Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaland
tag
Nem emlékeztem, hogy ennyire erős kártya volt a 9800 pro. Bár anno nekem csak egy Expertvision 9800se@pro jutott, azért jó emlékek fűznek hozzá. Nemrég jutottam hozzá egy monstrum His 9800 Pro IceQ-hoz, gyors teszt xt órajelen:
Érdekes hogy hő szenzor nincs rajta, sőt még az utódján az X800-ason sem.[ Szerkesztve ]
N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz zotyesz66 #74595 üzenetére
Az 1GB-os AGP-s kártyából a legutolsó kiadott és leggyorsabb a His HD4670 oc. [link]
Viszont több játékban is erősebb az alap HD3850-es, pláne a jól csomagolt His kínálatában. (egy ilyenre még pályázok ) [link]
HD3870-es AGP nem került kiadásra.[ Szerkesztve ]
-
Lalaland
tag
válasz DarthSun #77657 üzenetére
Sziasztok! Nekem ez az egyik kedvenc gépem, próbáltam kihozni belőle a maximumot. A hűtésre figyelni kell, léggel használom ([Zalman] , sok házventivel). A lap a memóriára nagyon háklis, nekem is hibázgatott 400 as CL2-es Corsair-el, ami bevált a kék Geil CL2,5-es 400.
Van benne még jócskán tartalék és a kártyát nem is húztam, pedig emelt feszt kap Biosban :
(Tudom, nem a Te féle képernyőmentésed, tavalyi kép )
-
Lalaland
tag
válasz DarthSun #77662 üzenetére
Az a kép volt hirtelen kéznél, de szabin vagyok így ráértem egy újabb tesztre.
Ugyanolyan Asrock 775i65g 2.04 lapom van amivel Te és jokeph is most tesztelteltek. Pont azért szeretem ezt mert rengeteg évet lefed, 98-tól win10-ig, és mindent felismerve használom penta-bootba . (Dos, ME, XP, 7, 10 utolsó AGP verzio)
A Vga Oc nem sokat hozott a konyhára, hiába lefut a teszt akár 800-as Gpu-n, már jóval kevesebbet dob. A RAM időzítésekkel érdemes játszani, mert nem a legalacsonyabb CL a leggyorsabb..érdekes. A quadnak ez a régi 865ös P4 chipset+VRM nagyon elavult és koppon jár, +melegszik. De szerencsére működik!:
-
Lalaland
tag
válasz jokeph #77652 üzenetére
Probáld ki pl: Tp-link powerline adaptert egyszerű és nagyon jól működik, akár set top box-hoz is.
Olyan mintha lekábeleznél házon belül bárhova. Nálam 100mbit megvan.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz DarthSun #77678 üzenetére
Köszi szépen, igazából a lap köré próbáltam maximalizalni a gépet. Ez a qx6800(azért lett ez mert ritka volt nagyon, itthon nem is lattam belőle csak a kistesot-qx6700et). hivatalosan támogatott legerosebb cpu a lapba. Egyébként elindul qx6850el is csak visszaosztott FSB-vel. A ramot automatikusan visszaosztja, mivel tuningnak minősül a 1066os fsb innentől nem lehet állítani a ram aranyt. Igy csak az idozitessel tudok sajna játszani.
A gpuz rosszul írja, nem annyi a default orajel, csak bekavart neki a rivatuner oc. Ez a Sapphire kék hűtős változat is 700as órajelű volt, csak radobtam a normal órajelű változatot, mert tesztek alapján tudja. Van egy másik fehér matricás valtozatom is ami gyári órajelű, nem tudott több pontot 3Dmarkban az sem.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz jokeph #77756 üzenetére
Szép csokor teszt, remek teljesítmény! Igen a 7800gs széria nagyon jó lett AGP szinten, bírom én is. Sőt egy fokkal van jobb a Gainwardnak ami 20pipe-os, magasabb órajelű, és az 512Mb ráadásul, és halk is.
Egy képed lenne az Xfx kártyáról?N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
Részben igazad van, kb fél év van köztük. Ezt inkább javított verziónak mondanám. Igazából ez 2db X6800as mag (2x2933mhz).
Viszont 1066-os fsb-vel ez a gyárilag legnagyobb. Az Asrock 775i65g lap 1066-ot tud, sajnos gyenge 3fazisu VRM-el.
A QX6700-bol viszonylag sok van, nem is drága már szerencsére, annyira nem egyedi szerintem.
Az első példányok TDP-ben nagyon magasak és nehezen hűthetők voltak(B1, B2). Az enyém már G0 rev. ami már hűvösebb, jobb gyártástechnologiajú. Ezeket keresték a tuningosok a q6600-ból főképp.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz jokeph #77771 üzenetére
Akkor az is G0 lehetett. Jók voltak, nekem kimaradt anno. E6600@3,4Ghz, aztán E6850 ez alig ment jobban, csak jó áron volt a váltás. Utána Q9550re ugrottam E0 alapfeszen 3,6Ghz akkoriban nagyon ütött, de nem is lehetett kihasználni. Ezt én is sajnálom hogy nem maradt meg, utána lett a 3770k..
-
Lalaland
tag
válasz Lalaland #77767 üzenetére
Meglepően erős eredmény született egy Gainward 7900GS-el, ugye ez 1 évvel régebbi, mint a HD3850 de jól tartja magát:
#77788DarthSun : Írtam, ha 1066-os FSB cpu kerül a lapba, visszaosztja a ramot nem tudod változtatni.
A C2D nagyon elhúznak a többi procitól a 4MB cache miatt is. Még az újabb Pentium wolfdale-ek is hiába magasabb órajelűek, nekem ment benne E6800-as 3733Mhz-en kevesebb pontszámot tudott.
Az alaplap Biosban 300FSB-n limitál de setfsb-vel feljebb lehet tornászni bench erejéig, csak hűteni kell a lapot. De én a quaddal elakadok már 280-nál.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz DarthSun #77796 üzenetére
Köszi a kopirajtot© is!
Igen, Win7 alatt csökkennek a pontszámok. A legnagyobb baja még a lapnak, hogy semmilyen feszemelési lehetőség sincs benne, elég fapad. Auto/Low/High a CPU fülnél nem sokat ér. A 3fázisú VRM meg csoda hogy viszi a quadokat egyébként. Ez még Pentium4 szintű/chipes lap csak Asrockék mókoltak .
Bocs, nem Setfsb, hanem Clockgen mindig keverem..Onnan az utolsó előtti PLL a listából.
#77795jokeph : szupi kincsesláda! X5482=QX9770 ez szép szörny. X5492-re vadásztam egy időben, mikor már lement az lga775 őrület egy EP45 Giga lappal 4x2GB 1066-os Corsairrel..[ Szerkesztve ]
-
Lalaland
tag
Ejha érdekes párosítás azzal a régi rammal, lehetett a kép alapján látni.. Milyen márka lehet ez a kártya?Legalább nem volt drága. Ilyen nagy alakú ramokat még Geforce2-re raktak. Anno volt Leadtek Mx440esem 4nanos téglalap formájú memóriával szerelt. Nemrég szerzett Medion Mx460on 3,6nanos kis négyzet alakú(BGA) van már.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lalaland
tag
válasz FoxiestFox #79405 üzenetére
Midire ajánlott, 98ban szépen szólt a teszt szerint: [link]
Hétvégén ha lesz időm, összehasonlítom a Live-val. Sajnos sb16-osom 'már' nincs.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz jokeph #80897 üzenetére
2GB Ram XP alatt simán elég böngészéshez és akkori játékokhoz. Tovább megyek még Win7 sőt Win10 alatt is simán elkarcolok annyival régi vason. Nem mondom hogy napi használatra kellene, de nem vészes egyáltalán, sőt meglepődtem én is. Sokat segít rajta az SSD (Sata1!), plusz a 4mag. És nem csak a böngésző futott:
-
Lalaland
tag
válasz quailstorm #80917 üzenetére
Az túlzás hogy használom, inkább érdekességként vant fent
Ez az utolsó build, amiben még van AGP támogatás.
Ui.: viszont a HD3850-nek a YouTube 720p amit még elbír.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz jokeph #80919 üzenetére
Sztem itt már ez ezeréves 865 chipset bekorlátoz nagyon. Jobb lenne a 4GB, de kár hogy csak 2 Ram slot van, vagy hogy nem készült DDR1 -ből 2GB-os modul
Lenne egy komolyabb, több memóriát(4GB DDR2-vel) támogató univerzálisabb lapom is, [link] de nem vett rá még a lélek hogy átszereljem.
Most ilyen a vas:
#80920 : Köszi! Igen, azért is szeretem mert sok kort lefed, és van driver is mindenhez. Működik szépen, de kell jó házhűtés hozzá, meg egy komolyabb CPU cooler is. Raktam a VRM-re kicsi alu-bordákat is, biztos ami tuti.
#80921 : Modernebb lenne igen, de nem használtam 8.1-et és soha nem is tetszett valamiért. Egyébként simán működne az is.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz FoxiestFox #80926 üzenetére
Jó amit írsz és értem is, de nem írtam hogy nincs kihasználva a 2GB. Win7 alatt jobban és hamarabb kiakadt a rendszer ott láttam 99%-os foglaltságot, ilyen szempontból ügyesebb a Win10 és hatékonyabb. Simán csak teszt volt és hogy lehet még használni valamennyire . Swap fájl (4GB) természetesen volt beállítva mind2 rendszer alatt SSD-n.
Hdd-ről meghalt volna az egész, egy mai modern gépen is halott ügy HDD-ről Win10et használni. (és sajnos adnak még így el HDD-vel laptopokat.. )N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz quailstorm #80931 üzenetére
Ez egy komoly leírás, köszi. Nálam a Win8 teljesen kimaradt, még csak most lassan engedem el a Win7 kezét...
#80932 Köszi, igen, nincs rá Win98 sata driver azért is nem vesz rá a csere. Meg a VIA chipset sem a kedvencem, bár ezzel PT880 Pro-val nincs nagy baj.
#80933 Naa ez egy jó ötlet , ki is próbálnám, de sajna egyik sincs itthon... mégN o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
Érdeklődnék ha már hangkártya, ez a Terratec [link] mennyire jó 98-as XP-játekok alá? Anno ez is kimaradt nálam..
-
Lalaland
tag
Ha már Tualatin téma épp aktuális video: [link]
Rengeteg sok jó régi cucca van a srácnak.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz KROK640 #84347 üzenetére
Igaz nem tőlem kértezted. 2éve én is kíváncsiságból lemértem, mit tud a mára jól megöregedett 3.gen a 3770k. De még most is tart . Ugye ebbe HD4000 van, és még a z77 XP támogatott volt.
Win7 64 alatt mérve, cpu 4500Mhz, ram 4x8GB 2400Mhz cl10:
Kb. AGP-ben HD3650 szint, ami nem rossz IGP-től.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz MasterDeeJay #84596 üzenetére
Az szép érték lenne a 9600XT-n. Amúgy bivaly RAM van rajta, valószínűleg kevés a fesz gyárilag.
Amit szeretnél már én is elképzeltem, hogy a HD3850 - re valami piszok jó gddr4-et rakni, akár duplázni 1GB-ra . Ugye a nagy tesón Hd3870esen volt, csak nem AGP-be. A gpu fesz.emelest megcsinaltam amit enged a BIOS 780MHz-en még lefut a teszt.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz Fred23 #84713 üzenetére
Szép eredmény teljesen! Előkerestem egy régi mentesem, nem sokkal több pont, majd újraméricskélek.
Viszont nehéz lesz utolérni Darth gazda alapórajelű eredményét.
A 2001SE elég érzékeny a cache-re. Nem biztos hogy jobb a magasabb órajelű e5800. Várjuk a teszteket.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz MasterDeeJay #84722 üzenetére
Végül látom alakult a pontszám. Minél alacsonyabb időzítés a ramnak eléggé számít. De kevés a Pentilyum a 2mb cachel, lassabb még magasabb órajellel is. Próbáltam délután már 4 féle driverrel, amiket Fred ajánlott. Nem sikerült elérnem az előző meresem eredményét (29441) még magasabb cpu órajellel sem .
#84729 Köszi. Itt most megakadtam. Kellene egy másik 6600GT, mert ez annyira limitbe ütközik, hogy beszakad a pontszám 545MHz/555MHz fölött.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz MasterDeeJay #84740 üzenetére
Igen, lehet .
Egy P4 korban született chipset ami eljutott Asrock kezekkel egészen a C2Q-ig és a 45nm Pentiumig, azért nagy szó.
12x281 FSB-ig jutottam a QX-el, fesz állítási lehetőség nélkül. Nem tuningra termett a lap, tény.
Az E6800as Pentiumot 3733MHz-re rakva lefutott a 3Dmark, gyengébb eredménnyel.
Fred: inkább e5700est lenne érdemes tuningolni, még belefersz a limitbe, feszbe. Amit FF23 küldött képet pont jól mutatja. 15x266 még menne a lapnak szerintem. Az e5800nak már magas a szorzója.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
Lalaland
tag
válasz Fred23 #84749 üzenetére
Kíváncsi leszek, ha meglesz a 4ghz, még biztos van tartalék a kártyá(k)ban meglesz a 30k.
Érdekességként egy kis méregzsák az alsó polcról (Galaxy 7300GT @ Zalman) alapórajelen is orrbaveri a húzott 6600GT-t: (de csak azért mert gddr3as)[ Szerkesztve ]
-
Lalaland
tag
válasz Fred23 #84767 üzenetére
Jó meglátás, jó eredmény, mondtam hogy kell a cache!A pentium szériában nem csak a cache méret kevés hanem tempóban is gyengébb(smartcache). Sajna nálam kifulladt a tempo, csak másik tuningabb 6600GT-vel menne. Majd még a 7300GT-t megpörgetem, abban van még sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honda topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- Mesterséges intelligencia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4460 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest