engedélyezve van. Eszközkezelőben sem látszik. Másnál is van ilyen?
Az Asus honlapon Win98 SE alá nincs is driver a hangkártyához, csak WinME alá. Lehetséges lenne, hogy csak az alatt működne?
-
Hát...pont teszteléshez tettem be a Tua mellé a HD3850- et. Az SS7- be pedig a 9800- at. Tesztek közben pedig szoktam amolyan pihenésképpen tolni gamet is, ebben sem láttam semmi hátrányát az overkill VGA- nak. BX- ben ugyanezt tapasztaltam, ott már a Katmai is, a nagyobb procierővel, jobban kihajtotta a 9800- at, tehát skálázódott, az overkill VGA ellenére, kisebb VGA- val pedig mindegyik gyengébb, játékban is. Mindegyik tesztsorban ott sorakoznak a játékok is.
A Tua mellett persze még csak régebbiekkel játszottam, azok brutálisabban mennek, mint az SS7- en. De felteszem az UT2004- et is, az már későbbi mint maga a proci, meglátom hogyan megy. Tippem hogy HD3850- el gond nélküli lesz, 9800Pro- val viszont lehet hogy megrezzen kissé a DMDeck17 FPS demoval, valamint teszt nélkül, csak játszva is, de mondom, ez egyelőre csak saccolás...kiderül majd. Utána tudok végleges véleményt mondani, mivel akkor már a 3. konfigról is lesz ilyen irányú tapasztalat.
Eddig tehát nálam 2:0 az állás az overkill VGA javára, szerintem 3:0 lesz a végeredmény
. -
válasz
balintka
üzenetére
Sok BIOS-ban van olyan opcio, hogy "report no fdd for win95". Ha ezt bekapcsolod, akkor elrejti a floppyt. Ha nincs ilyen opciod, akkor szukseged van egy kulso programra, ami ezt meg tudja oldani. En erre a celra a "The Drive Letter Manipulator" nevu DOS-os programot hasznaltam, amit siman beraktam az autoexec.bat -ba. (C:\UTIL\DLMANIP.COM /Q DELETE A)
-
balintka
addikt
Win98 felhozza nekem a meghajtók közt az A: hajlékonylemezes meghajtót, holott nincs is a gépben, illetve a BIOS-ban is ki van lőve. El lehet távolítani ezt az A: meghajtót?
Ad2, nem ismeri fel az NTFS pendrive-ot, pedig elvileg telepítettem az NTFS-t az UOSP-ből.
Írtátok azt az NUSB-t, az micsoda, hol tölthető le?
Nekem egyébként nem fut végig az UOSB, pár dolgot feltesz, aztán a tálcán marad egy megnyithatatlan fül. Mi lehet az oka?
-
Fenyő
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
A BX-ben megy a 256-os ram is, de csak a 2 oldalas low density (korablei nevén BX Ready, de az akkori SS7-es lapok is ilyet esznek meg max, annyira nem lehetetlen szerezni, egy kupacnyi nálam is pihen az ilyen retró lapjaimban (SS7 az egyik kedvenc paltformom)), szóval akár 1 gb is mehet bele, stabilitás, tuning szempontjából, meg mindig a minél kevesebb modul a jobb.
Darthsun A nagyon overkill vga szerintem is pazarlás, max bencselésekhez látom értelmét, mert ha sok generáció különbség van a proci és vga között akkor driverek okán nagyon kiegyensúlyozatlan lesz a teljesítménye ad abszurdum bizonyos esetekben még lassabb mint, egy korábbi driverrel, de gyengébb vgaval, mert ott még optimalizáltak az adott procira.
A K6-x széria nagyon jó példa erre, sok dolog sokkal jobban megy rajta voodoo3-al vagy TNT2/Geforce2-vel a korábbi 3dnow-ra gyúrt driverekkel, míg újabb karik újabb drivereivel alig gyorsabb, sok esetben lassabb lesz a brutlális cpu limit okán, meghát ahová kéne mondjuk egy Geforce4/FX, oda már a proci is réges-régen kevés, vagy Tualatin HD radeon esetében mondjuk az SSE2, szóval szumma szummárum 1-2 generációval újabb vga még ált. rendben van, de a sokkal újabb már erősen pazarlás napi használatra, amellett még sok esetben kontraproduktív is, szóval max teszteléshez/bencseléshez látom értelmét.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mistral...nem szerettem, a délinél lévő bluefishbe jártam, ott egy fokkal korrektebbek voltak, és az eladók segítőkészebbek, nem akarták mindenáron rámsózni a gyenge useless hardvereket.
De a szervizük katasztrófális volt.
.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a javaslatokat, mindig tanul az ember.
Azaz eddig le volt tiltva a hang...