- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autóhifi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Madara-san #72696 üzenetére
Nekem is ilyesmi volt, csak Matrox G400 Max-al, és hasonló pontokat kaptam.
-
alvaro
senior tag
Az egyéb, pl. retro gépekbe tett vinyópótló SSD pedig akkor értékelődik fel, mikor a macska leveri az asztalról a konfigot, de mivel se csupasz magos proci, se vinyó, az mégis működőképes marad
Lásd ma délután...
-
Érdekes egy szerzet ez a Riva amúgy. Akkoriban teljesen kiesett a látókörömből, már retroként jött csak. A Voodoo1/2 volt anno a porondon. Riva 97- es kártya, 4W TDP !! Win 3D alatt mérsékelt teljesítmény, DOS alatt jó kompatibilitás és gyors.
DOS korszak vége ?, fene tudja, de talán később, 2000 környékén jött
Win98SE is DX5- el jött még, azonnali frissítésre szorult, bár wiki szerint volt 98 SE exkluzív kiadás is DX6.1a- val, de lényegében 99- es oprendszer.
A GLQuake 97- es, tehát az még max Voodoo1- el, mivel a 2- es 98- ban jelent meg.
Unreal Voodoo2- vel már elég jól ment, és direkt arra írták, patch nélkül nem futott más kártyán hardvergyorsítással. Akkor a Voodoo2 volt minden beszélgetés alapja, de ennek ellenére még a PII-PIII korszakban is - mennyit megy Landmarkban ? (DOS) procis kérdés is jött, ez volt az első bárkitől. Amíg ez nem volt tisztázva, addig a többit nem is vették figyelembe. -
válasz
DarthSun #72690 üzenetére
Köszönöm, akkor majd kap egy 2032-t.
Más:
Veszettül begajdultam hogy nincs 2x-es agp-s lapom, előkaptam egy BF6-ot ami régóta pihent ezzel a hibával:5 hajszálvékony szál volt megszakadva.
Gondoltam lekövetem őket, és hátha emberi forrpontokhoz mennek.
Az egyik irány nem volt vészes, csak az egyik szálnál kellett tippelve keresgélni:A másik irány már eszement volt, többször is eltűnt a szál kondi alatt, átment a lap másik oldalára, majd vissza.
A 4 egyszerűbb meg is lett, kis méréssel, a slot egy-egy lábán landolnak a sok kerülőút után:
Gyors próba, semmi
Kell ide az ötödik szál is mindenképp.
Az ötödik lekövethetetlen, de meglett egy tisztább terület ahol megoldható volt a lakk lekaparása után némi kontakt intézése a forrasztáshoz.
És láss csodát, megy a lap
Szóval már tudom tesztelni a Riva 128-at Win alatt -
Van egy 386 DX-40-es forrasztott procis lapom (ehhez kerestem sikertelenül ISA VGA-t egy tesztelés idejére), kiforrasztottam belőle a Varta hordót, szerencsére semmit nem mart szét a lapon még, épphogy elkezdett kifolyni.
Ez ugye 3,6 voltos.
Karcsú a helyére egy 2032? Az fénykorában 3,3-at tud kb.
Illetve milyen alternatívák vannak még? -
Czo
addikt
válasz
alvaro #72683 üzenetére
A gammat szukseges lehet tekergetni, szoval azt kell jol beallitanod.
Nekem ezek a bat filejaim vannak, amiket hasznalgatok a DOS-os jatekokhoz V2 SLI-vel. A Tomb Raiderhez pedig kiraktam ide az oda valo bat allomanyokat (ha valamit elinditani nem csak egy enter az nc-ben, ahhoz mindig gyartok batot). Nalam bele van masolva a jatekba a "Voodoo Rush Patch" TOMB3DFR.EXE neven, a "sima" Voodoo 1 patch TOMB3DFX.EXE neven, igy az eredeti executabl megmaradt TOMB.EXE neven, igy ezekhez van ebben a sorrendben a RUNMEVR.BAT valamint a RUNMEV1.BAT es a RUNME2D.BAT.
Szerk: beraktam a linkeket, mert kimaradtak.
-
-
arn
félisten
D3d - ms directx 3d, csak win alatt van.
opengl - asszem van dosos verzioja, de a gyarton mulik, hogy tamogatja e. 3dfxhez mintha lenne (glideon kivul), de nem vennek ra merget. Szvsz a riva128nal mar nem volt ilyen jellegu tamogatas, de nem is lett volna ertelme, mire megjelent a kartya, a dosnak over volt. -
válasz
DarthSun #72234 üzenetére
Dübörög a folytatás. Lemértem a K6-2- őt pár frekin. A táblázatban új sessiont nyitottam neki (kéretik lejjebb scrollozni). A konfig és CPU fotók linkesítése után a 3DMarkok eredményeiről is linkesítés a cellákban, procinként, amelyikről készitettem/van shoot. A linkes cellák tartalma - aláhúzott+kék karakter-szín.
- a már lemért procik eredményeit összesítettem. A Landmark2 CPU/FPU/video eredményt normalizáltam, a 3 értéket összeadtam és osztottam 100- al (látszik a tűrhető skálázódás), az eredmény a Landmark2 CPU/FPU/video overall cellákba került.
- tehát a 2. sessionban a K6-2 sor. Jól skálázódik összesítve is. Habár 3x100- on összességében jobb mint 5x66- on, de ez borítékolható volt, nem véletlen vezették be a 100- as FSB- t. Lemérve akkor : @560MHz 5x112, def 550MHz 5.5x100, @400MHz 4x100, @300MHz 3x100, @333MHz 5x66- os frekiken.
- így imitáltam a kisebb K6-2- őket (lap/foglalat-kímélés, minél kevesebb csere legyen). Az 550- es CXT magos, valamint a 333- as is (tehát elvileg nem okoz eltérést). Utóbbiból 2 fajta van, a sima 66FSB- s (AFR66), és 95- ös (3.5x95 AFR). Én 100 és 66- on mértem csak, szerintem aki SS7 lapba tette, úgyis 95 helyett kapásból 100- ra rakta. Sima S7- ben talán nem sok értelme volt ezen prociknak, mivel AGP video nélkül valahogy olyan okafogyott, vagy esetleg csak ha DOS alatt nyomult vele.
- látszik hogy az első sessionban levő leggyorsabb (a K6-III+ után természetesen), különleges procit, a Rise iDragon-PAPH4/Q/ES @3x100- at is xarrá veri az ugyanezen órajelen futó K6-2, összesítésben.
- a lépcsős frekicsökkentés azért történt a K6-2 esetén hogy majd lássuk, az Intel P1MMX melyik eredményt képes elérni/meghaladni.
- közben néha toltam 1-1 tracket a Q1-Q2- vel, még a leggyengébb, 5x66- os beállításon is jó játékélmény, persze ehhez nyilván hozzátesz hogy a létező leggyorsabb SS7 lap, és a hozzá passzintható legerősebb videokártyán fut az eszme. 4x100- on meg már egyenesen pazarul folynak a pixelek - 400 és 450- enesekkel tömegesen el is volt árasztva a piac jóideig.
- igen izgalmas számomra, a legsokoldalúbb system, SS7- be tehető a legtöbb fajta proci, és még jó sok vár tesztre.
- többször említettem azonban hogy ezen rendszer kényesebb mint pld a BX, 3 Ghostom van jelenleg belőle, az egyiken próbáltam video és 4in1 drivereket váltogatni, de vagy lassul, vagy instabil lesz, tehát csakis 1fajta kombinációval jó.A kapcsolódó hsz- ban az aktuális proci 5x112- es 3DMark shootjai vannak, ide pedig most a legalacsonyabbakat szúrom be (5x66MHz) :
Következik a procicsere Intel P1MMX- re, kiderül hol van az igazság...remélem...
-
alvaro
senior tag
Ezek közül vajon honnan jöhet az a porbléma, hogy V2-esen fut ugyan a TR, de teljesen elvont összevissza színekkel?
Egyszer találtam pár environment változót beállító paranncssort, amitől jó lett, de egy vinyóhalál óta többé nem lelem sehol, a Gugli nem a barátomTudom viszont mindenféle Voodoo DOS-os teszteléséhez ajánlani a Q2DOS-t. Igen, ez az, aminek hangzik
-
KROK640
nagyúr
na az a maga idejében mennyei grafikával rendelkezett és szerencsére a 366 Celeron 64MB RAM-mal s 4MB-os S3 Trio 3D/2X VGAval játszhatóan is futattatta. Emlékszem sok screenshootot még ki is nyomtattam a szobám falára, meg nagyon szépnek tartottam. Egyik nagy kedvenc volt.
A TTD grafikája YT videókon nézve nekem már kicsit nyers, a streets of simcity pályatervezőjére emlékezetet amit szintén imádtam, de ugye ott 3Dben lehetett cruiseolni az általad megtervezett pályákon. Hm, na azzal a játékkal és a pályatervezővel ma is eljátszanék. Valahol vannak régi pályáim is, érdemes lenne őket előszedni, hatalmas városokat terveztem, amiket aztán autóval be is járhattam.
-
DOS ablakban a DOS- os játékokkal én sem szoktam, amiatt is kérdeztem rá. Tehát akkor a glide2x.ovl- nek kell lennie a játék könyvtárában, valamint az FSB- re érdemes figyelni, ha jól értelmezem.
Most elleszek jódarabig az SS7 tesztekkel, Voodoos gép nem is tudom mikor lesz fent, majd akkor tudom csekkolni. Köszi az infokat ! -
MurdR
veterán
válasz
KROK640 #72673 üzenetére
Láttam már azt a játékot is, de akkoriban a gépemen nem futott volna, így kénytelen voltam a TTD-vel megelégedni
r0b3r:
Ezt a honosítást póbáltad hozzá?
Ezt az oldalt is nézd át. -
Czo
addikt
válasz
DarthSun #72676 üzenetére
En kb sose jatszottam DOS ablakban a DOS-os jatekokkal, mert a Gravis Windowsos drivere mellett sok jatekban nem mukodott a hang (ugy latta, hogy az ultramid vagy masik GUS TSR aktiv), igy ilyenkor mindig rebootoltam rendes DOS-ba (marmint jo volt a Windows sajat 7.x-es DOS verzioja is).
A Tomb Raiderhez ketto darab Voodoo-s patch leteezik, az egyik statikusan linkeli a glide2x.ovl-t, a masik dinamikusan tolti a game folderebol vagy a PATH-bol. Utobbival nincs Laranak arnyeka (ez utobbit talalod meg egyebkent Voodoo Rush patch neven), viszont megy szerintem minden olyan Voodoo kartyaval, amihez van glide2x.ovl (en anno probaltam V1, V2 es V3-val is). A statikusan linkelt glide2x.ovl -t tartalmazo verzio mukodik Voodoo 1-en es beindithato Voodoo 2-on is (1-2 kornyezeti valtozo kell, hogy a V1 driver meg tudja hajtani a V2-t, ezt nem probaltam V3 alatt, de szerintem ott mar nem megy, a V3 nagyon elter a korabbiaktol).
Itt van egy kis bibi, az elso Voodoo driverekben volt par idozitesi bug, igy ha tul nagy a sebesseg (ez esetben az FSB fontos) akkor egyszeruen lefagy vagy nem talalja a kartyat. Sajnos, az arnyekos verzio pont ezt a korai glide2x.ovl verziot tartalmazza, igy a problema itt is fenn all. Nalam a VIA Apollo Pro 133T+P3-S 1400 MHz komboval tokeletesen mukodik, ha visszaveszem az FSB-t 66 MHz-re. Pont a regi DOS-os glide cuccok miatt csinaltam az Arduinos, soros portos jumpert allitgato izet, hogy ezek mukodjenek. Nekem igy 66MHz FSB-vel siman mukodik a Carmageddon, a Tomb Raider es a GTA DOS-os 3Dfx verzioja is. FSB allitas nelkul, tehat 133MHz melett pedig mukodik a Screamer 2 es a Screamer Rally es a Tomb Raider dinamikusan linkelt valtozata.
-
r0b3r
senior tag
-
-
-
válasz
DarthSun #72665 üzenetére
Win alatt lenne 3DMakr is, de nem tudok wint telepíteni mert egy lapom van ami nem 8x-os agp-s, de azon nem megy a ps2 bill, csak az usb, de az is csak a boot képernyőig, akár OS-re akár BIOS-ra állítom.
Próbáltam 98-at előtelepíteni egy 815-ös lapon de átrakva kifagy.
Dos alá betettem az autoexecbe az nc-t meg egér drivert, így indítani tudok bármit.
Dark forces 1 indul de nem 3d gyorsított, DF2 meg már win-es.
Találtam pár ötletet YT-on - mi az az NV1? -
A GTA- t lehet Voodoo1- el DOS alatt 3D gyorsítással futtatni, amiről tudok ill hirtelen eszembe jut. Riva sztem inkább csak Win alatt képes rá. Lehet hogy hiányosak az ismereteim ilyen téren, de majd a többiek kijavítanak, feltéve ha van ilyen tapasztalatuk, infojuk. Win98 alatt ok, teszteltem, 2 diszkrét videokártyás rendszerben, mivel simán megy GeForce mellett is (Win98 behozta újításként a 2 videos lehetőséget).
-
Tudtok olyan DOS játékot amivel lehet tesztelni egy Riva 128 3D gyorsítását, DOS alatt?
-
MurdR
veterán
válasz
KROK640 #72646 üzenetére
igen, az a Transpont Tycoon Deluxe. Ha nem ismered, próbáld ki, OpenTTD néven megtalálod neten mert nyílt forráskódú lett, rengeted mod van hozzá, mint pl vonatok, állomásépületek, újraírt grafikák stb. Magyar nyelv is van már természetesen.
72650 mohow: én a mai napig felteszem minden használatban lévő gépemre, hálistennek' az OpenTTD Macen is műkszik.
Codec: én általában a KLite Codec packet használtam, az sosem csinált galibát. De igen, emlékszem voltak olyan codec packek amik miatt nem egyszer újratelepítés volt csak a megoldás...
Bile Demon: valami hasonló volt nekem is, 128-as. Infó órákra is jól jött mert amikor az ofiszt tanultul akkor mehettek ré a doksik, nameg a zenék és elfértek. 64 Kbps-os tömörítéssel fért is rá pár zene, de mai ,,szemmel" már fizikai fájdalmat éreznék ha azt kellene hallgatnom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #72653 üzenetére
Jujj hogy szerettem volna régen egy ilyet!
Digitális diktafon! -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #72651 üzenetére
Sokáig nálam is ugyanez volt a Mediaplayer Classical.
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
a DX2odpr66 overdrive procit csak socket 1- hez vagy esetleg socket 3 -hoz is lehet használni?
168 pin csatlakozós -
Hosssszu
őstag
válasz
Bile Demon #72653 üzenetére
Köszi!
Valamelyik itteni fórumban olvastam hogy megszűnt (kb. 1-2éve), ott írták hogy BE-ként viszi tovább valaki. De így lehet visszatérek a HC-re. -
Bile Demon
őstag
válasz
Hosssszu #72652 üzenetére
#72645 KROK640:
2004-ben, amikor vettem erre is irigykedtek, úgy emlékszem...
1GB FLASH-es, és a kijelzőjén simán írta a Japán karakteres ID3 tageket is. Felvenni is tud. Beépített Lítium akkuval kb. akkora mint egy csomag rágó.
Azóta is megvan, bár már nem használom csak néha nosztalgiázni. Akksija már nem tart két napig, de pár órát még elmegy. -
Hosssszu
őstag
válasz
Bile Demon #72651 üzenetére
Illetve már MPC-BE néven fut tovább. Én is már 100 éve használom.
-
Bile Demon
őstag
válasz
alvaro #72649 üzenetére
Ez velem is pont így történt.
Eleinte a BSPlayert használtam mindenre is, aztán úgy megutáltam, hogy már el is felejtettem, miért. Valamit nagyon elrontottak a fejlesztői.Szegény Media Player Classic. Az első években a neve miatt esélyt sem kapott... (Windows Media Player-el kevertem össze.)
Viszont azóta is csak azt használom, illetve az MPC-HC-t.
-
alvaro
senior tag
válasz
KROK640 #72646 üzenetére
Hú, hogy gyűlöltem a kodek pakkokat, irtózat rendszert tönkrevágó bloatware-nek tartottam őket
Manuál raktam föl kizárólag pár szükségest, míg föl nem fedeztem olyan jóságokat, mint a Media Player Classic, amiben benne volt minden úgy, hogy nem szemetelte tele a rendszert. Utána kizárólag encode-ra tettem föl bármit, pakkot főleg soha.
Egyébként ma sem érzek semmi pozitívat, pl. nosztalgiát feléjük... -
-
KROK640
nagyúr
Nekünk Gyula menő volt, aki Sony Erikson telefonja mellé egy 32MBos MP3 lejátszót hozott (addonként volt hozzárakható, és 45 ezer ft volt). Mondjuk én haragudtam rá, mert 40GBos HDD ára volt akkoriban és inkább azt vettem volna a helyében.
Emlékszem, állandóan panaszkodott, hogy nem fér a 6.4GB-ás winyóján, miközben én irigykedtem a 3.2-esemmel.
Aztán - akkor még nem tudtam - alig 2 hónappal később már 2×20GB büszke tulajdonosa lehetettem. -
Nemtudom, csak tipp volt, mivel CPUz esetén nálam már előfordult. Itt pld retro SS7 gépre : Core-225MHz/FSB-337MHz/SDRAM-337MHz/szorzó-0.67
. Ráadásul a Vintage CPUz viszonylag újabb fejlesztés, direkt a régi gépekhez, retrosoknak adták ki.
Esetleg nézd meg régebbi és újabb GPUz verziókkal. Vagy pld Aidával nézted ? -
Czo
addikt
Fu, eloturtam a regi mentest
Keves a nem szemelyes jellegu kep, de ezek 2000 majusaban keszultek, amikor elvittem kozepiskolaban osztalykirandulasra. Ide nem mertem elvinni a Thinkpadet, ezert itt egy 386SX-es notebook volt nalam. A gep pedig azert kellett, merthat a 40 MByte HDD-re, csak tobb kep fert, mint 2 MB Floppyra. Az egyik kepen a 386-os Notebook is rajta van, ugyonakkor egy osztalytarsamat leretusaltam.
Hat, ma mar a kaputelefonok is jobban fotoznak
Itt van 4 db fenykep: https://homokozo.czo.hu/old/pdr5/
-
Czo
addikt
Letezett 4 MByte meretu is, legalabbis nekem volt
. A legkisebb flash tarolo, amit lattam, az egy 2 MByte meretu SmartMedia memoriakartya volt. Volt egy Toshiba PDR-5-om 98-99 korul, ahhoz hasznaltam. Tok kenyelmes volt, mert csak ki kellett hajtani a PCMCIA csatlakozot es egyszeruen bedugni a Notebookba (a korabban, mar fennt emlegetett IBM Thinkpadba).
PDR-5: https://www.digitalkameramuseum.de/en/cameras/item/toshiba-pdr-5
-
MurdR
veterán
válasz
DarthSun #72621 üzenetére
2 ezer forintért le kellett csapnom rá.
Létezhet ennél kisebb? utána is nézek...
#72627KROK640 én már nem is emlékszem, hogy mekkora volt az első pendrive-om, de gyanítom az sem volt sokkal több 128 megánál. Egy friss telepítéshez való alap dolgokra elég volt: pár driver, wincmd, divx, codec pack, winamp, TTD (!
), valami minimal office és... jesszus azt se tudom már, hogy a 2000-es évek elején milyen alap programokat használtunk.
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #72631 üzenetére
A gyárit azt megtaláltam én is, GAI nagycikkében is A400-as van a 6800 LE-nél.
Az enyém miért annyi amennyi az itt a kérdés?
Anno pár éve egyszer teszteltem de elkavarodtak a képek, ezért vettem elő ma újra. Nem piszkáltam rajta soha semmit órajel ügyileg.
A hőfokok azért ilyen alacsonyak, mert a 17°C-os padláson toltam a tesztet. A ventije egyszer elindult még driver telepítés előtt, utána már nem. Arra még rá kell majd nézzek mi a bánat van vele. -
törölt tag
válasz
Madara-san #72626 üzenetére
Gravisba 16 megás adaptert szokás tenni és abba egy 16-os FPM ramot.
-
válasz
Madara-san #72626 üzenetére
8MB/9bites- em nincs, de úgy tudom hogy olyat nem is gyártottak, 256k/1MB/4MB/16MB kiszerelésűek léteznek csak 30 pinesből. A 4- es már ritkul, 16- osom pedig soha nem is volt.
-
KROK640
nagyúr
Emlékszem, az első pendriveok 8MB-osak voltak és hatalmas hülyeségnek tartottuk őket. (lévén addigra a CD író is kezdett eléggé elterjedni). Ok, felmerült hogy Quake 3 skinek szállítására meg excel táblákhoz jhó, mégse akkora méret mint egy CD, de akkoriban CD olvasó minden gépben volt (2001) de kezdett a CD író is eléggé elterejedni.
Aztán az első pendriveom egy 32-es volt, egy sulinetes gépet telepítettem és munkadíj gyanánt kaptam ajándékba, valamikor 2002 legvégén, 2003 márciusában követte egy 64MB-os is. Ezeket igyekeztem használatba vonni, de csak olyannál akinél tudtam h 64MBnál úgysem kell több adta a gépéről vagy épp a gépére.
Utána meg kaptam egy kollégától egy 512MB-ost, (valamikor 2008 fele).
Az első pendrive amiért fizettem is, egy 1GB-os volt 2009 szept vagy inkább okróberében, ami azért kellett h az aktuális munkahelyemről haza tudjak hordani dolgokat, és itthon dolgozva aztán vissza tudjam vinni. Ez a Pendrive rekord hamar ledöglött 2009 december végi tartalommal teljesen írásvédett lett, se törölni se formázni nem lehet róla, se semmit. De beolvasni a tartalmát még be lehetett pár éve.
Ezt követte egy 8GB-os kihajthatós, nem kupakos, kék színű. Majd egy ugyanolyan piros szintén 8GB, utána jött két 16GB-os amikből az egyiket Cipruson vettem 2015-ben. 2020 decemberében pedig egy 323GB-ás széthúzhatós (tehát itt kitolod a pendrive testéből az USB foglalatot). Na meg közben volt havertól hozzámkallódva egy hamis 256GB-os ami valójában csak kb 64MBos volt. -
Madara-san
aktív tag
válasz
alvaro #72624 üzenetére
Én is arra szavazok. Egyébként mindegyik egész jónak tűnik. VLB lap, CR2032 elemmel.
#72625 DarthSun: Van 8MB-os 9bit FPM RAM-od is? Gravisba milyen király lenne már az. Amúgy szép fogás. SOJ ramot baromi nehéz szerezni. Éppen a napokban gondolkodtam, hogy megkopasztom a döglött / döglődő Triokat és Virge-ket.
-
Professzionális RAM pakk#2, házhozszállítással, baráti áron, profitól
3x32MB EDO 36bit SIMM
2x16MB FPM 36bit SIMM
2x4MB FPM 9bit SIMM
10x512k SOJKorábban is érkezett már ugyanilyen felállású készlet, emiatt jelöltem #2- vel. 386/486/S3/VLB videok/hangkártyák/PPro bővítése, már amelyik nincs tele, hiányos, nem tartom elegendőnek, stb - pipa, és ahogy számolom, marad tartalék is.
-
r0b3r
senior tag
Láttam én is a hirdetést a facebook csoportban.
Most épp egy AT-XT billentyűzet átalakított rendeltem onnan és tök jól működik. Rá is kötöttem gyorsan egy PS/2 KVM switchre, így most már PIII, PII, 486 és egy Turbo XT megy ugyanarról a billentyűzetről és monitorról. Még az i7-est is rá kéne kötni.
-
MurdR
veterán
Teljesen eltérve a témától, pénteken megyek ezért a szépségért: IBM 8mb pendrive amihez a drivert egy 650 megás CD-n mellékelte az IBM
Alig várom hogy telepakoljam
-
-
válasz
Madara-san #72610 üzenetére
Nincsmit
. Ez is hasznos amúgy magamnak is, legalább egy helyre kerültek, bármi kell belőle nem kell több diszken keresgélnem.
(#72613) mohow : szedjétek csak, amiatt linkeltem nyilvánosba, hátha többeknek is hasznos lesz.
-
Ennyi év után végre találtam egy cooler master gemini ii hűtőt dobozos bontatlant
Van egy eszement projektem s2011-es socketre rakom fel (a kínai am2-es kerettel) lesz bene pár furcsa hardver. -
JohnnyX
őstag
válasz
Madara-san #72592 üzenetére
GUS PnP-hez én nemrég innen szedtem le drivereket meg miegymást:
http://dk.toastednet.org/GUS/ -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #72607 üzenetére
Aha., Utoljára 32MB RAMmal használtam DOS-t, és akkor is csak alkalomszerűen, de most hogy így mondod, rémlik hogy lehetett gond a sok memóriából de volt is rá program, hogy elindítottad és akkor lecsökkentette a memóriát, és így nem volt gond.
UH, nagyon rég volt, nem nagyon emlékszem már rá. -
válasz
Madara-san #72602 üzenetére
Én akkor összegyűjtöttem a GUS- al kapcsolatos cuccokat, asszem talán meglett minden amire emlékszem hogy letöltöttem/használtam valaha is. Benne van az exkluzív CD kiadás is (Classic, MAX), valamint a PnP- hez is a CD változat. Meg még pár egyéb kellék a hangkártyázáshoz, melyek nembiztos hogy kellenek, de jó ha vannak. Ja és 2 féle "HiFi rack prg".
GUS_DS.rar, csekély 2GB lett.
-
válasz
alvaro #72604 üzenetére
Tapasztaltam. Az M-II DOS alatt @336MHz- en
,elsöprő eredmény. Win alatt már kevésbé villant.
(#72605) KROK640 : DOS alatt sok RAM- al lehetnek anomáliák, pld több prg/game kiírja hogy kevés a RAM
. DOS verzió és config.sys függő is, de megfelelő beállításokkal be lehet lőni tűrhetőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- BOINC: compute for science
- Viccrovat
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged