Hirdetés
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
balintka
addikt
Vettem ebay-en egy PCI-os USB 2.0 kártyát (4+1 portos) a Tualatin i815-be. Több hardvert feltelepítettem, de aztán maradt egy sárga kérdőjeles USB hardver. Tudtok valami USB 2.0 driverhez linket adni, ami ezen segíthet? Köszi!
-
Bile Demon
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Emlékeztem, hogy valaki innen a topikból használta a Wraith Prism hűtőt, a műhelykonfig is derengett.

BIOS 50%-ra fixálva nem melegszik se a proci se a VRM se a RAM, mindennek van egy kis légáram, hangja meg alig hallható, de ami fontosabb, hogy "szép" hangja van, csak a szélzaj, nem búg-morog-rezonál stb. minőségi hűtő.
Valami kisebb fajta micro ATX házba szeretném tenni, azért is alacsony hűtőt választottam, sajnos barkácsolni kell. A TR Macho120 van még, de az a Sandy-s konfigba se volt jó, mert túl magas.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A VxD-hez is van/lenne minden fancy cucc, csak azokat is ossze kell vadaszni a creative oldalarol. Kb minden fenn van, csak el van toszva a keresojuk (regen lehetett keresni model number alapjan) es igy nehez osszeszedni. A gyari lemezen ugye minden rajta lenne, es akkor ahhoz raknad fel ezt a drivert, mint egy frissitest.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Az az AMD stock cooler alapból sem hangos fajta.
Én is egy ilyesmiről szedtem le a ventit, amit a PIII-ba tettem, az amúgy Athlon XP-s gépből kukázott rézmagos coolerre.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nem "égeti" a hűtő a gépet ?
Kínai "x79"-es lapomnál (valójában Q67-es) a CPU hűtő fordulat tartományát be lehetett állogatni a BIOS-ban is (AMI Aptio UEFI ver 6.x.), 0-255-ig számok beírásával, több tartományban.
Windows alatt pedig SpeedFan volt a barátom.
Rögzíteni nem tudtam a Wraith Prism hűtőt, de tesztelni tökéletes volt, megállt pasztázva a saját súlyánál fogva is, nem forrt el alatta leszorító erő híján sem az all-core 4 GHZ-re hangolt E5-1650v2-es XEON.
-
Bile Demon
őstag
Beindult.
Egyelőre kölcsön dual ch desktop RAM-al, de holnap remélhetőleg megérkezik a REG ECC-s quad channel szett.
Első kellemes meglepetés: mintha szabályozná a lap a CPU hűtőt, vagy a hűtő szabályozza magát, de nem maxon indult. Mindegy, nem zavaró a hangja.
Sajnos elszámoltam magam ezzel a hűtővel, pár mm-el nagyobb a talpa, mint a kerek átalakító, amit a laphoz adtak. -
balintka
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Áh, csak a nekem tetsző jóárasokra csapok le
. -
balintka
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én most licittel 9000-ért tudtam venni egy V3 2000 AGP-t, gondolhatod hogy örültem neki...

Mostani 3dfx gyűjteményem a semmiből: 1 db V3 3000 AGP, 2 db V3 2000 AGP, 1 db InnoVision Banshee AGP. Mindez 2 hónap alatt.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Mind kukázott, nem gyűjtemény ez. Elektronikai hulladéknak lett szánva csak bratyó kissé agybeteg és kényszeres gyüjtögető. ( pl busztáblából van 5000 körüli darab)
-
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Annyira azert nem hinnem, bar alig par honapig volt csucson - es akkor sem vettek, olyan draga volt, es annyira olcsok voltak a tuningolhato celeronok. De vhogy azaz utolso igazi slot1 proci, ami utana jott, ahhoz mar vagy volt a bx felett vmi, es a slotnak sem volt ertelme. Bxhez a 450es p2, vagy a 600as katmai a legautentikusabb valasztas. A secc1et kar, hogy nem tartottak meg vegig, nagy kedvenc, ahogy kinez.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ömlesztés nagyon károsítja a házakat, szóval ha ezek nem rossz készülékek, akkor azért ezt ne így, mert nagyon hamar 200Ft/db áras hulladék lesz belőle.
Ha végképp nincs hely, akkor egyesével papírba és zacskózni és úgy szorosan egymásra. Akku meg külön.Amúgy ott egy Bocimobil lenn középen. C35i ha jól látom.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Remelem, hogy ahhoz a Motorola Associatehez varratsz uj zsebeket a nyari shortra
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem off, retro ez is.
-
-
FoxiestFox
félisten
Hogyha ki akarok próbálni egy új V2 drivert, hogy távolítom el a régit?
Vagy csak simán felülíratom? -
válasz
zotyesz66
üzenetére
V2/3 nálam is kedvenc, és az FX- ek is. Mondjuk én a maguk korában sem utáltam ezeket. Az FX sorozatot nem jól sikerültnek mondják, szerintem meg marha jók, főleg ma már retroként, ahogy Te is mondod. A Voodoo is örökzöld darab, bár a mai árakon már nem vennék, szerencse hogy az évek során bespájzoltam sokat.
TNT- t nem szeretem, az nVidia nálam a GeF2- nél kezdődik (kivéve DOS alá, ott pld a Riva PCI is príma kártya), erről már sokszor nyilatkoztam, és ki is lettem osztva
. Radeonból meg a 9000- es sorozattól indul nálam a sor, de itt is van DOS alatti kedvenc a korábbiakból, pld R7000 PCI, Rage Pro PCI. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ugy nez ki, hogy ha az itt levo pakkban. benne van ez a kartya. Marmint, stimmel a PCI azonosito.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
zotyesz66
üzenetére
Glide már emulálva van modern pc-ken, úgyhogy nem muszáj hozzá Voodoo, csak az olyanoknak mint mi, akiknek örömet okoz időt vesztegetni eredeti hardveren futtatni.

zsid: Na jó de ez dobozos, azok mindig többet értek. Most meg ott tartunk, hogy oem kukaszökevényeknél is gurul a gyógyszi, ki tudja, hol áll meg.
-
zsid
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
50k, az még baráti is:
[link] -
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én szeretem a V3-at. Persze a TNT2 modernebb volt, de a 32 bites renderelés komoly sebességcsökkenéssel járt. Persze akkoriban divat volt utálni a voodoo-t. Most viszont nincs jelentősége, ha valaki glide-os játékokkal is akar játszani, nem igazán tudja kikerülni.
A Geforce FX-eket is utálta jóformán mindenki, most retróra mégis nagyon jók -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Olvastam az itteni ajánlást, nemtudtam erről, fogalmam sincs, van egy gyári CD, amire SB4.0 van írva, azt szoktam feltenni ezekhez, többféle kártyával is működik nálam. A 0100/0220- hoz kell másik kettő, azok nem kompatibilisek egymással, meg a 4 csatornásokkal sem.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Dobd be egy NT alapu rendszerbe es mutasd meg, a device id-ket, akkor meg tudom mondani, hogy van-e hozza nalam VxD driver.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Most nézem, van direkt 4830- hoz is.
Hát de nálam meg jól műkszik az UOSP
, többféle konfigon is. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Más driver kell hozzá, asszem ez jó, ha mégsem, akkor előkeresem a gyári CD- jét.
-
FoxiestFox
félisten
Én is ingyen kaptam régen a V3-amat, és ingyen végezte a kuka mellett, mert senkinek sem kellett még ingyen sem
.
Ha egy kis eszem lett volna, simán csak megtartom, de akkoriban elég nagy mennyiségű kacat volt összehoarderkedve, és nem voltam része ilyen retrós közösségeknek, a kártya egyszerűen csak egy tizenéves elavult valami volt, 0 értékkel.Ráadásul nem is egy túl jó gpu, erős korlátai vannak a versenytársaihoz képest.
Persze aki picit előre gondolkodott, egy megszűnt gyártó utolsó, széles körben eladott sorozatai, az API ami hozott egy új dimenziót a játékoknak, logikus volt, hogy gyűjtői cucc lesz mind. -
JSaN
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Valoszinu teszek ra ventit, van par regi bontatlan 6-8cm titan venti
Nekem 2db voodoo-m van, Diamond V1 meg a V3 3000 agb. Mind 2db-t kb 3 eve szereztem, V1 haver padlasan volt, aszondja apja vette mikor megjelent aztan nem adott kepet fel rakta padlasra, addig ott volt mig el nem hoztam, patika allapotu. (Nem tudta hogy az csak egy tarskartya) V3 meg faluban polgihivatal udvaran gyujtottek az elektronikai hulladekot, es kontener peremere volt teve egy zacsko egy csomo torott-szetszedett vinyoval, koztuk a V3. Meglepodtem, mondom egy probat meg er mert ez is tok ujnak nezett ki, es mukodik faszan jopar orat toltam vele azota is.
Latom el lehetne adni jo penzert, de hosszu tavon jobb ha megtartom, mert erzem hogy nehezebb mar csak ugy beszerezni cuccokat idovel. Meg en amugy is jobban szeretem meg talalni mint meg venni. -
FoxiestFox
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na sem 0220, sem 0100, hanem 4830.
Miben más ez, mint a 0100?
Live Drive csati van, oké ez nem az 5.1 változat, de ez úgyis sztereóban lesz használva.
Milyen drivert toljak rá? -
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Voodook, Gravisek árai különösen elszálltak, ettől függetlenül 50k egy V3-asért azért még így is túlzás, de 10k alatt ne nagyon reménykedj, olyan 15 körül lehet most a reális magyar ára, ha most kéne beszereznem erősen meggondolnám, hogy máshol nincs-e jobb helye annak a pénznek, régi szép idők mikor a retró hardverek szinte csak jelképes árakon mentek, legtöbb voodoo, garvis, egyéb retró holmi ilyen, 500-as ezres, sör, csoki kategóriáért megvolt, pedig nem is volt az olyan régen, még egy 4-5 éve is kb ez volt a helyzet, bár már voltak jelek, hogy nem lesz mindig így.

Más, végre sikerült vrm-et szerválni a PPro szerverembe (ez is egy csoki volt annó
) a második procihoz, így feldobnám rá a NT 4.0-át, de már nem lelem hozzá a telepítőmet, nincs esetleg vkinek magyar vagy angol NT4 SP6-os médiája vagy izója elfekvőben? -
FoxiestFox
félisten
Én tettem az enyémre régebben, mert a bordára könnyű ráfogatni egyet.
Épp tegnap néztem, mennyiért mennek a V3-ak, mert gondoltam veszek valami olcsó gpu-t az egyik PII deszkába (amibe még cpu is kellene, khm), van aki 50-ért hirdet itt HA-n, tényleg ennyire elgurult a gyógyszer, vagy találni időnként reális áron is?(Nem mintha nem lenne még egy Gef 2-m, de ne minden gépben ugyanaz legyen már.
) -
JSaN
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
En meg ep a voodoo 3 3000 AGP karin gondolkodok hogy kell a ventilator ra???
Ugye a tipikus alu borda 2 csavarral van es ennyi, de ha jatszok melegszik, meg lehet fogni de en tennek ra ventit erzesre. -
FoxiestFox
félisten
Kell a Voodoo 2-est hűteni?
Játék alatt azért baromi forrók rajta a chipek.
Valami öntapadós megoldásban gondolkodom, netszerte láttam hogy mások tettek az övékre.Ebből tudtok rendelhetőt aminek nem enged el a ragasztója, de át is veszi a hőt normálisan?
A ház előlapi ventije pont arrafelé fúj, de a meztelen chipek így sem nagyon érinthetők ujjal sokáig, ezt mérsékelném ilyen bordákkal.És bizony most hogy összeállt, nyilvánvaló, hogy kelleni fog egy második kártya is, kell az az XGA felbontás.
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Természetesen se alaplapi háló, se hang, se semmi... USB bill/egér működik de semmi más nem látszik amit rádugok... PCI2PCIe adapterbe dugva a CMI8738 kártya teljesen jól működik egy apróságot leszámítva: a midtown madness 1 indításnál c++ runtime errorba fut ha ő az elsődleges hangeszköz. Bár vehetnék kínai PCIe CMI8738-at vagy SBLive-izét, de túl sok pénzt sem akarok erre elkölteni - lehet megnézem hogy mire képes egyik másik ősrégi kártya az i5 mellett hang nélkül, aztán játékra megmaradok a 775i65G / MSI KT3 Ultra szintjén, mert a régiekhez az is bőven overkill, ha meg olyannal játszanék amihez ezek kevesek, akkor arra ott a rendes asztali gép...
-
quailstorm
félisten
Árat elnézve örülök hogy nem most vadásztam.
Hihetetlen mi megy itt, ez már a neki sem érdemes kezdeni kategória.Oké, hogy nem ATi nem nVidia de ez egy abszolút budget kártya volt anno. Persze az igaz, hogy MX440 magasságokba nem ér el a gyakorisága.
Vérszegény TNT2-vel nem értek egyet. 3D Prophet-ek abszolút a legerősebb nem T&L kártyák közé tartoznak, 4500 már a GeForce 2-vel is felveszi a versenyt néhol (Quake 3). [link] [link] [link]
TNT2-ből még az Ultra sem egy GeForce 2 szint... Nagyon nem. Itt egy youtube teszt, bár ez lehet M64 TNT2, nem tudom kinézni, és nem hallgattam végig.
-
gban
veterán
Nem tud valaki SCSI 68 to 50 pin bekötési rajzot?
Már le is gyártanám, nem találok sehol 68 pines kártyát
bacsis felajánlott egyet kölcsön de az bonyolultabb, mint Pesten megvenni, meg ugye ez így örökké jól jöhet. -
-
fpeter84
senior tag
Jajj, 1x AGP-s 5ALI61-be 8x AGP-s 9600Pro-t? örülj neki hogy nem füstölt el mindkettő! Én nem erőltetném! A specifikáció szerint tilos az 1x-8x mixelés az eltérű feszültségek miatt! Nekem sikerült is elfüstölnöm egy SiS6326 kártyával egy 775i65G lapot sajnálatos módon, mert kiment a fejemből pár év retró kihagyás után
-
fpeter84
senior tag
Én egy vérszegényebb TNT2 szintjére lövöm be. A T&L csak szoftveres benne, így egy bika procival lehet még egy GTA3 is tűrhetően futna rajta...
------------------
Eszembe jutott, hogy van nekem 6600 GT-m is, így gyorsan azt is behajítottam ugyanabba a P4Dual-915GL lapba amiben előtte a 6700 XL is járt - de elég csúfos eredményt hozott... A PCIe kártyát nem hiszem hogy bármennyire is visszafogná a fizikailag x4 slot (az x1 is alig pár százalékot vett el amikor annak idején ragszalaggal leragasztva próbálgattam a 6600 GT-met), viszont az i915-ös chipsethez nem találtam win98-as intel inf driver csomagot, így tartok tőle ez a PCI módba hullás látszik meg igencsak rajta - nem az a -25MHz GPU, -200MHz memória órajel...
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm! Vadászok már egy ideje olyan viszonylag gyors kártyát, ami újabb 8x-os és régebbi 2x AGP-s lapokban is működne. Itt a topikban is írtátok már többször is, hogy az FX 5xxx sorozat ilyen lenne, de a Radeon sorozatban van egy kis homály. A 9600Pro ami otthon van, az is szeszélyes. 440BX lapban nem megy, de 5Ali61-ben igen.
A Herculest is most így találtam egy hirdetésben. 5500-as is akad itt a HA-n, úgyhogy most annak olvasok után, hogy melyikek is jók nekem . 
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Egy Hercules 3d Prophet 4000xt-t kb hova sorolnátok sebességben? Működnek vajon 1-2x-es AGP portban is?
Köszönöm!
-
fpeter84
senior tag
Végre sikerült szerválnom egy olyan PCIe vidkártyát, aminek van hivatalosan is win98 drivere - legalábbis azt hittem hogy van, de nem tudott kibabrálni velem
Annó nem is hallottam ilyenről hogy 6700 XL, de most picit utána keresve kiderült, hogy ez valójában csak egy gyárilag tuningolt 6600 GT. Megnéztem az nV oldalán, megállapítottam hogy a legújabb 98-hoz is használható Forceware 81.98 supported products listáján szerepel ő is, így belevágtam. Ma kaptam meg, gépbe be, setup indít, erre azt mondja hogy nincsen ismert kártya a gépben, nem települ a driver! WTF? Belenéztem a csomagban található egyetlen inf-be, és tényleg nincsen benne 6700 XL sehol! Ennyit az nV oldalán található hivatalos listáról...
De mivel itt még nem volt digitális aláírással szivatás, így a notepad hamar megoldotta: a két szükséges helyen duplikáltam a 6600 GT bejegyzését, átírtam a DevID-t 0147-re, és már szaladt is fel rá a driver, tökéletesen működik! Érdekes búcsúbaki az nV részéről, hogy ezt azt kifelejtettek a csomagból...
Legutóbb ezzel a retekkel gyöntöltem a V2-ket úgyhogy ez volt összerakva, de mindjárt összedobom ismét a Z97-es lapot is 98-al és megnézem mit villant vele...
-
A 700- as Copper asszem még viszonylag könnyen beszerezhető. 600- as Katmai az már sztem kevésbé, Neked van olyanod ?
(#75728) JSaN : a 700 és 800- as Copper is megy 110/124/133 FSB- vel, legalábbis BE6- ban. P3B-F nekem nincs, de sztem abban is. Tehát ha van 133- as RAM- od meghajthatod, viszont akkor már csak relatíve lesz 1999- es, persze anno is lehetett tuningolni, úgyhogy akár korhű/overclockoltnak is tekinthető. Magasabb FSB- vel azért elég sokat gyorsul.
-
JSaN
addikt
gban valoban slot 1 lesz az, amd nincs is, intel van egy marekkal, socket 370/slot1 atalakitom is van, meg par s370 proci is, nem tudom mik szanaszet van minden majd eloszedem.
Nem emlekszem miert de 99 legvége volt valamiert par eve a kituzott iranyvonal, ez megmaradt fejben. Majd jovok amator kerdeseimmel, ha el fer itt. -
JSaN
addikt
Az ASUS P3B-F egy haver padlasarol kerult hozzam, lomtalanitas volt es szo szerint villaval hanytak mindent ki. Ep ott voltam es mondom az a alaplap mi, valami regi viheted ha kell. Hoztam is, volt benne egy slot A proci valami P3 700mhz, este meg nezem hogy az e amirol beszelesz. Mert bogarasztam es sok P3B-F+700mhz pasositast lattam meg is jegyeztem anno, de volt itthon 800mhz mondom az nagyobb. amugy van egy marek slot A pentium 2-3, majd ossze listazom egy kupacba oket.
-
A 9600-okkal anno is csak a baj volt ebbol a szempontbol. Ahogyan BX-ben nem, ugy a 2x AGP-vel rendelkezo PowerMac G4 gepekben sem mennek (a kartyak nagyresze (szerintem boven 80-90% felett) egyebkent eleve 4x/8x AGP-re van keyezve). 9500 es 9700 viszont mukodott anno BX-ben es 2x AGP-s PowerMac-ban is.
-
r0b3r
senior tag
Szomorú vagyok...
Próbálnék beletenni egy 9600Pro-t (ami elvileg valami spec változat, 2x 4x 8x AGP) egy PII/PIII lapba, de nem megy. Kettőben próbáltam sikertelenül, igaz mindkettő 440BX chipsetes. Bezzeg az Ali chipsetes Acorp 5Ali61-ben meg simán megy.
Most kereshetek valami mást...
-
JSaN
addikt
Sziasztok
Epitgetem a retro PC-m, 1999 evjarat lenne.
Az alapja: P3 800/256/100, ASUS P3B-F 1.04, 4x128mb SDRAM FSB100mhz, Voodoo 3 16mb AGP. A tobbi korites nem vegleges ott van szoras +/- 1 ev, pl.: dvd olvaso, SB live5.1 SB02020 stb.Kerdes van gyakorlati jelentoseges atlagos retrozas jatszas szempontjabol hogy CPU/RAM FSB100mhz?? Ram van sok 133mhz is cpu-t meg kell neznem.
Amugy a gep megy, mar jatszottam rajta par orat, imadom. -
jokeph
nagyúr
-
gban
veterán
Jött pár érdekes lap, kettő a korábban tárgyalt 'kiváló' integrált videokártyákkal van felvértezve.
Az elsőt le is teszteltem, egy GeForce 6100-M7:Csúcs eredmény

A másik egy 775-ös elvetemültség, ASRock 775Twins-HDTV, ATI Radeon Xpress 200 északi híd, ULi Ali 1573 déli híd, X300 'based' vga.
Kíváncsi leszek majd erre is.A harmadik egy Abit, sanszosan az utolsó Abitok egyike intel vonalon, ha jól gondolom, egy IB9.
Ez sajnos csak Conroe-kat kezel - jól gondolom hogy kezelhetne Wolfdale-eket is, az alapján hogy van bőven 945-ös csipsetes lap ami kezeli a Wolfdale-eket is, az Abit meg 965-ös? Vagy itt a nagyobb szám nem feltétlen okosabbat takar?
Tudja valaki melyik az utolsó inteles Abit lap? Csak nagyjából persze, foglalat, legmodernebb chipset, stb. -
zotyesz66
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Fel sem merült akkoriban (1999) hogy ennyi memóriát, főleg RD-t tegyenek bele.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
-
i820 mellett rendkivul udito szinfolt az ISA meglete.
-
Bile Demon
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
Nekem van egy ilyan gépem, de nem szeretem használni, mert olyan sokáig tart, amíg leteszteli a memóriát (1GB-al legalábbis), hogy elfelejtem, miért is kapcsoltam be. Átugrani sehogy nem tudtam.
Előnyök:
Jó hűtés
Van benne ISA busz (több is, ha jól emlékszem)
Normál magas kártyákat fogad, NEM low profile -
zotyesz66
őstag
Megint lett egy érdekes gép az aprón : HP Vectra VL600
P!!! 667 256 MB Rambus RAM, i820 chipset, stb.
Fekvő gép, de nem tűnik low profile-nak. -
válasz
fpeter84
üzenetére
Azonos videokártyával nem tudtam kiróbálni, a PentiumD slim házban van, GT710- el, a GT710 áttéve C2D mellé - nem ad képet, amit nem igazán értettem mert ugyanaz a chipset a két lapon. De mivel erősebb proci, sztem jobb az E6600 játékokban is. Valamint kevésbé melegszik mint a PentiumD.
Célirányosan csak 2.6GHz- ig próbáltam, feljebb nem, +fesz nélkül nemtom meddig lenne stabil, meg attól is függ hogy a 666- os RAM- ok meddig bírnák, 724- en még biztosan stabilak. Sztem elegendő a 2.6GHz, legalábbis a 7900GS- t megtekeri rendesen, nagyon jól mennek a gamek, SSam1-2- vel toltam nemrég, vajsimán fut. Általában csak kisebb tuningot (a gyári felett feelingesebb
, és elmondhatom hogy van rajta tuning
) alkalmazok, fontosabb a stabilitás. -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
játékokban is elmondható róla hogy veri a D945-öt? E6600-at is látok olcsón többfelé is, úgyhogy akkor lehet egy ilyet kap... tuningolhatóságról tudsz valamit mondani, hogy fesz emelés nélkül lehet e még valami plusszt kirugdosni egy ilyenből? vagy pont az a +200MHz a @2.6-al?
-
A Radeon DDR-em órajelét a következő GPU-Z már jól fogja kijelezni, nem lesz ott az a csúf 27 MHz. A probléma az én GX270-emen lett megoldva a TechPowerUp-os W1zzard által, AnyDesk-en keresztül. Közben megtudtam azt is, hogy a Windows 2000 már reménytelen GPU-Z szempontjából, viszont XP alatt a legújabb is megy.
-
anaqer
veterán
-
zotyesz66
őstag
válasz
anaqer
üzenetére
Nem szívesen engedném el, elég nehéz már ilyet szerezni...
Nem tudom, hogy felpörög-e, ez egy 2x-es CD, nem tudom, mennyire lehetett hallani, de így inkább azt mondanám, hogy nem. Ha berakom a CD-t és nagyon figyelek, akkor talán hallom hogy seekel, de aztán semmi. És igen, gyári nyomású CD-vel próbáltam.
Lehet, hogy kakukk...
-
zotyesz66
őstag
Szereztem egy Matsushita CR562-B típusú CD romot a 486-os gépembe. Kártyás CD, WDH-7201CA a kártya neve, de én hangkártyára dugva szeretném használni, ami egy CT2230-as típusú SB16. Leszedtem hozzá drivert, telepítettem is, fel is ismeri, felvillantja a drive LED-jét, megkapja a D:-t a meghajtó, de nem olvassa be a CD-ket.
Kell még valamit csinálni, vagy kuka a drive? Esetleg menthető? Kiporoltam belülről, megpucoltam a lencsét, de semmi változás.
A saját kártyájával is próbálkoztam volna, de a telepítő kérné a megszakítás, stb. adatokat, amit nem igazán tudok megállapítani, leírást meg sehol sem találok hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, többféle konfigon is.
.