Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
snake1977 #96473 üzenetére
Hát ez már így is szép hogy eljutottál eddig, sok idő és türelem. Látszatra bonyolult, de én még így is bírom a 98- at, lényegében bő 20 évvel későbbi hardveren is feléleszthető.
Már egy DOS hangkártya installt is 15 oldalon tárgyalnak a Vogonson, 1 hsz- ban sokszor 10-20 moddal. Win98 hasonlóan. Kicsit egyszerűbb ha a config.sys eleje jó, amire többször utaltam. Bár már a saját setupomat sem tudom követni
Várom a konvertereket, kb 2 hét, mire megjönnek. Aztán ha elindul, beillesztem a Yamahát is 98/Zen alá, a driver inaktívan fent van, de ellenőrizni kell 450- el is, 775- ben DOS/98 alatt is ok. Ezekután tesztelések tömege, final set kialakítása, rendrakás könyvtárszinten, majd betolom imagebe az SSD- t, feltöltöm felhőbe, az a legegyszerűbb.(#96474) Bile Demon : 775- ön nekem is ok az NUSB. Zenen van amit nemtudok hova tenni, pld a multifunkciós, világítós USB bill megy DOS alatt is. Ehhez már a Win10 is valami több HID drivert tesz fel...tehát
+meglepetés, amit korábban postoltam, hogy megy az int hang is, DOS alatt így már teljesértékű a vas.
CPUz kékhalál : osztás nullával az újabbféle procikkal, mint fentebb is írtam a patcher9x-0.8.50-win32 gyógyítja némelyik CPUz- t, Aida- t, de nem mindegyiket.Nálad történt a baleset, vagy így vetted ? Jó szem+szike kell, de akkor gondolom sikerült kiegyenesíteni.
Az első restart után nem tud települni a Loew-memdriver, mivel még nem léteznek a fileok, melyeket meg kéne patchelni, azok a restart, a PnP rész lefutása után jönnek létre.
A MaxFileCache=262144 és hasonló bejegyzések pedig hatástalanok.
Ezért(és a driverek öröklése miatt) jó ha a 775/1366 telepítés van áttéve zenre, és avval folytatva. -
Bile Demon
őstag
válasz
snake1977 #96473 üzenetére
Nekem X58 rendszeren simán működik az nusb33e vagy nusb36e. Mindjárt az elején felraktam, hogy könnyebb legyen az adatmozgatás.
Egyedül a standby vagy suspend to RAM funkció nem működött. Illetve működött, de nem kelt fel utána, vagy kép nem volt.
Illetve a CPU-Z ami kékhalált csinál (minden esetben) 5-6 verzióval próbálva. Olyannal is, ami szokott menni 98 alatt. Konkrétan olyannal, amit DarthSun is használ.
AZ Everest v5.50.2100 viszont megy rendesen.DarthSun:
Most egy másik rendszerre próbáltam feltenni. Egy viharvert procis B450 lapra.(Azóta a foglalatba már belement és 24 órás stabteszten is túlvan Win10 alatt.)
A problémám az, hogy Win98 telepítéskor az első restart után, miután felteszem a PATCHMEM.EXE-t, utána továbbra is "While initializing device VCACHE, Windows protection error"-al leáll a bootolás.
A patchmem leírásában lévő dolgokon is túlvagyok (patchmem /m , split8m.exe) a system.ini végére beírtam a MaxFileCache=262144 sort, de helyzet változatlan. -
válasz
snake1977 #96470 üzenetére
Szép eredmény
Jól megy a procid ! Már hárman vagyunk akkor a Win98/3DMark overkill buliban
1366- hoz érdemes feltenni a moddolt X58 csomagot, avval mennie kell a chipsetnek, USBnek. Meg még sokmindent kell setelni, trükközni hogy jól működjön. Vagy a másik, hogy átteszed a 775- höz installált HDD/SSD- t, de ahhoz is kell az X58 driver.
-
válasz
snake1977 #96351 üzenetére
Mármint az 1mp úgy értendő miután rábootol az SSD- re. A BIOS POST relatíve sokáig tart ezen a lapon. Mikor először felment az AHCI driver, csak néztem mivan, a Win98 logo kép éppenhogy felvillan, majd az asztal jön, de úgy hogy a sytray már teljes, homokóra még kb 2mp- ig, meg a HDD led kettőt villan, aztán kész is.
Ígéretes a géped, jól megy a proci, 7900GS- el valszeg magasabb eredmény várható, mint nálam a 775- ön.
Meg 775- ön a hang is megy, Zenen is próbálkozok vele, nemtom sikerül-e. -
válasz
snake1977 #96349 üzenetére
Leállási hiba...akkor még valami hiányzik. A FHD- nek is mennie kell, ha minden jól van belőve. 6600GT/81.98- al is ok.
Személyes inkább csak a nicknév van benne, de azt gyorsan ki lehet törölni, mentés előtt. A többi csak a saját meló+hozzávalók. Persze nemcsak Zenre jó, elvileg bármilyen PCIe gépen bebootol, nem kell vele küzdeni, csak üres SATA SSD rádug, image rá, aztán reboot, felismeri a gépen az eszközöket, rebootot kér, majd bepakolja a többit, reboot, aztán már használható is, nem kell vesződni vele. Persze HDD- re is felírható, de az 1mp- es bootidő jobban néz ki -
válasz
snake1977 #96347 üzenetére
P45 :
-X58 moddolt chipset driver/U98SESP3/patcher9x-0.8.50-win32(Aida osztás nullával hiba ellen)/82.69 moddolt NV driver/VC_R_9X(C runtime könyvtár)/DX9.0c 2006- os utolsó- tömören, de elég bonyolult, hogy minden jó legyen.
Ha ezek nincsenek fent, akármi lehet. Mondjuk az NV81.98- al is megy a FHD, de a 82.69 gyorsabb, legalábbis a 7900GS- el.Bár ahogy kísérletezek vele, már sztem olyan sokat kéne írni egy összefoglalóhoz, hogy reménytelen. Egyszerűbb lenne lenyomni az egész SSD- t imagebe, aztán feltölteni. Hordozza az eddig próbált két vasat, az összes driverrel, trükkel együtt.
A CAB mod pld azért nem jó Zenre(vagyis hát nem érdemes foglalkozni vele), mert P45- re érdemes először telepíteni, aztán áttenni Zenre. Közvetlen telepítésnél töküres lesz az eszközkezelő, meg az USB bill/egér sem fog működni, csak a PS2 megy, cserébe később sem lehet beilleszteni rendesen. -
válasz
snake1977 #96110 üzenetére
Elszöszmötölök vele
, mikor P45- re felment, láttam hogy ez valszeg Zenre is fel fog. Elhatároztam, aztán felpakoltam.
P35/43/45 : azokra van moddolt, mint az előző hsz-omban írtam 852- től ICH10- ig van a csomagban.
P45- re már feltettem korábban.
1156- om nincs, de arra fel kell hogy menjen. Integrált hanghoz asszem nincs driver, de PCI hangkártyával megy, ha van a lapon PCI slot.Zenen izomból is jól megy a chipset, bár 4.6- al csak második vagyok már, kolléga lenyomott @5GHz- es 1366- al.
H81M itx : ja, erre XP- t akarsz...a moddolt telepítővel sima ügy.
-
Fücsök007
őstag
válasz
snake1977 #90451 üzenetére
Nálam a 760GX-M microATX-es lapban megy SIS chipset mellett. Jó Win98SE-hez,XP-hez, de van hozzá driver Vista 32 és 64 bit-re is! A lap előnye, hogy letiltható mindkét gyorsítótár ha proci érzékeny programot szeretnél futtatni, viszont 400MHz fölé nem enged a memórifrekinél, továbbá csak 1,55 Volt a plafon Vcore esetében. Egyébként a 90nm-es mobil procik 0,90-0,92V-on elmennek 800MHz-en! (Max FSB egyébként 255MHz lehet, tehát összeségében elég mindenre!)
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
snake1977 #74895 üzenetére
Dolgoztam számteka boltban, (régi szép idők) ami szerviz is volt egyben. Onnan tudom, hogy ami régóta készleten v an, arra jön a direktíva, hogy el kell sózni mindenáron. Gondolom te is belefutottál egy ilyenbe, hogy a vevőt el ne engedd ha nincs az amit akar, akkor rá kell sózni azt amit régóta nem tudunk eladni. Sosem szerettem az ilyet, és ha valaki 6600GTt keresett, akkor nem sóztam rá a 6200-ast, max megkérdeztem mire kell neki és hja belefér akkor 6200, ha játékra kell akkor megkérdeztem h it szólna egy hasonló Atihoz?
-
-
FF23
senior tag
válasz
snake1977 #74888 üzenetére
Nemrég lett olyanom is. Annyiban nem rossz, hogy nem maradok úgy, ha megemelem.
Látod? Mindenen ck-1018 van.
CK-1019-esem volt is, a múltkor akadt a kezembe a számlája. Még a hírhedt Mistralban vettem. -
FF23
senior tag
válasz
snake1977 #74878 üzenetére
...szintén TT termék átnevezve ki tudja miért
Mert nem a TT, hanem a Casetek az oem beszállító. Ezeknek az alapja a CK-1018 acél és a CK-1019 alu házuk. Ennél is szinte mindenen ott van belül, hogy ck-1018.
Igen, az alutömbök. Az eleje majdnem olyan nehéz, mint maga a ház.
-
válasz
snake1977 #74788 üzenetére
Igen, nálam gyakori hogy éjszaka robotolok
, sőt gyakoribb mint a nappali műszak.
(#74789) quailstorm : biztos hogy nemhajcsaki, de én csak azért is beletettem a HD3850- et, most pont a Tualatin rendszereket tesztelgetem, vagyis elkezdtem....sokáig fog tartani. Ugyanígy az előzőleg tesztelt SS7 sem hajtja ki a R9800Pro- t, de avval teszteltem, és milyen remekül skálázódik a harmatos prociktól az erősebbekig. Már spoilereztem, de bedobom megint a 3DM99- et, szemléletes sztem, főleg a vége megy fel meredeken :
Mondjuk nemtom mikor jelenik meg a cikk, már 5 napja korrektúrázásra vár a státusza, ez ilyen hosszadalmas szokott lenni ? Vagy tanakodnak rajta, és meg sem jelenhet címlaposként, annyira elvetemült
Visszatérve a kihajtja/nemhajtja témára : ha visszaolvasol, vagy gondolom olvastad is a sokszor hangoztatott véleményem, miszerint az időbetonozás távol áll tőlem (van azért korhű gépem is), az overkill videokártyázás pedig az egyik kedvencem, ezen vonalon. Másnak is ajánlani szoktam, persze mindenkinek a saját döntése hogy milyen utat választ. Mindegyiket tiszteletben tartjuk, csak azt nem kedvelem, ha az időbetonozók rá akarnak mindenkit kényszeríteni a saját nézeteikre.
A konkrét esetben pedig a R9800Pro/XT- t is ajánlottam a kollégának. Az overkill HD szériát pedig amiatt hoztam fel itt konkrétan, hogy sokkal nagyobb teljesítményűek a V4/5- nél, és olcsóbbak is. Valamint ha később erősebb laphoz kell, abba is át tudja tenni, nem kell ismét videokártyát vásárolnia.
Nálam a 939- es a törzshelye a HD3850- nek(bár egy Core2 jobban kihajtja, de abból nincs AGP lapom, az Asus A8V a legerősebb AGP- s nálam), de mivel nemrég kiszabadítottam(rá volt pakolva pár cucc), rendberaktam a gépet, így most használom a HD3850- et is ideiglenesen tesztkártyaként. De lehet hogy kint is marad, ha ismét bekapcsolom a 939- et, csak vissza kell dobni bele.
Meglátjuk hogy szerepel a Tuák mellett a 3850, sokkal kevesebbet fog hozni az tuti, de legalább viszonyíthatunk a 939- hez is, mennyit nőtt a teljesítmény közben. Itt egy 3DMark2001 eredmény a 939- ben, ez pedig egyelőre egy hevenyészett 3DM99 result TuaCerkával (még finomítani kell) - [link]. -
Sanchez638
addikt
-
balintka
addikt
válasz
snake1977 #74696 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ! Nem tűnik egyszerűen a dolog, én így rutin nélkül nem mernék nekiállni. Nincs szerencsére most ilyenre szükség. Van egy elektroműszerész szomszédom, ő meg tudná csinálni, ha kellene.
Még mindig van egy W98 SE telepítés kérdésem
. Szóval a 120-as vinyót el akarom kétfelé partícionálni. Ezt a W98 bootolás után a DOS módban tudom megcsinálni, vagy ha elindítom magát a telepítőt, akkor közben is lehet?
-
válasz
snake1977 #74686 üzenetére
"Jól bealudtam, ebből az slot1 gépből se lett ma semmi." - szintén zenész
, én is napközben aludtam ma, felkeltem, ittam egy kávét, aztán leültem a nagygép elé, hogy na most én vagyok a Jani, filmezek, netezgetek, aztán ülve lefolytam a kanapéról, úgy visszaaludtam
Hogy ON is legyen, nálam is van egy NF7-S2, púposkondi erdővel, amúgy működik, de rá kéne szánnom kis időt a kondicserékre.
-
-
válasz
snake1977 #74658 üzenetére
Azon tul, hogy linkelem, nincs sok mas dolog. Ez az a forum thread, ebben a commentben pedig van egy 'exe', amivel ez BIOS hack nelkul is "javithato". Ertelemszeruen, ha csak DOS vagy Windows 95/98 van a gepen, akkor az autoexec.bat-ba ezt be lehet tenni, ha viszont XP vagy Linux, akkor jobb a javitott BIOS-t megkeresni a hozzaszolasok kozott, mert az tartosabb megoldas. Nalam igy a Virge/DX es a Trio3D/2x kartyanal is olyan szep kepet mutat a karakters DOS es a Windows desktop, mintha a Voodoo 3-as vagy a GeForce Fx5900XT vagy a Matrox Parheliat tennem be a gepbe.
-
válasz
snake1977 #74520 üzenetére
A szorzo allitas a Pentium II procikhoz (es a Pentium Pro procikhoz) van, azoknak csak a 100 MHz-es FSB-vel lett lockolva a szorzoja, tehat ezek meg hasznaljak a szorzohoz valo labakat, amiket GND-re kotogetsz a jumperelessel. Az osszes Celeronnak lockolt a szorzoja, tehat barmi kerul ballitasra, ezeket a labakat a procik mar nem hasznaljak.
-
válasz
snake1977 #74517 üzenetére
A 333 MHz-t honnan veszed egyebkent? Az LX chipsetben hivatalosan mukodik az osszes Mendocino Celeron (533/566 korul volt a max?), de az integracios dokumentum kesobbi verzioi, az LX kompatibilitast kitoltak a Coppermine Celeronok 66MHz-s FSB-vel rendelkezo peldanyai tetejeig (766Mhz). A Mendocino celeronokoz maximum BIOS updatere lehet szukseg, de emlekeim szerint arra sem, a Coppermine Celeronokhoz biztos, hogy kell BIOS tamogatas es ez csak akkor mukodik, ha az alaplap kesei es mar az okosabb VRM van rajta. Ugyonakkor, VRM modult tartalmazo Slot1-PGA atalakitoknal ez sem szukseges.
-
válasz
snake1977 #73144 üzenetére
Sajna, az, hogy a chipset viszi, nem feltetlen jelent semmit
Ez mar itt inkabb a gyarton mulik, hogy mit kezd az implementacios dokumentacio azon reszeivel, aminel az "optional" meg a "for future use" cimkek vannak. Meg a BIOS-t lehet megprobalni, hatha van ujabb, illetve ha nincs, akkor megnezni, hogy nem-e patkolta meg valaki, hogy benne legyen az ujabb procikhoz minden info.
-
válasz
snake1977 #73141 üzenetére
A BIOS also sorban es az AIDA reportban szereplo sima 693 arra enged kovetkeztetni, hogy ebben sima mezei, 693-as chipset van, azaz "Apollo Pro+", ami csak 66MHz es 100MHz kompatibilis. Az, hogy az atpakolt labakkal es a megvaltzott feszultseg igenyekkel tud-e barmit kezdeni, az nem feltetlenul a chipsettol fugg. A chipset mindenesetre a VIA doksik alapjan el tudja hajtani a 100MHz FSB-vel rendelkezo Coppermine procikat.
-
-
válasz
snake1977 #73093 üzenetére
A viszonylag olcsóbb aktív dobozok is elég jók manapság. A Solo6C meglepett, teljes elégedettséggel használom régóta, de az Edifierek is szépen szólnak az árukhoz képest, állítólag, én azokat nem hallottam. Aztán feljebb meg a studio dobozok, de az már zsebbenyúlós, de később lehet kipróbálok egyet. A netes tesztek alapján (valójában nem mérvadó, élőben kell hallgatni), pld ezek valamalyike, Neked melyik tetszik jobban, mondjuk ha fülessel meghallgatod. Én most nem tudtam dönteni, volt amikor a Presonus tetszett jobban, persze ki tudja élőben milyen, hiszen itthon befolyásolja a saját lánc karaktere.
-
válasz
snake1977 #73089 üzenetére
Az M5A97- en még van PCI, azért tudom használni az ElitePro- t. Az AM2 szétszerelésével pedig feszabadult egy Audigy2ZS PPro, de lesz helye, van itt bőven gép
Igen, halkabb a B450 integráltja, az nekem is feltűnt, bár fél hangerőn nekem már ok, nem kívánom a halláskárosodást. -
válasz
snake1977 #73046 üzenetére
Nem kapcsolja ki, BIOS- ban a felső értéknek 35x2 szorzóhoz tartozó state van belőve, alsónak pedig nulla. Ekkor Win alatt megy rendesen mindegyik energiaprofil, teljesíténycentrikus ill Ryzen specre lőve, folyamatos 3.5GHz allcore. Kiegyensúlyozottban ugrál, 1300 és 3500MHz között, de azt nem szeretem, mivel nagyobb teher a VRM- nek a durva kapcsolgatás. Energiatakarékosban meg tartja a fix 1300- at, annyi a többlet spórolás az FX- hez képest, hogy az FSB- t is lejjebb veszi, nemcsak a szorzót. amúgy teljesen láma vagyok még a BIOS- ához, ezt csak úgy kipróbáltam, aztán bejött.
FX esetén készítettem custom energiaprofilt Win- ben, CPUmax : 65%, CPUmin : 65%, ekkor fix , 2.4GHz- en megy, nem ugrál, ez pedig bőven elegendő film és böngészéshez, harap még, és nem gyepálja a VRM- et. Lehet hogy Ryzennél is készítek, de végülis az 3.5GHz- en is hideg a Gammaxx- al, meg full terhelésen is csak 90-100 Wattot látok Aidában, azt bírnia kell.Ja, amúgy nemrossz, elegáns kinézetű lap, a VRM- et meg behűtöttem, 1700- at pörög rajta a kisventi, és az egyvonalban levő 3 db 12 centis +a front 12- es, az egész házban őrült légáramot kelt. Az alkatrészlistáját dícsérik, viszont néhány helyen meg azt mondják hogy úgy ahogy van xar
Eddig úgy találom hogy frankó lap, hasít stabilan, teljesítmény az egekben, bár az tuti hogy a Ryzen érdeme főleg.11174-el a 8magosod, már a sztratoszférában jár
Az int hangot csak a bögreszetten néztem, mindjárt kiviszem a G430 fejest, annak tökugyanaz a hangja mint a Solo6C- nek. Bár ha beviszem a bűnbarlangba, ott van a 3 külső USB- s hang, úgyhogy ha nem megfelelő az int, nemigen hat meg.
(#73050) jokeph : az FX- ben a turbót, a Ryzennél pedig boostot tiltottam azonnal, VRM nyíró volta miatt. Látom a 4magos is jól megy, és már a többedik RGB kedvelő vagy, nem egyedül vagyok...
-
jokeph
nagyúr
válasz
snake1977 #73046 üzenetére
Akkor már én is rakok ide egy Juliát meg pár képet.
Cuccok:
R3 3300X (PB-vel, azaz csak a gyári boost megy), Asrock Fatal!ty AB350 ITX/ac, 2*16 GB G.Skill Aegis 3200CL16 - XMP-vel betöltve és Corsair VS 350 táppal kínálva, a képet egy Gigabyte Windforce RX 460 OC 4 GB, adja, összedobva Aerocool Atomic mATX kukckóban, 2 db 24"-os Dell IPS 1080p-s monitorral.
Érdekes, a régebbi HEDT Intel 6 magosokat picit beelőzni, a 8700k-tól meg épp elmarad. -
válasz
snake1977 #73026 üzenetére
Sima 1600, bár a + - os AF, érdekes ennek ára akciós lett, a régebbi 14nanos meg drágább 10k- val.
OFFoffOFF, de az engedélyezett (csak a hirdetés nem) a topikban. Kifejtem a belépő Ryzent, ha már legalább egy embert érdekli
Asus Prime B450M-A - ajándék, nem én választottam, de 7cm-es ventit tettem a gagyi VRM- re, amíg esetleg szét nem ég, ez lesz, bár + hűtéssel 43 körül van, nyáron +10 fok, bírni fogja idétlen időkig sztem
Ryzen5 1600AF @allcore fix 3.5GHz - itt már a BIOS- ban belőhető így, nem is kell custom energiaprofil Win alatt.
Deepcool GAMMAXX GTE V2 CPU hűtő (DP-MCH4-GMX-GTEV2) 2 ventivel
2x8GB GSkill Ripjaws 3600 @2666 CL16 - egyelőre, aztán majd később kiderítem mennyit hajlandó bírni.
Galaxy NV8600GTS video - abszolút downkill kártya, lényeg hogy a konfig kész, ha esetleg elfogadhatóra csökkenek az árak, csak bele kell dobni egy hozzáillőt.
Kingston A400 960GB és 480GB SSD- k
Sony DVDRW
Giga 650B 650W táp
Sharkoon VG4-W ablakos ház
Win10 EnterpriseN - media + - ok szubjektív ízlés szerint - a 480- as SSD- re pedig egy Win7 megy, még ma, ha lesz kedvem.Az új Aida szerint FPUSinJulia alatt a Corei7 széria felett (futó tesztek voltak csak eddig, de tényleg jó lett a Ryzen, ahogy mondtátok). egyelőre a retro tesztállomáson van, tehát csak 1280x1024 a felbontás :
Egy általános desktop, alapjellemzőkkel
Itt az assy kész - alul gubancos, egyelőre nem nagyon egyengettem, merev kábelek, ha feszül pld a VGA táp, képes meghajlítani a nyákot. Majd lehet egyengetek, de egyelőre jó így
-
válasz
snake1977 #73023 üzenetére
Hát ez csak ilyen alap-belépőszint lesz, ráadásul a videokártya még retro, a proci leesett a lélektani 50 alá (45k, szállítással, újonnan, használtat ebből nem veszek), azt megvettem. Videokártyára már kénytelen vagyok kivárni, annyit nem adok érte, amennyi most a horror ár. A 1060- at meg nem teszem át az FX- ből, már olyan jól összebarátkoztak
-
válasz
snake1977 #73019 üzenetére
Lövök fotókat majd. Xopacs volt, de megoldottam, a +VRM hűtés miatt lassult a beszerelés, de már sínen van. Ja meg a Giga táp harisnyázott CPU 12V kábele is nehezen fért el a management nyílásban, az alaplapot nehéz volt a helyére tenni tőle. Gondolkodtam hogy a lap felett vezetem el, de mégis sikerült, kb félórát tartottam a kábelt a sarokban hajlítva, mire felvette a formációt
-
válasz
snake1977 #73016 üzenetére
Hát igen, a 775 harap rendesen már a korai Core2- vel is, Core2Duo@2600MHz E6600 brand gépem van, le is nyomja az Athlon-II- őt, a Phenom-II-X2 meg a C2D- ót, egy későbbi nagy órajelű C2D meg a Phenomot alázza
Na mindegy is, nem vitás hogy összességében az Intel jobb volt akkoriban, csak a Ryzen tud manapság feljönni mellé. -
válasz
snake1977 #73011 üzenetére
A T1 általában lutri, 2 modul esetén gyakran jó, ki lehet próbálni, de a stabilitás fontosabb. Általában megnézem hogy az SPD auto mennyire állítja, ha def 2T, akkor nem nagyon szoktam erőltetni. Pár %- ot hoz az 1T.
A 6000+ már elég jó, viszont 90nanos, az Athlon-II pedig 45, sztem megeszi reggelire a 6000- est. Úgy vettem észre hogy AM2- be legjobb az Athlon-II, ez a Giga GA-M57SLI-S4 manual szerint is támogatott, valamint a Phenom-II- ből is néhány, ki is próbáltam, de hosszútávon azt már a korábbi VRM miatt nem javasolnám. -
válasz
snake1977 #73001 üzenetére
Ebben nem is próbáltam tuningramot, de ahogy mondod biztosan hozna a konyhára. Mondjuk az AM2+ - ban már jobb RAM- ok vannak, de az XMP- t avval sem használom, 2.1V- ot nem adok nekik, csak simán 1.8V/CL5/848MHz- en is elegendő, legalábbis nekem. Amiatt is szedtem szét az AM2- őt, mert a + -os is hozza a kompatibilitását, ebből meg még 4 magos is van összeszerelve, meg ottvan az AM3 is.
-
alvaro
senior tag
válasz
snake1977 #71405 üzenetére
Fázok a pillanattól, amikor majd bele kell nyúlnom egy ilyenbe. Van 2 dallasos lapom is, talán le is váltom őket, a ppro-n már agyalok, bár az asus p6np5 nagyon bejött egyébként. De eggyel több időzített bomba, nem is tudom, mit gondoltak, mikor ezeket a chipeket tervezték
-
válasz
snake1977 #70731 üzenetére
Állítható, de csak akkor ha a videokártya hardveresen is tudja, a System tweaks- nál asszem csak akkor jelenik meg a Fan menü.
(#70732) batyuska100 : a GeF2MX400 ennyit tud, hasonló eredményt hozott nekem is régebben, főleg a sávszélben butítottak, de a ref szerint épített sem ment sokkal többet. A mai beállítási tapasztalataimmal nem is nagyon néztem mert a slotos gépekben nagyobbra cseréltem fokozatosan. 3DM2000- et pedig ritkán futtatok, 99 és 2001 inkább. Néhány példa : Athlon 800+R9800(SE, mert 128bit), PII/450+Ti4200, P-III/@1000+Ti4200, P-III/750+Ti4200, régi eredmény P-II/450+GeF2MX400
(#70733) MasterDeeJay : én kedvelem a költséghatékony MX- eket is, csomó gagyi kártyát teszteltem Prescott mellett, látszik hogy némelyik egész jó eredményeket produkált. A nonamek is jó képpel, pont az Abitból volt egy MX400 melynek homály képe volt, helyette az Inno- t tartottam meg
(#70737) jokeph : a low kiszerelésekből annyi van mint kutyából, sokat megtartottam, DOS alá pld prímák, itt látszik az összevisszaság, a jobbnak tűnő kártyák néha jobbak, sokszor meg pont fordítva. Retro szempontból sztem hasznos ha van mindenféle...
(#70744) hege8888 : sztem jó annál a kihajthatóság, nem kell kicsavarozgatni a tápot, kábelekre meg figyelni kell, ha valamelyik esetleg nem elég hosszú
(#70747) batyuska100 : látszik a videón hogy vagy hibás a kártya, vagy túl lett hajtva, akkor szokott ilyen összevissza poligonokat produkálni
-
válasz
snake1977 #70432 üzenetére
Egész jó ! A video NV7600-7900 körülinek felel meg
. Az alaplapi ALC meg gondolom nem szól Win98 alatt. Abban a lapban az SB PCI is valszeg csak Win200/XP alatt megy fel rendesen. Win98 alatt pedig P-II- től már biztosan megy, erősebb gépen meg amihez van még Win98 chipset driver, bizonyos 775 lapok és pld S939, az Asus A8V, ami most van a próbapadomon, ahhoz még van 98- as driverpack.
-
válasz
snake1977 #70210 üzenetére
NUSB nekem ment minden gépen. Fraps- ból van Win98 verzió. SB0100- nak is működnie kell, nálam megy mindenféle lapban.
Ha a nagyobb vinyót többfelé partícionálod, akkor zavaróak a hibásan megjelenített számok, ha egybe akkor nem számít, ahogy mondod, format után látszik a rendes kapacitás. 120- as megy P4P800- al, 939- es lapban a 160- as is. De a Loew csomagban van TB- oshoz is driver (még nem próbáltam).
Patch gyűjtemény, az Fdisk/format frissítés is megtalálható ott. -
-
-
válasz
snake1977 #70164 üzenetére
Nekem konkretan egy "Micro Tech VGA - HDMI atalakito kabel" nevu termekem van (a linkelt helyrol vasaroltam), ennek a TV-n nezve nincs baj a kepevel, fuggetlenul attol, hogy 320x200 (DOS) vagy 640x480 (NFS2SE) vagy 1024x768 (NFSHP2) megy vele a TV-n a regi geprol. Olcso ebayes HDMI to USB3 digitalizalot pedig Linux alatt hasznaltam VLC-vel transcodeolva es rogzitve, szinten problema nelkul. Ennel olcsobb megoldast szerinten nem fogsz talalni, a minoseget pedig egyedul a VGA-HDMI adapter tudja "elrontani".
-
arn
félisten
válasz
snake1977 #70164 üzenetére
az lehet, de maga a gep tul lassu ehhez. a modern gepeknel is kb az utobbi egyket generacio tudja azt megcsinalni, hogy nagy felbontasban renderel vmit, es azt jo minosegben kepes lementeni.
masik problema, hogy a youtube az 1080p videokat is olyan minosegben menti, mintha vmi rosszul kodolt 240p video lenne. tehat at is kell kodolnod elotte vmi nagy felbontasra (2k, de inkabb 4k ajanlott).
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- i5 12400F dobozában, még 2 hónap Aqua garanciával
- Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest